Oppskrifter

Porsjoner
Dette trenger du:
Slik gjør du det:
Porsjoner
Dette trenger du:
Slik gjør du det:
Porsjoner
Dette trenger du:
Slik gjør du det:
Porsjoner
Dette trenger du:
Slik gjør du det:
Havreflarn med sjokolade
Porsjoner ca 40 etter hvor store du lager dem
Dette trenger du:

125 g havregryn
125 gr farin
1/2 dl lys sirup
75 gr smør
75 gr smeltet sjokolade
100 gr hvetemel( kan bruke glutenfritt mel)
1/2 dl kaffefløte
1/2 ts bakepulver

Sirup, smør og sjokolade smeltes i vannbad

settes med tesje på plate.

Godt mellomrom, de flyter utover!

175 gr 8 min, midt i ovnen

Slik gjør du det:
Kransekaneringer

500gr mandlet
500 gr melis
3 eggehviter

Mal mandlene en  gang.
Bland med melis,og kna inn eggehvitene.

La deigen hvile til neste dag.
200 gr 8- 10 min midt i ovnen .

De blir ekstra seige og gode om du fryser dem
Får en flott kransekake av denne oppskriften.


 
Ostekake
Porsjoner
Dette trenger du:
Ostekake

21 digistive kjeks
100 gr smør

Kjeksene knuses og blandes med smøret
presses ned i rundform

3 dl fløte
100 g melis
1 ts vaniljesukker

Piskes til krem

3 dl rømme
1 pk philadelfia ost

Blandes med kremen

Kok opp 2,5 dl vann
ha i en pk sitrongele.
Avkjøl dette og bland det med kremen
Stå i kjøleskap til neste dag.

Pynt etter ønske!

Lykke til!

Slik gjør du det:
Mammas iskake med dajmbiter

6 eggeplommer
1,75 dl farin

Piskes til eggedosis

6 dl kremfløte

1 stk dobbel Dajm  ( knuses med kjevle)

Kle en lang brødform med glapac
( for å få det lettere ut av formen)

Bland alt sammen med knust Dajm.
Fylles i formen,
Slå formen litt mot underlaget for i få isen jevnt fordelt og for å unngå luftlommer.

Settes i frysen minst 6 timer.
Lam a la Wenche
Porsjoner 4 posjoner
Dette trenger du:
Ingridienser:

1,5 kg lammekjøtt( med ben i skiver, bog eller stek.

Marinade:

1bk herm tomater
75gr tomatpure
2 sp olivenolje
2dl appelsinjuce
2 sp flytende honning
1ts finhakket eller tørket ingefær
1ts grønnsaksbuljong eler knust buljongterning
1ts støtt rosmarin
1bunt persille, hakket
1 fd hvitløk
1 dl hakket purre
1 ts salt
grovmalt pepper.


Ha alle ingridiensene til marinaden ien blender eller bruk stavmixer. Kjør sammen til en glatt masse. Legg kjøtt og marinade lagvis i en ildfast form. øverste lag skal være marinade.Dekk med lokk eller aluminiumsfolie. settes i kjøleskap 6-8 timer.
stek i varm stekovn 225gri 20 min. senk temp til125 gr og stek vider i 3-4 timer.
serveres med kokte poteter eller ris og en grønn salat eller kokte grønnsaker.
Slik gjør du det:
Porsjoner
Dette trenger du:
Slik gjør du det:

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.04 | 20:31

Så kjekt å lese igjen, Unni! Nå har jeg vært tilbake til studietiden, jeg! Takk for din skildring, så levende! Kjekt å ha kontakt!

...
30.05 | 19:32

Takk vennen min

...
30.05 | 14:44

Hei mamma😃❤

Kjempefin side du har! Glad i deg ❤

...
30.08 | 23:42

Fantastisk! Hilsen sondagsskole-for-voksne.com

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE