Aladin fra Narfastödum

Aladin er gullklumpen min! Han er født på Island 1998, og kom til meg høsten 2002.

Aladin og jeg har opplevd mye sammen. Vi har vært på massevis av kurs og stevner, og utvikler oss stadig sammen. Han er en utrolig snill vallak, med mye fart, Likevel kan han skrittes på lange tøyler uten stress. Aladin er en klar 4-gjenger med veldig god tølt i alle tempo. Galoppen er romslig og god, og bevegelsene høye.

Siden han i 2009 begynte å vise nervøsitet i forhold til kurs, stevner - og generelt hestehenger, har han fått være luksus turhest siden det. Riktignok har vi i det siste begynt så smått med henger og kurs igjen, og det har gått veldig fint.

Uff - lett å legge for mye press på en hest som blir bedre og bedre...

Så nå koser vi oss stort sett på tur hjemme på gården. Jeg simpelten elsker å ri den hesten. Man kan alltid stole på han, og etter en litt irriterende og frustrerende tur på en unghest, er det bare fantastisk å komme på ryggen til Aladin.

Aladin og jeg har et spesielt sterkt bånd. Han kan legge seg på kommando, og følger etter meg på tunet uten grime eller noe. Ihvertfall av og til :-)

Min kjære Aladin er kommet for å bli, og skal bli gammel på Stall Frydenlund!

(Dessverre måtte Aladin avlives 31.10.2018 i en alder av 20 år etter 5 års sykdom... En stor konge er borte - ingen over - ingen ved siden...)

Fengur fra Kolbeingarden

Fengur ble kjøpt i mai 2018 på Vestlandet. Usett. Han tilfredsstilte hele kravsspesifikasjonen jeg hadde levert til Gunn-Iren, med unntak en en ting; han var hingst...

Som 15-åring ble han dermed kastrert før han ble sendt til Østlandet. Da havnet han hos Kine noen dager. Der fikk han navnet Hakkepeiling, siden det var svaret når folk spurte hva han het :-)

Fengur hadde en god 2. premie som hingst. Han er firegjenger med gode gangarter og myke, fine bevegelser for min prolapsrygg. Han går frem, men ikke mer enn man ønsker. Han er perfekt! Verdens nest beste hest! For ingen slår foreløpig min kjære Aladin...

Jeg har i skrivende stund såvidt begynt å ri på Fengur, og er superfornøyd! Tror vi kommer til å få mange fine opplevelser sammen; både på bakken, på tur og hvem vet - kanskje på konkurransebanen??!

Zorro

Da min kjære hund Felix døde i januar 2015, fikk jeg låne en hannhund som også het Felix i 7 mnd. Han var en fantastisk hund, men da jeg i august 2015 skulle 4 uker på rehabilitering av ryggen, skulle jeg levere fra meg Felix. Der var det et valpekull født 1. juli 2015 - med Felix som far...

Jeg skulle jo inn på behandling i 4 uker, og skulle da IKKE ha noen ny hund! Men lille Zorro smeltet hjertet mitt fullstendig... Zorro ble min, og sendt til Jens Terje på Vestlandet som tok seg vel av han de første 6 ukene.

Som en nesten 4 mnd gammel valp kom han til meg i oktober 2015.

Zorro har blitt en fantastisk hund! Han er langt over middels lydig, elsker barn og folk generelt, og ball spesielt! Freesbe er vel det morsomste av alt. Han er med meg på det meste her i verden, og han er en utrolig ukomplisert og grei hund. Bading om sommeren er også stor stas, og det smme med rideturer eller gåturer i skog og mark - spesielt om en av alle hans kjærester er med :-)

Skuggi fra Gardi

Den kjente topphingsten Skuggi fra Gardi er kommet til Stall Frydenlund! Han skal være selskapshest i tiden fremover. Nå er han blitt 24 år gammel (2019) og vallak.

Skuggi var en topp førstepremiert hingst, er pappa til mange avkom, og har deltatt i en rekke internasjonale konkurranser. Nå er han pensjonist, og vi har altså vært så heldige å få låne han som selskapshest.

Skuggi er en var type, men veldig nyskjerrig. Når han forstår at du ikke vil han noe vondt, følger han gjerne etter deg overalt. En herlig liten krabat vi begge kommer til å få masse glede av!

Vilja fra Kvistli

Vilja er en 14 år gammel hoppe (2019) som eies av Kvistli Isandshestsenter. Der bærer hun rundt på turister hele sommeren, men denne vinteren er jeg så heldig å få låne henne!

Vilja er nok 5-gjenger, med god tølt, ekstremt god galopp, litt vanskelig for trav og litt masete skritt. Passen rører vi ikke - hvis den finnes. Vilja har vilje - mye vilje! Både fremover og samarbeid. Hun er veldig positiv til alle steder vi skal gå, og maser ikke for å gå retning hjemover. Men det å stå stille skjønner hun ikke helt poenget med 🙂

Vilja er den skjønneste og hyggeligste hoppa jeg noensinne har hatt, Hun er ekstremt kontaktsøkende, positiv til alle folk og dyr hele tiden, mild og snill som dagen er lang. Jeg tror virkelig ikke det finnes noe vondt i denne hesten; ikke mot noen!

Gleder meg enormt til en herlig vinter med henne!