Dagbok

Skorgebo`s Arija sine valper

søndag 18 august

Hei. I dag ble Aia - NO30676/12 slått av sin bror:
Bayersk viltsporhund, A-Tavva, NO30675/12 , hann, Id:578098100357907, Født:31.07.2011, Eier:Liv Johannnessen/Jan K. Kristiansen. Fører: Jan K. Kristiansen, Bojebakken, 8897 Bardal.
ble 3. Beste hund 1.pr med Hp
på Tranøybotn og Omegn JFF prøve: 25-13080 18.august 2013 med 31 pm.hunder
Aia fikk 1. pr.🙂

lørdag 5 juli

Sommertreffen 2013 ble arrangert på Ørskogfjellet 5.-7. juli.
Deltakerne, fra nord til sør og øst til vest samlet seg etter hvert utover fredag ettermiddag ved
Fjellstova på Ørskogfjellet og tok inn på hyttene, med familiemedlemmer var vi 23 samlet.
Værgudene var ikke helt med oss på fredag kveld, det kjølig og regn, men de som skulle gå blodspor
på lørdag måtte på skogen å legge spor til 16 ekvipasjer som var påmeldt.
Lørdag opprant med sol og fin temperatur og det var en entusiastisk gjeng som stilte til sportrekning
Kl 09.00, og deretter på skogen å gå spor.
Etter at prøven var ferdig og dommerne hadde gjort sine oppsummeringer ble prøvens 3 beste som
følgende.
1. Bjørn Vidar Ramsberg/Freke av Fjellstølen, 1. pr
2. Per H. Midtgård/Aia, 1. pr
3. Egil Ravnestad/Tea, 1. pr
http://http://www.nshk.org/images/BILDER/Forsidebilder/sommertreffen_2013_referat.pdf

Lørdag 29.juni

29.juni 2013 Ref:25- 13051
Beste hund:1.premie med HP

Dachshund Langhåret, C.I.E  C.I.B  FiUCH  SeUCH  FiVCH   FiV-09   HeW-10  Sagotax Bertil, Født.:  26.6.2006, ID-nr.: 39320H, Eier: Helena & Sakari Häyhä, Pakkaskatu 6, 55700 Imatra, Finland.
2. beste hund: 1.premie med HP
Bayersk Viltsporhund,Aia, Cip nr.578098100356848, Født: 31.07.2011, Eier/ Fører: Per Heitmann Midtgård, Dragøyveien 62, 9392 Stonglandseidet.
3. beste Hund: 1.premie
Bayersk Viltsporhund, N VCH N UCH N J(SCH)CH Askmaden's Bira, Født: 25.03.2010, Cihp nr:968000005632759, Eier/Fører: Hansen, Odd Harald, Helland, 8226 Straumen

Søndag 2. september

Skrevet av Jan Kristiansen, 27. aug, 2012
Hei og takk for stor innsats.Som du vet så gikk Tavva blodspor og fikk en første pr.
Bilde av A- Tavva og dommer

Søndag, 2.september

NO36076/12 AIA til dagli Isa 13 md og 2 dager til nå oppnådd 4x1. premie på 3 fastprøver og en bevegelig blodspor 5 utstillinger 2 ekselent 3 cert der av 1NKK, dette lover godt.🤩

Søndag 19. august

Hei mine brødre.
Nå er jeg ferdig med en stri helg med sporprøver i Tranøybotn, nydelig vær og mange flinke hunder. Jeg og ho mamma var påmeldt begge dagene og vi fikk 4x 1. premie. mamma slo meg den ene dagen og jeg slo ho på søndag.
Jeg har startet på 3 fast ordinærprøver Blodspor og en bevegeli og det har blitt 4x1.premier. Matfar sier at jeg er veldig flink.
Aia (Isa til dagli.)

Fredag 16.3.2012

Hær ser du Tavva stille elg.Det skjedde kl 0600 i dag morres. Tavva holdt elgen i ca 20 minutter.Skulle på jobb så jeg måtte hente han.Brukte scooter sånn at elgen ikke skulle skremmes.Tavva lot seg enkelt kalle inn.

 

Fredag 13. januar 2012

Hei Brødre.
Jeg er stort sett ute når jeg kan, for jeg synes snøen er så fin å løpe i og det er så mange spennende ting jeg kan snuse på. Her om dagen fant jeg en hare som var kommet seg unna ei ørn, men var så skadet at jeg fant den død. Når jeg kommer inn er det veldig fint og ligge sammen med mamma.
Hilsen Aia.

