Trening Keilir

29. jun, 2012

Keilir har gått uten sko en periode fordi han bruker litt for store bokstaver i forhold til de andre hestene. Det er liksom ikke helt nødvendig å si "dra til h...." hver gang.... Nå har ting roa seg.,.. Var og red i går, og sitsen min er ikke riktig så i ubalanse... Tusen takk til osteopat Marianne Henriksen, som behandler både meg og Keilir.

Keilir går som sagt uten sko, og det funker ikke helt. alle steiner han tråkket på var akkurat som når jeg går barbeint og tråkker på stein :-) Det var sånn: AU..... det var vondt!!!

Så i da er Mona hovslager tilkalt igjen :-) Hun kommer mandag :-) snille Mona, Tusen takk!!

tilskuddet XA-10 har kommet fra St Hippolyt i Danmark :-) Det blir kjempespennende å se hvordan det fungerer. Fungerer det like bra som Glucogard, er jeg kjempefornøyd:-)

28. jun, 2012

Keilir har hatt sitt 3. besøk  av osteopat Marianne. Det gikk veldig bra :-) Keilir forsto bedre hva som skjedde i kroppen hans ;-) han var ganske bysgjerrig, ikke så skeptisk denne gangen :-) Marianne er helt unik. Tusen takk Marianne :-) Je er utrolig glad for at vi har deg :-)

Han er litt skjev og har en overutviklet prectorais muskles på høyre side.... men har et bredere balansepunkt ennn tidligere... Vi har satt igang behandling med XA-10.... hjelpe meg, det var dyrt :-O    Meeen hjelper det så er det verdt det :-)

 

5. jun, 2012

I dag har Marianne vært her og behandlet Keilir igjen :-) Hun løste opp endel, samt arbeidet med Keilir evne / kropslige muligheter til å få en bedre balanse. Keilir viste tydelig at Marianne traff riktige punkter når hun behandlet 🙂

Nå skal han ha to dager fri. Deretter fortsetter vi treningen igjen.🙂

Hele flokken går fortsatt sammen, det har ikke vært noen negative opplevelser foreløbig . I dag sto til og med Keilir og Kàri og klødde hverandre 🤪 hvem hadde trodd det var mulig ????

5. jun, 2012

Nå har Keilir vært her i ca fire uker. På denne tiden har det skjedd myyye. Keilir har blitt tilvendt ny flokk, og flokken har godtatt hans lederskap :-)

Osteopaten har vært her en gang og behandlet han, og Sherifa har tolket han, noe som var veldig nyttig :-)   Osteopaten sier at han har hypermobile ledd... hvilket betyr at ligament og muskulatur må styrkes or å hjelpe leddene, slik at de kan holde seg på plass. Jeg har fått råd fra Jòrun, veterinær hos St Hippoly Danmark, om å sette han på XA-10 som er et tilskudd som skal hjelep ligament, sener , muskelfester osv.. Så dette blir kjøpt inn. I tillegg så har jeg fått råd fra Christina Lund ( Tuusen takk Christina :-) ) om å skritte myyyye... og passe på at Keilir bruker ryggen sin og ikke går på framparten. Han må ha styrke nok i rygg og bakpart slik at han kan avlaste frambeina sine ... som er hans svake punkt...  Alle islandshester er hypermobile... det er bare det at akkurat det har jeg ikke helt forstått 😋Det er fordi Trà er ganske stiv, og Kolka er absolutt for kort i nakken til å kunne vri den i Kelir sine uttallige varianter 🤪  Jeg var ikke vant til det gitt...

I dag  var vi på ridetur igjen, det fungerte veldig bra :-)

En annen ting er at Keilir trives med stålbitt, muffebitt,  treleddet :-) Han liker ikke trinsebitt med kobberrulle ... Rytteren trenger stoppere på tøylene for å være helt sikker på å være på " riktig sted" i tøylekontakten hele tiden..

I morra kommer Marianne osteopat igjen ... det blir spennende !