Atlantis til karibien

Atlantis en Bavaria 38 ac 2004 modell.

Fakta om båten

Fakta om båten:

Type: Bavaria 38 ac
Modell: 2004
http://www.bavaria-yachtbau.com/segelyachten.html
Lengde: 12,13 meter
Bredde: 3,87 meter
Dypgående: 2 meter blykjøl
Displacement: ca 7000 kg
Ballast: ca 2100 kg
Motor: Volvo Penta MD 2030 29 hk.
Kapasitet vann: 300 liter
Kapasitet diesel: 150 liter

Seilflate
Rullestorseil: 32,10 m2
Genoa: 45,8 m2
Mastehøyde: ca 17,05 meter

Reiserute

Vi reiser 30 juli fra Granvin og satser på å gå mer eller mindre i ett forbi Dannmark og til Helgoland. Fortsetter videre nedover den Engelske kanal og skal stoppe i Normandie for litt historiepåfyll. Vi må også innom Jersey før vi kommer til Brest. I Brest blir vi liggende en periode og håper på bra vær og flere båter vi kan seile sammen med over Biscaya. Fortsetter nedover den portugisiske kysten og ut til Porto Santo. Vi kommer til å bruke mye tid på Porto Santo og Madeira før vi reiser til Las Palmas. 25 november starter ARC og etter ca 21 døgn med flott passat seilas (håper vi) kommer vi i land på Saint Lucia/Rodney Bay. Cruser sørover i karibien og møter Odin og Anette på Grenada ca midt i Januar. Seiler etter dette nordover i karibien frem til april mnd. Vi setter da kursen hjemover via Azorene, Irland, Skottland og er hjemme i i løpet av juni 2013.

Mannskapet

Mannskapet består av:

Kaptein : Kenneth Lyngsgård, til daglig byggeleder i Statens Vegvesen med vedlikehold av veg som fagområde. Far til "styrmann" Sven-Åge og tvillingene Odin og Anette. Ønsker å ha et lite friår fra alt som har med veg og vegvedlikehold å gjøre, og hva er da bedre enn en båttur??

Styrmann : Sven-Åge Lyngsgård, for tiden student ved Voss Gymnas, russ i 2012. Ønsker å ta et hvileår fra studier for å ligge under palmene. Blir derfor med far på tur.

Planen er å seile fra Norge til Karibien og tilbake i løpet av 11 mnd. Avreise fra Norge er planlagt 30 juli 2012 og hjemkomst i løpet av juni 2013. Vi er også påmeldt til ARC som starter 25 november fra Las palmas. http://www.worldcruising.com/arc/

Denne bloggen vil omhandle alt fra planlegging i forkant av turen, samt reisebrev fra selve turen.

Drømmen/starten

Vi har i mange år hatt interessen for sjø og båtliv. Motorbåt har vi hatt i mange år, og familien har hatt mange fine turer med disse. Endel lengre turer er det også blitt, blant annet til Bodø for 2 år siden. Norskekysten er fantastisk fin, men det har alltid lokket med en litt lengre tur, iallefall for meg selv og Sven-Åge.

Vi har snakket flere ganger om å kjøpe oss seilbåt, og etter Bodøturen (og 24 000 kr i diesel) ble avgjørelsen tatt. Samtidig begynnte en å se at muligheten for å gjennomføre drømmeturen var mulig. Planleggingen begynnte i det små. Planleggingen og drømmene fortsatte, båten kom på plass og vi fulgte ivrig med andre langturseilere på nettet. Bøker ble lest, og vi prøvde og feilet med seilingen, blant annet med en KJEMPE BROACH i 22 sekundmeter vind. 

Avgjørelsen ble tatt etter ferien 2011, skulle dette bli noe av, så måtte det bli i 2012. Sven-Åge er da ferdig på videregående skole og kan ta et friår før han skal inn i forsvaret. Etter et familieråd ble søknad om permisjon fra jobben laget, men det gikk mange uker før dette ble levert til arbeidsgiver. Heldigvis har jeg gode og positive arbeidskollegaer, og permisjonen ble innvilget. På dette tidspunktet var viallerede kommet langt i planleggingen og vi kunne starte med innkjøp av nødvendig utstyr, sende påmelding til ARC osv osv.

