Dagbok

TANKER OG ORD.

Onsdag 9 mars 2011

I dag er det 9 mars 2011 og jeg startet å lage denne dagboken i går. Jeg har jo vridd hjernen og satt i gang de grå. Synes jeg har klart meg bra hittentil, ihvertfall. Men det står mye igjen, men da har man litt å ta seg til når man føler at man må slappe litt av. I dag var det snøvær, men sola dukket plutselig opp på en blå himmel. Det var herligt :o)

Fredag 11 mars 2011

Så er det fredag  Nå kan jeg slappe av litt, synes jeg selv da. Gemalen og jeg kjørte ned til Strandtorget kjøpesenter. Jeg hadde gått tom for et slag medisiner og selvsagt ble det tid til lunsj også. Gemalen kom seg opp i 2 etg til kafèn, mens jeg gikk til Gull Fun og kjøpte meg et kjede i gull. Det ble stjernetegn ( Fiskene ). Det var dyrt men jeg hadde fått 1000 kr av gemalen i bursdagspresang og la til resten ca 1700 kr. Ved utgangen er det en smultringselger og jeg passet på å kjøpe med meg 5 poser. ( 50 stk. ) Nå er de havnet i fryseren, har jo en kakemons i huset.

Søndag 13 mars 2011

Du verden, hvor fort dagene går. Tenk det er søndag den 13 i dag. I dag var vi litt frekke, ringte opp til en kusine av meg og sa vi var kaffetørste. Det var OK det, de liker å få besøk. Vi tok med en pose smultringer og labbet avsted, med pigger under skoa. Vel forsynte gikk vi fornøyd av sted, men bakken ned til hovedgaten var isbelagt. Fant da ut at vi skulle gå rett fram dit nesen pekte og kom fram til en annen vei. Der kom vi oss trygt ned. Spaserturen ble litt lenger enn planlagt. Vi kom ihvertfall hjem, uten knall og fall :o)

Torsdag 17 mars 2011

Så var det torsdag, den kom med sol og mildvær. Det som er så irriterende er at det fryser på om natta, så blårævføre oppstår. Det er jo "helsefarlig" å bevege seg ut på veien. Til og med bilen kastet på seg i dag da vi kom ned i hovedveien. Den er heldigvis fri for snø og is. Vi tok handleturen i dag istedet for i morgen. Det er Birkebeinerrennet som er like om hjørnet. Fikk på plass en stor reol i går ettermiddag. Min mann kjøpte en liten reol til meg i dag, så nå er den kommet på plass også. (Jysk) Jeg handlet et gardinfag hos Kid i dag, våren er jo like om hjørnet. Jippi....

Lørdag 19 mars 2011

Phu, jeg er helt utslitt. Jeg har vært med birkebeinerne fra Rena til Lillehammer i dag. 54 km. Vært på skiflygningsrenn og verdenscup i alpint. Ja, ikke missforstå på TV altså. Det tar på skal jeg si. Gemalen er ikke i form i dag, kvalm og litt feber, men han "måtte" jo ned og vaske bilen, handle litt på Kiwi og bært inn ved. Siden det, har gubben sittet klistret med en bok, serien om Kongsdøttrene, var nesten ikke til å rikke. De er nok spennende disse bøkene.
Nå har vi fortært middagen, kyllingfilèt med salat til, og da må middagshvilen være rundt hjørnet.

Søndag 20 mars 2011

Så var det søndag den 20 og det er vårjevndøgn. Da må vel våren titte fram snart. Vi gikk oss en tur i dag, kom oss da fram på delvis glatte veier og stier, vondt å gå nedoverbakker i hvertfall. Det gikk bra den timen vi var ute og promenerte. Gemalen laget middag i dag, han er ikke i form om dagen, kvalm, slapp og hodepine. Så nå er ettermiddagskaffen slukt og bøkene kommet frem, nå er det lesetid fram til dagsrevyen. Så at Nato allierte har bombet flyplasser i Libanon. Litt skummelt at diktatoren tar sivile til en levende mur rundt seg. Fy f----- for en tyran. Skulle vært hengt opp etter øyenlokka og blitt tvunget til å blunke.

onsdag 23 mars 2011

Jaha, det ble ingen gevinst på meg i går heller. Lurer på når de skal trekke mine tall på Extra ? I går var jeg på legesenteret og tok blodprøver og leverte " morgenkonjakk" også. Så bar det til Nephtys og der kjøpte jeg bursdagsgave til Nipaporn ( Nipo ) Buddahfat til røkelsesbrenning og 2 pk med røkelse. Har laget et bilde av Nipo, der hun står foran forretningen sin på Veitvet, som hun også får. Nå er det bare å få kommet seg til posten med pakken. Må vel finne fram skøytene mine, obs, de ga jeg bort for mange år siden ( Ballangrudskøyter ) Veien er jo isbelagt etter varmegradene de to siste dagene. I natt var det kuldegrader.
Fikk også kjøpt et gardinfag i går på KID  Dagen i dag går vel til å pusse enda et vindu og få hengt opp nye gardiner. Fram med strykebrettet, kjærring og gå i gang.

Lørdag 26 mars 2011

Ja, da var det lørdag igjen. Måtte bake en eplekake i dag, ventet gjester, da fikk jeg jo bakt også da. Har tenkt på det i flere dager, men nå måtte jeg trø til. I går begynte blikkenslageren med å skifte ut takrenner, så nå renner smeltevannet fritt. Katta fikk jo en kald dusj i går, så nå skal hun slippes ut hoveddøren. Hva skal man gjøre i kveld da? Det er jo fotball på TV. Det er ikke min favoritt akkurat. Får vel finne meg litt lesestoff når jeg er ferdig her inne på hjemmesiden. Er vel snart nyheter også...

Tirsdag 29 mars 2011

Da var det tirsdag, gitt, du verden hvor fort dagene går. Min eldste sønn, Roy Ivar måtte til lege i dag. Han ringte fra jobben, det ble antibiotika, lungebetennelse. I går var det en trist melding i nyhetene, vår alles Wenche Foss var død. Blikkenslageren ble ikke ferdig heller. Det ligger for mye is på østre del av hustaket. I kveld beveget min gemal og jeg ut på tur. Godt vær, men iskald nordavind på tilbaketuren. Nå er det snart krim på TV, CSI, det må jeg se.

Torsdag 31 mars 2011

Siste dagen i Mars og det regner og snør. Hvor er våren blitt av ? Ikke engang katta liker seg ute nå, hun vil helst ligge på dynen sin og sove. Fikk da kommet oss ut og handlet litt mat og drikke for en uke. Min mann er ikke i form i dag, kvalm og slapp, er vel noe som "går". Vi leser litt i dag, etter en lett middag ( omelett med bacon i ) skal vi slappe av. Tror jeg legger meg ved siden av katta. Vi er like signe i kroppen.
I dag kom sjette bind av Hulebjørnens klan, De Hellige Hulers Land og 800 sider, den boka er jo like stor som de andre 5 bøkene, like stor som bibelen.
Uff, i morgen er det 1 April. Hva skjer ?

Fredag 1 april 2011

Akk ja sann, Telefonen kimte kl. 8 i dag tidlig. Jeg visste hva det gjalt. Gamle onkel Paul hadde sovnet inn kl 4 i natt. Tålte nok ikke narkosen i går. Han hadde falt på gulvet på tur inn til toalettet på Sørheim. Ødelagt hofte og operasjon måtte til. Han hadde levd i 97 år også, men jeg kaller det eksistert de siste årene i hjemmet sitt. Det var den siste uka han fikk bo på aldersheimen. Nå har han det godt der han er nå, møter alle sine søsken og foreldre på den "andre" siden. Min avdøde mor var her tirsdagskvelden, hun stod ved stuedøren i et sekund. Han var den siste av 8 søsken. INRI... RIP....
INRI er et akronym for Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum, som er latin og betyr: "Jesus fra Nasaret, jødenes konge"
RIP. Forkortelsen RIP kan ha flere betydninger: Requiescat in pace, latin " Hvil i fred", er en kort bønn for en avdød.

lørdag 2. april 2011

Da var denne dagen blitt kveld. Det har vært en tankefull dag. Vi reiste ned til Plantasjen, måtte kjøpe noen potteplanter. Har kastet to planter i dag, de hadde fått utøy på seg. Vi skal i bursdag i morgen og sammen med gaven ville vi også finne en påskeblomst til jubilanten ( 81 år ) Det ble en stor gul Krysantimum. Vi fant ut at når vi var der nede på kjøpesenteret kunne vi bevilge oss lunsj også. Det ble kaffe og røkelakssmørbrød på Alv. Jeg tok bare et glass med pepsi, er så kvalm av cellegiften i dag. Men den hjelper på leddgikten, merkelig nok.

Mandag 11 april 2011

Nå får jeg håpe at denne hersens influensaen snart gir seg. I dag er det en uke siden den ble kastet på både meg og min mann. Det nærmer seg jo påske og jeg har ikke fått gjort det grann i huset. Vi har da fått skiftet om til nye takrenner og dekket pipen også, den er så stolt der den ruver med en tunell på toppen. Mandag den 18 kommer det nye arbeidere hit. Da er det taksteinene som skal skiftes ut til nye taksteiner. Firmaet kommer ifra Dokka. Så nå flyr tusenlappene, selv om det ikke er sterk kuling som tar dem. Skal si det var mye rart å se i luften, da kulingen var på det sterkeste, en plastbærepose hadde retning sydover, den fløy høyt, så det var vel varmere strøk den hadde peiling på. Jeg fant både reklameaviser, blomsterpotter og noe som jeg ikke vet hva er En rull som virket varm da jeg tok på det så ut som et soldekken av metall.?????  Nå kommer feberen snikende igjen, uhørt dette.

Torsdag 14 april 2011

Tanker og ord fra gårsdagen, da min onkel ble ført til sitt siste hvilested. Han ble 97 år og den siste av 8 søsken. Samlingstunden ble holdt i barndomshjemmet, der slektninger og venner møttes. Det er ved slike anledninger, kusiner og fettere med sine etterkommere som regel møtes. Dessverre er det blitt slik. Alle har vel nok med sitt og de fleste er jo spredd rundt om i landet også. Heldigvis fikk jeg gitt han blomster mens han levde, nå ble det et kondolansekort med penger til et godt formål fra flere av slekten her i dette distriktet. Jeg skrev også med en siste hilsen:

TANKER TIL BØNN !

Ei salme trer fram i tankenes vrimmel.
" Deilig er jorden, prektig er Guds himmel"
Du har tatt dem til deg. Redd opp en seng,
i himmelens evige blomstereng.
Latt dem få evig søvn og hvile.

              R.I.P

Torsdag. 21 april 2011 ( Skærtorsdag )

Her har det gått i ett kjør siden mandag. Skiftet ny takstein på taket av meget flinke karer fra Dokka. Har ikke sett slik arbeidsmoral og hurtighet før. De kom tidlig og dro igjen ved 19 tiden. Jeg måtte ut og be de om å ta pauser. Mandag fikk de servert brødskiver med hamburgere og brus. Tirsdag ble det kaffe og vafler. I går ryddet de opp og fikk forlenget vindskiene og nye vannbrett. Ble tidlig ferdig i går. Da ble det å starte opp med å sope verandaen, vaske hele verandaen, utemøblene og bake til påske, nå er det eplekake som er i ovnen. Da er det å få støvsuget alle gulv og få vasket mer utemøbler. Da er det vel tid for å begynne på middag. I morgen kommer det gjester til middag og kaffe. Da gidder jeg ikke mer i dag. Har da fått pyntet fint til påske også i dag. Er helt kjørt nå, alt går på viljestyrke. Har nettopp hatt kaffegjester, de kom med gule roser, nydelige. Da tar jeg påskefri fra lørdag. Da skal jeg  slappe av med dataen og lese bøker.

Lørdag 23 april ( Påskelørdag )

Påskelørdag og min mellomste sønn med familie kommer til middag i dag. I går var det min eldste sønn med samboer og hennes mor og min kusine og hennes mann som fikk servering. Maten: Laksepudding ( røkelaks) med purreløk og spinat, spekeskinke, fenalår med potetsalat og einebær røkt laks med eggerøre. Dessert: Kirsebærfromasj med fløte og bjørnebær/ eggelikør is med gullvafler til. Mineralvann og alkoholfritt øl til maten . Etterpå ble det kaffe med mandelsitronkake og eplekake med kunstig krem. Jeg fikk skryt av maten denne gangen også. I dag blir det nok bare karbonade med brokolli og blomkål til, pluss stekt løk. Samme dessert som i går. Det er med to ungdommer i dag og de er litt kresne i matveien ( Helst pølsemat ) Lillefrøkna på litt over året, har med sin egen mat. Jeg får slappe av litt i morgen og få strekt litt på føttene. Regner med mye rar restemat i morgen.

Fredag 29 april 2011

I dag er det den store dagen for dette paret. Vi er ikke bedt i bryllupet, vi har det så travelt om dagen at vi måtte nok takket nei. Her går det i hagearbeid ( Endelig ferdig) Gemalen holder på med beising av huset. ( Stakkars tulipanene har fått en annen farge på seg ) Mannen i huset skal klippe sveisen i dag, hente mer beis, opp til huset til Roy og få gjort litt både ute og inne. Så skal vi handle matvarer. Hente settepoteter for Roy i Øyer, phu.....osv. Ja, vi skulle nok ventet med å kjøre til Felleskjøpet i Øyer. Der var det mye gardbrukere og traktorer, biler med tilhengere. Min mann var inne og fant potetene og sa ifra til E... som kjørte truck for harde livet. På vei ut var det en personbil som rygget for så å kjøre fram igjen. Han stirret til høyre for å se på trucken og glemte å se rett fram, dermed kjørte han rett inn i bakdøren på venstre side på bilen til min mann. Resultatet er ny dør og en Dieseldrevet ny BMW som leiebil, med mange hestekrefter og en bremsepedal som slår til, bare en rører lilletåa. Ja, ja det vart jo ikke noen personskade. Men en meget frustrert og sint utlending som roet seg til slutt. Det var en fredag, men ikke den 13 ( som jeg ikke tror på )

Tirsdag 3 Mai 2011

Nå er det vår og jeg regner med at Mogopen er i full blomst. Her går det i beising av huset, ny farge og mye arbeid for mannen i huset. Flere folk har stoppet og synes det er en flott farge. Et ungt ektepar/samboere ville vite hva fargen het. De var ute på en kjøre runde for å se på husfarger, bedre det enn å kikke på fargekart fikk jeg opplyst. Jeg beiser gjerde og selvsagt fikk jeg ny hårfarge på noen hårtuster. Jeg måtte jo klippe det bort og det gjorde jeg selv. Nå har jeg bestilt vask og klipp hos frisøren. I morgen er det "fridag" Vaktmesteren skal opp og undersøke huset til min eldste sønn, ja, ikke huset da, men vannet som ble borte i vinter. I år er det meget dyp tele og det er vel frosset vannrør? Eller tom brønn. Jeg får vel ordne litt i blomsterbeddene der oppe. Gemalen skal jo bruke høytrykkspyleren på nordveggen og østveggen her hos oss i morgen også, slik at den tørkes til å få beiset de veggene også. Det er jammen nok å gjøre når man er "godseier"

Torsdag 5 Mai 2011

Dette stod å lese i GD mandag den 2 mai 2011.
Bjørn drepte sau ved tunet. Mens gårdbrukeren gikk over tunet, lå bjørnen og spiste på et sauekadaver like ved. Dette var i Åsmarka like syd for Lillehammer. Det ble referert til 3 sauebukker som gikk inngjerdet kun 150 meter fra bygningene. Det var et nytt gjerde med overtråd. Sauebukken ble sett onsdagskveld og funnet død morgenen etter.

UKJENT DYR ?

Onsdag den 4 Mai i GDs. Si det side, stod dette: Hva er en sauebukk som det ble referert til i mandagens GD ?  T. L.

SVAR TIL UKJENT DYR.

Torsdag den 5 Mai kommer dette svaret i GD.

Sauebukken kommer fra familien Bukkene Bruse.
Sauebukken er sønn av Julebukken og hans frue Jålebukken.
Må ikke forveksles med hans onkel. Horebukken.
Sauebukken har en bror som heter Tullebukken.
Håper dette var til hjelp. Hilsen S. Å.

Dette måtte jeg bare skrive om. Jeg har aldri ledd så mye på lenge. Man får en god start på dagen med å lese slike innlegg.


Replikk senere av T.L.

Jeg er gift med grabukken. Han var ute på fredagskveld, men kom hjem med bjellene inntakt.

Fredag 6 Mai 2011

I dag besøkte vi nabofylket, nærmere bestemt Coop obs på Rudshøgda. Vi fikk handlet både det ene og det andre (joggesko til meg) Spiste lunsj på kaffeterriaen i 2 etg. Gemalen måtte jo øve seg i å kjøre en ny BMW ( Kors over brystet) På hjemturen måtte han få opp vinduet ved siden av seg, men det som ble åpnet, var bakvinduet. Prøvde på nytt og da var det bakvinduet bak meg. Måtte finne en busslomme å stanse på og få se hvordan knappene virket. Det tar tid å venne seg til sterke hestekrefter og bremsepedalen tar jo tak bare du rører lilletåen, hm. Hvorfor er det så mye dikedarer med disse "moderne" bilene ??? Det var mye lettere å kjøre bil før, det var nok med 4 gear og revers. Nå er det 6 gear + revers og mye annet rart både på dachbord og ratt, ved siden av setet ( Vonde å sitte i ) foran på setet. Nei, det er ikke rart man kan kjøre av veien eller kollidere, med å finne ut av alt dette unødvendige som finnes i nye biler.

tirsdag 17 Mai 2011

Flott vær møtte meg, der jeg tuslet ut på verandaen med balkongflagget. Kom oss da ned til sentrum og fikk parkert. Ruslet sørover Storgata og fant oss en fin plass å stå på. Det ble lenge å vente for ruten barnetoget går er laaangt. De kom da til slutt, mange glade barn, men som vanlig var det ikke orden i rekkene. Det var mest som en saueflokk på tur. Hvor er disiplinen blitt av ?????
Etter at barnetoget var passert, gikk vi ned i Søndre Park, men det fantes ikke en ledig stol der. Vi gikk da videre til Gamle banken og der fikk vi plass innomhus, ute var det fullt. Det ble da kaffe og marsipankake denne gangen også.
Værre var det da min mann skulle kjøpe seg Softis, den køen var lang og nå var vi mer enn fornøyd med byturen. Vel hjemme laget min mann seg RØMMEGRØT, en vane fra Bergen. Jeg lagde meg Biff Stroganof. Til dessert hadde vi Creme Brulèe. Senere på kvelden ble det pølse og brød.

Fredag 20 Mai 2011

I dag skulle jeg gjøre mye, det var planen. Først holdt jeg i stigen da gemalen skulle opp i høyden. Han skulle beise andre strøket på vannbrettene. Det er høyt opp til mønet på huset.
Han klatret opp som en apekatt, med beisespann og pensel.
Da den oppgaven var gjort, fikk jeg dusjet brenneslene i hagen, det ble 3 kanner med plenrens. Så inn og steke vafler og trakte kaffe. Hadde nok i for lite margarin, vaflene ville ikke ut av jernet, men det ble nå servering utendørs til slutt.
Da tok jeg et dyyyypt sukk, nå var turen kommet til sømm av gardiner. Fant fram symaskinen, født, nei, kjøpt i 1966. Men gamla ville ikke sy. Så var det å finne fram symaskinolje og få i den litt smørning. Men nei, mer olje i maskineriet og da ble hun fornøyd. Endelig etter å ha tørket godt av maskinen og vasket bort oljeflekker gikk maskinen i gang. Sydde en lang side, humøret var nå kommet tilbake. Jeg skulle jo kontrollere sømmen før jeg startet på neste side, undertråen lå i små løkker hele veien. Hva nå ? Symaskinen oppførte seg som et tryskeværk. Omsider fant jeg feilen, overtråden hadde krøllet seg i spiralen. Endelig fikk jeg en fornøyd maskin. Så måtte jeg fylle på spolen, den var gått tom. en annen farge var i bunnen der. Satte i gang igjen med å træ tråden, men først måtte jeg finne ut hvilket øye som jeg så best med. En gardin var endelig ferdig og godt i gang med den andre. Da ble det tomt for tråd i snella. Måtte finne en annen farge på overtråden, men den synes jo ikke på retten. Endelig var jeg i gang med den siste siden og tråden minket fort. Nå fikk jeg galgenhumør, tenkte at her må jeg sette trøen på fullt, for da kommer jeg fortere i mål. he he he. Da gardinsiden var ferdig, var det igjen 15 cm med tråd. Et lettelsens sukk. Nå gjenstår det å finne strykejernet. Litt av en dag. Hagearbeidet må vente til mandag..

Søndag 22 Mai 2011

Sol på formiddagen og øse pøse regnvær på ettermiddagen og kvelden. Dette var en meget kjedelig søndag. Vi fikk besøk på ettermiddagen, til ettermiddagskaffe, det var jo hyggelig.
Min kusine ringte meg like etterpå. De hadde vært i Tyrkia en uke og solet seg og badet i havet i gullglitter. På strandet glitret det i gull, så hun tok med seg litt gyllen sand hjem, merkelig fenomen. Nå er det snart den sjette sans og krim etterpå. Da er det å "hoppe" i dusjen og finne senga.

Torsdag 2 Juni 2011 ( Himmelspretten)

Må vel skrive litt i dagboken igjen. Det er så mye å jobbe med ute, med hagearbeid og beising. Min mann har skiftet ut det gamle rekkverket på verandaen og nå er det kommet opp et nytt og spesiellt rekkverk. Han hadde maken i Nipedal i Bergen. Så nå er det innersiden som beises i dag. Mandag var vi i bursdagsselskap hos en fetter av meg. Til min manns fornøyde smil var det: Verdens Beste, Ostekake, Daimkake og Vannbakelsboller, som stod på bordet. Gaven var en Krimbok av Gunnar Staalesen, som ble meget godt mottatt. Onsdag var vi tidlig på farten, opp til eiendomen til Roy Ivar. Vi begynte med å se om vannpumpen var kommet og det var den. Da var det å få ut vann og luft fra rørene på bad, kjøkken og klosettrøret ble åpnet. Hærlig å få igjen vann i huset. Jeg fikk satt på varmtvannstanken også, så nå er det varmt vann til han kommer til helga. Så var det å komme i gang med å legge opp bjørkeved. Min mann skulle klippe gresset, men det var for fuktig så tidlig på morgenen. Det hadde kommet 13 ml regn dagen før. Matet fuglene, for de holdt et forferdelig leven, da di fikk se oss. Hadde med flere kilo med solsikkefrø. Så det ble både frø, meiseboller og jordnøtter og plutselig ble det fullt opp av småfugl og flaggspetter. ( de skriker stygt )
Endelig kom gemalen seg på gressklippertraktoren og jeg holdt på med å legge opp ved. Etter vel 5 timer var vi ferdige. Resultatet av dagen ble vonde rygger, armer og lår. Min mann måtte finne seg smertestillende og komme seg til sengs, ryggen hadde slått seg vrang, igjen.

Søndag 12 juni 2011

I dag er det første pinsedag og storflom i Gudbrandsdalen. Bildet er fra Kvam, der min bestefar kom fra. Bekken som renner ved hans barndomhjem Veikleåa, brisker seg i år, den vesle bekken har blitt en stor og vill elv. Vannet kan ingen temme. Håper det ikke blir for mye vann i Mjøsa slik som det var i 1995. Da var hele kjøpesenteret, Strandtorget satt under vann, de rodde i gummibåter inne i senteret. Håper regnet snart gir seg, tordenværet som herjer, gir ifra seg store og heftige skurer. vet ikke hva " Tor med bukkene " er så sinna for denne gangen. Ser ut til at han bruker svømmebasseng og bøtter og spann noen ganger. Det høljer ned både dag og natt. Det må da bli billig strøm til vinteren nå ??? Er vel overfyllte vannbassengene nå, i hvertfall her i distriktet. Nå skal vi en tur opp til Roy Ivar og Trine, de holder på med vedkløving denne pinshelga. Er bedt på kaffe og vafler, mmmm.

Fredag 17 juni 2011

Kjære dagbok

Endelig kan man sette seg ned og trekke pusten dypt inn. Onsdagen startet tidlig med egen privatsjåfør til sykehuset, han reiste da hjem for å fortsette med å male på huset. ( vindskier ) Jeg tok en annen skyss nemlig heisen opp til 12 etg. Denne dagen skulle jeg operere bort grå stær, kom ut igjen som en sjørøver etter noen timer, ikke med svart lapp over øyet, men et klart gjennomsiktig skjold. Nede i 1 etg stod en taxisjåfør og ventet på meg. Kom da hjem til gubben som stod høyt på en stige og malte. Da jeg skulle betale taxidriveren oppdaget han at han ikke hadde med  seg lommeboken sin. Han hadde den i privatbilen sin og den var levert den inn på verksted.

