LYSALVER
ALVER
Alvene er kjent fra keltisk og nørrøn mytologi. I folketroen er de ofte beskrevet som dansende i tåkete enger og myrer ved skumringstid.
Kanskje alver er skapninger fra en annen dimensjon som har vist seg som skogsånder.
Lysalvene er gode og strålende som solen. Alvene sies å ha en helt egen tilgang på magisk kraft. Man kan lett tenke seg at de kommer fra dimensjoner og virkeligheter hvor direkte manifestasjon gjennom spirituell energi er lettere og skjer raskere enn i vår fysiske virkelighet. Opp gjennom historien har man ofte ment at heksenes kraft kommer fra deres kontakt med alvenes verden og dimensjon. Det er derfor enkelt å forstå at kristendommen har gjort sitt ypperste for å fornekte og fjerne den troen og erfaringen fra kontakt med alver som fantes hos menneskene.
Alv med en liten Fe.
SKOGSÅNDER
Det sies også at alver, akkurat som sjamaner, er hamskiftere og kan stå frem som dyreskikkelser. De har også vist seg som små barn. Alvene var kjent for å lokke til seg mennesker med dans og musikk. De som skal ha hørt musikken beskriver den som den skjønneste musikk man kan tenke seg. Det sies å være en sang fra høyere sfære av eksistens. Den som hører sangen / musikken får en uimotståelig trang til å danse siden gleden går som en bølgende rytme gjennom kroppen.
Alv med sin tryllefløyte.
NATURÅNDER
Man kan undre seg over om alver er naturånder, eller om de kommer fra andre dimensjoner/ verdener. De beskrives ofte som skikkelser med evne til å sveve/fly. Mennesker som har forvillet seg inn i alvenes selskap sies å ha forsvunnet fra jordens overflate, for så å vende tilbake flere år senere, i den tro at de bare har vært borte noen få minutter. Dette er likhetstrekk mellom historiene til de som har blitt forført av alver og de som har blitt hentet av utenomjordiske.
Alv i blåtimen.
SKOGSALVER
Alver har alltid blitt sett på som beskyttere av dyr, trær og planter ( skogsalver ) og vann, elver og hav ( sjøalver ) På Island kaller man ofte alvene landvettir ( jordånder). I keltisk mytologi er alver og feer blandet litt sammen. Feer er en slags bevinget miniutgave av alver. Andre navn alvene er kjent under er Goodpeople ( Det gode folket) Sidhe, Gentry og "the Shining ones" de strålende.
En liten skogalv.
ALVENES KULTUR
Det finnes også mange fortellinger om mennesker som er lokket inn i skogen av alver for aldri å vende tilbake ( Trodde det var huldra som gjorde dette??? )
Det virker som om alvenes kultur, tankegang og levemåte er så forskjellig fra menneskenes at missforståelser nesten er nødt til å oppstå. Alver blir i følge sagnene lett fornærmet og såret hvis de ikke blir verdsatt og respektert. Menneskenes forurensing og mangel på respekt for naturen er også et hinder for gode relasjoner mellom menneske og alveslekten. Det er ikke uten grunn at alvene er skeptiske til mennesker som farer frem i verden med så mye grådighet og uforstand. Det anbefales derfor å utvise stor forsiktighet og vækenhet hvis du skulle støte på noen alver.
Alv med sitt barn
ALVENES EGENSKAP
Det er klokt å huske på at alver, takket være sine spisse ører har en merkverdig god hørsel. De ser skarpere enn mennesker og kan oppdage bevegelser og farer som er langt unna. De er også kjent for å bevege seg meget lett og lydløst. Alver har i følge folketroen en tendens til å ville "låne" mat og andre vakre ting fra mennesker også ting de har brukt for. ( det kan jeg skrive under på, noen ganger har de "lånt" en saks, for å komme tilbake med den etter en tid. Nå har de "lånt" Morakniven i slire av min mann. Den er enda ikke levert tilbake etter snart 3 uker. he - he -he. Vi hadde med oss mange alver i fjor fra alveskogen på Askøy ved Bergen. Da er de vel her hos oss fremdeles, skøyerne, de lugger oss i håret og blåser på kinnene våre. Au, de stadfester at de er innomhus nå. )  Historiene forteller at hvis de får ting og ikke blir nødt til å "låne" dem, så vil de vise sin takknemlighet med en magisk gave. Da vi besøkte alveskogen på Askøy, stoppet vi ved inngangen til skogen og spurte om vi fikk komme inn. Det ble helt stille og en godhet og varme strømmet mot oss. Vi hadde med tørket frukt, jordbær og rosiner som vi la i en berghylle ved inngangen. Da begynte det å sildre litt vann ned, akkurat som tårer. Vi fikk lov å ta bilder i skogen også.
En merkelig opplevelse. Det er ikke alle som finner inngangen til alveskogen. ????
Alvekongen ????
ALVENES RIKE
Ut fra historiene er det vanskelig å være sikker på om alvenes rike befinner seg i vår verden, men er usynlig for de fleste, eller om denne verden ligger i en helt annen dimensjon/sted . I Norrøn Mytologi var dette riket er paradisisk sted i naturen som het Alfheim. I keltiskmytologi gikk det bl.a under navn som Shamballa og den evig velsignede byen ( City of eternal bliss) På disse stedene sies det at alle behov blir tilgodesett, alle ønsker besvart og alle drømmer virkeliggjort.
Vi kan tenke oss at vår kontakt med andre dimensjoner og skapninger som alver, som er på den andre siden av "sløret", vil skje hyppigere etter som vi kommer mer i kontakt med vår egen natur og hellige essens.
Alv med tryllestav.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

emliy | Svar 28.03.2018 22.17

skal be pappa om å tenlisere dene side den er så fin pappa for det sider til å ja plutselig bli populær det er pappas jobb lyketil

Karin Odden | Svar 11.02.2015 20.42

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

21.01 | 12:37

hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

...
28.03 | 22:17

skal be pappa om å tenlisere dene side den er så fin pappa for det sider til å ja plutselig bli populær det er pappas jobb lyketil

...
21.11 | 14:22

??????

...
06.01 | 18:07

Jeg liker denne siden

...
Du liker denne siden