Det vi fort fannt ut er at for hver ting en krysser av på lista over innkjøp eller oppgaver, så kommer det 2 nye ting å huske på. Vi nærmer oss nå slutten av listen, det er lett å gå seg vill i ting som er "kjekt å ha" så litt kritisk har vi måtte være.

Vi har nå startet vaksinasjonsprogrammet og detaljplanlegging over kartene er i gang, det er fortsatt 7 mnd til avreise, men tiden går fort og oppgavene er mange. Vi rekker det nok, vi gleder oss ;-)

Sven-Åge har designa logoen til båten, Odin kom på navnet.

Klar for avreise

Da er det få dager igjen til avreise, og en lang periode med planlegging, innkjøp og forberedelser går mot slutten. At dette prosjektet nok har blitt minst så utfordrende som først tenkt, er ikke å ta for hardt i. MEN NÅ ER VI KLAR!!!
Søndag reiser vi fra granvin ca kl 1300. Det skal bli godt å endelig komme avgårde etter så lang tid med forberedelser. Dersom alt går etter planen, så er det 11 mnd til vi setter våre bein i land i Granvin igjen.

Blogg og nettside vil fra nå av bli oppdatert når vi har tilgang på nett. Vi skal prøve å være flinke til å legge ut bilder og video undervegs.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Ingrid &Kåre | Svar 07.06.2013 14.21

Hei på dere! Kjekt å følge med dere på GPS,snart heime.Gog tur videre.

Anette, Odin og Synnøve | Svar 28.04.2013 20.33

Då er karane våre på veg heim. Saman med dei to norske båtane All-Linn og Promise og den finske båten Adele, reiste dei frå Karibien ca kl 18:00 norsk tid idag.

Paul Witting | Svar 31.01.2013 15.53

Hi Kenneth
Hope you had a good time with your family. Our crew for the return passage arrive in Bermuda on 26th April - hope to see you there!
Paul (Jay Jay)

Hans Petter Løken | Svar 16.12.2012 23.06

Gratulerer med vel blåst håper det har gått fint med dere begge. Ser ut som Rabalder også kommer seg inn etterhvert. MVH Joakim, Siw Anita og Hans Petter

Kenneth og Sven-Åge 27.12.2012 02.05

Takk for hyggelig hilsen. Det gikk bra med både Atlantis og Rabalder, og det er vi stolt av. God jul til dere.

Granvin herad | Svar 29.11.2012 12.37

Ei helsing frå Granvin herad.
Me følgjer med dykk på den spanande ferda de har lagt ut på, og ser at de no er godt i gang med å kryssa Atlanteren i regattaen ARC.

Granvin herad ynskjer dykk all lukka vidare!

Kenneth og Sven-åge 16.12.2012 00.42

Takk for det. Vi er i dag kommet over atlanteren etter 19 døgn på havet. Er på fantastiske Saint Lucia i karibien. Ønsker dere alle en god jul hjemme i Granvin.

Oda | Svar 27.11.2012 23.31

Kan noen sende meg satelittlfnr til Atlantis? Hilsen Oda på odasailing@gmail.com

Hans Petter Løken | Svar 27.11.2012 10.05

Hei gutta god tur! Vi fikk ikke sagt adjø når vi dro, men vil følge med dere hele veien lykke til på ferden. Joakim, Mamma og Pappa til Tom på Rabalder

Sigvor og Jörg | Svar 27.11.2012 09.54

God tur frå Jörg og Sigvor

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

10.06 | 10:19

Velkommen hjem igjen. Vi gleder oss

...
10.06 | 10:08

Så tøffe dere er! Var redd for Biscay, men dere klarte det kjempe bra. Kjekt at dere har fått besøk. Lykke til videre alle 3. Vi gleder oss å se deg på jobben.

...
07.06 | 14:21

Hei på dere! Kjekt å følge med dere på GPS,snart heime.Gog tur videre.

...
22.05 | 00:57

Sat tlf er ikke til salgs pga at den ikke fungerer på nett. Det er en Inmarsat, jeg anbefaler deg å kjøpe Irridium tlf. Det sparer deg for mye trøbbel.

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE