Årsberetning Liahøis Venner 2015

Årsberetning Liahøis Venner 2015

Årsberetning Liahøis Venner 2015 organisasjonsnummer 811 569 402

2015 har vært preget av stor innsats, særlig for å skaffe nok midler til en kostbar reparasjon og tetting av taket på nordsiden.  Det var så ille at vi fikk lekkasje ned i et dekket gjestebord under et regnskyll.

Dugnadsinnsatsen både fra styret og fra frivillige er helt enestående. Det hentes og kjøres og lempes lopper nesten hele året. Vi har vært heldige å få lagre mye i låven hos Terje Ødemark, og hos noen andre i bygda, men trenger enda mer lagerplass.

I januar 2015 arrangerte styret den tradisjonelle festen for alle frivillige som bidrar. Over 50 gjester kom på festen der styret lager maten til et fantastisk koldtbord med varmmat. Det er allsang og leker og god stemning på frivilligfestene.

I mars var det bygdefest med levende musikk med Team LÖWIS og det er ganske populært, men det kommer ikke nok folk. Kirsti lager sin berømte lapskaus og det serveres varme karbonadesmørbrød. Baren har alle rettigheter. Og skjenkekontrollen kommer hver neste gang.

Liahøis Venner hadde dugnad både inne og ute med fjerning av søppel og vasking av utemøbler og rydding av kontor. Her ønsker vi oss flere deltagere for alle utemøbler må skrubbes og det må shines opp rundt hele huset før sommersesongen.

Arbeidet med bygging av utescene/lysthus kom godt i gang og ved hjelp av flott dugnadsinnsats, ble det ryddet skog, planert og støpt fundament/gulv til scenen. Dessverre måtte det videre arbeidet utsettes på grunn av lekkasjen i taket som krevde alt huset har av økonomiske ressurser.

Lekkasjen i taket på nordsiden ble akutt da vi fikk regn ned i et dekket bord i storsalen og måtte sette ut bøtter under regnvær. Taktekker måtte tilkalles og det viste seg at alt var råttent under takplatene. Det er nå skiftet tak hele veien. Det eneste som gjenstår er det lille taket over tilbygget på vestsiden. Takket være generøse gaver fra Gløtten Pub og verdens snilleste nabo, greide vi å finansiere taket som kostet ca 250.000 kroner. Det vil si at tetting av hele taket har kostet mer enn en halv million kroner.

Rutinene for loppemarkedet er gode og frivillige hjelpere stiller opp. Gulvene dekkes med tykt papir som tapes fast for å spare lakken, og loppene sorteres og tørkes av. Vi får gode tilbakemeldinger på at loppemarkedene på Liahøi er velorganisert, ryddige og ren, og kanskje litt for rimelig.

Loppemarkedene vår og høst er våre viktigste inntektskilder. Liahøis Venner leie hele huset og plassen utenfor av Liahøi SA og betaler leie for det.

Nordbymart’n i august hadde også i 2015 LEGO-konkurranse sponset av TittInn. Denne gangen skulle barna bygge Nordby kirke og det ble mange fantasifulle kirkebygg. TittInn sponset også premier i tre aldersklasser.

Det var underholdning, blant annet stiller alltid Wild Horse Line Dancers opp, det samme gjorde Nordbykoret. De politiske partiene stilte opp, det var valgår, må vite. Årets politiske debatt samlet mange interesserte tilhørere.

Annonser til programmet, øltelt fredag, kafé og lotteri innbragte til sammen ca 35.000 kr. Vi merket at behovet for øltelt i bygda er noe mindre etter at Gløtten pub er et fast tilbud i kjelleren. Styret vil derfor drøfte andre mindre arbeidskrevende arrangementer, men vil feire 10-årsjubileum for mart’n i 2016.

I oktober var det igjen bygdefest med god stemning og bandet Young Once. Ikke nok folk nå heller. Og skjenkekontrollen stiller opp.

Kjerringtorget er døpt om til julemarked og ble som vanlig arrangert første helgen i advent. Det var godt besøkt og ga god inntekt både på standsleie, kafeen og ikke minst lotteriet. I garderoben nede arrangerte Begeistringsetaten og Lysnissene lykteverksted for barn. Julemarkedet ga ny rekord i inntekter fra lotteri, stands og kafeen.

Styret har i perioden hatt 11 styremøter. Samarbeidet i styret er meget bra. Styret samarbeider godt med styret i Gløtten Pub. Arbeidet i foreningen forurenser ikke det ytre miljø.

Styret har i perioden bestått av:

Leder:                                  Bente Sneis   

Nestleder:                             Erik Larsen

Sekretær:                             Marit Aschehoug

Kasserer:                               Kjersti M. Larsen

Styremedlem:                         Ella Walle

Varamann 1:                          Grethe Gonella

Varamann 2:                           Kirsti Westby

Varamann 3:                           Mette Figgé

Varamann 4:                           June Løkken      

 

    Bente Sneis

Styrets leder

Nordby. mars 2016

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.04 | 15:30

Tar dere i mot lopper også etter 22 april?

...
23.04 | 13:00

Er det loppemarked i dag 32April 2022Mvh Hanne lundh

...
28.03 | 19:36

Når i april er det loppemarked?

...
03.02 | 16:43

Ta en kjapp tlf til Bente Sneis. 932 66 108

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE