Stall Frydenlunds blogg

28. jun, 2020

Da har vi vært og levert Vilja på Kvistli, og hun fikk en varm velkomst av hingsten hun skal bedekkes med :-)
Så har vi prøvd flere hester, og selv om Kvistli selv må bruke disse gjennom sommeren, kan det være at vi kan kjøpe en av dem nærmere høsten. Det er to hester som er aktuelle - kanskje enda flere når vi er tilbake i august/september for å prøve enda flere.

I tillegg til den hesten som skal komme til høsten, som skal være Monika sin hest nr. 1, lette vi også etter en hest nr. 2 som både Monika, men også andre mer eller mindre erfarne, kunne ri. Etter å ha prøvd både på tur og på bane, ble 23 år gamle Kraftur med tilbake til gården.

Han er en skikkelig godgutt som tåler det meste. Henriette har allerede vært på ryggen hans noen runder i hallen, og likte han kjempegodt!

Så ble Kraftur og Skuggi - eller pensjonistforeningen som de blir kalt, sluppet på sommerbeite. Tradisjonen tro sto jeg klar med kamera for å forevige alle hopp og sprell som alltid blir utført av glade hester. Men nei - ikke pensjonistforeningen! De ruslet og spiste, ruslet og spiste. Makan til rolig beiteslipp har jeg vel aldri opplevd før! 😀

28. mai, 2020

En liten epoke er snart over. Vilja har vært her i flere måneder og vært en kjempeflott turkamerat hver eneste gang vi har ridd. Makan til positiv hest skal man lete lenge etter! Hun har alltid forslag om å ta stien til høyre for eksempel, men når hun får beskjed om å gå rett frem, ja så topper hun ørene og fremtoner: "Ja! Det gjør vi!".

Om bare fire dager skal Vilja hjem igjen, tilbake til Kvistli, der hun skal bedekkes og få føll neste år. Om muligheten hadde vært der, hadde jeg kjøpt henne. Men jeg forstår at de vil bruke henne i avel. Mer fantastiske gener i forhold til lynne, vilje og tildels gangarter skal man lete lenge etter!

Så takk for at du fikk meg tilbake til trygge omgivelser på hesteryggen kjære Vilja! Det har vært en utrolig reise med deg som jeg aldri kommer til å glemme. Takk for at du har vært så stødig, så selvsikker og så kald i hodet. Jeg kommer til å savne deg stort 💔

29. apr, 2020

Vi rir og vi rir...
Stort sett er Henriette med på Fengur på tur i skogene her i Skotbu, og vi koser oss på halvlange og lange turer. Den siste tiden har det vært sol og nesten 20 varmegrader, så hestene har nok vært litt daffe siden pelsen skal felles samtidig. Men det virker som om de koser seg også :-)

To huggormer har vi sett på turene våre, så det er visst flere enn oss som nyter sola!

Og jaggu - tror du ikke jeg fikk dratt med meg fru Kallum på hesteryggen et par dager også! Det ble to fine turer på Fengur. Tror hun koste seg også!

2. apr, 2020

Nå er vi virkelig midt i den verste røyteperioden her på gården! Vilja startet for et par uker siden, men hun hadde ikke så lang og voldsom vinterpels. Fengur startet for en ukes tid siden, og hans pels var lenger og tettere.

Men Skuggi! Han har veldig lang og ekstremt tett vinterpels, som nå plutselig fant ut at den skulle slippe! Må innrømme at jeg følte det nesten var unormalt mye jeg kunne dra av han i dag, men samtidig er det jo godt at pelsen slipper da :-)

Så nå er det bare å stålsette seg. Hver dag! Vilja mister fortsatt litt, Fengur er midt i fellingen, og Skuggi startet altså nå. Da er det bare å hjelpe til og børste og børste. Enda godt jeg har mine to følgesvenner Coat King og SleekEz lett tilgjengelig - de er begge helt uvurderlige i denne tiden vi er inni nå!

Og pelsen? Ja den hiver vi ut på møkkahaugen. Så kan fuglene hente det populære redematerialet til hekkingen. Ellers blir nok endel med inn i stua også... :-) :-)

29. feb, 2020

Den siste uken har jeg endelig kommet meg opp på ryggen til godgutten Fengur igjen! For første gang siden april i fjor har jeg ridd han på tur - sammen med Lene på Vilja :-)
Denne uken ble det tre turer på han; en av dem en litt lenger tur. Han har oppført seg fint, men synes nok noen av bakkene er i overkant tunge å gå...

Det er utrolig deilig å være tilbake på Fengur igjen! Stødige, rolige, sterke hesten min! Når så Lene også har fått Duracellkaninen til å roe seg litt ned, ja da er det moro på tur!

Gleder meg til enda flere gode turer på gullhesten min!