Her finner du informasjon om Gisundkoret
Om koret
Gisundkoret på Senja er et aktivt kor med over 40 medlemmer.
Koret er hovedsaklig akapella med 4 til 8 stemmer, men det hender vi leier inn en pianist eller at en korist trekker fram et trekkspill eller en gitar.

Reportoaret er svært variert. Vi synger på mange språk og tar for oss en rekke forskjellige genrer: viser, populærmusikk, salmer, gospel etc. For tida satser vi endel på nordnorske artisters låter - blanda med litt anna for variasjonen sin del.

Vi øver hver mandag i Grasmyr Grendehus mellom kl 19:45 og 22:00

Aktivt kor som deltar på mange arrangementer, holder egne konserter og samarbeider med andre kor, artister eller fagfolk som kan gi oss mer.

Litt avisomtale:
http://www.lokalavisa.no/artikkel.php?aid=40365

Her sang Gisundkoret utenfor butikken i Skrolsvik - august 2007
Din overskrift
2013 Året med de store avisoppslagene. 2 ganger ternikast 5 for egen konsert i Sandbakken kapell og for konsert med Jardar i Salangen kirke.
I Finnsnes kirke trakk vi over 400 gjester til konsert med Jardar. Folk gir tilbakemelding med store overskrifter, men ønsker seg mer korsang på konsertene.

 I tillegg var store deler av koret representert under 10 års jubileet til Kråkeslott-festivalen på Bøvær. Her deltok "Kråkekoret" på åpningen sammen med Steinar Albrigtsen - og det med 20  handplukka sangere fra 3 kommuner på Senja    Også dette svært godt markedsført i avisa.
JULA 2012
Jula 2012 var det også konsert sammen med Jardar Johansen og band i Salangen og Finnsnes Kirke. Enda flere som kjøpte billett i år enn i fjor. 
Gisundkoret hadde egen tradisjonell adventskonsert i Sandbakken kapell med mat og kaker i pausen til gjestene. I tillegg holdt vi konsert i Bjorelvnes kirke - trangt, men det gikk. Mange som tok turen dit også. 

Disse sangene hadde vi øvd inn for Jula:
Kling no klokka
• Adeste fideles
• Vårres jul
• Godnattsang for nissunger
• En stjerne skinner i natt     m/piano
• Gammel Mariavise
• Julen är här
• Deilig er den himmelblå       kor og allsang
• Nordnorsk julesalme          m/piano og solist
• Deilig er jorden               m/piano kor og allsang
• Julenatt                       m/piano og duett (Eva Line og Håkon)
• Julekveldsvise Prøysen.      duett + kor
• Låt meg få tenda et ljus    m/piano og trio (Anne, Linda og Evelyn)
• When a child is born         m/piano
• Stille natt (glade jul)        
• Hosianna, David son         m/orgel(piano)
Ingvild Moldsvor var pianist for oss i Sandbakken kapell
Konsert i St.Stephans basilica 7.9.2012
Trivelig i Tyskland

Vi koset oss skikkelig - alle som en. Til og med buss sjåføren ble en av oss. Og vi drakk øl - Tyskt øl. Weizen bier f. eks

Gørill og Eva Line - leder og dirigent slapper av med ekte tysk øl
2010

I år fornyer vi oss. Nye sanger, nye rytmer - litt av hvert med andre ord. Spennende og utfordrende. På sortland var det kortreff 24.-25. april - og vi stilte selvfølgelig. 

28. mai sang vi Ave Verum Corpus i Finnsnes kirke sammen med Tromsø kammerorkester. Vi ble kontaktet av dem, da de ønsker at et lokalt kor skulle delta under hver konsert på sin turné. De var blitt anbefalt å ta kontakt med Gisundkoret.....tøfft!

Vi fikk med oss dyktige sangere fra Finnsnes kantori også - det hele ble utrolig vakkert og høytidelig- Skulle gjerne ha sunget flere sanger sammen med orkesteret


Praha 2010
3. september la koret ut på reise til Praha. En fantastisk opplevelse med norsktalende guide Filip Biis. Han leda oss gjennom Prahas historie og enorme arkitektur. Han leda oss til god mat, underholdning og opplevelser. Vi sang i St. Petrikirken, vi sang i nasjonalmuseet og vi sang i en oldtidsborg - ....og litt overalt. Til og med på trikken, på båten og i fjellheisen sang vi. 
Vi bodde godt midt i sentrum, været var flott og sko og vesker meget billig. Alt i alt en fantastisk og uforglemmelig tur. TUSEN TAKK til reisekommiteen og Filip.
Fantastiske byggverk i Praha
Mer Praha

Guiden Filip Biis fikk brodert skjorte fra Gisundkoret. Framme på skjorta står det. Guide Filip med omrisset av Senja under som to strekmenn står og hilder. Bak står det Follow me! Han satte stor pris på gaven
Julekonserter 2010
År 2010 hadde koret julekonsert i Sandbakken kapell søndag 5. desember kl 17:00 Her var det som vanlig bugnende kakebord og allsang.
og for første gang sang Gisundkoret jula inn i Lenvik kirke, Bjorelvnes lørdag 11. desember kl 18:00

