Borreliose, alvorlig infeksjonssykdom

Borreliabakterien overføres med "Flått" en insektliknende blodsuger som er vanlig i Sør-Norge. Bildet viser en bakterie fra en kulturskål tilsatt menneskeblod og inkubert en time. Bakterien blir synlig ved tilsetning av 45% eddiksyre. Hos enkelte oppstår det alvorlige skader på nervesystemet og varig invaliditet.

Flått og Hjortelusfluer

Borrelia omfatter flere bakteriearter som overføres med flått og muligens endel blodsugende insekter. Mange som blir smittet får bare mindre ubehag som forsvinner. Enkelte kan få kronisk sykdom som kan ende i full invaliditet. Norsk Borrelioseforening er en organisasjon til hjelp for kronisk syke.
Borreliabakterien er en skrueformet, trådliknede bakterie, en såkalt spirochet som kan opptre i flere former og stadier. Den er vanskelig å påvise i mikroskop i blodprøver fra pasienter. En forskergruppe, hovedsakelig fra Biologisk Institutt, UiO og jeg har søkt å utvikle enkle mikroskopteknikker for påvisning. Flått overfører også flere andre sykdommer, ofte samtidig med Borreliabakterien. En av dem er Bartonella, en kuleformet bakterie som angriper røde blodceller. Vi har nylig funnet Bartonella-liknende bakterier i en pasient med borreliose, men også i en blodprøve fra en syk elg sterkt angrepet av blodsugende Hjortelusfluer. Dette er nå under utredning.
En annen sykdom som kan overføres med flått er babesiose. Babesia er en malarialiknende parasitt. Det fins mange arter og de har en innviklet livscyclus. Av ca. 10 personer som antas å ha kronisk borreliose er det påvist Babesiaparasitter i de røde blodcellene i 8 av dem med samme fargemetode som for malaria! Folkehelseinstituttet refererer på sin webside til bare et kjent tilfelle i Norge fra før.  Jeg mistenker infeksjoner for å være ganske vanlige ved flåttbitt. Du ser et bilde av to blåfargete cellekjerner (den opprinnelige har delt seg) inni den dråpeformete parasitten.

Udiskutabel Babesiainfeksjon!

Bildet til høyre viser en infisert rød blodcelle med Babesiaparasitten under deling. De to mørke pilformete flekkene er cellekjerner. Det b lågrå området imellom er parasittcellens cytoplasma. Slike funn ser nå ut for å være vanlige hos en del pasienter som mener de har borreliose.
På tross av slike udiskutabel dokumentasjon fra alvorlig syke personer nekter mange leger å undersøke saken videre. Mange kan ha slike infeksjoner uten symptomer, men siden funn av Babesia indikerer også andre smittestoff i blodet trenger man ikke være lege for å forstå at her foreligger et betydelig problem for norsk helsevesen.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Selveste majmaj | Svar 20.06.2012 13.09

Hei, flott at det forskes på dette. Jeg og mange andre er alvorlig syk av dette og trenger slik forskning. Hurra! :)

Linda | Svar 01.06.2012 10.36

Hei Morten!
Så bra at en normann forsker på borrelia, bartonella og babesia. Vi er mange syke som "heier" på deg!!!

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

20.01 | 18:52

Thank you for information. In the mean time I bought a mikroskop and could see spirochaets. Is phase contrast or darkfield the better method for visualising ?

...
07.07 | 13:51

Dear Dr I've noticed that on some occasions blood platelets appear to have attached to RBC's and then on a different occasion they move independently, perhaps

...
25.05 | 13:52

No, they can be detected in the same preparations with species-or strain specific fluorescent strains that only bind Borrelia. Several strains are now known.

...
07.05 | 08:24

Hello,
is the method to find Borrelia in blood a fake?
Best regards
Eberhard

...
Du liker denne siden