Små søte humler

Eg har bestilt 30 egg av Jumbo Vaktel 5/7-12.

Mine Jumbo vaktlar

28 oktober-12 var Jumbo vaktlane ein månad gamle. Dei kvite har blitt flytta i egen bolig etter å ha blitt hakka på. Nytt strø er superpopulært å bade i, ikkje lenge før det første egget kjem no. 

            
I artikkelen under kan du lese om når det er forventa at egg kjem.

http://japr.fass.org/content/13/2/207.abstract


 
Praktisk vannautomat til vaktel kylling. Denne hindrar at dei små vert våte eller i verste fall druknar. 

Dekk bunnen av karet med klinkekuler, tett i tett. Lag store hull i lokket på glaset, karet vil da fylle seg jevnt, men kun til toppen av klinkekulene. Har ikke mistet en pga drukning etter at jeg laget denne. Takk for supert råd Arvid Rønning.  

Vaktelbur av gamle butikkhyller

Gjennbruk av gamle hylledelar frå butikk, hønsenetting og gamal takstein er ein super ide.

Med fire like lange metallhyller som du festar 3 sammen som vegger og ein til tak, har u eit godt utgangspunkt. Neste steg er å kle kvr del med hønsenetting. Fest med ståltråd eller kramper. Grav eit lite stykke ned der du vil ha buret og vend den åpne delen inn mot veggen. 


 

 

 

Kle på innsida i nederste del med takstein før du fyller opp igjen med litt jord slik at ikkje ivrige nabokatter skal grave seg inn. 


 


Pynt med litt kvist og kvast så vaktlane har noko å gøyme seg i. Dette buret er berekna på at vakelfuglane skal kunne gå inn i eit hus for å søkje ly om dei vil.
 

Takk for fin fin ide og lån av bilder Tommy Monsen :) 

 

Fakta om vaktel

Europeisk dverg vaktel.
Coturnix coyurnix coutornix.

Vaktelen held seg for det meste på bakkenivå, evna til å vagle og flyge er begrensa. vaktelen kan flyge nokre få meter for å komme seg i dekkning om den skulle føle seg trua. vaktelen treng stor plass sjølv om den er liten, grunnen er at den lett kan flyge  for så å lande ofte med fatalt resultat. Knekt nakke eller andre alvorlege skadar kan oppstå.  Vaktelen er teritoriell, elskar å sol og sand bade og trivst best i flokk.

Kanibalisme og hakking er vanlig i flokkar med fleire hanar, vaktelen går gjerne etter auget på andre individ som den vil verte kvitt. 1 hane på 3-4 høner er passe. 

Vaktelen har missta evna til å ruge å klekke fram eigne kyllingar, og må difor ha hjelp frå oss mennesker slik den ikkje døyr ut. Ruging i maskin eller under ei dverghøne er alternativa. Vaktel hoa legg i gjennomsnittet 1.4 egg pr. dag, egget er på størrelse med eit stare egg. Enkelte som har hønse egg allergier kan spise vaktelegg .   fargen på egga varierar frå mørk olivenfarga med brune flekkar til nesten kvite, vekta er ca 10 gram.

Lyden til vaktelen er nesten slik 

"Pytt-byll-ytt" nesten trillande.

I 2006 kom vaktelen på raudlista for utryddingstrua artar

Rugetida for europeisk dverg vaktel er 17-19 dagar. Dag gamle kyllingar veg ca 6-7 gram, dei veks utruleg fort. Etter dag 3 ser ein allereie fjørdrakta, som er total etter 4 veker. Etter ca ei veke vil dei vere flygedyktige, ved 5-6 vekers alder er vaktelen kjønnsmoden. Livs syklusen til vaktelen er kort, den lever ca 1-1.5 år.

Det naturlege habitatet til vaktelen er i høgt gras, kløveregng og i kornåker. den et frø, skudd og innsekt. Kromat egg med tilskudd av grøntfor og animalsk for er ok.


Kjønns teste vaktel: 

http://honsitrunsby.webs.com/andrafjderfn.htm

Artene
Melorm som proteinrikt for til Vaktler: 
Korleis lage melorm kultur.

 

Dette egget la ei av jumbo vaktel hønene,  egget veg meir enn ein pakke fersk gjær og har dobbel plomme.

Medisinsk hjelp

Under kan du lese om ei dame som hadde store helseproblem, som fekk hjelp av å spise vaktel egg.


"Jeg hadde mange helseproblemer som ung kvinne. Tidlig i tjueårene og til slutten av femtiårene, ble jeg foreskrevet medikamenter for mangel på kalsium, alvorlig mangel på røde blodlegemer, revmatisme, leddgikt, jeg hadde også problemer med synet og immunforsvaret var veldig lavt,  jeg hadde influensa ofte. 

Her er bare noen av fordelene jeg har fått gjennom å spise i gjennomsnittet seks vaktel egg om dagen:


1 Jeg har ikke lenger kalsium mangel, dette betyr at neglene ikke er sprø lenger og muskelkrampene er borte. 
2  Hukommelsen er forbedret.
3  Kolesterolnivået er nede på riktig nivå.
4  Immunforsvaret mitt har blitt mye bedre, jeg er frisker og har nesten aldri infeksjoner.
5  Synet mitt er blitt mye bedre.
6  Jeg har ikke lenger anemi (vitaminmangel).
7  Har mer energi og overskudd.
8  Føler meg ikke lenger depremert, som følge av B vitamer.
9  Huden min ser bedre ut.

Valg av livsstil?
Ja og veldig sant, ved å spise et dusin eller så av desse egga daglig, vil du få de helsemessige fordelene nevnt ovenfor, men det vil ta om lag fire måneder før du vil begynne å føle de sanne fordelene. Vaktler er ikke dyre å beholde og fordelene vil oppveie kostnadene med bruk av medisiner, også tatt i betraktning av de forferdelige bivirkningene noen av disse medisinene gir. Uansett må du ikke slutte med de foreskrevne medisinene du bruker mot symptomene dine. 


Naturens perle:

Vaktel egg er en rik kilde til sporelementer, vitaminer og mineraler.
Vaktel egg er en perle av naturen, gitt å helbrede oss. Under Antikken var vaktel egg brukt som healing/ naturmedisin på grunn av de gode egenskapene sine. 

Vaktel egg er små (10-12 g), men de er en rik kilde til nyttige sporstoffer og vitaminer. Inneholder 13 % proteiner, mens høne egg gir litt mer enn 11 %. Vaktel egg inneholder 14 % u03BCg vitamin B1, sammenlignet med 5 % u03BCg i høne egg, 

De inneholder dobbelt så mye vitamin A og B2 og gir fem ganger så mye jern og kalium som høne egg. De inneholder også mer fosfor.
De forårsaker ikke allergi og kan bidra til å bekjempe symptom på allergi på grunn av at egget inneholder ovomucoid protein som også brukes i produksjon av enkelte antiallergi medisiner. Regelmessig inntak av vaktel egg ville øke immunforsvaret. Enkelte som har egg alergi kan bruke vaktel egg som alternativ.


Vaktel egg har ikke det "dårlige" kolesterolet (LDL) og er svært rik på det "gode" kolesterolet (HDL) egga er derfor gode i dietter.
Vaktel egg kan og vil forbedre helsen din.

Her er noen flere fordeler du kan få ved å spise vaktel egg.
Tilegne seg et sterkt immunforsvar og forbedre metabolisme (forbrenning).
Inneholder viktige mengder kalsium, som er lette å assimilere.
Hjelpe healing av gastritt og magesår.
Øke hemoglobinnivå, fjerne tungmetallerog giftstoffer fra blodet.
Hjelpe i behandlingen av tuberkulose, astma og diabetes,
Hjelpe, hemme kreft vekst.
Bidra til å eliminere og fjerne steiner fra lever, nyrer og blæren.
Stimulere intellektuell aktivitet.
Kan fremskynde restitusjon etter blod hjerneslag og bidra til å styrke hjertemuskelen.
Pirrer seksuell lyst og gir næring til nedbrutte kjertler med fosfor, proteiner og vitaminer og kan dermed bidra til å gjenopprette seksuell lyst.

Vaktel egg styrker nervesystemet, bedrer hukommelsen, er en hjerne aktivitet booster.

De forbedrer kvaliteten på håret og huden - det er grunnen til komponenter av vaktel egg er brukt i hud og hårpleie masker og behandling 

Forsinker aldringsprosessen.

