FLERE SIER AT VI MÅ SE BAKOVER FOR Å SE FOROVER

Den annen verdenskrig er et historisk bevis på grusomheter i system

Men det betyr ikke at den første verdenskrigen var så mye bedre på sin måte med sin brutalitet som i seg selv ikke var som noen sannhet eller rettferdighet. Jeg har truffet noen få av de som var med, og fremdeles bar forferdelsen og smertene med seg fordi det ikke var mulig å slippe.

 

TILINTETGJØRELSEN

 (HJEM)

Denne dagen har vi ikke vært så flinke til å minnes fordi den liksom ikke er så nær lenger og pekte på grupper mange ikke nødvendigvis assosierte seg med. Men nå er denne dagen mer aktuell enn noen gang på mange år, for vi må ikke glemme de undertrykte i noe land inklusive vårt eget land. Allerede fantes det vestlige tanker i denne bane når de kjente teser ble slått opp på kirkedøren som en protest mot katolisismen.

Vi liker å hevde at vårt land er så fitt og ikke minst demokratisk, men hvor ble demokratiet av?
Fordampet det i politikeres våte drømmer, eller var det andre som var griske etter penger som egentlig ikke eksisterte?

Det er en minnedag om tilintetgjørelsen av sakesløse personer og befrielsen av de få som overlevde. At såkalte gode nordmenn og kvinner var med på arrestasjonene og deporteringene!

Og hvorfor skal dette være en minnedag? På 27. januar 1945 befriddes konsentrasjonsleiren Auschwiz av russiske tropper, så engelskmenn og amerikanere, og andre dødsleire som var fulle av jøder og andre som Hitler ikke mente passet inn i hans samfunn og det inkluderte flere ikke-ariske raser som han definerte det, samt mennesker med fysiske eller psykiske skavanker. At han selv hadde minst en psykisk skavank betydde ikke mye. Hvor mye lærte vi av av det og den kalde krigen? Bør vi noen gang glemme dette og lignende hendelser?

Det meste som skjedde ved denne frigjøringen er dokumentert på film når det skjedde.

 

Noe helt nøyaktig antall på de som ble tilintetgjort på de mest grufulle måter eksisterer ikke og ble egentlig ikke dokumentert fordi det offisielt ikke skjedde. Noen nazistsympatisører tror fortsatt at denne og andre tilintetgjørelser ikke har skjedd. Hvor dum går det an å være? Det er det noen i dag kaller for å ta en Putin, å helt benekte de faktiske grusomme forhold.
Vi har plutselig en gjeng blant oss som er Nasister, støttet av svenske Nasister. Se opp!

Man kan spørre seg selv om den annen verdenskrig egentlig noen gang sluttet fordi den gikk over i en kald krig med fortsatt tapte liv som unektelig er i ferd med å bli kaldere og dekke mer av jorden.

Femtekolonner av forskjellig slag og mål eksisterer beviselig fremdeles uten at folk forstår det.

 

Denne dagen har i liten grad vært markert fordi den har glidd inn i glemselen med årene, men krigens redsler og nedvurderingen av menneskeverdien må bare ikke glemmes.

Det er en vanskelig balansegang fordi et lite land som Norge ikke kan helt alene løse alle verdens problemer selv om noen synes å tro at det er mulig.

Likevel er det nå viktigere enn noen gang å poengtere denne datoen og menneskeverdien. Fordi ingen har noen rett til å ødelegge andres liv for en sak en tro eller en fornærmelse, uansett hva årsaken måtte være. Det finnes absolutt ingen gud som vil drepe mennesker eller nedsette den menneskelige egenverdi, men det er mange mennesker som greier å gjøre det selv.

 

Vi skal avstå fra å ta frem eksempler som det finnes alt for mange av. Tenk selv og se hva som skjer rundt deg og i fjernere strøk. Mange dyrker en ondskapens gud, styrt av andre krefter, og det gir ingen poenger i denne verden eller i den eventuelle neste.

 

Det teoretiske og retoriske spørsmål er om det egentlig finnes mer enn en Gud men at vi lite perfekte mennesker bare ser den samme fra forskjellige vinkler og ser noe helt ulikt?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mobbing satt i system

Det er ikke bare blant barn, den voksnene massen,

i barnehager eller barnehjem i litt pene strassen,

på denne eller snart idrettsplassen,

på skoler i klassen eller på dassen,

det skjer nok her, der på denne plassen,

Men også på arbeidsplasser i det stille eller det åpne i vassen.

Hva gjør vi, bortsett fra å late som ingenting som også i klassen.

Sden da banker vi den brutale idiotiske stripete og grisete nassen.

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

16.09 | 10:47
DAB-SKANDALE I NORGE har mottatt 1
14.02 | 23:29
Vesentlig GAMLE foto har mottatt 1
Du liker denne siden