Valpeside

N S J(lø) ch Larsudden`s Balo 1

Valper

N S J(lø)ch  Larsudden`s Balo 1 var vi så heldige å få bruke på Nova!
Etter en del gransking fram og tilbake, sett på stamtavler, prøveresultater, utstillingsresultater, HD-index, avkom, m.m tok jeg kontakt med eier av Sako, som hunden kalles til daglig.  Det kan kanskje virke lettvint å gå for en hanhund som bor så nær, men vi var å hilste på Sako før parring, og som nevnt tidligere..linjene bak var grundig sjekket...og der finnes MASSE bra jakt bak begge. Sako har i tillegg flere kull i Norge, Sverige og Finland..hvor avkommet har gjort det bra! Han nedarver bra søk på sine avkom! Og når også hanhundeier hadde stor tro på denne kombinasjonen..så gikk vi for det! 

FIN28102/06 NJ(ø)ch Silivlin Moppe er en annen sønn av Sako.  (se bildet).
En riktig så pen herremann med jaktegenskapene i orden😀
En datter av Sako er N2405672007  NJ(lø)ch Bjønnhjellen`s Lotta.

Sako`s HD-index er 109,43 og Nova`s er 104,14. HD-index vises som et tall hvor 100 er rasens gjennomsnitt og tall over 100 indikerer at dette individets HD-index er bedre enn gjennomsnitt for rasen.

* hvalper fra oss leveres registrert i NKK, veterinærattest, chipet, førstegangsvaksine, 3 x ormekur  (ved 2-4 og 6 uker) og med en hvalpepakke.
* Vi ønsker at hunden HD-rønkes ved 2-års alder..og at man samtidig AD-rønker de i samme slengen.
* Still gjerne ut hunden, og gå jaktprøver! Det er både spennende og morsomt!
* vi ønsker også å få tilbakemelding på hvordan det går med hunden🙂Valpene ble født lørdag 13 mars....5 hanner og 3 tisper.

Sir Hugin

Flyttet til Monica i Tromsø..og maser livet av cavaleren Trico. Førstefødt, rolig og sindig, men med masse futt og fart likevel😀 Født på veterinærsenteret i Tromsø.
Han blir ikke av de høyeste jamtene tror jeg, men har MASSE benstamme og ei brystkasse en bulldog ville vært stolt av.  Han blir nok ganske lys...om han da ikke ombestemmer seg:) Skal jakte i Troms fylke etterhvert

Sir Hugin har vært på sin første utstilling 20 aug. 2010. Dommer var Per-Harald Nymark, og Hugin ble plassert som bh3 valp🙂
Kritikk: 5 1/2 mnd gml hann. Kraftig hann. Kommet langt i utv. Kraftig hode.Godt uttrykk. Litt vidstilte ører. Meget kraftig kropp til tross for sin unge alder. Meget god benstamme og gode poter. Meget god pelskval. Godt gemytt. Helt norm bevegelser for alder og rase.

Sir Hugin ble dessverre avlivet 21 mars 2011 etter en mislykket kors-leddbåndoperasjon januar 2011.
Eier hadde gjort hva hun kunne, men dessverre gikk det ikke. Dermed er førstefødte i kullet borte.

S-Rago

Nr. 2 i flokken..og den desidert største og tjukkeste av dem!! Han var bare DIGER! Født utenfor ICA nærmat i Hamna..
Rolig og sindig, men et deilig gemytt allerede som bitteliten!
Flott hode på den karen!
Rago skal jakte elg sammen med Thomas i Dividalen i Troms:)

HD A
Godkjent ettersøkshund.

Rago har også vært på utstilling for dommer Per-Harald Nymark, og kritikken ble som følger:
5 1/2 mnd gml kraftig valp. Passe stor, som er kommet langt i utviklingen. Hodet har god lengde, korr. ansatte ører. Meget godt rasepreg. Allerede nå godt utviklet kropp, med tørr, god benstamme og gode poter. Helt normalt hårlag for årstid og alder. Vennlig gemytt. Gode bevegelser til tross for sin unge alder. 4bh valp.

