Svenskvegen

Fra den første ryddingen av svenksvegen i 2003. En riktig fin tur og mange flittige folk

Svenskvegen er en gammel vegforbindelse som gikk fra Sverige, forbi Grambolia, ned til Nybergsund og videre vestover. Vegen er fra tidelig 1700-tallet og var helt usynelig på mange plasser og jobben var vanskelig selv med gamle kart.

Vegen krysser grensa ved Støa i Trysil. Støa grendelag og Østby Historielag har ryddet vegen fra Støa til Skjæraasen på Østby. Grambolia Vel har ryddet vegen fra Skjøraasen og ned til Nybergsund, en strekning på nær 2 mil. 

Nå er vegen merket med blå farge og opplysningstavler/plakater finnes langs ruta. Vi brukte 2 somre på jobben første gang og var ferdig i 2004. Ryddet på nytt for fallvirke o.l i 2008 og 2012.

Har lagt ned klopper i svenskvegen fra Kolodalsvegen og ned til Kolosjødammen og i kulturstien siden disse stiene blir mye brukt.

Vegen krysser Kolodalsvegen bare noen hundre meter lenger inn enn kulturstien.Er merket med tavle der den krysser.Den går vidre over dambrua og ned til Nybergsund.

Det er en fin tur å ta kulturstien ned til Rundholmen og svenskvegen tilbake (eller omvendt) - siden begge vegene går forbi Kolosjødammen. Det blir en tur på ca 5,6 km.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Stig Grambo | Svar 30.03.2016 17:49

Kul att titta hem hos er.Jag åkt förbi och sett skylten "Grambolia"
Min Farmors far hett Jens Grambo och har bott på gården.
Hälsar Stig Grambo , Vaxholm Sverig

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.10 | 23:43

Takk for komplimentet Stig, det er også veldig hyggelig for oss at området rundt oss blir brukt av så mange.
Vennlig hilsen
Arne Trondsen

...
07.10 | 22:18

Hei. Prosjektene deres er til stor glede for mange i Trysil. Vi har storkost oss på tur i dag. All honnør til dere som holder kulturminner vedlike. Imponerende!

...
30.03 | 17:49

Kul att titta hem hos er.Jag åkt förbi och sett skylten "Grambolia"
Min Farmors far hett Jens Grambo och har bott på gården.
Hälsar Stig Grambo , Vaxholm Sverig

...
28.08 | 17:44

Jeg er fortsatt meget imponert over hva dere får til. Grambolia må ha en egen påvirkning på de som bor der. Dugnadsånden må ligge i klimaet.

...
Du liker denne siden