Torsdag 5. januar 2012

Hei alle.
Jeg og Arija er på tur med matfar. Lyset er enda dårlig og jeg er heller ikke god til å sitte stille, så noen gode bilder blir det ikke. Veide meg på 1. nyttårsdag og da var jeg 19 kg. I dag var det veldig kaldt og Ludde som har veldig små bypoter han frøs veldig. Jeg synes det er veldig fint ute selv om det er kaldt, har foresten fått bedre pels enn mamma. Håper dere har det bra brødre. hilsen fra Aia.

Lørdag 31.desember.2011

Hei. Der er vi ferdig med 2011 et år som er fult av minner serlig på grund av disse små søte valpene. Setter inn det siste bilde vi har av dem samlet, der de leite opp solstrålene som kom inn vinduet og ligger samlet. Ønsker alle mine venner og dere som hentet valper fra oss et riktig godt Nyttår. Håper at valpene viser seg og være gode ettersøkshunder og at dere for fine dager sammen med dem. Vi ønsker dere alt godt og lykke til. 
Per og Eva Arija og Aia.

Søndag 25. desember

Fikk denne fra Aron i dag: Han skriver at det er hardt og feire jul.

Lørdag 24. Desember

Hei alle nå er vi kommet til julaften og vi har fått Ludde på besøk. Mamma er shjef og Ludde prøver og shjefe over meg og jeg må være underdanig. Hilser til alle mine søsken og ønsker dem riktig God Jul.
Hilsen AIA.

Torsdag 15. desember

Torsdag 15. Desember.

Sender en liten hilsen fra Tavva og vennene.

Ganske mørkt og ennå så har vi ca en halv time igjen før vi e heime.

Jan

mandag 12.desember 11.

12.desember
Hei vi er ute og lufter oss i snøen, ja jeg jakter mus slik at jeg ser mest ut som en brøyteplog. Det er veldig fin trening for jeg må hoppe for det meste og vi trenger bare halvparten av lengden vi gikk på barmark. Blir fryktelig sulten etter en slik tur.
Aia.

Onsdag 7. desember

Hei alle. 4md. gammel og ute i snøen for første gang. Det var veldig artig og stikke nesen under snøen og lukte seg av gåre. Fikk foresten naglebitt slik at jeg måtte holde opp labbene, men det gikk fort over.
Hilser til alle mine søsken.
AIA🙂

Tirsdag 6.desember

Hei mine brødere. Har okupert gostolen til matmor, vi er nå blitt over 4 md. og matfar veide meg og jeg er blitt 16 kg. Spiser godt og er mye ute og trener sammen med mamma. Jeg er blitt veldig flink for det er lenge siden det ble vått etter meg på gulvet.
Ha det brødere mine hilsen fra Aia.

Mandag 5.desember

En liten rapport fra oss her sør.

Ja i dag har vi vært på en fin tur.Er blitt ganske tung.Var på vekta i går og nåla passerte 15 kg.Da vi kom hjem etter turen i dag måtte jeg inn å legge meg forran ovnen sammen med mons.Det var flott det.!!!

 A- Tavva

Jan K

Tirsdag 29. november

Hei.
Har fått meg et griseøre som jeg må passe godt på. Mamma steler det fra meg om jeg ikke følger godt med. Frekk er ho og, går bare og skal ta det fra meg. Da blir jeg så sinna at jeg biter hun i snuten, så nå for jeg ligge i fred.

Søndag 27. november

Hei.

Her kommer et bilde av meg og min nye bestekompis, Mira.

Hun synes det er artig å lekesloss med meg. Etterpå er det godt å ligge framfor ovn å slappe av.

Hilsen Aron.

Søndag 27. november

Hei. Vi begynner og nerme oss 4 md. gammel. Stortrives ute og liker godt og snuse og finner mye spennende. Harespor er godt og lokte i, men de er så forbasket snar. Det er mye mus her og det er jeg veldig flink og jakte. Når jeg kommer inn må man slappe seg orntlig av og da er matmor sin faoritt stol eg prøver meg i først.

Tirsdag 22. november

Hei Per.

Ja i dag så Tavva sin første elg.Var på tur med setteran.Tavva fikk da se sin første elg,den gikk forbi oss på ca 50 meters hold.Tavva satt musestille på en berghomp og fulgte med elgen som lonka forbi. 20 minutter senere kryssa vi spora.Tavva begynte

med en gang og spore og var meget interessert.

 

Mvh Jan K

torsdag17. november

Aia 3og 1/2 md gammel og faiter friskt med mamma.

