Om Stall Frydenlund

Stall Frydenlund ligger i Skotbu i Nordre Follo Kommune, ca. 3 mil sørøst for Oslo. Skotbu er en liten bygd med ca. 400 innbyggere, midt i skogen på grensen til tidligere Østfold. Men likevel bare 10 min. å kjøre til Ski.

Stall Frydenlund ligger litt utenfor det vi kan kalle sentrum her i Skotbu. Vi er omringet av trær, hyggelige naboer og enda flere trær! Hovedhuset ble bygget rundt 1880, så det er preget med tykke vegger med tømmer inni. Hele huset ble totalrestaurert da jeg kjøpte gården i 1999. Stallen slik den står i dag ble bygd på slutten av 1990-tallet, så den er veldig ny i forhold til huset. Innredningen ble satt inn etter jeg kjøpte gården, og inneholder 4 bokser samt utstyrsrom. Videre er det full kjeller i bygget, samt en "halv" 2. etasje.

Gården er på totalt ca. 60 mål, hvorav ca. 20 mål beite. I tillegg lånes 10 mål av nærmeste nabo. Om vinteren har hestene ca. 20 mål med skog og boltre seg på.

I juni 2012 startet vi bygging av en ny driftsbygning på gården. Denne er blitt stor, og inneholder blant annet en stalldel med 4 store bokser, vaskespilt, tørkerom, utstyrsrom samt rom for høy/flis. I tillegg er det bygget inn et 40 kvm stort leskur inn i bygget, med dør inn til stallen.

Uteområdene rundt det nye bygget er også blitt utbedret. Mye blir drenert og gruset opp, og det er laget en grusvei tvers igjennom skogen til en grusplass hvor det er satt opp en forkrybbe med tak. Dette for at hestene skal kunne bli foret - og stå og spise - tørt, selv om regnet fosser ute. Så har de altså muligheter til å bevege seg videre ned i skogen med skogsbunn, våte partier, tørre partier og fjell som underlag. Denne nye stallen ble for første gang tatt i bruk nyttårsaften 2012. Syntes dette er blitt bra jeg!

Prosjekt nr 2 ble satt i gang i desember 2012. Ridehall høres for råflott ut, så jeg liker å kalle det ridebane med tak og vegger! Men godt er det uansett, å kunne holde på innendørs når vinden og nedbøren er på sitt verste. Ridehallen ble ferdigstilt i midten av februar 2013, og har en innvendig bane på ca. 20x40 m. I tillegg er det litt plass på kortsiden der man kommer inn, slik at man ikke går rett inn på banen. I tillegg bygget noen av mine tidligere oppstallører en aldri så liten, men råflott tribune :-)

Jo - fremtiden er jammen meg spennende!