þrá på hytta i 2009

þrá frá Strandarhöfdi

þrá frá Strandarhöfdi

þrá har de siste årene vist god utvikling og har til tider vist oss gangarter med veldig god kvalitet. Hun er en hest med stor personlighet. Hun kan mye, men det er ikke bestandig hun gidder å vise det :)
Veien har vært lang til dit vi er i dag. þrá hadde store feilstillinger i beina og høvene og hovslager Mona Rafland har brukt 6 år på å rette opp dette. De siste tre årene har þrá fått massasje jevnlig av Gunn Heidi som har Hestemassørkurs 1 og 2 fra Axelssons. Dette i tillegg til jevnlige ridetimer har ført fram til god gangarter og etterhvert, en ren tølt. Hun er egentlig fire og en halvt gjenger :) Hun elsker fart, men kan også slå helt av motoren. Hun har i perioder vært en skikkelig grisepasser, men det er mer sjelden nå. Hun har god skritt, god trav (men den er ikke sikker heletiden) god galopp og god tølt i et slags mellomtempo til rask tempo - men har ikke hurtigtølt - enda...
þrá er ikke veldig glad i banearbeid så det begrenser vi noe. Hun kan versade, sjenkelvikninger, fordelsvending for begge hender, og bakdelsvending for høyre hånd. Arbeid på volter er ikke akkurat yndlingsarbeidet til  yndlingsoppgaven til þrà, her kan hun være skikkelig motvillig, men det er det som skal til for at hun skal bli enda mykere i kroppen. Hun er veldig glad i barn og trives med de yngste på ryggen, da er hun som et lam.

þrà forlot Island den 20.07.1995

Navnet ,þrà betyr den etterlengtede

 

Født: 1992
Mor: Ör frá Strandarhöfdi
Far: Flugar frá Strandarhöfdi
Kjønn: hoppe
Eier: Gunn Heidi Nilsson
Faste ryttere: Vigdis Aasveen