Torsdag 10. november

A-Tavva
 Man skal tidlig krøkes som god krok skal bli. Lykke til videre.

Onsdag 9. november

Hei.
Nå synes jeg det er lenge siden jeg hørte fra broran mine. Eg for min del veks og trives, for gå mye turer sammen med mamma. Ho for foresten også gå løs, men da må jeg være i band, eg slit nå enda med det. Matfar sier at jeg blir bedere, det er bare og øve flittig. Som dere ser på bilde er jeg god kompis med ho mamma.
Hilsen Aia fra Senja.

Lørdag 5. november

Hei på dere jeg måtte bare slappe meg av litt mellom slagan.
Hilsen Aia.

Fredag 4. november

A- Baias som bor i Ballangen er 3 md. 10,5 kg.

Tirsdag, 1. november 2011

Hei, mine brødere og gratulerer med 3 md. dagen. A- Baias har vert hos dyrlegen på valpesjekk og alt såg greit ut og veier nå 10,5 kg. Eg er ikke så mye lettere jeg heller ca 10 kg. på badevekta. Skal til kontroll neste uke og få resten av vaksinen. Skriv noen ord om dere og hva dere opplever og send med bilde så skal matfar legge dere inn på denne siden slik at alle for se hvordan det går med dere. Jeg har nettopp kommet inn fra en lang skogstur, fått meg mat og nå er jeg så trøtt og sliten, men fornøyd.🤩
Hilsen Aia.

Onsdag 26. oktober

Hei. Det er godt og ha ho mamma når brørene mine dro og eg blei åleina. Måtte gråte en skvett om natta. Lurer på hvordan de har det, om dem savne meg like mye som eg savner dem.

16.oktober 2011

16.10.
Vi trives veldig godt ute, der vi trener på å angripe værandre, lose på han Ludde og øve oss på å springe fort. Helge tok et godt bilde av oss.  

Tirsdag 11. Oktober

Hei.her er vi fjæra med onkel Ludde, han bråker mye men der bryr vi ikke oss om.
I grunnen er det bare stor i kjeften.

Onsdag 5. oktober

Kor fint det er å være med matfar på jakt. Han synes nok vi er begrensene og at vi må tilbringe mye tid i buret. Men når vi kan stoppe på rasteplasser og skogsveier, bolter vi oss orntlig. I dag fant vi en rugde som trykket godt og det var veldig stas. Vi er jo blitt snart ti uker gamle, full fart mens vi er våkne.

Fredag 30.september

Hei.
Nå er vi blitt 2 md. og det er full fart på oss. Det er enda en som ikke har fått seg et nytt hjem med matmor og matfar som er glad i å gå tur i skog og mark og som er villige til å trene slik at vi kan brukes til det vi er best til: ETTERSØK.

søndag 25. september

Hei.
Vi er nå blitt 8 uker og dette er det siste bilde av oss sammen. En av oss har fått navnet A-Bayas og er dratt til Ballangen i Nordland, og vi er sikker på at han kommer å få det fint der. Vi har hørt at det skal være mye elg der og at han for gå mange ettersøk med tiden. Jeg som er eneste tispe har fått navnet Aia og skal være sammen med min mor slik at dere kommer nok til og høre og se mer til meg.😲

Torsdag 22. september

Hei. Vi er ute i det fine været vi har her oppe i nord.🙂

Torsdag 22. september.

53 dager gamle og full av energi som må ut. Er ute og får lyng under føttene.
Veldig spennende, i morgen skal vi på helsesjekk og merkes.🙂

Fredag 16.september

I dag har vi hatt kjøretrening, sutret litt først men etter den første lufteturen såv vi som stener på turen. Vi var helt på Silsand hos en som skal ha en av oss. Der fikk vi springe mye rundt, så det syntes vi var koselig. På grund av at matfar har lovet en fra Nordland at han skal få velge først ble det ikke bestemt hvem som blir på Silsand. Men en av oss har jo et håp, for vi likte oss godt der.

Torsdag, 15. September

Vi har det fint når vi kan leke sammen me ho mamma.🙂

Tirsdag,13. september

Hei her er en av hannene og leker med ball.🙂

Mandag 12. september

Er vi ikke nusselig?

Mandag 12. september

Av og til for vi såve i buret til ho mamma.

Fredag 9. september 2011.

Undersøkelse av gangen. Er veldig trygge og undersøker det vi kan.