Et triks om egg
Er du allerede imponert over hvor utrolige helse messige fordeler du kan få av vaktel egg? 

I tilegg til å nyte den unike smaken, og samtidig fremme helsen din, du bør spise rå egg. Vask dem i kokende vann, du trenger ikke å være redd for salmonella fordi kroppstemperaturen til vaktler er høyere enn hos høner. Vaktel egg er motstandsdyktig mot at skitt skal skade egget, på grunn av økt innhold av lysozym som dreper skadelige bakterier. Men hvis du ikke vil spise rå egg, kan du koke deti  25 sekund, skylle det i kaldt vann da vil eggeplommen fortsatt rå, med alt det dyrebare inneholdet er uskadd.

Merk: Det er en god vane å spise 3-5 vaktel egg hver morgen for å skape et sterkt immunforsvar og bedre forbrenningen i kroppen. 

 Etter 3-4 måneder med regelmessig inntak av egg, vil du se en forbedring i din generelle helse og oppleve at du er mer energisk og har mer overskudd.
Ikke spis gulrøtter, tran eller annen høy A vit mat, når du ønsker å nyte mer enn 10 vaktel egg på en gang.

Næringsinnholdet i et vaktel egg har en uvanlig stor mengde umettet fett, omega3 og omega 6. 

   Totalt fett  innhold pr egg 1.0g 2 %
    Mettet fett 0.3g 2 %
    Enumettet fett 0.4g
    Flerumettet fett 0,1 g
    Total trans fettsyrer 0
    Total trans-monoenoic fettsyrer 0
    Total trans-polyenoic fettsyrer 0
    Total Omega-3 fettsyrer 4,0 mg
    Total Omega-6 fettsyrer 84,6 mg

Er du ute etter mer informasjon om vaktel egg? Finner du dem på denne siden - sammen med enkle oppskrifter basert på vaktel egg og vaktel kjøtt. Eggerøre - laget av et dusin av fersk vaktel egg - er en av de beste frokostene jeg vet, spekket med sunne ernæringsmessige verdier. Ett egg er en liten lykkepille.


Vaktel egg har vært kjent i århundrer for sine helsemessige fordeler i Asia, men de har vært tilgjengelig for bare noen få utvalgte: hovedsakelig keiserne og deres nære hoffmenn.

I de senere årene har vaktler blitt kommersiell oppdrettet og folk har blitt introdusert for den mirakuløse ernæringsmessige kvaliteten vaktel egg har. 
Ettersom etterspørselen vokste, fant produsentene måter å komme nærmere forbrukerne 
Jeg holder et lite antall vaktler selv - på grunn av helseproblemer. Min erfaring med fuglene har vært god da de er svært enkle å holde, veldig hyggelige og søte skapninger, beskjedne i den oppmerksomhet de trenger av oppdretteren. Jeg har blitt vant til å ha vaktel egg i kostholdet mitt på  jevnlig basis – og har lagt merke til bemerkelsesverdige gode forandringer i utseendet, hår, hud og generell fitness.

Jeg lærte om vaktel eggets egenskaper fra min søster som måtte gjennomgå en lengre periode med behandling for osteoporose - på slutten ble hun rådet til å konsumere vaktel eggeskall.
Hun begynte med vaktler og fikk ikke bare kurert sykdommen sin, men kom i form og ser og føler seg tjue år yngre. 

Vaktel egg er ansett som et naturlig kosttilskudd - anbefalt mot en rekke plager av alternativ medisin utøvere. De kan brukes av alle og har ikke noen bivirkninger. Fordelene med å spise vaktel egg og eggeskall har vært kjent i århundrer. 
Vaktel egg kan være konsumeres rå eller kokt. I rå tilstand kan du lage en velsmakende drikk ved å blande dem med melk. 
 
Vitenskapelige undersøkelser som gir informasjon til moderne ernæring, medisin og kosmetikk næringer viser at vaktel egg har bemerkelsesverdig naturlige kvaliteter gunstig for helsen. Vaktler legger egg med komponenter som brukes som ingredienser i helse og skjønnhetsprodukter, samt er effektive for å forbedre tilstanden til folk som lider av ulike plager. Vaktel egg anbefales å være en del av ens vanlige menyen som et verdifullt naturlig kosttilskudd.


