Om Breton Wyzel Bretonski

Breton

Wyzel bretonski - opis rasy
Wersja polska 🙂:
kliknij w link.
http://pl.euroanimal.eu/Spaniel_breto%C5%84skiBreton
er en liten hunderase.
Breton er den minste av de stående fuglehundrasene . Rasen kommer opprinnelig fra Frankrike , nærmere bestemt Bretagne .

En breton skal være liten, elegant og kraftig. Den skal være meget energisk. Substansfull, men ikke tung. En breton skal ha et livlig, våkent og intelligent uttrykk. Den skal gi inntrykk av en liten, kompakt hund full av energi. En breton skal være kvadratisk i kroppsformen. Mankehøyden 48-51 cm. hos hannhunder, og 47-50 cm. hos tisper. Det tolereres en cm. opp eller ned. Fargen kan være oransje/hvit, lever/hvit, svart/hvit og trikolor. Området rundt øynene og ørene skal være farget. Breton kan bli født med full hale, kort hale eller stump hale.

Farge
Breton kan ha 4 forskjellige farger. De kan være hvite og Oransje, hvite og svarte, hvite og leverfarget eller de kan være tricolor, da har de en pels med fargene svart, Oransj og hvit.

Rasehistorie

Breton stammer opprinnelig fra Frankrike, så sent som på 1800-tallet, men riktig oppsving fikk den først etter at amerikanerne oppdaget den og gjorde den kjent. I dag fins det flere bretons i USA enn i hjemlandet. Den hadde som mange andre raser en nedgangsperiode, men ble reddet og fikk rasestatus og egen standard i 1907.

Temperament
En breton skal være ivrig søkende og skal tilpasse seg terrenget den jakter i. Den skal være robust og utholdende. Den kan brukes på alle typer fuglejakt, men er også en god familiehund
. Breton er en utmerket apportør. Rasen har lite med sykdommer og arvelige lidelser. Bare epilepsi og hofteleddsdysplasi som er noe utbredt. Et fåtall har spondylose og patella luksasjon.

Bruksområder
En breton skal være ivrig søkende og skal tilpasse seg terrenget den jakter i. Den skal være robust og utholdende. Den kan brukes på alle typer fuglejakt, men er også en god familiehund. Breton er en utmerket apportør. Rasen har lite med sykdommer og arvelige lidelser. Bare epilepsi og hofteleddsdysplasi som er noe utbredt. Et fåtall har spondylose og patella luksasjon.

Kortfattet rasestandard, utarbeidet av FCI

Breton er en mellomstor, kompakt og kraftig bygd hund.

  • Hode: Snutepartiet er en tanke kortere enn skallen (2:3), markert stopp, tett eller lett konveks neserygg. Mørk nesebrusk, tørre *lepper.
  • Øyne: Mørkt ravfargede, harmonerer med pelsfargen, livlige og uttrykksfulle.
  • Ører: Høyt ansatt, ganske korte, lett rundet, godt med pels og beheng.
  • Bitt: Saksebitt.
  • Hals: Middels lang med god reisning. Tørr
  • Kropp: Dypt bryst, rommelig og ganske bredt, rekker ned til albuene. Kort, rett rygg og markert manke. Kort og bred lend. Lett opptrukket buklinje og lett fallende kryss.
  • Ben: Godt skråstilt skulder, lang overarm og kraftig benstamme. Fjærende mellomhånd. Bølget beheng. Moderat vinklede bakben, med brede lår og lave haser, bølget beheng til haseleddet.
  • Poter: Godt sluttede, med noe hårlag mellom tærne.
  • Hale: Rett eller hengende, kan også være stubbsvans.

Gruppeplassering: FCI gruppe 7, seksjon 1.

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

03.09 | 10:45

Gratulerer med 2 uk på Ringvassøya og lykke til på jaktprøven i Børselv til helga

...
07.07 | 12:36

Te wasze pieski są przecudne. No i pieknie tam u was na tych odległych ruczajach. Pozdrowienia

...
19.06 | 15:36

Hallo!
Morsomt å se noen fine bilder av Presto. Vi ser jo at Leon er lik sin far.
Hilsen Petter og Leon i Fredrikstad

...
06.04 | 18:28

Nic nie rozumiem ale wyglada ekstra i zdjecia bardzo mi sie podobaja

...
Du liker denne siden