Tirsdag 6.september

Endelig tilbake i valpekassen etter en lang økt ute.🙂

Torsdag 1. september

Ja nå er vi en md. gamle og er ute i hagen for det var sånt fint vær.
Det er i alle fall bra med en melkedråpe i det fine været.😀

Mandag 29. august

29 dager gamle og på tur i den store verden, Matfar sier vi skal få gå ut på plenen når det blir sol.

Fredag 26. august

Nå er vi i lekemodus og er 26 dager gamle, det går veldig bra og spise hundemat også.🙂

Søndad 21.august

Hei nå er det en stund siden han matfar oppdaterte dere. Vi veks og trives og er blitt 21 dager gamle og livet dreier seg om å spise, leke med verandre,og såve. 

Onsdag 10. august

Vi er ti dager gamle og verden består av og såve og spise, kansje er det bare 2-3 dager til øynene kommer frem. Ellers er mamma bra grei, men hun er litt forbannet på en av hannene. Kansje han er bare frekk.😀

Torsdag 4 august 2011

Vi er nå blitt 4 dager gamle og det dreier seg om og spise og såve. Arija er blitt en fantastisk mor, er veldig forsiktig med dem.Når det er 2 spener pr valp er det ingen problemer, melk nok.

Søndag 31. juli Kl.17.00

Kl.1700 Ble disse 5 friske valpene forløst ved kjeisersnitt etter 6 timer uten ver etter 1 valp.
Det står bare bra til med mor og barn.
Den største valpen er en krafsen tispe, de neste er hanner.

Søndag 31. juli kl.0930

Da kom denne tispevalpen etter en har seteføtsel, desverre ble hun offer for en harhent førstegangsfødene Skorgebo`s Arija, Stor og krafti men nå alikevel død.😮

31.07.2011

61 dager.
Tykk og svært urolig, men eg har funnet meg tilrette i hvalpekassen, som han matfar har ornet. Det er mye liv i valpene, og når vi holder på buken hennes kjenner vi dem godt. Når jeg er ute med ho er det ikke annet som står i hode en og grave seg bol til valpene. Tror det er nert forestående.

27.07.2011

Onsdag 27.07.2011 8 dager igjen.🙂 Begynner mer og mer og ligne en julegris. Frisk som en fole, men tenker bare på mat. Har begynt å få melk i juret og er 78cm om magen. Vil helst være heime, men han matfar tar meg med på små turer. Kommer jeg bort fra huset er jeg frisk og rørlig og snuser for å finne spor.

Lørdag 23.juli 2011

Hei.
Nå er jeg veldig lei av og være tykk. Tungt er det å gå, og jeg er veldig sulten hele tiden. I tillegg til den maten jeg for må jeg stjele når jeg får sjansen, til mat-fars store fortvilelse. Kanskje det bare 12 dager igjen. 🙂

Tirsdag 19. juli

16 dager til det blir mange små valper. Jeg er tung og dorsk, men frisk og ved godt mot.🙂

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

per h. midtgård | Svar 19.08.2013 14.40

Hei. Det var hyggelig at dere kunne komme og delta på Senja, og jeg håper at minnene her fra er så bra at det frister til jenntakelse.

Jan K | Svar 14.07.2013 19.36

Hei Per.
Var ute på årets første ettersøk i dag.Det var en elgokse med brudd i venstre framfot pluss div.andre skader.Søket endte med felling.

per Midtgård 16.07.2013 21.25

Det er altid fint når man lykkes, slike stunder må man ta med seg.

Monica Mikkelsen | Svar 05.09.2012 23.32

Gratulere med gode resultater på blodsporprøver og utstillingI

Per . .i sør | Svar 10.01.2012 16.38

Hei du boldne jæger og kjære navnebroder i nord!
Jeg finner ikke et eneste ettersøk eller jaktbilde i dagboka di.
Nå får du se å få ræv . . . ut av sofaen.

per. 11.01.2012 03.05

Husk at sidene er under utarbeidelse

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

23.12 | 17:40

Vilken fin hemsida du gjort! Många vackra bilder och bra filmer!

...
05.05 | 15:16

Buss sjafør ringte og fortalte at han hadde sett en elg kalv som hang fast i gjære på Lekkangen på Stonglandseidet. https://www.youtube.com/watch?v=6iLb0l1_Mdw

...
21.01 | 20:27

Hei dere finner en Film av Aia på ettersøk av elg under denne linken:
http://youtu.be/7wehu1zBUtc

...
19.08 | 14:40

Hei. Det var hyggelig at dere kunne komme og delta på Senja, og jeg håper at minnene her fra er så bra at det frister til jenntakelse.

...
Du liker denne siden