..sov godt, venner..
N uch Frolov av Fjascho
Min første borzoi..en drøm som ble virkeliggjort etter 9 års venting!
N uch Frolov av Fjascho..eller Zhiwago som han ble kalt, ble født 26/12-1994, etter S uch Leicro`s Russian Swartzenegger og S N ch Darja Av Fjascho.
11 hvalper i kullet...hvrav altså Zhiwago havnet hos meg🙃
Zhiwago var en stoor gutt...87 cm i mankehøyde. Han ble N uch starks etter sin 2 års dag. Vi hadde masse gøy i ringen til han var ca 3 år...da var hans karriære slutt. Det begynte med små skjelvinger i bakbena..som over tid utvikla seg til konstant skjelving og dirring i hele kroppen. Vi var ofte hos forskjellige veterinærer for utreding, rønken osv, men ingen sikker diagnose kunne stilles.
Etter hans død i juni 2002, ble det skrevet i journalen at "det var mulig svikt i sentralnervesystemet", men intet sikkert kunne sies. Å hvor jeg savnet den gutten..så god å snill som dagen var lang.
N uch Pop-Wov`s Leo Zukow

Leo...en drøm, en plage, en glede og en skjønnhet!
...den pr. i dag (11/11-09) siste borzoi født i Nord-Norge...og eneste borzoi med kennel-navnet "Pop-Wov`s"
Leo ble født på Andenes 19 juni 2001..som eneste hvalp i kullet. En tjukk, grådig og frekk liten hvalp. Pappa`n var den kjente Int Nord uch Zimistraja Navajo og mamma`n var N uch Aksinija av Na-Orfei (etter WW-98 Japejukan Kulkuri).
Og med de pene foreldran..MÅTTE jo avkommet bli pen!
Leo bodde på Andenes sammen med borzoier og Cocere i 4 mnd før han kom til oss i Tromsø...og herrejerremias for en hvalp!! En utfordring fra dag 1! Snill, stabil og trygg, med en selvsikkerhet og egenvilje...men som ikke alltid var så villig til å gjøre det som matmor ville! Da han var 8 mnd begynte jeg å trene lydighet med han...noe den hunden syntes var meget morsomt..og vi klarte kjapt bronsemerket i lydighet. Vi konkurrerte en del, og ofte plasserte vi oss bra!
Opprykk til klasse 2 gikk også bra uten de store problemene...han var jo ikke så kjapp som de mindre hundene, men de fleste dommere tok hensyn til det🙂
Han plasserte seg også bra i konkurranser i denne klassen også. Siste konkurranse var vi bare 5,5 poeng fra opprykk til klasse 3! Meeen han var borti hinderet..og dermed tapte han disse poengene😥
Vi prøvde oss også på agillity, og gikk kurs...men med en hund på over 50 kilo, så er det ikke så enkelt! Etter en del knall og fall som medførte skade, ga vi opp den karriæren.
Leo var en god sporhund..både blod-og menneskespor. Han var med på elgjakt og rypejakt.
Leo ble far til et kull på kennel Fjascho i 2007. 

