Noen glimt fra skirennet i Oppsalgrenda, søndag 3. februar 2008

 

 Søndag 3. februar var det igjen duket for skirenn i Oppsalgrenda. Det tredje i rekken. Og du verden så heldige vi var med føret; 3 - 4 kuldegrader og opphold. Men usikre på om det ville bli skiføre var det flere som var etter at temperaturen siste uka jevnt lå over null, og været vekslet mellom sludd og regn. Men kuldegradene og nysnøen som kom i løpet av kvelden lørdag og morgentimene søndag var som bestilt.

 

Det resulterte i stor aktivitet blant velferdskomiteens løypetråkkere, som ble observert både tidlig og sent i likhet med kuldegrader og nysnø. Og da startskuddet gikk like etter klokka 12 var alt klart. Fra troverdige kilder har vi fått opplyst at løypa var både godt merka og preparert!

 

Omkring 25 skiløpere gjennomførte med stil. Denne gangen, som de foregående, med flotte startnummervester som Moss Skiklubb velvillig har lånt oss. Den yngste klassen gikk 1 runde i "Bamseløypa", dvs en runde i "Rundingen". De litt større gikk 2 runder i "Elgløypa", og de største hele 3 runder. "Elgløpa" slynger seg mellom hus og tun nesten helt ned til nr 25 - og opp igjen til "Rundingen".

 

Klokken 16 var det duket for premieutdeling. Seansen startet med at treblåsergruppen + slagverk fra Oppsal Skoles musikkorps spilte opp, akkurat slik det sømmer seg et skikkelig arrangement. Deretter fikk alle skiløperne utdelt medalje (av den smakfulle sorten) og diplom + jubelbrus fra et 60-talls fremmøtte. Til slutt koste alle seg med varm sodd, flatbrød og saft. Og som stjerna på toppen eller prikken over i-en, fikk vi servert boller med krem og jordbærsyltetøy. Gode minner for små og store i Oppsalgrenda! Stor takk til Velferdskomiteen for alt arbeidet som er nedlagt i planlegging og gjennomføring!