Stall Frydenlunds blogg

27. sep, 2020

Da var endelig ventetiden over, og Skuggi og Kraftur har fått to nye kompiser; Vilja og Blængur.

Vilja var jo også her i fjor vinter, så hun er jeg godt kjent med fra tidligere. En mer positiv og arbeidsvillig hest skal man lete lenge etter. Gleder meg til gode turer i skog og mark med henne fremover.

Blængur er nyinnkjøpt fra Kvistli, og han er en skikkelig koseklump! Vakker som han er; både innvendig og utvendig. Han er nesten like glad i godteri som Vilja, og har allerede lært seg at det lønner seg å komme når jeg kommer og hilser på dem. Blængur og jeg skal få mange fine opplevelser sammen i tiden som kommer!

Foreløpig går hestene fortsatt på sommerbeitet, men jeg har begynt å gi de litt høy hver dag for å starte avvenningen. Både Vilja og Blængur har gått mye turer i fjellet i hele sommer, så tenkte de skulle få en 2-3 ukers pause nå før vi starter opp her. Det ser det ut til at de setter veldig pris på :-)

På bildet ser du Blængur til høyre og Skuggi til venstre.

28. aug, 2020

I juni ble Fengur solgt til Charlotte Fidje og hennes datter Mina på Siggerud. Det er nok Mina som skal ri han; både på tur, kurs og stevner. Tror de kommer til å få enormt mye glede av han, og ønsker både de og Fengur-gutten masse lykke til i fremtiden 🙂

28. jun, 2020

Da har vi vært og levert Vilja på Kvistli, og hun fikk en varm velkomst av hingsten hun skal bedekkes med :-)
Så har vi prøvd flere hester, og selv om Kvistli selv må bruke disse gjennom sommeren, kan det være at vi kan kjøpe en av dem nærmere høsten. Det er to hester som er aktuelle - kanskje enda flere når vi er tilbake i august/september for å prøve enda flere.

I tillegg til den hesten som skal komme til høsten, som skal være Monika sin hest nr. 1, lette vi også etter en hest nr. 2 som både Monika, men også andre mer eller mindre erfarne, kunne ri. Etter å ha prøvd både på tur og på bane, ble 23 år gamle Kraftur med tilbake til gården.

Han er en skikkelig godgutt som tåler det meste. Henriette har allerede vært på ryggen hans noen runder i hallen, og likte han kjempegodt!

Så ble Kraftur og Skuggi - eller pensjonistforeningen som de blir kalt, sluppet på sommerbeite. Tradisjonen tro sto jeg klar med kamera for å forevige alle hopp og sprell som alltid blir utført av glade hester. Men nei - ikke pensjonistforeningen! De ruslet og spiste, ruslet og spiste. Makan til rolig beiteslipp har jeg vel aldri opplevd før! 😀

28. mai, 2020

En liten epoke er snart over. Vilja har vært her i flere måneder og vært en kjempeflott turkamerat hver eneste gang vi har ridd. Makan til positiv hest skal man lete lenge etter! Hun har alltid forslag om å ta stien til høyre for eksempel, men når hun får beskjed om å gå rett frem, ja så topper hun ørene og fremtoner: "Ja! Det gjør vi!".

Om bare fire dager skal Vilja hjem igjen, tilbake til Kvistli, der hun skal bedekkes og få føll neste år. Om muligheten hadde vært der, hadde jeg kjøpt henne. Men jeg forstår at de vil bruke henne i avel. Mer fantastiske gener i forhold til lynne, vilje og tildels gangarter skal man lete lenge etter!

Så takk for at du fikk meg tilbake til trygge omgivelser på hesteryggen kjære Vilja! Det har vært en utrolig reise med deg som jeg aldri kommer til å glemme. Takk for at du har vært så stødig, så selvsikker og så kald i hodet. Jeg kommer til å savne deg stort 💔

29. apr, 2020

Vi rir og vi rir...
Stort sett er Henriette med på Fengur på tur i skogene her i Skotbu, og vi koser oss på halvlange og lange turer. Den siste tiden har det vært sol og nesten 20 varmegrader, så hestene har nok vært litt daffe siden pelsen skal felles samtidig. Men det virker som om de koser seg også :-)

To huggormer har vi sett på turene våre, så det er visst flere enn oss som nyter sola!

Og jaggu - tror du ikke jeg fikk dratt med meg fru Kallum på hesteryggen et par dager også! Det ble to fine turer på Fengur. Tror hun koste seg også!