R.I.P N uch Pop-Wov`s Leo Zukow 19.06-2001 - 18.12-2008

Sir Hugin
Novas førstefødte, født på veterinærsenteret i Tromsø 13 mars 2010. Han var som valp, rolig og avbalansert.
Flyttet til Monica i Tromsø da han var 8 uker gammel, hvor han hadde det meget fint! Hugin var snill som et lam..både mot unger og andre hunder. Det fantes ikke vondt i den hunden! Han hadde virkelig arvet mor Novas temperament!
Hugin utviklet seg til en sterk unghund, med skikkelig benmasse og bredde i brystkassa. At han var meget velbygd var heller ingen bakdel. Og interesse for elg og annet som beveget seg hadde han i massevis. Det var store planer for Hugin. Men dessverre går ikke det alltid som planlagt. 20 januar..i lek med en ung husky slet han av ledd-og korsbånd. Han var løs, løp i full fart i nedoverbakke, og da farten var som høyest, satte venstre bakben seg fast i dyp, våt snø, og han vred hele kroppen over det fastlåste kneet og dermed ble det en massiv skade i ledd/korsbånd.
Veterinær mente at det måtte over 4 ganger hundens vekt til, for å forårsake en slik skade. Jeg ringte rundt til forskjellige veterinærer, googlet på nettet osv og ble tipset om TPLO og TTA operasjoner. Det var ingen av disse som ble gjort på Tromsdalen dyreklinikk, men et inngrep som ikke var så omfattende. Dette viste seg å ikke holde. Da ville veterinær gå for en TTA. Jeg kan ikke skjønne hvorfor veterinær ikke gikk for TTA først!!! Det var DET jeg spurte om. No er hverken jeg eller eier noe medisinsk sakkyndig, men jeg føler meg LURT!! Av en veterinær som ikke har gjort jobben sin! Mulig jeg tar feil, men bismaken i munnen er der fortsatt. Der er ikke sikkert at en TTA ville holdt heller, men det ville i allefall holdt mye bedre enn første operasjon! No er det jo også slik at ingen operasjon er garantert risikofritt..og mulig Hugin ville hatt noen begrensninger i jakta. Men han var jo også en familiehund, og jakt er det 5 uker i året..og ikke hver dag de 5 ukene heller. Men det er ingenting å spekulere på nå. 
Det gir ikke Hugin tilbake, men om man skulle komme borti dette flere ganger, så vet man mer hva man går til!
Sov godt lille fighter Sir Hugin. 13.03-2010 - mars-2011
N S uch Sizarka av Fjascho
N S uch Sizarka av Fjascho...min once in a lifte time borzoi! Den vakreste av dem alle.
Så lett å elske...så tung å miste. Ho gjorde ikke så mye vesen av seg..ho bare var der. Allerede etter 1 time var jeg hennes, og det var alltid meg ho fulgte. Det meste av tiden var hun løs, men med sitt voldsomme jaktinnstinkt, var jeg nødt til også å ha øyne i nakken. Vi hadde mye gøy i utstillingsringen, og det var aldri en selvfølge at ho plasserte seg på topp i ringen. Ho var jo litt annerledes enn de andre borzoiene av "show-type", men hun ble kjapt champion:) Den største opplevelsen i ringen var på WDS-2008 i Stochholm, hvor ho slo 54 tisper i åpen klasse og fikk wds-cert og ble totalt 3 beste tispe av alle 74 tispene:)
Ho var ofte med oss på rypejakt i Finnmarksfjell i yngre dager..og hadde også sine turer på elgjakt. Det siste året gikk ho på Rimadyl daglig pga forkalkning i nakken. Og 7 september ville ho ikke spise, var generelt i dårlig form og ville ikke være med på tur.Vi dro akutt inn til veterinær den søndagskveld og var forberedt på det værste. Det viste seg da at ho hadde lungebetennelse og urinveisinfeksjon. I tillegg hadde ho høye leververdier og noe feber. Antibiotika og ro var det som skulle til Etter 3 dages medisinering, kvikne ho til og begynner å spise igjen. Søndag 12 oktober vil ho igjen ikke spise noe særlig. Mandag spiser ho ikke i det hele tatt, men blir med både på morgentur og kveldstur..hvor ho er mere kvikk enn vanlig. Når vi kommer hjem, leker ho med en lemmen før ho plutselig legger seg ned og piper...jeg støtter ho inn og ho segner sammen på gulvet og hyperventilerer. Ringer veterinær og kjører innover, hvor det blir tatt blodprøver og rønken. Ho har vondt og får smertestillende...og dør etter mindre enn 2 timer. Mest sannsynlig er det en tumor i milten som sprakk siden det gikk så fort. Forberedt blir man aldri, men det var ikke uventet. Damen skulle jo blitt 10 år. Ho blir aldri glemt! R.I.P Sizarka av Fjascho 27.10-2004 - 13.10-2014
Stella
Sagasøster som flyttet til Lakselv, Finnmark hvor ho jaktet finnmarkselg inntil eier flyttet hjem til Evenes. 
Ikke gått prøver, men stilt ut med VG som resultat.

Stella ble avlivet sommer 2016 pga kreft 6 år gammel.
Kvitevardens Ailo
Den minste i A-kullet og den som satt fast sammen med Anna i fødselskanalen i flere timer. Veterinær trudde han var død, og tok han ut med tang, men lillingen hadde fightingspirit og var ved fullt liv! 

Ailo fikk VG på utstilling, ble godkjent ettersøkshund og gikk til 1 premie med 74,5 poeng på sin første løshundprøve. Det ble skutt 2 elg i los for han første høsten og 3 elg andre høsten.

Ailo døde 16 januar 2017. R.I.P lille Minken, gammelmatmoras lille hjerte.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.04 | 12:07

Hei prøver å finne en Jamthund valp med gode gener ta kontakt

...
08.11 | 19:56

Hei, en utrolig innholdsrik hjemmeside.

...
03.03 | 18:27

Hei. Er interessert å kjøpe valp. Bor i Bardu. Har en jamthund som er 10 år. Er m i Ettersøksringen i Bardu . Jakter elg både i Bardu og i Lierne. Tlf 97049210

...
15.09 | 02:45

Flott hjemmeside dere har fått til

...
Du liker denne siden