Torsdag bar det opp til sykehuset igjen, skjoldet hadde jeg tatt av, brukes kunn om natten, da er jeg sjørøver, dette i 14 dager. 
Fikk da kontrollert synet og operasjonen var vellykket. Så bar det ned i underetasjen måtte jo på apoteket og hente medisin, men der åpnet de ikke før kl. 9.00. Gemalen skulle til frisøren kl. 10.oo. Det gikk fint det. I dag er det handledag, Strandtorget blir det ikke, for der er parkeringsplassen blitt til Lake Strandtorget. Nedkjøringen fra E 6 er stengt, så skal man ned til senteret må man kjøre om bysentrum og der er mange gater stengt p.g.a graving til fjernvarme. I går startet også Lillehammerdagene med forlenget gågate.

KAOS.

Mandag 27 juni 2011

Hjelp hvor tiden flyr. Hagearbeid, hagearbeid og atter hagearbeid, mellom regnskurene. Steinbeddet er snart ferdig, planter og steiner og figurer er på plass, men det trengs mere jord. 25 sekker har vi brukt til nå.
Ugresset vokser oss over hodet, men i dag fikk vi tatt knekken på en del av det også i jordbæråkeren. Det er så forbaskede mye brennesle i år, hvorfor???? Røttene er så laaaange som et vondt år. Sukkerertene er kommet opp, men det er mye små snegler med hus på ryggen i området også. Må vel dusje plantene med eddikvann når de har vokst mer. Lørdag var Gemalen standhaftig på Lilletorget. Han og Geir hadde reglet seg opp for å fremme PP ( Pensjonistpartiet) til valget i høst. I kveld skal han på medlems/styremøte for partiet. Lørdag spanderte Gemalen middag på oss i sentrum og jeg spanderte drosje hjem. Gadd ikke å vente på bussen, for på lørdager går den bare hver time. Nå må jeg vel finne ut hva vi skal ha til middag i dag. I går hadde vi steikt småkveite mmmm. Are fra Ålesund kom på døren lørdag og denne gangen ble det kveite.

Fredag 8 juli 2011

Endelig kom det nye multimodemet. Det forrige sluttet å virke lørdagskveld. I går kom det nye modemet og min mann holdt på i hele går til halv ett i natt for å få det nye til å virke. Etter å ha fått i seg frokost,dagen etter, startet han på nytt, men vanskelig var det å følge bruksanvisningen, så han måtte ringe Telenorhjelpen for å få hjelp. Bort med 3 kabler ( ledninger ) og splitteren. Er det nå rart man bruker tid på å finne ut hvilken kabel ( kabler ) som skal benyttes ?????? Det kommer vel en fra Expert også, bestilte han i dag, skulle avbestille hjelpen derfra, men fikk ikke tak i han. Så når han kommer? får han ordne datatilkoblingen til min manns PC. Pustet lettet ut nå, må jo inn på nettbanken og E- posten.

Søndag 10 juli

Her satt vi i annekset og kjedet oss. Esther og Helge ble oppringt for å høre om de var på hytta, men de stod på tur hjem, det var så kaldt i fjellet fikk vi høre. Da fikk jeg en "god" Idè, hvorfor ikke reise innover til Balberg og ta turen opp til toppen. Vi reiste inn til Bommen og skulle finne stien som gikk dit opp. Men vi tok en sti innover i skogen over en liten bekk, som var vokst p.g.a. alt regnet de siste dagene og vi gikk i joggesko. Vi smatt ut og inn ved siden av stien, det var jo myrlendt mange steder. Vi gikk og gikk, ved et vått parti av stien måtte vi ta en stor omveg og der foran føttene på meg stod det flere vakre flekkmarihånd, nydelige de ville orkidèene, tror de er fredet. Kom oss da inn på stien igjen, men vi kom til et myrparti og fant ut at nå måtte vi snu. Vi ble så omsvermet av flokkevis med mygg og himmelen ble full av mørke skyer. Vi kom oss nedover i en viss fart,  sneglefart for det var glatt på stien. Måtte hjelpe Gemalen da han skulle krysse bekken igjen. Jeg kom meg fort over og hjalp min mann med å få balansert han over de glatte steinene. Jeg er jo vant til å ferdes i ulent terreng fra barnsben av. Vi kom oss da inn i bilen med myggsvermen hakk i hel, noen kom inn i bilen også. Da kom regnet..... Men det var en god følelse av å ha vært inne i skogen denne dagen, ikke tur på asfaltveg denne gangen.

Torsdag 14 juli 2011

Bare stressdager

Mandag våknet vi ved 5 tiden, vi skulle jo til Charlottenberg i Sverige, men vi skulle ikke reise så tidlig. Fikk i oss frokost, fikk lest avisen og laget niste og traktet kaffe. Kjølebagen med fryseelementer i. Gemalen fikk start på bilen og vi kjørte i veg kl. 8.00. Min mann hadde aldri vært i nabolandet. Mot grensen til Nord Odal ( Stange) var det veiarbeid på ca 4 km. Humpete og støvete passering. Kom oss da til Kongvinger og stoppet ved Kongssenteret. Jeg spanderte kaffe og vafler på oss. Kom oss da til Storsenteret til Olav Thon og fikk da handlet litt mat og noe annet småtteri. Jeg måtte jo inn til Goddisen og til alternativbutikken. Fikk kjøpt en alv på en enhjørning og to tredimensjonale bilder. På turen hjem stoppet vi på Morokulien og spiste middag. mmmm, alltid god og mye mat der. Så gikk vi bort til handleteltene som alltid er der på sommerstid. Det ble CD plater på oss. Kom hjem ved 16.30 tiden.
Tirsdag er jeg til fysikalsk behandling og er ikke " folk" på flere timer etterpå.
Onsdag, i går var vi oppe i huset til Roy, min mann slo plen og andre grøntområde. Jeg luket bort ugress, det ble to fulle trillebårlass. Så oppdaget jeg at vedlaene helte utover, kjempemye også, det ble min mann som måtte finne løsninger på det. Jeg måtte inn i drivhuset og der var det steike varmt, svetten silte nedover ansiktet mitt. Vanndryppene til plantene virket nesten ikke, så jeg måtte skru litt mer på "rattet", måtte ringe til Roy for å vite hva jeg måtte gjøre. Vips var det i orden. I dag er det vel luking i hagen her.

Lørdag 16 juli 2011

I går jobbet jeg i hagen igjen, det er så mye ugress og skal si at "det" vokser. Stod nesten på hodet under solbærbusken og hasseltreet og dro frem brennesle, løvetann, viltvoksende bringebærgreiner.  Jeg fikk tak i en stor plante og dro til, men det jeg ikke var obs på, var en laaang brennesle ved siden av, den brente hele venstre armen min. Ved stikkelsbærbusken var det tistler i lange baner og jammen stakk de gjennom gummihansken. det ble full en svart plastsekk med ugress. I dag oppdaget jeg minst 6 myggestikk på hver legg, så nå er myggspiral og aurax salve i bruk. Ellers ble det gjort helgevask i dag og litt klesvask også. Timene flyr fra meg om dagen. I morgen er det spådd regn igjen.

Lørdag 16 juli 2011

Nå har det startet opp igjen, forunderlige ting oppleves. I går morges hadde matten i vindfanget flyttet seg på den andre siden av vindfanget. I dag ble morakniven til min mann, plutselig borte. Vi har sett etter den både ute ved trappa og inne i uthuset. Det tusler og svake lyder høres  i hele huset. Katten er urolig også. Vi er jo vant med å få " besøk" når vi sitter og ser på krimen på TV. Men det å fjerne saker og ting ????? i 2010 ble en saks plutselig borte, den kom til rette uken etter. Det er vel " noen" som låner tingene. Jeg har leita etter nisseansiktene ( dukkemasker ) som jeg lager nisser av ( Sweisiske nissedukker ) De er forsvunnet fra kjelleren. Det fine med å leite er at man får ryddet og kastet en god del, ja, ja. Håpet er jo at man finner igjen det man savner.....

Mandag 18 juli 2011

I går var det en fin og avslappende dag. Min mann spanderte middag på oss på vegkroen her nede, de har meget god mat og mye folk var det også der i går. Etterpå reiste vi en tur til Vårsetergrenda og Nybu for der hadde ikke min mann vært enda. Han liker å bli kjent her i distriktet. Vi hadde så vidt kommet hjem og innomhus, før himmelens sluser åpnet seg. Det var godt å komme seg tørrskodd hjem.
I dag skal jeg bake to slags kaker og få i fryseren, rydde kleskapet på "datarommet" for onsdag reiser vi til Gardermoen og henter Marielle, mitt barnebarn på 7 1/2 år som kommer på en 10 dagers ferietur. Billetter til Hunderfossen ligger klar til bruk. Søndag skal vi til Heradsbygda ved Hønefoss og besøke Roy Ivar, Trine og Siri. Roy Ivar er Marielles onkel. Så var det å få farten opp til dagens gjøremål.

Fredag 22 juli 2011

Onsdag reiste vi til Gardemoen og hentet Marielle i strålende varmt vær. Fikk vist frem legitimasjon og ble med inn i ankomsthallen for å få med bagen til Marielle. Hun kom alene helt fra Tromsø. Hun og Besten Alv holder på å erte hverandre hver dag. De har det moro i sammen de to. Ved leggetid er det en god klem og et kyss på kinnet med ønske om god natt til oss begge. Søndag skal vi en tur til Heradsbygda ved Hønefoss og besøke Roy Ivar og Trine. Vi skulle få spekemat servert. Vi gleder oss, nå er det full rulle her igjen, he he he.

Mandag 25 juli 2011

Er fremdeles i sjokk over massakren på Utøya i Tyrifjorden. Mitt eldste barnebarn skulle vært der ute, men da bestevennen, som også skulle dit, ville heller reise til sin mor i Tyrkia, droppet Stein Egil turen dit også. Ble med resten av familien til en ukes ferie ved Tønsberg. Jeg fikk varsel om dette for over en uke siden, men oppfattet det ikke. Ute/inne graderstokken slo seg vrang, innegradene stod på 22, men ute varierte det fra 51 til 47,46, 49. 22 var jo datoen for ugjerningen og de andre tallene varierte jo. Jeg skjønte ikke "bæra" før uken etter da dette hendte på Utøya og i Oslo. Tenkte på mitt barnebarn da det ble fortalt på TV, da banket det tre ganger på en eller annen dør. Spurte Marielle om det var hun som hadde banket, men nei, hun spilte spill på dataen. Jeg ble rolig etterpå, bankingen ga beskjed om at det jeg tenkte på (banke i bordet") at alt var OK for Stein Egil.
Vi var på besøk i Heradsbygda ved Hønefoss i går ( Middagsinnvitasjon) og fra stuen til Roy og Trine, så vi ned på Tyrifjorden. Det var ikke alle som hadde englevakt denne ettermiddagen/kvelden. Det er en mening med alt, men det for da være grenser synes jeg.

Tirsdag 2 august 2011

Tenk, nå er det August måned allerede. Vi har og har hatt feriebesøk, så det blir en lengre epistel senere om opplevelser i sommer.

Torsdag 4 august 2011

I dag har min eldste sønn bursdag, han og samboeren var her i går til middag og kaffe med ostekake ( ferdigkjøpt )hunden Bonzo var med og det ble litt av et liv. Hunden løp først og barnebarnet til min mann etter, så var rollene byttet om, gutten 2 år først og hunden etter. Ellers har vi hatt besøk av Marielle i 10 dager. Hun kom alene med fly og reiste alene tilbake med fly også, på lørdag. Søndag er det flytur på henne og mamma Marte og pappa og noen venner av dem, de skal til Tyrkia på ferie i 14 dager. Torsdag kom Alvs sønn med samboer og sønn, en liten sjarmør og jeg tenkte, kunne det være muligheter for å få noe av energien han omga seg med ???? De reiste hjem i dag og nå er det så stille her i huset. Men det er nok å gjøre for å få tiden til å gå. Den tredje klesmaskinen er snart ferdig. Gresset skulle vært klippet, men det er litt vått etter natten, så det må vente litt. Sussi kom inn igjen og snuste rundt og fikk spist litt mat, før hun ruslet ut igjen. Hun har holdt seg borte og bare kommet på små besøk. Hun er redd små barn. Ellers kom min mellomste sønn med kone og minstebarnet en dag. Hun skulle bare kose med barnebarnet til min mann. Hun er litt brå av seg ( snart 1 1/2 år ) for hun har to storebrødre å hanskes med. 16 og 19 år gamle. Stein Egil, den eldste har flyttet hit til distriktet nå, han er kokelærling på storhotellet. ( 2 år)
Så her har det vært en hektisk dans i alle regnbuens farger denne sommeren.

Lørdag 6 august 2011

Så var det lørdag og jeg tenkte å ta det roligt i dag. Var oppe kl. 6.30, men det var så grått og trist vær så jeg fikk ut katten og fant igjen sengen og OLE LUKKEØYE dukket opp. Bråvåknet av at katten entret vindusåpningen  og kom seg inn. Oj, klokken var 8.30 og denne kjerringa kom seg fort opp, skal jo helst sove til natten også. Satte på kaffe og hentet avisen og laget meg frokost. Omsider kom gemalen tuslende inn trøtt som et gammelt spadblad he - he. Da skred kjerringa til verks, jordbæra måtte renses og skjæres opp og fikk stampet den og rørt inn sukker og stivelse, mmmm nydelig syltetøy. Skal plante tre planter i dag, må skifte ut tre stemorsplanter for den forb.... gule kjølmarken har spist opp røttene. Må vel ofre noen poteter eller potetskrell og grave ned ved plantene. Må vel en liten snartur på Kiwi også. Handlet inn matvarer i går, men selvsagt glemte jeg to ting. Skulle nok notert opp handleliste, men man må jo bruke de grå hjernecellene også. Det ble en kurv med bringebær og rårørt syltetøy er satt i kjøleskapet. Da blir det nok kryssord senere i dag. GOD HELG.

Søndag 7 August 2011

En stille dag, en tenkende dag, en rolig dag. En hviledag for kropp og sjel. Tankene befatter seg med terrorhandlingen i Norge, derfor har jeg laget en side her i hjemmesiden min og liksom fordøyd inntrykkene av handlingene.

Sinnet koker i meg av å se en smilende statsminister med hendene formet som et seierstegn, fordi partiet har fått så mange nye stemmer. Det er avskyelig synes jeg. Håper folk ikke stemmer på det partiet på grunn av sympati med det som har hendt, men på hva partiet står for og hva de lover i valgkampen til høsten. Lovnader som de aldri holder. VALGFLESK.

Mandag 8 august 2011

Da var det mandag og i dag må jeg begynne med solbærene, de er nesten modne. Så står stikkelsbærene for tur senere i uken, tror jeg. Det er så godt å spise bær fra bærbuskene, så jeg drøyer det litt med å plukke. Det er vått både i busker og kratt etter regnet i går. Sukkerertene må vel tas inn også, ellers spiser jeg dem opp. Gemalen skal kjøpe med seg 10 kg farin i dag. Han er reist ned til Gartnerhagen Bo og Servicesenter, det er jo snart valg. En klemaskin er i gang også. Vinduene skulle vært pusset, soverommene støvsuget, phu, jeg blir sliten av denne arbeidslisten. Jeg er forkjølet, har bihulebetennelse og tett i bronkiene ( astma) må vel på jakt etter buroten igjen. Nå har jeg klaget nok i dag. Sussi har lagt seg på dyna si, tenkt om jeg kunne krypet under dyna igjen. Energien er på minussiden. Hvor skal jeg begynne ? Aha en kopp kaffe.

Mandag 11. november

Fy flate, jeg hadde skrevet et langt innlegg her på dagboken min og plutselig i det jeg skulle lagre ble maskinen slått av, oppdateringer for Windows ordnet det. AT DET GÅR AN. Jeg skrev bl. a at jeg hadde vært på fysikalsk behandling på tirsdag. Og da ble det ikke noe virksomhet mer den dagen. I går, onsdag reiste vi opp til feriehuset til min eldste sønn. Han holder på å gjøre i stand storstuen, nå var det taket som skulle bli nytt. Han har tatt 3 dager av ferien sin for å prøve å få ordnet taket.  Mitt eldste barnebarn som bor der, skulle på jobb kl 15.30. Vi kjøpte med oss rundstykker, kjøttpålegg, slangeagurk og gulrotkake. Kan jo ikke forlange at de skulle holde maten for oss. Vi var jo bedt dit på kaffe, men lell da gut, som de sier i Gudbrandsdalen. Jeg ordnet med rundstykkene, skar opp kaken, fant frem kopper og  tilbehør, barnebarnet kokte kaffe. Vi hadde en fin og trivelig time, praten gikk mellom oss alle, som det skal være i en sammensveiset familie. Min sønn reiser hjem i dag for på torsdager samles familien til min sønns samboer hos deres mor på Heggen. Det er en tradisjon som har pågått i alle år. Nå er det deres mor som holder tradisjonen, hennes mann døde like før jul. Det er slike tradisjoner skal være. sammhold i familien og at de tar vare på hverandre.

Fredag 12 august 2011

Overraskelse i dag, fikk beskjed om at tollekniven til min mann var levert tilbake: rosemalt utskjæring og treskap, var budskapet. Den lå så fint på det gamle skapet ute i vedboden, som har vært endevendt flere ganger. Nå er det å lete etter en negleklipper, hvor den nå måtte være.
Nå har jeg fått kokt ferdig stikkelsbærsyltetøyet og skal ha det på glass. Pustet lettet ut, det er så mye arbeid med å plukke klippe bort stilker og rosetter. Heldigvis var min mann til stor hjelp der. Det var kaldt i natt 4,5 grad, men solen kom opp med sitt blide åsyn og nå er det sommertemperatur igjen.

Tirsdag 16 august 2011

Værstasjonen melder SOL, det er bra for på 1 1/2 døgn er det kommet 46 mm nedbør her. Trodde Østlandet var ferdig med flom og ras, men nei da.
I dag er vi bedt til middag hos Roy Ivar. Han er i feriehuset sitt og legger gulv i storstuen. Det er nok å gjøre i et gammelt stort hus, som har vært skole, for mange mange år siden. Det blir veldig fint der oppe. Soverommet i 2 etg er ferdig malt, rammemadrass, kleskap, kommode m.m er på plass og i bruk. Nå er det sovesalen i 2 etg og storstuen ( klasserommet ) som det jobbes med. Et stort og moderne kjøkken er ferdig, et stort spisebord står i kjøkkenet. Innenfor er det dagligstue/ TV stue og en seng til rådighet der inne også. Flere møbler der inne skal nok flyttes til storstuen når den er ferdig.
I morgen skal jeg til fysikalsk behandling og torsdag er det mammografi. Pinebenker begge deler, men, men. Må man så må man.

Lørdag 20 august 2011

GJESP, du verden hvor trette vi er i dag. Jeg kom meg i seng 00.30 i natt. Gemalen tørnet ut ved 11 tiden, men han drømmer og tenker på politikk til og med om natten. Han kom seg opp ved halv syv tiden i dag morres og selvsagt våknet jeg også, trett som en dupp. Fikk jo ikke sove etter att han kom seg opp. Så nå sitter vi og gjesper og gjesper. Han skal jo på Stand for partiet sitt nede i sentrum på formiddagen i dag også, i dette været, regn og regn. Værstasjonen spår skyet med litt sol i dag. Håper det slår til snart. 

Onsdag 24 august 2011

I går fikk jeg gjort mye, plukket av solbærene. kokte blåbærsyltetøy og det ble godt. Mandag var det klevask i lange baner. Fikk tørket det ute i solskinnet med en lett bris til. Søndag var vi oppe hos Stein Egil, det ble både, kaffe, middag og blåbærtur. I dag har jeg vært hos Sissel til fysikalsk behandling. Vi snakket så mye i dag, så jeg holdt på å glemme å få ny time. Det var Sissel som snakket mest i dag. Hun hadde mye på hjertet. Jeg hadde med meg nyplukket solbær og et glass med blåbærsyltetøy til henne. Det ble hun kjempeglad for. Fikk en god klem. I dag skal vi ha lapskaus mmm fikk kokt pinnekjøtt i går som jeg skal ha i middagsretten.

Torsdag 25 August 2011

Nå er nok sneven av høst kommet. Min mann har fått de høstlige ryggsmertene igjen. Nå sitter han i reclinerstolen sin med varmelakenet som underlag. Han Uffet seg nå, det ble for varmt he - he å sitte på. Fikk da ringt legen i dag og fikk ordnet med de spesielle tablettene han må bruke. Han fikk da "kraket" seg inn i bilen og kjørte meg ned til legesenteret hvor jeg hentet resepten og fikk kjøpt medisinen. Håper det går fort over denne gangen, det er jo valgkamp for tiden.
Alt står på hodet. Nå har vi spist middag og jeg kjenner jeg er sigen i kroppen. Tar meg en siesta ved siden av Sussi. Hun vil bare sove og spise i dag. Kun to korte turer ut, hmmm.

Lørdag 27 August 2011

I dag måtte jeg kjøpe meg en ny mobiltelefon, så er det å studere hvordan jeg skal bruke noe så innviklet. Tror ikke jeg bruker så veldig mye av de dikkedarene. Det er jo bare en telefon. Fin musikk har jeg jo fått ordnet som ringetone, bare jeg husker på låten på den nye, he -he. I ettermiddag kom det et skybrudd uten like, så nesten ikke carporten, 5 meter bortenfor huset. Sussi hadde nok gjemt seg, hun kom ikke inn før regnet hadde gitt seg. Svein overnattet her i natt, traktet kaffe slik at han fikk med seg, spiste frokost og slappet litt av før han reiste. Bussen fikk han lov til å parkere på Kiwi. Han skulle jo reise derfra før 6.30. Buss for tog. Ellers har vi hatt en stille og rolig dag. Gubben sliter fremdeles med ryggen, er litt bedre i dag, medisinen han bruker tar ca 3 dager før den virker for fullt. Har nå sett litt på Birkebeinerrittet, de fleste hadde nok tatt hudpleie i ansiktet, var nok gjørme de brukte i år også. Nå er det nyheter på TV en. Hører om et funn av automatvåpen i et bokskap på universitetet, hmmmm. Smitte effekt av 22 juli ?????. Skummelt, det er nok mange "syke" mennesker, sett på for mye  "eventyrfilmer på tv, kanskje" Bra at de blir oppdaget før det skjer noe mer alvorlig. Hva gjør man med slike mennesker ? Sender dem til månen ?????

Søndag 28 August 2011

Nå har jeg bodd ved denne datamaskinen nesten i hele dag. Har på følelsen at øynene mine er blitt firkantet. Kom meg inn på Facebook igjen i dag og mange gamle venner har dukket opp, det er koselig det. Jeg har ellers bakt ostekake i dag, løst kryssord, laget middag og ladet opp min nye mobiltelefon, fy flate hvor vanskelig den er å forstå. Har igjen å skrive/diktere et brev til min fastlege også, skal dit i morgen. Blodprøver skal tas i morgen også.... Er så slapp og giddesløs for tiden, helt gåendes om jeg bare gjør litt husarbeid. Lurer på om jeg skal kjøpe meg en hengekøye eller gyngestol ?????
Forslag tas imot med takk, he - he.

Mandag 29 August 2011

I dag har jeg vært i arbeidshumør, fordi jeg har fått mere energi i kroppen. Pusset vinduer i dag og fikk skrapt bort malingflekker som var kommet på vinduene da min mann malte huset og vinduene. Har fått skiftet på sengen, måtte stryke både putetrekkene og dynetrekkene. Hadde nok slurvet og bare lagt ifra meg klesvasken og ikke lagt den sammen.
I dag har min mann laget middagen, Lasagne og det kan han, spiste nok litt for mye. Nå har vi drukket kaffe og spist ostekake med Kiwigele på. Begge to er nå på Facebook igjen. Fint å ha kontakter med sine venner igjen og kanskje det dukker opp noen nye også.Været i dag har vært sol og regn om hverandre. Skulle til legen i dag, men han var blitt syk, sikkert det forb. Noroviruset og da er det best å holde seg i nærheten av porselensdama. He - he .

Søndag 4 September 2011

Denne uken har gått veldig fort. Gemalen har vært opptatt med politikken, det er jo valg snart. I går kom Roy Ivar og Stein Egil med et tilhenger lass med bjørkeved. Alv må sikre at vi har nok ved til vinterens kulde. Naboen kunne fortelle at det blir en "fimbulvinter", meget kald og kanskje lite snø også. Vi drar til Gran Canaria viss det skulle vise seg at vinteren blir kald. Stein Egil kan flytte inn her mens vi er bortreist...
Nå er det øse pøse regnvær, Stein Egil har vært her til middag i dag og ettermiddagskaffe, nå skulle han besøke sin mommo, snarvisitt. Må vel opp i huset og fyre i ovnen han også.

Fredag den 9. September 2011

Det er bare så vidt jeg orker å skrive noen ord her for tiden. Høsten er her og med den kommer leddsmertene. Skal ikke klage, det er de som har det verre. Har tatt inn en god del plommer de siste tre dagene. Har gitt bort noe også, de modnes så forskjellig, enda er det plommekart og noen er overmodne og har sprukket, der svermer bier og fluer, må ha mat de også. Det positive er at det har vært sol i 2 dager, jippi :o))))

Søndag 11. September 2011

Kidnappet et bilde som passet bra til denne dagen. Det er så mange tanker som flyr gjennom hodet på en, ondskapen til mennesker som utfører disse grusomme handlingene. Hva er det som styrer de ??????

Jeg har reddet 2 fugler, en i går, kjøttmeis og en forrige dagen, en grønnfink. Katta kom inn med fuglene i kjeften og nå har hun fått KJEFT av meg " Du får mat av oss, hold deg unna fuglene :((( Hun skjønte det. Kjøttmeisen flakset rundt i stua, satte seg oppe på gardinene, fløy mot vinduet. Hadde opp vinduet på stua, men den krasjet med vinduet og fallt ned i blomsterbedet utenfor. Jeg ut i full fart, fikk tatt fuglen opp og plasserte den i topp eineren i en fin grop. Noen timer senere var den på vingene. Grønnfinken satte jeg på putekassen ute på verandaen og passet på den en god stund, den fløy omsider og satte seg i morelltreet.

I går var Liv Margareth og jeg på tyttebærtur, men først måtte hun kjøre til stallen i Lismarka og hente støvlene sine. Der fikk jeg hilse på et nydelig føll og hennes mor, veldig snill hest. Så fikk Rappen og Live litt brød og gulrøtter av L. M. Fikk hilst på Biri Rapp jeg også, det er en god stund siden jeg har fått "snakket" med han. Nå er bæra rensket, kokt og nå gjenstår det å fylle på glassene. ( 4 liter bær ): 2 kg.)

Mandag 12 september 2011

I dag fikk jeg en fin overraskelse. Da min mann kom hjem etter "trimturen" sin sa han : Nå skal vi ut en tur, nei jeg orker ikke sa jeg. Kom nå sa han. Jeg ble jo forstyrret i arbeidet med å ordne julegaver. Har en full eske med gaver allerede. Men jeg kom meg da opp og så tvilrådig på "gemalen" Ja, vi skal til Gjøvik og spise lunsj. He - he, da ble det fart i meg, gitt. Godt å komme seg ut og se andre "tryner", men jammen var det noen fra Lillehammer på CC også.

Tirsdag 13 september 2011

Oj, værstasjonen spår regn og torden i dag, det slo til sist det var spådd. I dag har jeg endelig fått pusset alle krystallene på vinduslysene , lampettene og bordlampen og ikke å forglemme krystallkulen i vinduet også, den sprer alle regnbuens farger når solen lyser inn på vinduet, også når vinduslysene er tent. Herlig dag i dag, valget er over og gemalen er i meget godt humør. Ferdig med politikken, pustet lettet ut. Jeg skal snart i dusjen, skal til legen min i dag igjen, det er en uke siden sist. Er spent på blodprøvene ang leddgikten. Føler meg ganske pigg selv om smertene raser i leddene, blir vant til smerter også. Har høy smerteterskel og det er både bra og dårligt. Men det er ikke noe å gjøre med det. Livet er skjønt likevel.     Jeg har en snill og omtenksom mann :0)))

Mandag 19 september 2011

REGN -REGN og atter regn. Hva skal man finne på å gjøre i dag. Hadde planer om å sette blomsterløk i dag, både i hagen og på gravstedet til min avdøde mann. Det er Alv som maser om at vi må sette løk der oppe. Jeg lar menighetsrådet pynte og stelle graven året rundt, de er flinke og så tjener de penger også. Stemor om våren, blomsterbukett på 17 mai, Fuchsia ( Tåre ) og kantlobelia om sommeren og Erika, senhøstes.

Håper at ryggen til Alv er bedre i dag, må på Felleskjøpet og handle 1 sekk solsikke, store meiseboller og nøtter. Det kryr av fugler her ute nå og de er virkelig sultne, det er lite insekter i år. Edderkoppene som dukket opp både her og der, forvant ganske fort, det er jeg glad for. ( Jeg liker ikke edderkopper, kommer de inn i huset, ledsager jeg dem ut igjen ganske så fort. Nå er det ikke lenge før Vevkjerringene ankommer soverom og kjeller. De tar jeg i hånden og hiver de ut gjennom vinduet, de biter ikke, men de løper ganske så fort på de lange føttene sine. Det har hendt noen ganger at jeg har ligget flat en slik kjerring, grøssssss. ) Kanskje jeg finner fram garn og strikkepinner i dag ????

Tirsdag 20 september 2011

Så var det På`n igjen, en tung svart ubehagelig energi har besøkt oss igjen. En avdød sjel har vært på besøk i flere kvelder, men ikke så sterk som i går kveld. Min mann fikk kastet den ut og jeg fikk hjelp fra høyere makter til å fjerne den. To engler holdt den mørke sjelen mellom seg og for mot nordvest. Trodde vi hadde kvittet oss med dette besøket, men, nei. Ubehagelig å være synsk noen ganger.

Det ble ikke noen sekk med solsikkefrø i går, men andre lekkerbisken for de vingekledde. Vi reiste ned til Strandtorget og spiste lunsj der og handlet noe småting. Min mann fikk så lyst på marsipankake og kjøpte med seg det. He-he, kakemonsen :o) Skulle hatt gjort så mye både ute og inne, men arbeidslysten er laber for tiden, er vel på grunn av de sterke leddsmertene. Har minsket cellegift tablettene, fysj, er jo så kvalm av de. Skal til ny kontroll på Revmatismesykehuset i oktober. Har mest lyst til å hive ut all medisin som jeg bruker. He he, godt jeg har galgenhumor.

Onsdag 21 september 2011

Litt av dagens arbeid er unnagjort, nå skal jeg bare slappe av litt før jeg drar bort til fysioterapauten min, Sissel på Skogli. Etterpå må jeg handle litt, bl.a Se & Hør. Stein Egil kommer til middag i dag. Han har fri fra kjøkkentjenesten på Hotellet i dag. Var en tur innom i går før han dro til jobben. Hentet klorebrett til katten sin, Pippa. He he, søsteren til prinsesse Katerine har blitt en kattefrøken. Ellers er det oppholdsvær og tåke på toppene. Skulle hatt begynt med hagearbeid også, men ikke i dag. Gubben er bedre i ryggen i dag.

Torsdag 22 september 2011

Sol og lettskyet vær, men hva skal jeg gjøre i dag ? Lurer på om jeg skal lage meg arbeidskort over alt det jeg skulle ha gjort og finne en hatt og ha dem i. Trekke opp et kort for hver dag. En god idè tror jeg, finner nok fram støvsugeren etter at jeg har satt på klesvasken i dag. Gemalen skal til frisøren og nå får jeg beskjed om handletur først.
Det ble handletur først, mat og div. Besøkte også Bil Tema og fikk kjøpt noen papiresker. Det kan hende jeg begynner å rydde i kleskap en dag. Det er snart loppemarked i Haakonshall ( Hamartun U skole ) Da må jeg vel i skuffer og skap også. Mye unødvendige ting som tar opp plass. Så var det å finne arbeidslysten da, den møter motstand for tiden.

Lørdag 24 september 2011

Dette er det eneste bilde jeg har fått lagt inn. Har ikke brannmur og annen beskyttelse enda, så jeg beveger meg forsiktig med å finne bilder. I dag har jeg skiftet på sengen og funnet fram vinterdynene. Gemalen er kald av seg og strever fortsatt med ryggsmerter. Vi har spasert opp til gravlunden i dag og satt ned gulepåskeliljeløk og perleblomst. Menighetsrådet har satt ned Erika der oppe nå. Ellers har det vært tåre og blå kantlobelia i sommer. På våren er det tre stemorsblomster og bukett på 17 mai. Stellet av graven  koster bare ca kr.100.00 pr måned.

Søndag 25 september 2011

Man skulle vært som hunden, ut på tur uansett vær og vind. I dag henger tåken på åskammene og det er bare 6 grader. Alv og jeg går på tur hver dag, må ha litt mosjon ellers stivner man i leddene. Jeg med mine leddplager (kne, hofter, ankler) Heldigvis går jeg ikke på hendene, da hadde det blitt problemer da. Leddgikta om høsten
Alv har problemer med ryggen, det er andre kuren med medisin han holder på med nå. Langundiken er kommet på og ullsokker også. Den eneste som er like sprek er katta, det eneste med henne, er at hun ikke er ute lenge om gangen nå. Det hender hun går ut ytterdøren og går rundt huset og inn på verandaen og slår på vinduet og skal inn igjen gjennom døren på annekset. Trollkatt, hun krafser på døren til soverommet ganske så tidlig på morgenen og skal ut, enda hun har kattedo inne. Nei katter har ikke tanker om at det er søndag og vi vil sove litt lenger enn til kl. 6 - 7 om morgenen.

Tirsdag 27 september 2011

Tenk om en kunne fått en dag uten smerter, SUKK.
Jeg har ikke tatt ferie som det står på bildet, men alt går så tregt. Høsten med varierende vær er ikke så bra, men jeg vet at det er noen som har det verre.
I dag har jeg vasket klær, hatt kaffebesøk, fått levert et spiseservise til 6 personer, kaffesett til 6 p, glass til 6 p. 6 teskjeer og en kakespade, 6 krus en liten bolle, 3 kniver, 3 gaffler, 3 spiseskjeer, brødkniv, visp, øse, 6 eggeglass, ostehøvel og et kakefat. Skulle egentlig levert det til et loppemarked, men en ung mor trengte det bedre. Hennes mann hadde tatt med seg alt dekketøy fra deres felles hjem, de er i skilsmisse. Hun sitter igjen med to barn en på 3- 4 år og en på 6 måneder. Hun har leid et hus og har ikke råd til å kjøpe seg utstyr. Klart det var hun som fikk overskuddet vi har i huset av diverse. Det blir alt for mye en samler på. Det ble litt bedre plass i skap og skuffer nå, det er jo positivt.

Torsdag 29 September 2011

I dag må jeg prioritere hagearbeid. Har mye blomsterløk som skal ned, mye ugress er det rundt om kring også, det har jo regnet i flere uker og da er det vanskeligt å jobbe i hagen.
Håper denne hunden på bildet, kan ta jobben innomhus for meg. Lettvint middag skal vi ha i dag, fårikål fra i går. I går ble en stress dag, først til lekontoret for å hente resepter, så fikk min mann time hos en lege 2 timer senere, så var det å oppsøke apoteket igjen og så bar det til sykehuset og røntgen for gemalen. Ryggen er fremdeles vrang. Fint vær i dag, så lenge det varer. Værstasjonen melder overskyet ser jeg, så her må det reageres nå, skal noe bli gjort.

Fredag 30 September 2011

I dag må jeg ha overblikk over alt som skal gjøres før snøen kommer.Slik som denne hauken/ falken. Nesten ferdig med å spa opp blomsterbeddet hvor blomsterløken skal settes. Torven var tung og våt, satte  hagegreipen fast i nettingen rundt hagebassenget flere ganger, lange seige bregnerøtter på over en meter ble dratt opp. Usj, svetten rant av meg og jeg ble helt skjelven i knea. Det gjenstår bare en halv meter, heldigvis. Nå går klemaskinen for fullt. Trimsykkelen er kommet opp fra kjelleren og det gikk litt hakkete, må nok smøres. Blå himmel og sol, blir nok en fin dag.

Torsdag 6 oktober 2011

Nå er det snart på tide å hoppe (krype) til køys. Fikk veldig vondt i venstre armen (leddene) etter behandlingen i går. Må bruke støttebandasje nå. Det eneste jeg gjorde i dag var å vaske/moppe alle gulvene, lage middag og selvsagt vaske opp kjelene. Nå har jeg holdt på med Facebook i ettermiddag og finne flere bilder på nettet. Ny dag i morgen :o)

Fredag 7 oktober 2011

Våknet ganske så tidlig i dag halv seks, utetempraturen var 0 grader. Så etter morgenstellet, ut med katta, så kom det fyr i ovnen, tenk det ? før jeg satte på kaffetrakteren, så ut og hente avisen. Fikk i meg medisiner og så frokost. Fikk opp gemalen tidlig i dag. Vi skal ut og handle matvarer. Hva resten av dagen skal bestå i, vet jeg ikke enda. Det er mye som skal ryddes i skuffer og skap også, mye ugras er det ute også, men jeg må ikke overbelaste den betente handen så mye. Jeg får se hva jeg gidder.   

Søndag 9 oktober 2011

Skal si jeg fikk fart på meg i dag. Gradestokken viste - 1 i går kveld, så jeg visste at jeg måtte ta inn de blomstene som skulle være inne i kjelleren over vinteren. Sommergeorginene var selvsagt frossne, de havnet i matavfalldunken. De andre plantene har jo vært dekket til hver kveld, men da jeg så ut og oppdaget snøbyger på høgdene mot Jørstadmoen, måtte jeg få plantene inn. Fuglematerne var nesten tomme og skjora skvattret. Det ble påfyll av meisebolle, solsikke og oppskjært brød til skjora, så nå driver hun skytteltrafikk og henter brødbiter, mulig hun gjemmer dem og glemmer hvor hun har lagt dem, noe spiser de også. Vi har to skjorer som hører til eiendommen og passer på den. ( Margit Sandemo ) Gubben har evakuert ned til Pc en sin, kommer vel skridende opp når lunsjtid nærmer seg. Han vasker klær i dag og så skal han rive gulost i dag, trenger det i matretten vi skal ha i dag. :o))

Onsdag 12 oktober 2011

Hunden er menneskets beste venn, til den kan du betro dine innerste tanker. Den lytter og forstår, en god turkamerat. SUKK. I dag er jeg glad for at jeg ikke har en stor hund, som jeg må gå turer med. Tyson var sterk og det hastet forferdelig når jeg først fikk på han halsbåndet og bandet. Savner han mange ganger, nytter ikke å sette halsbånd på katta og gå tur, da blir det nok bukkebein. Må nok få med meg gemalen å gå tur, heldigvis lyfter han ikke på foten han, når han passerer et tre o.l he he he. Litt skøy må man skrive om også.
I dag er det fysikalsk behandling igjen, så får jeg se om det blir hagearbeid på ettermiddagen. Alv skal støvsuge bilen innvendig i dag, mens jeg må fjerne alle blomstene som er fryst nedenom og hjem. Ja, ja.....

Fredag 14 oktober 2011

Arbeidslista ble nok for lang i dag, støvsugingen på alle værelsene ble for tung for armene mine, men fikk pusset vinduene utvendig og noen innvendig også. Fikk luftet sengetøyet ute på verandaen i flere timer, vasket klær hmm, det var jo maskinen som gjorde det da. Fikk opp rene nystrøkne gardiner på kjøkkenet. Fikk ordnet med middag, selvkomponert i dag, bacon, medisterpølse, purreløk i stekepannen med eggerøre over og loff som tilbehør. På ettermiddagshvilen sovnet jeg og bråvaknet, måtte jo trakte kaffe som vi skulle kose oss med sammen med Derrik + fyrstekake til kaffen. Jeg våknet ikke før jeg satt i reclineren med kaffekruset. Lurer på om jeg er arbeidsfør i morgen, lørdag. Har igjen å tørke støv i kriker og kroker. Det var dagen i dag.... :o))

Søndag 16 oktober 2011

Det er søndag og hviledag, det blir vel å lese litt, løse kryssord ( det trengs ) det er ikke bare ute det er tåkete, det er visst hjernen min i dag også. Søndager på denne årstiden og tåketiden er kjedelige. Har att litt hagearbeid å gjøre også, fjerne frosne planter og blomster. I går var vi i Haakonshall og leverte to bæreposer med lopper. Hammartun skolekorps har loppemarked denne helgen. Det var stappfullt med folk der, så det var godt å komme seg ut igjen fra den store hallen. Vi tok ettermiddagskaffen oppe hos Esther og Helge og der var Arne og Alexander også. De hadde kjørt 7 mil for å få seg en prat og en kaffetår. Arne er Esthers halvbror og min fetter, Alexander er hans sønn. I dag har jeg vondt i føttene etter all travingen i nye skoletter. Det var vondt å se på reportasjen om Fritz Moen på TV i går kveld,da han gråt over frikjennelsen for et mord han ikke hadde begått. Desverre døde han før han ble frikjent for det andre mordet, begått i Trondheim. Sitte i fengsel i 18/20 år for noe han ikke hadde gjort. Det er skammelig av det norske rettsvesenet, men de trengte vel en syndebukk og Fritz var jo nesten helt døv. Det er bare 14 dager siden jeg fikk vite at han er min fetter, sønn til tante Betsy ( Bess ) på farsiden. Det fortalte min søster Marit Johanne meg, da vi var på besøk hos henne på Gjøvik. Det var nå først hun hadde fått rede på det av lillesøster,Ane Wenche som ved en tilfeldighet hadde blitt spurt om hun var i slekt med Fritz Moen. Alt kommer for en dag.

Søndag den 30 oktober 2011

I går var Roy Ivar og jeg på Stavsmartn på Tretten. Der var det mye folk ihvertfall. Vi gikk som sild i tønne. Skjønner ikke de foreldrene som hadde med seg småbarn i 2 års alderen i all den folkemengden. Voksne karer og kvinnfolk kikka jo ikke ned der de brøytet seg fram i folkemengden. Folk med store og små hunder i den gjørmen som vi måtte gå i. Fikk kjøpt meg et indianer/ulv vannfall med en krystallkule som går rundt i "fossen" og i et fargespekter. Til Alv kjøpte jeg et belte med en stor spenne som det stod Toyota på. Roy Ivar fikk en bit speket elgkjøtt til å ha på nista si.
I dag var vi oppe hos Stein Egil, Roy Ivar og Pippa. Kaffe og rundstykker. I kveld har "gubben" sett på kampen mellom RBK og Brann. Jeg sa på forhånd at Brann kom til å vinne med minst 5 mål. Jeg hadde kontaktet en "erkeengel" og bedt han om å få ned nesegrevet til Trønderne for de hadde bare godt av det og slik ble det. 6 - 3 til Brann. Det var et skuespill da Brann skåret og skåret. Alv slo i stol lenet så gulvet ristet.  Jeg satt og leste i en spennende bok av Margit Sandemo, men måtte gi meg med det. Det ble Hjemmesiden i stedet.

Mandag 7. november 2011

Du verden ????? Det er allerede november. Mye har hendt på denne tiden. Jeg har vært på Reumatismesykehuset og fått Mab Thera infusjon ( A ) satt over 4 timer med dryppene, blir vel ikke 4 timer å sitte den 18 november ( B ) Ellers hadde vi besøk fra Oslo på lørdagen, det var virkelig koselig. Hyggelige ungdommer. Synd det var tåke den dagen, det var ikke så mye de fikk sett av byen og omegn. I dag har jeg scannet inn bilder, gamle, fra barndommen og fått redigert det svart hvite, de ble som nye. Kusina mi i Brumunddal fikk oversendt 21 bilder. Så nå har jeg ryddet opp i flere hundre bilder, mye overraskelser også.

Lørdag 12 november 2011

Jeg er så sliten i dag, energien er blitt borte og dette skjønner jeg ikke. Kan tro at jeg har fått bedøvelse av ett eller annet slag. Mulig det ble for mye stress på formiddagen.
Alv ville kjøre meg på Kiwi, jeg hadde lyst til å spasere dit. Men jeg strever litt med astmaen for tiden, mye støv i luften.
De tappet jo bare 5 glass med blod i går også, det er jo lite. Det kan være at jeg brygger på noe, men jeg må holde meg frisk til fk. fredag, da er det infusjon B på Reumatismesykehuset av Mab Thera. Blir ikke 4 timer denne gangen, kanskje 2 1/2 eller 3 timer. Finner meg det nyeste Allers, det kom torsdagsmorgen og jeg har ikke åpnet det enda. Men først må jeg ned i vaskerommet og henge opp klær.

Onsdag 16 november 2011

Ut på tur i dag, ikke med traktor, men med Toyotaèn. Skal til Sissel på Skogli og kna både rygg og armer, blir vel ikke noe baking på meg i dag, etter den behandlingen. Blir jo helt slått ut i noen timer. Hun holder jo på i 1 time. Det trengs jo, heldigvis klarer jeg meg med en dag i uken. I natt og i dag er det - 7 grader ute, frisk og deilig luft, dompapen er kommet på foringsbrettet også, da blir det vel snart snø. Skal sende en pakke til Grethe også i dag. Hun har bursdag i morgen. Nå må jeg få skiftet til andre klær.

Lørdag 19 november 2011

I dag har jeg fått bakt litt mere kaker til jul, matkaker. Wienerbrød og en spesiell eplekake med raspet marsipan i. De er nå kommet i fryseren. Nå er det 5 slag med kaker. Ellers ble jeg syk etter infusjonen av Mab Thera i går også. To timer etter att jeg var ferdig med infusjonen ble jeg helt slått ut, ikke så kraftig som for vel 14 dager siden. Måtte ta en sovetablett kvart på to i natt og legge meg på "datarommet" dobbeltseng der også. Våknet igjen kl. 7.00, fremdeles litt groggy. Gemalen kom seg opp ved sjutiden også hørte jeg, kom meg omsider opp jeg også.
Fikk sms fra Grethe om at bursdagsgaven var ankommet i går en dag for seint. To dager tok det, postet som A post ( Brev ).
Jeg kom over noe merkeligt på dataen i går, noe om Jordengler som en dame hadde tatt bilder av på Dale utenfor Bergen. Jeg har lagt de til her på hjemmesiden min, da det er MEGET interessant. Hun åpnet en krystall - portal, 14 dager før jordenglene åpenbarte seg. Bildene har en healing - effekt mener Kenny Corris. Dette blir en spennende tid å følge opp.

Onsdag 23 November 2011

Da er det onsdag og dueslipp som min mann kaller onsdager???? Det regnet på mandag og nå er det speilblankt ute, synd jeg ga bort lengeløpskøytene mine for mange år siden, he he. I går bakte jeg lussekatter og de er nå i fryseren. Da er det 5 slag med matkaker, småkaker bryr jeg meg ikke om lenger. Ikke kaker i det hele tatt. Ikke konfekt heller, bare kvikk lunsj en sjelden gang. Mulig vi tar oss en tur til Strandtorget i dag, komme oss ut litt og mulig vi tar oss en tur opp til Esther og Helge, hun er syk for tiden, så vi må ringe for å høre om hun orker å få besøk.

Søndag 27. november 2011

I dag er det første søndag i advent, ute blåser det forferdelig. En sinna vind som prøver seg på huset her, men det står stødig. Gemalen sitter og ser på fotballkampen mellom Brann og Aalesund. Det er ingen jubel å høre fra gubben i reclinerstolen. Bare litt brumming og missnøye. I grunnen har det vært en merkelig dag. Har fått kjeft av den såkalte "engelen" til min svigerdatter. Jeg var både en sur gammel kjærring og at jeg tenkte med ræven, jeg måtte jo le litt av det også, etter at sjokket over et slikt ordspråk blir brukt av en voksen dame. Jeg kritiserte et bilde som var lagt ut på FB, der dennes datter på 18 år og mitt barnebarn på snart 8 år, kysser hverandre. Jeg misslikte selvsagt bildet og lurte på om det skulle forestille at de var lesper? Tenk å bruke en liten jente på snart 8 år og legge det ut på FB. Tankeløst, av voksne mennesker som syntes bildet var morsomt ?????
Ja, de om det, det viser barnslighet synes jeg og tankeløshet.
Jeg rister på hodet av dette.....

Fredag 9 desember 2011

I natt kom vinteren, snøen laver ned og "godseieren" har kommet seg ut for å rydde gårdplassen. Her har det vært - 15 grader, i dag er det - 1. Nå starter "tryskeværket" snøfreseren hører jeg. Håper det ikke kommer + grader, da blir det blårævføre, da må jeg kjøpe med sko med brodder på. Nå skal jeg ned og finne nissene og pynte annekset som julestue for dem, med juletre og diverse annen pynt, må jo ha det fint de også. Skognissene skal stå ved inngangsdøren i år også.
Jeg venter kaffegjester i dag, vet ikke når de kommer, så nå må jeg sette opp farten. Fikk kokt moltesyltetøy i går kveld, må rydde i fryseskapet.

Dette bildet tok jeg av dette spesielle avtrykket som var kommet på plenen her natt til 5 desember, noe har falt ned og det finnes ikke spor rundt det. Et budskap som jeg ikke vil fortelle her og nå.....

Lørdag 10 desember 2011

Dagen startet med en god frokost og deilig kaffe, før jeg beveget meg ned til postkassen. -11 grader ute. Vi ventet jo kaffebesøk i dag og vi dro til Kiwi for å levere julepakker, er best å få de sendt før den 16 desember, da kommer ihvertfall pakkene frem til julekvelden.
De første besøket var min sønn Roy Ivar og mitt barnebarn Stein Egil. Alv hadde sleivet med kjeften ang. Marsipankake og det hadde de med seg. Så ankom min kusine Esther, hennes mann Helge og deres datter Hilde Marit. Det vart et lystig og koselig møte. Hilde Marit hadde ikke sett Stein Egil på mange år og det kom: Jøss så lang du har blitt da, hun måtte se opp på han, over 1.80, Ellers har dagen vært variabel, sett på sport og utdelingen av Nobels fredspris på TV. Har ikke hatt tid til å se etter post i dag heller. En bra dag har det vært :o))))

Onsdag 14 mars 2012

Jøsses, har ikke skrevet i dagboken siden desember i 2011. Du verden hvor fort tiden flyr. Det har skjedd mye dette året, Alv er blitt 75 år, jeg er blitt 70 år og Eva Victoria har fyllt 2 år. Dager og måneder flyr. Vi har vært i Arguineguin i år også, i Januar, det var bare herlig å komme ned til sol og varme. En dag opplevde jeg en regnskur og regndråpene var virkelig store. Alv var ute og gikk seg en tur, men heldigvis var det en tunnel i nærheten, så han kom seg inn der han ble ikke våt. Det var over på 2-3 min. Nå er vi snart bra etter årets influensa også, men fremdeles er det ettervirkninger. Nå er våren kommet for fullt, den startet i slutten av februar og det er første gang jeg har opplevd.

Fredag 23 mars 2012

Det er sikkert noen som har bursdag i dag også. Bildet forteller at mange flyttfugler er ankommet for lengst. Stæren har holdt konsert i lengre tid og nå er det varmegrader om natten også. I dag er det strålende sol og mange varmegrader. Jeg har fått luftet dyner og puter utendørs i dag, fått støvsuget alle rom og tørket støv også. Alv har vasket og pusset alle vinduene på yttersiden, så nå har vi god samvittighet til å slappe av med en bok, Alv med krim selvsagt, bøker kom i posten i dag.
Ellers har jeg presset en barne bunad i dag str. 2 - 4 år. Det er gudbrandsdalsbunaden som jeg brukte da jeg var liten. Det er mange som har lånt den gjennom alle år, slekt i Larvik og i Brumunddal. Denne bunaden skal nå gå i arv til mine arvinger, ikke lånes bort til andre. Bunaden er 68 år gammel, eldre også for det var bunaden til min mor som ble omsydd til meg..

Torsdag 19 april 2012

Så var det torsdag igjen og Kong vinter prøver seg igjen. Skulle prøvd å få raket resten av hagen også, men i dag var det litt snø på bakken og det som kom ned var både regn og snø. Her kives det mellom vinter og vår. Fikk handlet inn matvarer i dag og tok oss lunsj nede på Strandtorget. Det var ikke så mye folk der nede i dag, men slik været var i dag, var nok ikke fristende å være ute i. Møtte en gammel venninne i dag og fikk mimret litt om ungdomsårene, ja, vi var vel 17 - 18 år da vi gjorde byen "utrygg" mange soldater fra Jørstadmoen Leir som var ute i byen. Ja, vi hadde det faktisk moro. Vi var en venninnegjeng på 7 stykker og selvsagt sa vi helt andre navn enn vårt riktige. Jeg het Linda husker jeg og min bestevenninne kalte seg for Silvane De mont. Hun var av taterslekt og svarte øyne og svart hår, kjempegrei jente...Ja, nå har jeg mimret litt fra "onge dar" og da er det vel på tide å sette over kaffe, det nærmer seg TV tid og Derrick.....

Fredag 27 april 2012

Fredag den 27 april, en sorgens dag for familien til Åse og alle vennene hennes. Tenker spesiellt på hennes sønn som er 20 år gammel og å miste sin mor, som ble 41 år, av denne lumske sykdommen, cancer, (kreft) Hun hadde fått skaffet seg en leilighet i hjemmfylket, men rakk ikke å flytte inn der. Hun stedes til hvile ved Vevelstad Kirke. Hvil i fred, kjære Åsemor.

Tirsdag 8 Mai 2012

I dag har min svigerdatter bursdag, 32 år er Martemor blitt. I sommer kommer de endelig nedover på ferie. De bor jo i Tromsø. I går bestilte vi ferietur til Arguineguin, det blir som vanlig i januar 2013. I sommer skal vi til Bergen og Førde, Stryn og muligens Geiranger. Bare gemalen blir operert for grå stær, lang ventetid 2 - 3 måneder, nå er det gått 6 uker. Barnedåp på Sotra i juni måned, så nå er vi spendt på om Alv blir ferdig med øyeoperasjonen.
Jammen er det dyrt å bli undersøkt av private leger, tenk kr. 700.-. Men må man, så må man..... I morgen går turen til et apotek og hente ut resept på antibiotika...

Søndag 3 juni 2012

Tenk nå er vi kommet til juni, den grønne vinteren, foreløpig. Vi har malt stuen og det var litt av en jobb, da var det tropevarme (pinsen). Første pinsedag tok vi oss fri, vi var bedt opp i Saksumdalen på grillmat. Roy var der og vinterveden til neste vinter må jo kappes, deles og legges opp. Min mann kan jo ikke hjelpe til med veden enda, synet er dårligt, han venter på operasjon for grå stær, nå har han ventet i 9 1/2 uke. Må jo se godt når man kjører bil og det ble noen "helgeflekker" der han malte veggen også, det ble jo rettet på. Stuen er nå malt i kaffe latte og eggeskallhvitt på lister og dørkarmer. I dag fikk vi opp lampetter og et maleri. Vet ikke om det kommer opp noen bilder på veggene, noen få kanskje ???? De siste dagene har det blåst noe forferdeligt her, kald nordavind fra alle kanter... he he. Tirsdag starter jeg opp igjen med fysikalsk behandling, må finne en buss som går direkte til Skogli, ellers må jeg skifte buss på buss stasjonen. Mulig jeg ringer etter taxi og tar sericebussen hjem.....I denne tiden som er gått har jeg strikket massevis med dukkeklær til datteren til Camilla, svigerinnen til min svigerdatter Liv Marit. Selvsagt ville Eva Victoria ha mer klær til dukken sin, en sånn dress som Marie fikk med pels på, så nå er den ferdig også. Potetene fikk jeg satt andre pinsedag, jordbærplantene havnet oppe hos mitt barnebarn Stein Egil. Nå kl. 20.21 er det sol og lettskyet vær, godt vi har værstasjon nå, da det er streik for meterologene.....

Søndag 5 august 2012

Tenk nå er det august og hvor blir det av sol og sommer ??? I går ved 5.20 tiden våknet jeg av et forferdelig skybrudd, 20 min. senere kom det et til og sannelig kom det enda et til litt senere.... 50 mm nedbør av 3 skybrudd ? En god del av potetåkeren ble flatklemt, blomstene svømte i potteskjulerne sine. Hva skal man finne på å gjøre ? Jeg holder nå på med hjemmesiden min. ( Nattmannens datter ) Ellers har jeg fått ryddet bort en del klær,flere med merkelapper på (ubrukte) 5 fulle bæreposer havnet hos fretex og 2 i restavfallet, skal nok finne mer å gi bort/kaste. Når man ikke kan kose seg ute må en jo finne på å gjøre noe fornuftig. Det er jo OL for tiden, men det gidder jeg ikke å se på enda. De norske er jo slått ut, unntatt handballjentene. Jeg må sile ut hva jeg evt. skal se på. Håper høsten kommer med sol og varme slik at jeg kan finne litt bær, helst molte og tyttebær...

Onsdag 26 september 2012

Nå nærmer det seg oktober og jeg håper den måneden blir mere solrik enn september har vært. Jeg er ikke i form og derfor har jeg ikke gjort så mye i hagen i høst heller. Nå skal jeg innlegges på revmatismesykehuset fra den 5. oktober i 14 dager for å prøve nye medisiner. Revmatisme i Norge når det er nesten bare lavtrykk er helt bånn. Vi ble jo ferdige med Tv stua/gjesterommet og nå er det bare å sitte og kose seg der og se på flatskjermen, drikke kaffe og i dag ble det marsipankake også, det likte gemalen. Han elsker kaker og spesiellt marsipankake.... En orker jo ikke å gå ut i regnværet heller.... Vi har jo hatt lyspunkter i høst likevel. Vi var jo i bursdagsselskap til min svoger på Gjøvik og der var det livat, nesten hæla i taket, alle tiders bursdagsfeiring, he he.. Lattermusklene mine ble virkelig vonde altså, he he.Det var litt fra denne fronten i dag.

Lørdag 13 oktober 2012

Endelig helgeperm fra Revmatismesykehuset. Har hatt besøk i dag av min kusine og hennes mann og min eldste sønn. Esther og Helge kom med en nydelig blomsterbukett og Roy Ivar med en stor Wienerstang. Det ble både kaffe og solbær te... Min mann og jeg har vært flinke med hagearbeid i dag og det kjennes i hele kroppen. Nå steker vi oss en pizza og tar en rolig lørdagsettermiddag og kveld .

Søndag 28 oktober 2012

I går kom dompappen på fuglebrettet, da kommer vel snøen snart. I dag var det minus 9,5 grader ute da jeg kom meg opp, kl. 8.30, obs den var bare 7, 30 og det på en søndagsmorgen, glemte å stille klokken en time tilbake i går kveld. Nå har småfuglene fått påfyll av solsikkefrø og meisebolle. Det nærmer seg lunsjtid, solbærte smaker godt når det er kaldt ute. Ellers strikker jeg dukkeklær til julemessen på Revmatismesykehuset som holdes i desember... Leser litt innimellom. Er ikke kommet i skikkelig form etter infusjon av Mab Thera på fredag, en del bivirkninger enda (LATSKAP he he ) Det var litt fra meg i dag :o)

Onsdag 14 november 2012

Tenk nå er det november måned, dagene og ukene flyr fra meg. Nå har jeg fått levert dukken og dukkeklærne til revmatismesykehuset. Det er en gave til Sanitetskvinnene som skal holde julemarked/basar der torsdag den 28 november. De vart så glade for gaven, mange flotte klær fikk jeg strikket. I morgen er det handledag og jeg har fått skrevet noe på handlelisten min nå i kveld. Gidder nesten ikke å se etter hva vi mangler heller. Brukt opp energien min i dag tror jeg...

Onsdag 26 desember 2012

Tenk, i dag er andre dag jul, hvor har desember blitt av ? Vi hadde en koselig jul i år. Stein Egil kom hit etter at han var ferdig på jobben, det ble mellomvakt på hotellet i stedet for formiddagsvakt som han ble lovet. Minstemann i huset klarte jo ikke å vente med å åpne julegaver. Ved 17.30 tiden var han i gang med å dele ut gavene som lå under juletreet. Trodde vi skulle vente på Stein Egil jeg men dengang ei, he he. Nå har jeg lest ut boka om Joralf Gjerstad som jeg fikk av gemalen. Det ble noen aha opplevelser og svar på en ting som jeg har grublet på. Nå fikk jeg svaret..... Alv sitter oppe og leser en krimbok som han fikk av Sussi " Av jord er du kommet" av Chris Tvedt... som er favoritt forfatteren til gubben.  I morgen starter romjulen og da kommer det muligens julebukker på døra. Twistpose har jeg i skapet, he he

I morgen skal vi til dyrlegen med Sussi, kontrolltime etter operasjonen som var fjerning av de to hjørnetennene i overkjeven (hoggtennene) de var brekt...Nå nærmer det seg lunsjtid....

Lørdag 29 desember 2012

Nå er den blå timen kommet til Lillehammer. Mye snø er det kommet i løpet av natten også, så Alv måtte finne snøfreseren og få bort snøen på gårdslassen. Det er spådd mildvær og regn i morgen, så vi fant ut at vi måtte handle inn til nyttårsfeiringen i dag. Hvem vil vel balansere på isglatte veier, når en kan handle noen dager før?

Det ble litt mer pålegg og dessert til nyttårskvelden denne gangen. En blir så matlei av all den maten som hører til jula. Så det ble bl.a sursild m.m i dag.

Mandag 31 desember 2012

Da er det siste dagen for året 2012. Håper på et bedre år i 2013. Skal ta mer hensyn til meg selv i det nye året. Ta opp igjen noen av hobbyene mine, slik som kunstmaling og studere mer i det alternative. Det strømmer på av nye meldinger og i det hele tatt dette blir et spennende år .

Søndag 10 februar 2013

Tiden flyr med hurtigtogfart. Den 23 januar kom vi hjem fra Gran Canaria, som vanlig var vi i Arguineguin med besøk til Patalavaca, Anfi del Mar, Puerto Rico og selvsagt fjellturer i området, med besøk hos Esther i Patalavaca til et glass meget godt øl og litt mat, før vi gikk videre til Dorado Beach i Arguineguin hvor vi bor under ferieturen hvert år.
I dag snør det litt igjen, så det er godt å være innomhus og bare slappe av og ta seg tid til å jobbe litt med hjemmesiden min. SPORT er det mye av  i denne tiden, VM på ski, skiskyting og Alpint.....