Juniorklasse 19 mars 2011.
Dommer Vigdis Nymark
Middels stor hann. Meget god type, maskulint hode, litt kort hals, god,stram overlinje, for alder god underlinje, litt åpen knevinkel, litt sped benstamme, god hale, ledige bevegelser.
2.premie.

Rago har igjen satt sine labber i utstillingsringen. TROEK sin utstilling i Målselv 19 juni. Dommer Arild Berget.
62 cm. Godt skåret hode, pene øyne, litt store ører. Bra hals og rygg. Bra hale. Noe opptrukket buklinje. Meget gode ben, vinkler og bevegelser. Pels i røyting. Meget bra farge.
EXCELLENT. 1 UK 1UKK.

Sahr Brutus

Go`klumpen som ble med Stig hjem til Varangerbotn. En riktig pen herremann, som nå i senere tid har lært seg å klatre over gjerder😎
Sahr Brutus skal etterhvert jakte på de store elger i Finnmark!
Det ble skutt flere elg for Brutus høsten 2012.

HD A
AD A

Sayko

Hjelpe meg for en kar! Nr. 4 i flokken og MANN med stor M! Allerede som nyfødt karvet han seg over mor Nova...med morkaka slepende etter seg..på jakt etter pattene! Han ville allerede som bitteliten, helst ligge alene. Var heller ikke så villig til å bli holdt og stellt med...prøvde å komme seg ut av kassa før øynene hadde åpnet seg! Sayko bor hos Kjell-Arne i Tromsø...sammen med kvithunden Shira...og skal gi masse mer grå hår i hodet på sin eier!

HD A, AD A.

Sayko har vær å vist seg fram for dommer Per-Harald Nymark:
5 1/2 mnd gml hann. Meget kraftig og er kommet langt i utviklingen. Maskulint hode med godt rasepreg. Kraftig utviklet bryst. Bør ikke være tyngre. Solid benstamme. Meget gode poter. Normalt vinklet i bena. Godt hårlag og gemytt. Helt normale bevegelser for alder og rase.

På TROEK sin utstilling i Målselv 19 juni var han påmeldt i AUK.
Dommer Arild Berget.

61 cm. Bra hode, men skjemmes av store ører og lyse øyne. Bra hals og rygglinje. Noe hellende kryss. Lavt ansatt hale. Noe kort, dyp brystkasse. Opptrukken buklinje. Velvinklet. Flotte bevegelser. Bra pels og farge.
VG.

Atter en utstilling. Denne gang på Oteren i Troms 14 august 2011.Påmeldt i UK.

62 cm. Middels stor av meget god type. Godt hode, pene øyne, litt store vidstilte ører. God hals. Bra overlinje, men litt tung i brystet. Bra hale, gode ben/bevegelser. Bra pels/farge. Noe halsskinn.
VG.
Dommer Rolf Frostad.

Sayko ble godkjent ettersøkshund 3 september. 2 pr.blodspor og 9 poeng (av 10 mulige) på ferskspor.

Utstilling Målselv 17 juni 2012. Dommer Harald Aune. 19 jamt påmeldt.

64 cm. Utmerket type, velskåret hode med god bredde. Utmerket overlinje, akseptabel underlinje, tilstreklig vinklet, ok benstamme og poter. Korrekt bitt. Tiltalende gemytt. Bra pelskvalitet, effektive bevegelser.
EX, CK, BIM.

Sayko og eier er tatt ut som èn av ekvipasjene som skal videreutdanne seg til ettersøk på rovvilt i Troms.

Sayko og Kjell-Arne klarter steg 2 i sertifiseringen som ettersøksekvipasje på bjørn. dette var sammen med SWDI i Jokkmokk.

