GRAMBOLIA GRENDEHUS

Grambolia Grendehus høsten 2018

Grambolia Grendehus

Torbjørn Sørlie har vært på besøk i Grambolia Grendehus

Torbjørn Sørlie, vår første leder og pådriver, hadde en stor drøm - at grenda skulle ha sitt eget hus midt i "Lia".  Høsten 2014 skjenket Torbjørn og hans Ingveig tomt og startkapital på kr 50000,- til bruk på grendehus. En fantastisk gave som gleder og forplikter! Etter litt frem og tilbake så brettet folket opp ermene og satte i gang med planlegging, søknader, tomtearbeid og etter hvert bygging. Det har tatt litt tid, men så har vi ikke en krone i gjeld på huset! Mange, mange dugnadstimer har gjort dette mulig og mange har også gitt små og store pengegaver. Torbjørns bror, Haldor, utflyttet Grambolianer og en ivrig støttespiller, har vært en av de største sponsorene. Dessverre døde han før han fikk se huset ferdig. 

Vi har valgt solcelleanlegg til belysning og oppvarming, noe som fungerer kjempefint - miljøvennlig er det også. I 2019 begynner vi på siste etappe av byggingen. Drar da igang arbeide med terrasse, handikaptoalett, vindfang og ferdigstillelse av kjøkkenet. For å få til dette må det jo også legges inn vann.

Vi har allerede hatt noen arrangementer: innvielsen av bygget og julebord 2018. Nå på vårparten skal vi ha et 80-års-lag, en basartrekning, en barnedåp, en slektssammenkomst og en scrapbokking-gjeng i askjon. Kjempefint! Huset er litt primitivt for øyeblikket, men det er ikke vanskelig å bruke det med litt planlegging. Alle disse arrangementene er i regi av Vellets medlemmer.

Etter hvert blir det kanskje mulig også for eksterne leietakere å få bruke huset. Det kommer nærmere opplysninger om det her på hjemmesiden vår.

Nå står det i alle fall et 70 m2 stort grendehus "midt i Lia" og Torbjørns visjon er realitet!

Det er mange av vellets medlemmer som har bidratt med mange, mange timer dugnadsarbeid. Men det er allikevel en peson som vi må nevne spesielt: Morten Hammer. Uten hans fagkunnskap og stå-på-vilje har det ikke blitt så flott og heller ikke vært nesten ferdig pr i dag! så en eksta, ekstra stor takk til  ham!

Det er støp plate og snøen er fjernet. Klart til å begynne.
Her begynner huset å reise seg! Morten filosoferer på byggets topp!

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

11.10 | 15:26

Hei alle sammen kontaktperson for Grambolia Vel er nå:
Arne Trondsen, Østre Trysilvegen 589, 2422 Nybergsund.
Telefon 62453390 og 99211963

...
11.07 | 23:06

Hei, har denne sommeren oppdaget Kolodammen og Svenskevegen. Fine rasteplasser, gode stier har jeg møtt. Fint med historie rundt stedene.
Blir gjerne medlem.

...
09.10 | 23:43

Takk for komplimentet Stig, det er også veldig hyggelig for oss at området rundt oss blir brukt av så mange.
Vennlig hilsen
Arne Trondsen

...
07.10 | 22:18

Hei. Prosjektene deres er til stor glede for mange i Trysil. Vi har storkost oss på tur i dag. All honnør til dere som holder kulturminner vedlike. Imponerende!

...
Du liker denne siden