Mayen og Gilles

Hvem er vi?

Mayen...født og oppvokst i Hammerfest..fortsatt regnet som verdens nordligste by..i allefall i mine øyne!
Bodd i Alta hvor min jaktkarriære startet som rypejeger. Kjøpte hagle og greier, var med i jentegruppa til Alta JFF. Fiska gratis i Alta-elva før st.hans...fikk ALDRI noe på kroken..men som "god Alta-væring" var jeg å finne ved elva under gratis-fiske. Koslig var det....ett kast i timen...drikke noe øl..ta et kast til...drikke mer øl..osv😉 Jakta mye rype disse årene..og sværga på at jeg ALDRI skulle skyte noe på 4 ben!! Har til nå skutt ei kvige, en dåhjort i Danmark og en del elg.
Flytta til Tromsø i 1999, hvor jeg traff Gilles. Våren 2013 flytta vi til Salangen i Troms...midt i vårt elgvald.
Gilles, Canadier, med storelg på samvittigheten! Jakta elg med "halve slekta" over there. Født 100 mil nord for Toronto, i provinsen Ontario. En liten fransk-talende by ved navn Hearst..også kalt "the moose-capital of Canada" (elghovedstaden). Jakta også rype med SPRETTERT!!! (Patridge, som de heter der.)
 I Canada er det smyg-og postjakt som teller. Gilles hadde ikke hørt om løshundjakt før han kom til Norge.
Vi har vald i Salangen i Troms, hvor vi har jaktet i 10-12 år.
De første årene med kvithunder (hvit elghund) som tilhørte andre på laget.
I 2006 jaktet vi uten hund...smygjakt...noe som for min del var DREPENDE kjedelig. Savna å høre losen runge i skogen! Vi brukte borzoiene som bandhund, noe som fungerte "så dær".
Etter jakta krevde jeg at vi skaffet oss elghund..ikke hvilken som helst rase, men JÀMTHUND skulle det være! Kløv,snørekjøring skulle den også kunne...så norsk grå ble for liten. Vi brukte masse tid, og fikk kyndig hjelp, før valget falt på Nova..og vi har ikke angret ett sekund!
Jeg satt i styret til Tromsø JFF som leder i kvinneutvalget fram til 2013, og er også utvalgsmedlem i fylkeslaget. Vi var også med som instruktører under opplæringsjakta på elg i regi av Troms jeger og fisk i 2009.
Vi gikk kurs i februar 2010 i gr.kurs jakthundinstruktør, og skal gå videre innen instruktør avresjon og ettersøk begge to.
Vi er også meget opptatt av at elghunden skal være en del av familien..og ikke være en ren hundegårdshund/kjettinghund, men skal få være med på familiens aktiviteter og få brukt både hode og kropp.
Vi er begge (også smygjegeren fra Canada) bitt av løshundjakt-basillen..så rypejakta er et nedprioritert kapittel. Noen turer med hagla innimellom blir det da, men ikke slik som før. Elgjakt i Canada og antilopejakt i Afrika står på fremtidens tapet. 
I juni 2013 fikk vi godkjent vårt kennelnavn, KVITEVARDEN.

Mayen is born and raised in Hammerfest and likes to point out that it's the world's northern most town of the world! She's been hunting small game for a long time and started moose hunting about 12-13 years ago. 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.04 | 12:07

Hei prøver å finne en Jamthund valp med gode gener ta kontakt

...
08.11 | 19:56

Hei, en utrolig innholdsrik hjemmeside.

...
03.03 | 18:27

Hei. Er interessert å kjøpe valp. Bor i Bardu. Har en jamthund som er 10 år. Er m i Ettersøksringen i Bardu . Jakter elg både i Bardu og i Lierne. Tlf 97049210

...
15.09 | 02:45

Flott hjemmeside dere har fått til

...
Du liker denne siden