S-Varg

Gutt nr. 5 og valp nr. 6. Min yndling og den i flokken som sto mitt hjerte nærmest! Han var minstemann, men med en livsvilje og fighting-spirit utav de skjeldne! Lillegutt lot seg ikke pille på nesa...og var førstemann som spiste fast føde! Kjøttdeig blandet med morsmelkerstatning...han var som en liten vampyr i matskåla!! Han var også den som taklet nye omgivelser best av alle...og han var den som snappet hesten på mulen da han var seks uker gammel Varg var også den mest kosete av dem alle
Varg skal jakte elg i Rostaddalen sammen med eier Svein.

Varg fikk EXL UK1 UKK2 på Målselvutstilinga 19 juni slått av kullbroren.

Varg ble godkjent ettersøkshund 13 september med 2.premie blopdspor og 9 av 10 poeng på fersksporet.

Stella

"Bølla" Stella! Den første jenta og nr. 5 i flokken...og nesten like stor og tykk som Rago da ho var født! Ho var en "liten-sjef" og et skikkelig matmonster! Kraftig i kroppen, men likevel et feminint og pent hode! Ho har "gøtts" og er noe "stor-kjeftet"...littegranne usikker på nye ting, men undersøker gjerne! Stella har hospitert litt hos oss innimellom, mens matfar gjør ferdig studiene sine.
Stella flytter til Lakselv i Finnmark, men skal jakte elg på Evenes. Ho blir nok også brukt på gaupe etterhvert tipper jeg Ho skal også friste tilværelsen som både kløv-og trekkhund.

Stella ble godkjent ettersøkshund 11 september med 2.premie blodspor og 9 av 10 poeng på ferskspor:)

Sigma

Sigma....som har gjort svenske av seg. Har flyttet til sin mormor og tante i Lycksele, hvor ho skal jakte elg😀
Sigma, prinsessa, den peneste av dem alle! Med et flott gemytt og en kraftig kropp! Skal bli spennede å se hva ho gjør med de svenske elgene etterhvert😀

Sigma har vært på sin første utstilling 20 august. Det gikk ikke så bra. Good i bedømming. Hun ble trukket for store ører og for tynn. Ho kommer nok sterkere tilbake etterhvert.

HD A, AD A.

SIGMA GIKK TIL 1 PREMIE LØSHUNDPRØVE 24 AUGUST 2011! Kun 17 mnd gammel! GRATULERER TIL EIER!!

Saga

Saga..vår lille "kråke". Lite pen som baby, men blir nok bra etterhvert
Vi skulle ikke beholde selv...men ting går ikke alltid som planlagt😀..og takk og pris for det!
Saga er ei skikkelig urokråke..finner på mye rart, og tror at alle mennesker er skapt for henne! Ho vil hilse på ALLE som ho møter..ho logrer til og med til biler som kommer kjørende!!
Saga hadde sin første los på elg 11 uker gammel..i bånd og på 20 meters hold😀
Og det virket som om elgen betydde noe for ho...for ho loser ikke slik på hestene! Ho skal nok bli en dyktig jeger etterhvert!!

HD A, AD A.

Saga var på sin første utstilling...Troms Elghundklubb 20 juni 2010, hvor ho ble BIR valp og BIS2 valp:)
Andre utstillingskritikker...se egen side.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Lars Espen Vestby | Svar 25.04.2016 12.07

Hei prøver å finne en Jamthund valp med gode gener ta kontakt

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.04 | 12:07

Hei prøver å finne en Jamthund valp med gode gener ta kontakt

...
08.11 | 19:56

Hei, en utrolig innholdsrik hjemmeside.

...
03.03 | 18:27

Hei. Er interessert å kjøpe valp. Bor i Bardu. Har en jamthund som er 10 år. Er m i Ettersøksringen i Bardu . Jakter elg både i Bardu og i Lierne. Tlf 97049210

...
15.09 | 02:45

Flott hjemmeside dere har fått til

...
Du liker denne siden