Vaktel egg er svært enkle å kontrollere om de er ferske - plasser dem i en bolle med vann - eggene synker til bunnen når de er svært ferske. Egg som flyter må kastes.Vaktel egg kan lagres i et vanlig kjøleskap - to, tre uker.


Hvis du ikke har et fungerende kjøleskap tilgjenlig - plassere eggene i lime vann eller kalk – eller plasser eggene i en vassen leire i en container - dette er gamle lagring triks som fungerer i dag også, selv for vanlig høne egg. Fordelene av rå vaktel egg er kjent - eggeplommen inneholder mer næringsstoffer når den brukes rå. Imidlertid så har vaktel egg helse kvaliteter selv når det er kokt eller stekt.


Antallet vaktel egg en person kan spise er ubegrenset. Vaktel egg avviker fra høne egg i at de ikke har dårlig kolesterol i det hele tatt, derfor kan de bli spist av folk i alle aldre, de er svært anbefalt for barn og eldre personer pga innholdet av vitaminer og kalsium som er enkel å behandle av menneskekroppen.


Eggene blir brukt som et naturlig middel for behandling av ulike plager- en dose av en-to egg bør forbrukes - daglig, eller to, tre ganger per uke.

Kjøp ferske vaktel egg for vaktel egg oppskriftene nedenfor
dele dem med familien din som en godbit eller inkludere dem i sitt kosthold på regelmessig 


Bruk den helbredende egenskapen til vaktel egg skallet. Dette er grunnen til at vaktel egg er best - slik at man kan bruke egge skallet for sine helbredende egenskaper. Egge skallet bør vaskes og tørkes deretter brukes en kaffekvern som gjøre dem til pulver. Oppbevar pulver i en krukke og bruk det daglig som et supplement, bruk halvdelen av en teskje. Brukes i salater eller kokt mat - vil holde den fryktede osteoporose unna. 
Hvis du allerede har sykdommen er – bruk litt ekstra for å bli kurert. Det er ingen bivirkninger.

Rå egg pisket opp og blandet med varm melk ble brukt som et middel i Øst-Europa mot forkjølelse, influensa, sår hals, laryngitt. Rå vaktel egg kan erstatte vanlig høne egg i denne gamle og velkjente oppskriften med enda større suksess - så det er ingen begrensning på antall egg som kan brukes.
Denne hjemmelaget rette er kjent i sine mange varianter over hele kloden nå: i USA og England brukes whisky eller brandy og heter eggnog, mens i Øst-Europa den er kjent under flere navn med russisk / jiddisch opprinnelse: Kogle-Mogle, Gogle-Mogle, Gogl-Mogl, Gogel-Mogel eller Shodo.

Denne oppskriften er enkel: rå egg piskes og blandes med sukker eller honning etter smak. Når blandingen tykner, heles den varme melken og blandes godt
Ingredienser

    rå vaktel egg - et tall mellom en og tre / fire / fem
    sukker eller honning etter personlig smak - 1-3 skjeer
    ! kopp varm melk
    Valgfritt: krydder som kanel. Whisky eller konjakk - såfremt det ikke er mot ens prinsipper 

Instruksjoner

Pisk rå egg med en gaffel eller med en elektrisk visper.
Pisk inn i blandingen den foretrukne søte ting - sukker eller honning.
Varm opp melken - forsiktig for ikke å få det for varmt: varm melk koagulerer egget. Ideell temperatur på melk er litt over kroppstemperatur.
Pisk eggene inn i melken.

Total Tid: 7 minutter

Dette er en enkel vaktel oppskrift - alle kan lett gjøre det. Stekte vaktel egg er deilig. Et vanlig høne egg tilsvarer 3-4 vaktel egg. En sunn og tilfredsstillende porsjon for en voksen er 12 vaktel egg på ett måltid - erstatter de 3 vanlige egg.

Vaktel egg oppskrift

Ingredienser

    24 ferske vaktel egg
    salt
    pepper - etter smak
    To skjeer av oliven / foretrukne matolje
    andre krydder - etter smak

Instruksjoner

Knekk alle vaktel egg i en bolle 
Varm litt olivenolje / foretrukket matolje i en stekepanne.
Når oljen er varm, hell eggene i pannen.
Salt og pepper etter smak.
Plasser lokket over gryten i ett minutt. Dette er for å holde damp - over eggehvite og eggeplomme og holde den fuktig.