FREDAG 1 MARS 2013

Tiden flyr fra meg, det er så mye "rart" man må fordøye synes jeg. Tirsdagskveld/natt måtte jeg gå inn i tv stuen og legge meg der. Hadde ikke før fått lagt meg før jeg fikk en følelse av uhygge. Fikk "jagd" vedkommende bort og ba om beskyttelse, der kom det først en mørk skygge i munkekappe og så en til, det var 4 stk som passerte mot sør ? Etter det var det helt rolig, men jeg lå og tenkte på denne mørkhårete kvinnen med blå øyne som stod i midten av en druidering med navnet Moira den tredje. Moira er jo en kvinnelig "Gudinne" og hva var det hun var så eitrende sinna for ???? Ja, får vel svar senere tenker jeg.
Torsdagsettermiddag kom våren hit for full styrke kan man si, i kuling og varmegrader. Håper Dronning Vår, jagde Kong Vinter på flukt, he he. Det ble jo blårævføre på morgenkvisten i dag, så nå har gemalen strødd veien ned til postkassen.

Lørdag 9 mars 2013

Dagene flyr fort, men det er vel fordi jeg har hatt så mye å gjøre. Begynte med vitamin og mineral tabletter, leste om hva som kunne være manko for artrittlidelsen og det var både kobber og sink osv. Etter noen dager kom energien for fullt. Så nå arbeider jeg for fort og for mye. Det fikk jeg erfare på torsdag, fikk så vidt lagt meg på sofaen i tv stua og borte ble jeg nesten i 2 timer. Har kjent det både i går og i dag (trettheten) kanskje det er en *virus* som ble kastet både på meg og på gemalen, like trett han også. Eller kanskje det er noe djevelskap ute og går, igjen.

Søndag 10 mars 2013

En "hviledag" i grunnen søndager det kjedeligste jeg vet. Jeg er veldig rastløs av meg og man skal jo holde "hviledagen" hellig, det sa min bestemor. Bare det nødvendigste som å melke kyrne og gi dem mat og selvsagt mat til oss tobeinte også. Dyrene fikk sitt stell, høner, gris, kyr og sauer. Buhunden Truls, katta Sussi og katten Piril. Så da blir det å lese litt, løse kryssord, lage mat, se på TV, å gå tur på glatta, det gjør vi ikke.

Mandag 11. Mars 2013

Ja, da var synet ordnet, det ble en god del laserskudd i dag, så øyet er ømt og sårt enda, men synet er godt, litt grønn farge enda men det gir seg sikkert til i kveld. Ute har Kong Vinter kommet med kulde og det er vanskelig å gå på  isbelegget som finnes over alt. Hvor blir strøbilene av ? Vanskelig å kjøre, vanskelig å gå.... knudrete blåis ....

Torsdag 14 mars 2013

Da var det blitt torsdag og Påsken nærmer seg. Har vært hos tannlegen i dag. Tok buss hjem igjen vanskelig å gå på fortauene om dagen, der det var strødd hadde smeltevannet rennt over grusen og fryst til is igjen, vi gående måtte balansere millom glatt is og grusdekke. En stille og kjedelig dag, håper jeg får jobbet litt med ryddingen i kjelleren i morgen. Nå nærmer klokken seg 21.30 og litt hjernegymnastikk, kryssord, før detektimen begynner.

Palmesøndag 24 mars 2013

Så var det Påske, ganske tidlig påske i år og våren skulle jo komme likt med påsken ??? sies det, men kuldegrader og snø og stålis under snøen. Jeg synes nå at denne vinteren har vært lang. Vi forkortet den jo i januar i 14 dager, da vi var på Gran Canaria. Nærmere bestemt i "norskebyen" Arguineguin. Der trives vi godt. I år ble jeg virkelig solbrent etter turen i miljøløypa. Sol og litt vind oppe på fjellet og da merker du ikke solsteiken. Denne gangen forkortet vi den lange turen med en time.  Det smakte godt med litt mat og en kald øl nede hos Esther i restauranten hennes, La Goeta i Patalavaca.  Nå er det vel snart sportsendinger på tv. Har overvært familiegudstjeneste på tv, Nordlyskatedralen i Alta. Spesiell kirke, flott. Et tvillingpar, gutter ble døpt der i dag, de hadde bunader på seg.

Lørdag 13 april 2013

På kalenderen er datoen 13 april og ute danser snøen ned. Hvor blir det av våren. Nå er jeg virkelig luta lei vinteren altså. Energien forsvinner orker nesten ikke å gjøre noen ting. heldigvis er det ikke så mange kuldegrader. Hadde håpet på sol i dag, det var det spådd på værvarslingen også, men nå tror jeg at de trekker et kort om hvordan været kan bli, sol, regn, snø, kuldegrader, varmegrader, torden osv. Lurer på om jeg skal lage slike kort også og se hvordan været blir i morgen....

Søndag 14 april 2013

I dag sier datoen 14 april og første sommerdag ???? Her ligger snøen fortsatt, null grader og tåke, ufyselig. Hva skal man skylde på? Været er ikke som det var, er det forurensingen eller er det "noe" som forskerne har spredd ut over Norge. Det er en slapphet som er ute og går over hele landet, energien er nesten borte. Vet at det er dimensjonsforandring, men likevel ??? Ulven i Norge er snart utryddet 8 familier av 13 er blitt borte. Snikskyttere har nok vært på ferde, igjen.

Tirsdag 28 mai 2013

Ja, i dag vandret Sussi til de evige jaktmarker. Hun har vært så overstresset i hele vår p.g.a to katter som har dominert området hennes. En svart hunkatt og en svart og hvit skogkatt en hankatt. Sussi mistet en del pels og har røtet så fryktelig mye i vår. Dyrlegen syntes det var best å la henne gå over til den andre siden.

Søndag 14 juli 2013

USJ, datamaskinen min gikk til h....... og nå må jeg huske på hva jeg hadde på den og få oppdatert det jeg husker på denne nye reserve pc en min. For et arbeid dette blir. Jeg er fremdeles uvenner med denne ASUS en min, den vil ikke lystre ordre, hmmm

Torsdag 18 juli 2013

Det blir vel en normal dag i dag. Gårdsdagen var jeg satt helt utenfor, Mab Thera B infusjon på Revmatismesykehuset og såkalte sterke bivirkninger. Men nå er det 8 - 9 måneder til neste gang. Føler meg litt sjaber i dag også, litt svimmel med feberfølelse i kroppen. I morgen er nok "kjerringa" normal igjen :)

Fredag 19 juli 2013

I dag må jeg gå til krig mot ugresset, det vokser så fort. Vassarven fikk jeg tatt i går i dag er det brennesle, skvalderkål, tistler m.m. jeg må vanne blomsterbeddene hver ettermiddag og kveld. Det er virkelig varmt her på indre Østlandet for tiden. Skal vel ikke klage på varmen heller, men det får da være måte på, enten er det kaldt og regn eller så er det alt for varmt til å være utendørs.# Altså holde seg inne om det er sol eller regn.

Lørdag 20 juli 2013

Klokken er snart 10 og utetemperaturen er over +30 grader på solsiden, innomhus er det + 24 grader. Hvor skal jeg oppholde meg senere i dag når varmen stiger utover dagen ? Må vel komme meg på Kiwi og kjøpe Farris, må ha litt salt i kroppen på varme dager. Det er i hvertfall SOMMER :)

Onsdag 31 juli 2013

Siste dagen i juli måned og det etterlengta regnet kom etter at jeg hadde vært på Kiwi og satt på vannsprederen på blomsterbeddet. Det var virkelig en god følelse å høre regnet tromme på uthustaket og takrennenes plaskelyd. Nå kan en virkelig få puste ordentlig etter flere uker med sterk sol og uutholdelig varme på over 30 grader +, med dårlig nattesøvn og viftene på fullt hele tiden. Nå slipper jeg å vanne ute også, HÆRLIGT :)

Søndag 11 august 2013

Nå er vi kommet hjem etter vår 1 ukes ferie. Vi reiste fra en bursdagsfeiring den 3 august ( egentlig var det den 4 min eldste sønn var 50 år ) Mandag den 5 var vi i farten til Førde og en ny bursdagsfeiring. Etter noen hyggelige dager dro vi til Mongstad og Alver hotell, så til Bergen hvor vi selvsagt måtte besøke Holbergstuen og spise middag der. Vi var også på Nygård gravlund for å "besøke" min manns foreldres graver, og det ble det en trist opplevelse, gravene var ikke blitt stelt, så vi fikk kjøpt jord, planter og plantespader og satte i gang. Mye torv ble fjernet og blomster ble plantet og vannet. Det var virkelig pent da vi forlot gravlunden. Dagen etter reiste vi til Ulvik i Hardanger og i dag, søndag den 11 august er vi vell hjemme igjen. Nå begynner hverdagen igjen, solbæra er moden osv....

Torsdag 15 august 2013

I dag er spørsmålet: Skal jeg plukke av solbæra og Stikkelsbæra i dag ? Eller rydde i kle skapet, tror jeg må sette opp en liste over det som det haster mest med. Flott vær i dag, så det blir vel bæra som står øverst på lista i dag. Molte og Blåbær kjøpte jeg på torget i går og de er kommet i fryseren.

Onsdag 4 september 2013

Nå er det blitt september og god og varmt om dagen, om natten er det adskillig kaldere. God å sove om natta nå. I dag har vi handlet litt matvarer og tatt oss en kopp kaffe og et rundstykke, på Granum denne gangen. Gemalen kjøpte med seg en liten marsipankake til ettermiddags kaffen.
Jammen er det skummelt å kjøre i denne byen, det er mange som ikke kan kjørereglene. Tirsdag den 27. august var jeg hos legen. Denne gangen ventet ikke mannen min på meg. Skulle hente meg senere. Da jeg satt på venteværelset kom det en melding fra han. Du må ta bussen hjem, jeg har kollidert... En mann hadde kjørt rett i fronten på bilen vår, han overholdt ikke vikeplikten, så nå kjører vi i en splitter ny bil og venter på at bilen vår blir ferdig. I går var det en som ikke kunne kjøre i rundkjøringen. Har jo vikeplikt for de som kommer fra venstre, de er jo allerede i rundkjøringen. Mange har heller ikke blinklys på bilen. Det må de få montert snarest, he he.

Lørdag 14 september 2013

I dag tok vi oss en tur opp til Zita i Saksumsdalen. Hun ble kjempeglad over å få besøk. Vi hadde med kokt torsk og det var gjevt. Kverna gikk som bare det og kjælen var hun også. Rundt bena våre og stanget og klemte seg inn mot føttene. Hun virket litt betuttet da vi gikk igjen. Hun er jo alene i helgene da eieren er på jobb. Vel hjemme igjen måtte jeg få luket bort mere ugras. Det ble en sekk i dag også. Brente meg av brenneslen også, gjennom hansken. Potetene tok jeg opp på fredag, nam, nam de var virkelig gode (Beate). Så nå venter jeg bare på regnet, slik at jeg slipper å vanne plantene ute. Skulle rensket bort mere ugras i dag men ryggen og "kjerringa" orket ikke mer :)

Søndag 1 desember 2013

Tenk, i dag er det første søndag i advent og det finnes ikke snø enda. Bare litt narresnø som smelter med det samme den kommer ned. Sol og varmegrader om dagen og minus 2 -4 om natten. Det er noe rart med årstidene nå, var ikke slik før, med unntak av tidlig på 50 tallet, da min bestemor gikk fra vindu til vindu for å se etter snøen. Husker hun ropte høyt lille juleaften for da kom snøen for fullt sammen med stjertmeisene. Bestemor sa at det er ikke jul uten snø. Bestefar var glad at snøen kom sent den jula, for han gikk i skogen og fant juletre uten å vasse i dyp snø og bli våt og kald på føttene. 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Alv Strøm Eidevik | Svar 13.09.2011 12.54

Kjekt og vite att du setter pris på din mann.

Åse | Svar 14.04.2011 19.02

Du er kjempeflink, Laila!! Ønsker deg og Alv en kjempefin vår...En varm og solfylt hilsen fra Andebu.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.03 | 22:17

skal be pappa om å tenlisere dene side den er så fin pappa for det sider til å ja plutselig bli populær det er pappas jobb lyketil

...
21.11 | 14:22

??????

...
06.01 | 18:07

Jeg liker denne siden

...
19.10 | 14:20

liker den veldigt mye

...
Du liker denne siden