Torbjørn

Da det gjelder Grambolia Vel, så kommer vi ikke utenom han Torbjørn. Vellet hadde ikke eksistert uten hans kunnskaper og hjerte for gamle kulturminner. 

Torbjørn Sørlie er født i 1928 og vokste opp på Jonsgård i Grambolia sammen med foreldre, en bror, Haldor, og 2 søstre, Vesla (Solveig) og Jorun. Han flyttet tidelig ut for å arbeide som de fleste måtte og hadde det meste av sitt yrkesaktive liv i militæret -  på Jørstamoen, Lillehammer. Her levde han sammen med kona, Ingvei, og døtrene Torill og Mona og etter hvert sønnen Trond Erik. Så snart onga vart voksne og han selv pensjonist, så kom han "hematt" åt Grambolia med sin Ingvei.

I de første årene etter hjemkomsten, hadde han mange befaringer nedover Kolodalen for å finne igjen alle plasser som var blitt overgrodd gjennom lang tid. Da alt (nesten alt) var funnet så var tida kommet for å finne en måte å bevare det på for kommende generasjoner. Og i 1996 ble Grambolia Vel stiftet etter forslag fra ham og heldigvis så fikk ham med seg alle i "Lia". Og han var uten tvil rett mann til å tenne den gløden og interessen som trengtes for å sette istand stier, koier, blesterplasser osv og det som er like viktig nemmelig å holde alt vedlike og i orden også for ettertiden.

Ennå i en alder på godt over 80 så har han de gamle kunnskapene inntakt, det er bare å spørre så kommer de opplysningene som behøves. 

Det er mye som kan sies om Torbjørn, ja, det kan skrives en hel bok om ham, for han er så mye, mye mer enn bare Vellet, med sitt arbeid i politikken i mange år, han har lagt ned et enormt arbeid i slektsgransking, laget mange flott trearbeider osv, osv  - men her på denne siden må vi begrense oss.

Høsten 2014 syntes han det var på tide at Vellet fikk sitt eget hus. Tomt på 2 mål og penger til å klarlegge alle søknader og tilrettelegge for huset  - kr 50.000,- ga han og Ingveig i gave til Grambolia Vel. En fantasisk gave som både varmer og forplikter !

Neste år - 2016 - er Grambolia Vel 20 år og det er uten tvil hans fortjeneste at vi ble "født"  og at vi har ervervet oss den kunnskapen som skal til for å kunne videreføre dette viktige og morsomme arbeidet! 

13.06.15 Sissel

 

Torbjørn ved skiltet til den sist tilrettelagte tjurudalen i Grambolia - merket plassen høsten 2014 - Ole Kjærnåsens plass nord for riksvegen
Torbjørn og Ingvei overrekkes en blomst vedr sin gullbryllupsdag på årsmøtet i Vellet 2013 - av Vellest formann, Arne.
Torbjørn i sitt rette element - sammen med gamle ting!

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

11.10 | 15:26

Hei alle sammen kontaktperson for Grambolia Vel er nå:
Arne Trondsen, Østre Trysilvegen 589, 2422 Nybergsund.
Telefon 62453390 og 99211963

...
11.07 | 23:06

Hei, har denne sommeren oppdaget Kolodammen og Svenskevegen. Fine rasteplasser, gode stier har jeg møtt. Fint med historie rundt stedene.
Blir gjerne medlem.

...
09.10 | 23:43

Takk for komplimentet Stig, det er også veldig hyggelig for oss at området rundt oss blir brukt av så mange.
Vennlig hilsen
Arne Trondsen

...
07.10 | 22:18

Hei. Prosjektene deres er til stor glede for mange i Trysil. Vi har storkost oss på tur i dag. All honnør til dere som holder kulturminner vedlike. Imponerende!

...
Du liker denne siden