Fjern lokket etter ett minutt og sjekk eggeplommer. Hvis du liker eggeplomme harde, legg lokket på igjen i et minutt. 

Total tid: 30 minutter


Etter at eggene er kokt, så legg de i eple cider eddik får da blir de enklere og skrelle.

Ingredienser

    vaktel egg - 24 minst
    sennep
    kremost
    salt
    svart
    cayenne pepper etter smak
    en ss majones - valgfritt

Instruksjoner

 Kok vaktel egg i fem minutter.
Fjern vaktel egg fra kokende vann.
Plasser vaktel egg i en krukke med eddik - la stå i ti minutter.
Skrell vaktel eggene.
Skjær vaktel egg i halvdeler
Fjern hardt eggeplomme
Bland alle ingrediensene med harde eggeplommer i en lime.


Vaktel oppskrift på eggerøre og sopp
Ingredienser

    24 vaktel egg
    200 gr sopp - brun eller knapp
    salt
    sort pepper / cayenne pepper etter smak
    persille - hakket - valgfritt
    liten mengde olivenolje / favoriserte matolje

Instruksjoner

Dette vaktel oppskriften er ikke noe forskjellig fra andre eggerøre oppskrift. knekk alle egg i en bolle
Skjær soppen i biter
Varm olje i en gryte
Plasser sopp i varm panne
Stek i tre minutter
vaktel egg enn sopp
Salt og pepper etter smak

Grillet vaktel oppskrift

    Prep Tid: vaktlene er i kjøleskapet natta over
    Steketiden 30 minutter

Denne vaktel oppskriften bruker fuglene snarere enn sine egg. Vaktel kjøtt er lyst og velsmakende - de kjøttfulle delene er brystene. Beina er en smakfull fin bit som må nytes men spises med hendene. Denne matlaging i seg selv er svært enkel - ingrediensene til marinaden er lett tilgjengelig. Honningen i oppskriften kan bli erstattet med en ts sukker - hvis honning er et problem å få tak i.

Ingredienser

    2 vaktler per person
    én hvitløk fedd
    200ml olivenolje
    mørk soyasaus 2 ss
    balsamicoeddik 2 ss
    salt
    cayenne / sort pepper etter smak
    Tabasko saus
    1 glass rød tørr vin
    1 ts honning

Instruksjoner

Denne vaktel oppskriften antyder grilling vaktlene. Det er imidlertid muligheten til å steke i folie, eller i en halogen ovn eller grillet i en trykkoker - kjøttet skal være velsmakende og mørt, uansett valg av å forberede det.
Det er viktig å holde fuglene i marinaden i minst fire timer - det beste alternativet er over natten. Ifølge alle vaktel oppskrifter, må vaktel kjøttet noe tenderizing før kokt.

Bruk en skjærefjøl og skjær vaktlene i to halvdeler
Rens og vask innvendig
Tørk med håndkle
Knus hvitløk
Legg alle ingrediensene i en bolle. Beregn to fugler per person invitert, dekk med marinade. La det stå i kjøleskapet over natten eller minst i fire timer før matlaging
Forvarm ovnen til 190 grader C
Plasser vaktler på stativene eller i en skuff
Pensle vaktlene med marinaden som er igjen i bollen, flere ganger under kokingen
Grill / stek fuglene til brun og sprø - de skal være ferdige etter 30 minutter - sjekk etter 20 minutt så de ikke blir for mye sterk.

Jeg serverer vaktler med grønnsaker, bakt i ovnen, men det er et fritt valg av hva siderett skal være. Ris, nudler, dampede grønnsaker - de alle utfyller pent vaktlene.
Nyt måltidet og være lykkelig! Del vaktel oppskriften med venner.

Vaktel kjøtt er et godt valg for en deilig vaktel oppskrift
Vaktel er en delikatesse - for en gourmet tallerken
Vaktel utarbeidet etter en gourmet vaktel oppskrift kan være en overraskelse for en spesiell gjest eller for familien middag på en spesiell anledning..
vaktel kjøtt er et deilig og sunt alternativ til annet kjøtt. Den er lett og velsmakende, enkelt å tilberede og en spennende anledning for en annerledes middagKinesiske leger har brukt vaktel egg i tusener av år for å kunne bekjempe allergier som rhinitt, astma, høysnue, krampaktig hoste og hudsykdommer som eksem og psoriasis. Mer nylig har de vært brukt i Russland og Polen, og de er allment tilgjengelig fra apotek i Frankrike, Sveits og Tyskland. Nå, endelig, har vaktel egg behandling nådd Nigeria. Behandling med vaktel egg er anerkjent verden rundt. Listen over sykdommer som kan kureres (eller lindre sykdom), ved hjelp av vaktel egg er ganske bred.

Vaktel EGG BEHANDLING:
1. Vaktel egg er brukt for å øke appetitten, stimulerer fordøyelsen, øke vitaliteten og behandle forstoppelse, kvalme, muskel svakhet, svimmelhet og tretthet. De kan også behandle søvnløshet, lidelser i nervesystemet, tørr munn, og blekhet, muskelsmerter, peeling hud, hår tap, bedrer leverfunksjonen, sykdommer i hjerte, lever, nyrer, mage, skjoldbruskkjertelen, anemi.

2 De behandler astma, hjertesykdom, nervesystemet, kreftsvulst. Lysozym som finnes i egg, er i stand til å ødelegge den bakterielle cellemembranen, noe som negativt påvirker kreftsvulst.

3. I motsetning til kyllingen, vil ikke vaktel egg forårsaker allergi, men heller undertrykke det. Vaktel egg renser blodet, normalisere blodtrykk, økt hemoglobin, fjerner intensivt radionuklider fra kroppen. De gjenoppretter kroppen etter en operasjonell periode av hjerteinfarkt. Vaktel egg kan oppløse og fortrenge stein fra nyre, lever, galleblære.

4. Forskere har vist at vaktel kjøtt og egg kan bidra til å unngå negative virkninger av stress og overarbeid.

5. Egg er spesielt nyttig for barn i å styrke utvikling, både fysisk og mentalt. Et barn som spiser 2 vaktel egg om dagen, har en bedre hukommelse, et sterkt nervesystem, skarpt syn, er bedre utviklet og mindre syke. Det er ikke rart den japanske studenten spise to vaktel egg per dag.

Anbefalt dose pr dag: 

Barn 360- 700 mg

Voksne 800 mg

Gravide 900 mg

http://www.stjarnas.com/Japansk_vaktel.php

6. De gir gode resultater i behandling av infertilitet, epilepsi, allergier, og alle typer eksem. Mett prostata vitaminer, mineraler, aminosyrer, som øker seksuell potens og forårsake langsom utløsning hos menn. Også en kvinne vil føle seg bedre under svangerskapet, og hjelper i mengden melk hos ammende mødre ved og spise Vaktel egg.

Om japanske Vaktler. - Vaktel er kjent under mange navn. Japansk vaktel, Farao vaktel, Stubbkultivator vaktel, Nile vaktel, Bibelen vaktel og mer.

Den japanske Vaktelen er raskt voksende hardføre fugler. De blir voksne ved 6 ukers alder og begynner å legge egg med 7-8 ukers alder. Hannene er preget av en rusten brun hals og bryst fjær mens hønene har en lysere krem ​​farget hår på halsen med sorte striper og punktere på brystet. Egg produksjon er rundt 280 egg per år. Egg bør samles minst en gang daglig og bør oppbevares på et kjølig sted.  Beskrivelse av natur farget vaktel.
Vaktel kjøtt kan brukes til å behandle hypertensjon.

Opplysningene over er hentet fra

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Vigdis | Svar 23.02.2014 19.57

Takk for ei flott side om vaktler. Hadde to unge vaktelhøner som ble klukk og klekket unger høsten 2013. Så de har ikke mistet evnen til å ruge ut kyllinger :)

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.07 | 19:43

Spørsmål om eggets gang.

Jeg leser at en kan bruke rugeegg som er 10 og 15 dager gamle. Når starter nedtellingen på 21 dager? Trodde det var fra høna la egget?

...
23.07 | 21:59

Hei! Takk for god hjelp tidligere!
Jeg har nå oppdaget bittesmå, hvite mark i reiret hvor hønene sover.
Er dette innvollsorm ?
Hønene får ROPA B i maten

...
01.07 | 23:23

Immponerende

...
21.06 | 10:47

Når sporten kjem varierer frå rase til rase, sjå etter kam og hakelappar . Dominante høner vil også sloss.

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE