Mobiltelefonproblemer og andre vanskeligheter

Må mobiltelefoner re-settes?

Dette er et spørsmål som stadig dukker opp, men mange regner det for unødvendig siden du blir ofte anmodet om en avslåing og en ny start når større oppdateringer har skjedd.
Nye telefoner og bytte av tjenesteleverandør vil ofte kreve at det kjøres oppstt-skript som du får som en sms fra leverandøren. Så bytte av leverandør og sim-kort vil ofte kreve at du gjør visse ting selv som leverandøren skal hjelpe deg med å få gejennomført. Alle telefoner er ikke like og det er ikke leverandørenes tjenester heller. Tenk deg at dette er to datamaskin systemer som skal snakke med hverandre, og da er det lurt at de snakker samme data-språk.

Les bruksanvisningen og leverandørens anvisninger. Det kan være lurt å bruke en PC til å lese om dette både hos telefonprodusenten og signal-leverandøren. Se alltid etter at du setter inn simkortet riktig. uten å bruke for mye makt.

Det kan være ulike vanskeligheter med å restarte en telefon, og i enkelte tilfelle må du så langt at du må fjerne batteriet fra telefonen og vente litt før du setter det inn på nytt. Det er lurt å ha helt klart for seg hvilken PIN-kode simkortet har og om det er lagt inn andre passord i telefonen før du begynner med ovennevnte operasjoner.

Hvis det er en app (program) som har låst seg bør du forsøke å avslutte at den kjører aktivt. Hvis det er en gratis-app kan du aninstallere den for så å installere den på nytt.
Du går til din telefons innstillinger fra hovedmenyen eller en app som heter instillinger. På hovedmenyen her vil du vanligvis finne APPER eller lignende og under denne KJØR noe som normalt vil liste de aktive programmene på telefonen. Velg det problematiske programmet (APPEN) og prøv å avslutte det som er problemet herfra. Ellers er det mulig å forsøke å stoppe appen fra operativsystemet (Android).

Start om telefonen ved å holde inn knappen som slår telefonen på fra avsått stilling., Normalt vil det dukke opp en meny som spør hva du lil og du velger å slå av. Da skal telefonen bruke litt tid på å slå seg av.
Vent en stund og hold strømknappen inne til telefonen forsøker å starte. La den starte på vanlig nåte, noe som også kan ta sin tid. Sen slik vanlig omstart kan løse en rekke problemer.

Får du ikke slått telefonen av på noen anvist måte så må du tvinge den til å slå seg av, helst i et så lite aktivt modus som mulig. Se bruksanvisningen enda en gang. Demonter baklokket hvis telefonen er laget slik, på riktig måte. Ta ut batteriet på motsatt måte av hvordan du satte det inn når telefonen var ny. Se etter at simkortet fortsatt sitter riktig. OBS.: Noen telefoner har hverken avtagbart baklokk eller et batteri som lar seg fjerne.

Bruker du mange litt kranglete apper eller bytter bruksområde og funksjoner så kan det anbefales at du restarter telefonen minst en gang i uken. Det samme gjelder forøvrig en PC med Windows i alle smaksversjoner! Lykke til! :-D

Uønsket programvare også på mobilen?
Vær oppmerksom på at flere former for virus du kanskje kjenner fra en PC nå finnes i versjoner som kan ødelegge data eller operativsystem på telefoner.
Det finnes gratis antivirus programvare som er helt brukbar. Velg ikke det første og beste.
La være å åpne tilfeldige vedlegg selv om sendingen ser ut til å komme fra noe offentlig eller en bekjent som er i din telefonliste. Ring heller for å spørre om vedkommende har sendt noe. Ring ikkde ukjente nummer som har ringt deg eller lagt igjen beskjed. Har du fasttelefon er den sikres å bruke...


MOBILTELEFON

Mobiltelefon ser det ut til at de aller fleste trenger, eller gtror de trenger. En annen ting er at man kan ha behov for en eller flere i en jobbsituasjon, men mange kan greie seg med bare en telefon, og den behøver ikke nødvendigvis å være mobil.

Fasttelefon har sine fordeler i henhold til pålitelighet, men ikke nødvendigvis i forhold til driftspris. Telefonprisene er stort sett ikke rimelige, men her er fasttelefonen rimeligst.
De forskjellige leverandørene har foeskjellige tilbud, men driftskostnadene blir ofte høye, spesielt hvis man stadig vil bytte til en mer moderne telefon.

Teleleverandørene er jo ute etter å tjene mesat mulig penger på sine kunder og det som ser ut som gunstige tilbud er ikke alltid det. Telia har overtatt fastavtaler fra Tele2 og de har nok alt glemt at de avtalene var uoppsigelige, noe som ble fremhevet ved overtagelsen.

Andre lover gunstige overganger men forteller ingenting om at det ikke er den gunstigste avtalene de har. Så det er enkelt å bli lurt med tilbud som ser gunstige ut,
De behøver ikke å være spesielt gunstige eller fordelaktige for deg som kunde.

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

16.09 | 10:47
DAB-SKANDALE I NORGE har mottatt 1
14.02 | 23:29
Vesentlig GAMLE foto har mottatt 1
Du liker denne siden