...min drøm...
Om Sizarka
N S uch Sizarka av Fjascho...mye kan skrives om denne vakre skapningen!
Ho er den borzoien (og hunden) som har betydd mest for meg!
Ho kom til verden en sen høstdag på Trøgstad...nærmere bestemt 27 november 2004. Far er russisk import til Sverige, Milyie Iz Doma Korpovoy, mens mor er Nathasha av Fjascho.
Der var 3 i kullet, 2 tisper og 1 han, hvor hannen er død.
Sizarka er VELDIG russisk i utseende OG oppførsel. Ho er slank, høybent, har et meget mørkt pigment, et supefint hode, fullt tannsett og alle tenner. Ho har, som de russiske hundene, ikke allverdens pelsmengde...noe som passe meg bra! (mindre pelsstell) Sizarka har små ører, bærer halen sin i sabelform, bra vinklet og en, for meg, VAKKER FARGE!
Sizarka er meget glad i folk, barn og hvalper, men er ikke interessert i kontakt med andre, fremmede hunder..i allefall ike i bånd. Er de løse, kan hun leke og løpe sammen med de andre..men det er ikke det hun foretrekker her i livet. For henne er det MATMOR og Nova som betyr aller mest. Jeg hadde ambisjoner om lydighet med henne, men DET hadde ikke dronninga sansen for!
Så i stedet er det litt LC og "agillity" i skogen som egner seg bedre😉
Sizarka sporer også elg på elgjakt, og apporterer ryper når vi er på rypejakt.
Sizarka ble kjapt norsk uch, og vant åpen klasse på verdensutstillingen i Stockholm 2008, hvor hun fikk cert og ble da S uch! Det var 54 tisper som konkurrerte om dette certet!
Vi hadde en plan om valper på Sizarka, og far til valper var også utpek (ikke forespurt). En meget flott hanne, bosatt i Irland. Tror denne matchen hadde gitt flotte borzoier!) Men, som ofte nevnt, ting går ikke alltid som planlagt..Sizarka fikk magedreining natt til 4 juli 2009, og vi dro til veterinær klokka 2 om natta. Vi var i Salangen da, så det ble ikke operasjon men en gang. Vi klarte å stabilisere ho, slik at vi kunne kjøre til Tromsø neste morgen for operasjon. Sizarka har kommet seg meget bra, og er ikke preget av dette. Men hadde vi kommet 15 minutter senere ville ho dødd! Det er ikke 100 % enighet om hvor arvelig dette er, men det som er sikkert, er at kroppsform, mat og mat/aktivitet har medvirkende årsak! Vi valgte å ikke sette valper på Sizarka etter denne hendelsen.
Sizarka ble BIR og fikk cacib på NKK i Harstad 20 mars 2010, men vi ble ikke til gruppefinalen🤭 Sizarka var på sin siste utstilling i juni 2012, hvor ho ble BIR veteran og endte som BIM og slo dermed flere yngre tisper på NKK i Tromsø. En verdig avslutning på sin karriære!

Sizarka døde 13/10-2014 i akutt sykdom nærmere 10 år gammel..og savnet er ubeskrivelig!

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.04 | 12:07

Hei prøver å finne en Jamthund valp med gode gener ta kontakt

...
08.11 | 19:56

Hei, en utrolig innholdsrik hjemmeside.

...
03.03 | 18:27

Hei. Er interessert å kjøpe valp. Bor i Bardu. Har en jamthund som er 10 år. Er m i Ettersøksringen i Bardu . Jakter elg både i Bardu og i Lierne. Tlf 97049210

...
15.09 | 02:45

Flott hjemmeside dere har fått til

...
Du liker denne siden