Pianist er Benjamin Nygård fra Vangsvik

På konsertene fremføres følgende: 
Nord-Norsk Julesalme av Halvdan Sivertsen   solist: Håkon Nergård
Den Store Stjerna  av Tryggve Hoff   solist: Christiane Rørbakk
O Helga Natt    solist: Guttorm Nergård
Ave Verum Corpus  av Mozart
Julen är här
Et barn er født i Betlehem  fra 1500 tallet
Mitt hjerte alltid vanker    minigruppe fremfører
Deilig er jorden
Julenatt   solist: Eva Line Nergård
Vårres Jul  av Hans Rotmo
Godnattsang for nissunger  fra Amalies Jul
Kling no klokka
Amazing Grace  minigruppe framfører
I stallen i krybben
Pie Jesu   solist: Linda Hansen og Eva Line Nergård

..og flere andre

2011
Dette året var et unormalt aktivt år for koret. Foruten diverse søndagskafeer, bakemesse til Jul og øvingshelger hadde koret samarbeid med Nordbykoret fra østlandet med konsert i Finnsnes kirke. Etter det startet vi et krevende prosjekt sammen med kultur i Troms - Stemmer og strenger- ledet av sangpedagog Dominique Guyot. Her øvde vi til en stor konsert i kulturhuset på Finnsnes med kor, cellist, pianist og sopransolist. Sopranen var Senjas egen Anne-Lise Sollied Allemano. Sammen med dem ble følgende verk fremført: Laudate Dominum (latin), Zigeunerleben (tysk), Cantique de Jean Racine (fransk) Oh Music (engelsk) og Ave Verum Corpus (latin). I tillegg sang koret You'll never walk alone (engelsk) og Hymne (dansk). Det ble en fantastisk konsert og et stort løft for koret med intens øving, bruk av lydfiler og språkinnlæring.
Som om ikke dette var nok så kastet vi oss inn i nytt prosjekt like etterpå med å delta på Jardar Johansens julekonserter i Salangen og på Finnsnes. Alle konsertene trakk fulle hus. Ved årsskiftet var vi slitne, men svært fornøyde.


Kor og band, solisater og Jardar Johansen under konsert med Jardar i Salanden - desember 2011
2012 KORTUR TIL BUDAPEST - UNGARN
I lang tid har koret samlet inn penger og endelig var dagen da Gisundkoret med 35 korister og 4 "pårørende" reiste til Budapest med det ungarske selskapet Music Land. 5. til 10 september
Nydelig vær og varme mellom 25 og 32 grader under hele oppholdet.

En fantastisk opplevelsesrik tur med tett program hver dag. Slott og borger ble beskuet,  bading i Balatonsjøen, båttur på Donau,  noen prøvde bob bane - det var shopping og spa. 

Aller størst var sang og konsert opplevelsen våre.
Vi hadde konsert i Ungarns største kirke St. Stephans basilica i Eztergom. Her hang lyden i ca 3 sekunder. Det gav en utrolig effekt selv om det var vanskelig for koristene å synge. 
Vårt program:
Morning has broken
Hymne / fader vor
Abide whith me / O bli hos meg
Evige Gud
Tårnhøye bølger
You'll never walk alone
Barndomsminne fra Nordland


Vi deltok på det 36. internasjonale kormøtet i Budapest. Det ble et kortreff med 4 kor fra Budapest, et kor fra Slovakia og Gisundkoret fra Senja  Alle korene var fantastisk å høre på. Mye avansert musikk og god presisjon. Vi fikk trampeklapp under og etter vårt litt lystige program. Mye populærmusikk og show - men også litt sakralt og høytidlig.
Vi sang:
Tennessee waltz - på norsk
When I'm sixtyfour - på engelsk
The lion sleeps tonight - på engelsk
Molly Mallone - på Irsk
Scarborough fair - på engelsk
Hymne - på dansk
That old time religion - på engelsk/amerikansk

Under middagen og festen etterpå sang vi i tillegg " Yo solo espero ese dia" - på spansk og " Thina Sizwe" - på et afrikansk språk. Vi fikk mange gratulasjoner og jeg fikk mange gaver.

Vi fikk være med på vinsmaking siste kvelden i Kesztölc. I kjelleren sang vi Här är gudagott att vara - på svensk. Dette etter oppfordring om å synge en norsk sang om vin. Vet ikke engang om det finnes , så vi tok ei svensk drikkevise i stedet. Siden det var verdens beste akkustikk der nede i 15 + grader, sang vi like godt Barndomsminne fra Nordland også. Både vinen og sangen var fantastisk 

Skulle gjerne ha tatt en tur til. Ble litt for kort tid til bading shopping....
Parlamentet i Budapest med vakker belysning.
2008 Tur til Lübeck - Tyskland
22. - 28. august 2008. Koret tok turen til Lübeck i Tyskland. En fantastisk tur til tross for en del regn og relativt lave temperaturer. Fly til Gardermoen og buss derfra gjennom Sverige over Svinesund, med ei ferge og helt fram. Lang tur og godt humør. Fantastisk reiseleder og bussjåfør gjorde turen til en virkelig natur- og kulturopplevelse. Vi bodde på et trivelig hotell, sjekka utelivet mange ganger og kjøpte marsipan. Vi sang på et eldresenter, på torget og i ei vakker steinkirke i Travemünde. Det siste var en helt utrolig opplevelse. Som vi sier her nord - ikkje et sæte va tørt!! Tror ikke noen av koristene har opplevd at koret har hatt en slik klang noensinne. 
Lübeck. En gammel, erverdig Hansastad.
Din overskrift
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE