Nyheter

Velkommen til hjemmesiden vår

1.02.16

29/11/15 fødte Orka 3 hanner og 1 tispe. Alle 4 er nu kommet til deres nye eiere og det ser ut som de trives. Valpenes navn ble:

Skogarkot`s Glampi Erpurson

Skogarkot`s Glenur Erpurson

Skogarkot`s Gneisti Erpurson

Skogarkot`s Gæfa Erpursdottir 

30/10 - 2015

 skogarkot's Orka er nu parret med Kirkjufells Erpur. Om alt går greit vil der være fødsel rundt 1. desember.Erpurs foreldre er INT NORD UCH ISCHIAS DKCH S UCH Kersins Orri og Kirkjufells Kringla.

27.09.13  Fødte Tigla 2 fine valpe. Se O-kull + galleri

18.08.13
Tigla ble parret med Kersins Kongur d.28/7, så nu er der gått 3 uker og vi håper hun er med valpe. Er der valpe og alt går greit, vil de fødes omkring 1. okt.
Se under O - kull.

20/8 - 12:  Tiglas tispevalp, fra 1. kull - Skessa - ble BIR på spesialen på Harestua🤩
3 valpe fra 2. kull var også med. De fikk fine kritikker og Kjamma og Koltur fikk very good🙂 - Kappi fikk good p.g.a. det blå øye. Gratulere til alle 3.
Bilder av Smali og perlas valpe ligger på galleriet, de er nu 3 uker og vokser støtt.

29/7 -2012: Her er så bilde av Perla og Smalis valpe. 7 små hjerteknusere.

29/7 - 2012: 🤩 Smali er blitt far. Perla fødte i natt 7 valpe - 5 hanner og 2 tisper - alle har det fint. Jeg legger bilder inn, så snart jeg får nogle.

26/7 - 2012:
Nu er det rett før Icetops Perla og Smali ska bli foreldre. Perla føder en av de nærmeste dage.🙂
Hvis du er interessert i valp, kan du henvende dig til
un-storv@online.no eller telf.72443318. Her får du tak i Unndis som er eier av Perla. 

21/7 - 12
Dögun, fra Danmark, Kom mye tidligere i løpetid enn forventet, så hun kom heropp og ble parret med Smali d. 18-19 og 20 juli. Så håper vi at de tre paringer gir resultat.

24.06.12 - Nu venter vi spent. Smali ble parret 27 mai med Icetops Perla og forventet fødsel blir 29 juli. Rigtig sommervalpe.
Etter planen må Smali igang igjen først på nyåret, da er det 2 danske jenter der står for tur. Begge importeret fra Island. Sunnusteins Stìlla Fàlkastjarna og Mànaskàlar Døgun
Også Tigla har vi tenkt og parre, denne gang med Kersins Kòngur. Også han kommer opprindelig fra Island men bor nu på Kennel Westerman i DK.
Men alt dette vender vi tilbake til senere.

19/9 - 11: Så ble det siste manns tur. Kappi (Kongur) er dratt til sit nye hjem men ham får vi se ofte, da han blir her i Oppdal. Meningen er at han skal trenes til sauehund m. m. Nu er det litt tomt her på Skogli.

17/9 - 11: Igår reiste Krafla, som nu er døbt om til Keila, til Stjørdal, hvor hennes nye hjem er. Og idag var det Kolturs tur til at sige farvel. Han reiste til Åndalsnes. Jeg tror alle valpene er kommet til de rette folk og her har valpetesten vært en hjelp.

Velkommen til hjemmesiden vår

12/9 - 11: Nu er Kjamma reist til sin nye familie ved Lillesand. Der får hun det garanteret fint. Til helga reiser de andre og da blir det tomt her. 
Alle valpene var jo gjennem en valpetest d.6/9 og det var utrolig spennende og se. Valpene viste alle fine tendenser, så med de rette påvirkninger, blir det fine hunde.

31/8 - 11: Mandag morgen kjørte jeg Tigla til veterinær da jeg oppdaget at 2 av patterne var harde. Jeg var bange for jurbetendelse men det gikk greit. Melken var fin og etter antibiotika, en smertestillende og utmalking, først av mig deretter valpene, var Tigla ok. Nu er hun bare bløt og deilig og valpene får patte. De får jo en del fast føde nu, men vil gjerne ha en tår nu og da hos mor.
Nye bilder i galleri.

28/8 - 11: Dårligt vær, regn og atter regn, så valpene har stort set vært inne hele dagen. Nu ligger de strøt om i kjøkkenet og sover. Se galleri.

11/8 -11: Nye bilder i galleriet.

6/8 - 11: Så har valpene vært en kort tur ute for første gang, litt skummelt og de var vel glade for at mor var med. Se galleri

30/7 - 11: Se K- kull

19/7 - 11: Se K - kull

3/7 - 11: Se utstilling Smali

19/6 - 2011: Se utstilling - Smali

15/6 11: Så har Tigla tatt ultralyd og er med valpe - minst 3🙂  Innen parringen ble hun øyenlyst og er fri for arvelige sykdomme men har PPM  grad 1. Etter hva vet. fortalte er det blodåre som alle valpe har men de forsvinner kort tid etter fødslen, hos Tigla forsvant det ikke. Man mener ikke det er arveligt og det har ikke nogen betydning for henne. Men det står i hennes papirer,så derfor denne ikke vitenskabelige forklaring.
 Fødslen blir omkring 18 juli.

21/5 - 11 Vi har vært i Danmark, hvor Tigla ble parret med Punapihlajan Aslak Fenju Son. Det ble til en parring (på 17 mai) så vi håper det var nok.

12/2 - 2011: Så er Smali fotograferet for HD og fikk fri ( B ) det var deiligt.🙂

3/1- 2011:Selvom vi nu heter kennel Skogarkot, forblir hjemmesideadressen den samme som nu. Skogarkot betyr småbruk i skogen. Og så vil vi ønske alle GODT NYTTÅR.

21/12 - 2010 Nu er vi blitt anerkendt som kennel med navnet SKOGARKOT, kommende valpe vil få kennelnavnet plus navn. GOD JUL.

17/12: For en uke siden kom beskjeden fra FCI i Belgia - Tigla er nu offisiell INT UCH  🤩. og idag blir hun 4 år.

11/11 - 10  Tigla er nu midt i sin løbetid og det har gjort at vi har sendt Smali på kennel. Han trives der. Til sommer, når Tigla igjen er i løbetid, håper vi på parring.

23/9 -2010  Den 21/9 kom der beskjed fra SKK at nu er Tigla offsiell SE UCH, så nu venter vi kun på beskjed fra Belgia om INT UCH men det kan jo ta sin tid - opp til 1/2 år.

15/6 - 10   Hadde i helga besøk av Skessa og hennes "mor" samt 2 cairn terrier og deres "mor". Skessa er også blitt en deilig hund, hun hadde besøkt Samur i Larvik og også han trives. Deiligt og høre det går bra med valpene.

30/5 - 10   Skotti har vært på sin første utstilling og ble BIR-valp. FLOTT.
Det ser ut til at han trives i nord.

18/5 -10: Vi var på Islandhunde treff 17 og 18 mai i Hundorp - Frya leir. En flott helg med mange islændinger og deres eiere.For oss ble det også et familie treff. ( se bilde - fra venstre: Jökull, Skessa, Tigla og bakest Smali.

17.01.10: Samur er nu i sit nye hjem. Han har fått gipsen av men desverre var der en infeksjon i potet under bandasjen, så nu får han antibiotika. Heldigvis går det fremover og jeg håper han snart springer rundt.
Tigla og Smali nyter snøen og vil helst være ute hvor det går for full firspring rundt tunet.

01.01.2010 Så reiser Samur sørover om 1 uke til en familie sør for Larvik. Han får det topp der. Smali blir her på Skogli.
Beinet til Samur gror fint.

28.12.09 Som dere ser på bildet, så har Samur brukket beinet. Vi tror han sprang for futt opp steintrappa og fikk beinet inn på kanten av trinnet. Det var et greit brudd og beinet skulle være ok etter en uke til 14 dage. Tigla er en omsorgsfull mor og passer på ham.

15.12.2009 Søndag morgen reiste Skessa med tog og fly sammen med Kari til Sandnes hvor Marit ventet spent. Turen gikk fint , Skessa hadde vist sjarmert de fleste. Vel hjemme i Sandnes fikkhun hilst på en ny kompis - en eldre buhund tispe - og de ser ut til at passe fint sammen. Det er godt og vite at valpene får det bra. Herhjemme er der stadig 2 - Smali og Samur; håper de også får en fin familie.

13.12.2009 Så er Skotti reist hjem til sin fremtidige familie i Bardu. Tove og Frank kom i bil og hentet ham og kjørte så tilbake til Bardu. Kjøreturen hadde gått greit og etter rykterne var der stor glede da han kom hjem og ble tatt imot av familiens 3 barn. Han får det pragtfult.

Valpe

21.11.2009: Nu er valpene 5 1/2 uke og som de vokser og vokser. Og de blir mere og mere modige. Været her har vært så fint at de er ute en hel del og det er topp. Onsdag fikk de klippet klør og ble veiet.

14.11.2009 I dag hadde vi besøk av Jökull - far til valpene - det gikk fint. Se velkomstkysset. Han var rolig overfor valpene. Derimot gikk det i høiere tempo sammen med Tigla rundt på tunet.

10.11.09: I dag ble det første tur ute - i sol og minus 1 grad. Godt mor var med oss! Et kvarter ute og så var det godt å komme inn i vante omgivelser igjen.

07.11.09: er valpene blitt 3 1/2 uke og hopper rundt og leker med hverandre. 2 har funnet ut at der er mere moro på den annen side av grinda så de kravler over. jeg har nu laget en højere grind, så får vi ses hvor lenge den er høj nok.
I dag har de fått deres første måltid med valpefor, det gikk ned på højkant. Kløerne er blitt klippet 2 gange, de vokser futt.

29/10 2009: Nu har valpene fått øyne og de begynder at krappe rundt. Igår fikk de deres første ormekur. Tigla har fått fjernet stingene og er i fin form; vi er begyndt at gå litt lengere ture nu og det nyter både hun og jeg.

21.10.09 Så er valpene 1 uke gamle og har ca. fordoblet vekten. Ennu forløber døgnet med sove - spise - sove- spise o.s.v. - Men det blir vel andre tider snart.
Igår ville jeg skifte teppe hos valpene, det var ikke populært. De kan ikke se eller høre men lukte kan de og det rene teppe luktet galt, de peb og styrede  så jeg måtte bytte tilbake igjen. Jeg ble en erfaring rikere.

14.10.09: Kl. ca 18.00 ble Tiglas valpe forløst ved kejsersnitt. Hun var litt for trang. Alt gikk bra. Nu (15/10) ligger alle i fødekassa, mette og trette. Tigla virker som en veldig god mor selvom hun rett etter oppvåkning var litt forvirret, hun slikker og styre med dem i kassa.

29.09.09: Nu er vi kommet til dag 47 og Tigla vokser, juret er blitt større og begyndt og henge. Hun orker ikke gå så langt lengere og sover mere enn vanlig.
Maten er nu delt opp i 3 gange daglig og hun er på et mere energirikt for.
Vi venter spendt.

08.10.09: Selv om man er højgravid, så er det nu pragtfullt med snø.