Stall Frydenlunds blogg

2. apr, 2020

Nå er vi virkelig midt i den verste røyteperioden her på gården! Vilja startet for et par uker siden, men hun hadde ikke så lang og voldsom vinterpels. Fengur startet for en ukes tid siden, og hans pels var lenger og tettere.

Men Skuggi! Han har veldig lang og ekstremt tett vinterpels, som nå plutselig fant ut at den skulle slippe! Må innrømme at jeg følte det nesten var unormalt mye jeg kunne dra av han i dag, men samtidig er det jo godt at pelsen slipper da :-)

Så nå er det bare å stålsette seg. Hver dag! Vilja mister fortsatt litt, Fengur er midt i fellingen, og Skuggi startet altså nå. Da er det bare å hjelpe til og børste og børste. Enda godt jeg har mine to følgesvenner Coat King og SleekEz lett tilgjengelig - de er begge helt uvurderlige i denne tiden vi er inni nå!

Og pelsen? Ja den hiver vi ut på møkkahaugen. Så kan fuglene hente det populære redematerialet til hekkingen. Ellers blir nok endel med inn i stua også... :-) :-)

29. feb, 2020

Den siste uken har jeg endelig kommet meg opp på ryggen til godgutten Fengur igjen! For første gang siden april i fjor har jeg ridd han på tur - sammen med Lene på Vilja :-)
Denne uken ble det tre turer på han; en av dem en litt lenger tur. Han har oppført seg fint, men synes nok noen av bakkene er i overkant tunge å gå...

Det er utrolig deilig å være tilbake på Fengur igjen! Stødige, rolige, sterke hesten min! Når så Lene også har fått Duracellkaninen til å roe seg litt ned, ja da er det moro på tur!

Gleder meg til enda flere gode turer på gullhesten min!

31. jan, 2020

Det er så utrolig deilig om dagen! For vi rir og vi rir, nesten hver eneste dag! Ja noen dager får de jo fri da, men vi rir masse. Lene er ofte med på Fengur, men andre ganger rir Vilja og jeg en tur i skogene rundt gården her.

I dag har vi sjekket ut en litt lengre rute. Det er en del små utfordringer underveis, så jeg må nok frem med grensaks og sag før runden blir helt optimal. Men for all del - vi har jo islandshester! De kommer seg frem uansett!

Turen gikk over jernbanen og opp i skogen der. Red en lang runde på både stier, traktorveier og grusveier. Gjennom både Nordre Follo kommune og Indre Østfold kommune. Runden tok nesten 1,5 time, og gikk mye i skritt, men vi var innom alle de andre gangartene også.

Slitne hester og fornøyde mennesker preget resten av dagen. Dette må gjentas! Men først - i morgen går turen igjen til den samme runden; nå skal det jobbes med kvister og greiner!

 

29. des, 2019

Vilja og jeg har etter hvert vært på noen turer sammen helt alene! Uten Lene og Fengur, men med Zorro da :-) Hun er like rolig og avbalansert alene som sammen med Fengur. FOR en hest!

Vi har til og med vært på andre siden over jernbanen, og selv om det var litt skummelt over skinnene, gikk hun lydig over.

Hun er endel roligere når hun er alene og ikke har noen andre å konkurrere med, men på ingen måte lat. Hun går på med spissede ører og er like blid og positiv som alltid!

Bildet er fra turen i går med Lene og Fengur. Ut på tur - i all slags vær :-)

29. nov, 2019

Jeg har nå fått enorm hjelp fra Lene som kommer 3-4-5 ganger i uken og rir på tur sammen med meg. Vi testet Vilja i ridehallen først, men hun var stødig som bare det, så - ut på tur!

Lene rir Fengur som er blitt litt skvetten av seg, og jeg rir Vilja. Vi har allerede hatt noen fine turer med hestene, i dag i strålende sol og nysnø! Herlig!

Vilja er veldig snill. Man kan virkelig stole 110% på henne, og hun er også ekstremt positiv på turene vi har. Ørene toppet og jager på! Hun kler navnet sitt - hun har en ekstrem vilje! Er liksom ingen vits i å gi så mye ut på tøylene, for da går det fort. Veldig fort! Men - hun er superlett å stoppe; myk som smør i munnen 🙂

Galoppen hennes er et kapittel for seg. FOR en herlig, myk, rolig galopp! Tølten er også veldig fin, når hun søker litt mer ned enn opp. Travet sitter litt langt inne enda, og vi jobber endel med formen for å få henne dypere slik at hun slapper mer av i ryggen og bruker den mer.

Men altså - FOR en fantastisk hest! Gleder meg masse til flotte turer med henne fremover!