Min bakgrunn

Mitt navn er Grethe Malvik Nykkelmo, og som det går fram av forsiden bor vi i Selbu i Sør Trøndelag.
Hit flyttet jeg i 1984, omtrendt samtidig som jeg kjøpte min første hund.
Det var en  harlekinfarget Grand Danois hann som lød navnet Hotpoints Clumsy Clown eller Robin til daglig.
Før jeg kjøpte min første hund var ridning og hester min store lidenskap, men tid og familiesituasjon gjorde at hundeinteressen fikk mer og mer plass.
Robin var en krevende, men artig hund som lærte meg mye om grunnprinsippene i hundetrening.
Etter å ha fått og desverre fulgt råd som å bruke nakketak og korallhalsbånd hadde jeg en hannhund på omkring 80 kg som skulle "ta" andre hunder.
Heldigvis var og er det et fantastisk oppegående hundemiljø i Selbu og etter jeg kom inn i dette miljøet har prinsippene for positiv innlæring fått råde.
Robin ble som før igjen, og jeg hadde blitt mange erfaringer rikere.
Etter å ha eiet tre grandehanner fikk jeg tilbud om å ta en omplasseringstispe fra kennel Gatanthus på byneset.
Galanthus Long Tall Sally kom til oss i -95.
Etterhvert som det viste seg at hun hadde kvalieter det var verdt å føre videre ble det første Grand Danois kullet født hos oss. Hovedtanken bak oppdrettet er at dersom jeg har en tispe som har egenskaper som kan bidra til noe bra i forhold til harlekinfargen hos Grand Danois så vurderer jeg å sette på et kull. Ellers får det være og jeg får kose meg med disse fantastiske hundene og deres flotte egenskaper på andre områder.
I 1994 kom den første Japanske Spissen inn i vårt hjem. Det var datteren i huset som hadde spart nok penger på rekordtid og Samojas Siriko var et faktum. Her fant jeg andre egenskaper enn hos grandene som var spennende å jobbe med.
Siriko var ingen hund jeg syntes det var verdt å ha kull på, men en fantastisk hund på mange andre områder.
Pr i dag har vi en Grand Danois og en Japansk spiss i hus som dere kan lese om på deres egne sider.
Bortsett fra erfaringen hundene har gitt meg opp igjennom årene har jeg utdanning som førskolelærer, kurs og seminarer gjennom hundeklubbene jeg er medlem i, og tatt "Innføring i hundefag" ved HiNT.
Utdanning og erfaring har lært meg at å framheve det positive og å bygge på, belønne og gi oppmerksomhet på det vi vil ha mer av, er noe både dyr og mennesker lærer best av.

Buffons framstilling av der danishe dogge.