Velkommen

Smali og Tigla

Vi driver med et lille oppdrett av islandske fårehunde. P.t.(2012) har vi Tigla  der født d.17.12.2006 i Tau, og hennes søn Smali. I 2013 ska Tigla ha sitt siste kull og forhåpentlig blir der en tispe vi selv beholder.
Jeg har hatt hund siden 1975, dog startet jeg med store hunde som New foundlænder og Berner sennen men valgte i 2006 islandshunden og det har vi aldrig angret på. Vært på diverse kurser i oppdrett, lydighet, spor m.m.

VALPENE:
Valpene vokser opp innendøre (kjøkken/stue) og vi gjør mye for at gi valpene en så god start på hundelivet som mulig - det være prægning og sosialisering. De præges på forskjellige mennesker, små som store, og andre hunde.
Så vidt det er mulig, ser vi gjerne kommende valpekjøpere kommer på besøk.Vi selger valpene når de er 9-10 uker gamle, og da har de vært hos veterinær, fått ormekur og er blit chipmerket. Hvis det er mulig for oss vil valpene ha vært gjennem en valpetest, så vi på den måte kan finne rett kjøper til rett valp.

EN SUND ISLANDSK FÅREHUND:
Vi tilstræber at avle sunde hunde med et godt rasetypisk lynne. D.v.s.en hund der kan holde til at arbeide i et vanskeligt terræn det meste av dagen og som kan holde varmen uanset vind og vær. 
Et godt rasetypisk lynne er en hund med stor sanarbeidsvilje, en vis selvstændighet, nok nysgjerrighet til at overvinde eventuelle forskrekkelser og deretter god til at avreagere. Den må ikke stresse opp, og den ska være sosial overfor andre hunde, katte, høner m.m. Koret sagt en god familiehund, der er god til at tilpasse sig den enkelte families levevis, men også en hund der har sine opprinnelige instinkter i behold.
Rasebeskrivelse - se islandsk fårehunds hjemmeside www.islandshunden.no