K - kull

9/11 - 11: Nu begynder k-kullet og ligne noget. Alle trives hvor de er og ser ut som de blir veldig fine hunde. Spennende og følge dem videre.

23/8 - 11: Tiden går fut. Nu er valpene over 5 uker og der er full fart. Vekten øker også og i mandags veide Kjamma 2 kg, Koltur 2,3 kg, Kongur 2,3 kg og Krafla 2,05 kg. Ormekur har de fått flere gange og det samme gjelder kloklipp. Jeg begynder og danne mig et bilde av hver valp og er spent på om det vil stemme overens med valpetesten, som blir tatt når de er 7 uker.

17/8 -11: Nu er valpene blitt 4 uker og der skjer mye nu. De er nu ute flere gange om dagen og jeg må holde øye med dem, da de springer rundt på tunet og iblant forsvinner inn i blomsterbedet eller under buske. Smali er deres faste
kompis når de er ute, mens Tigla sitter på trappa og holder øye. Kommer der et pip fra en valp, er hun der straks. De får en del fast føde nu men også en del melk fra Tigla. De ble veiet mandag og vekten var: Kjamma-1580g, Koltur-1728g, Kongur-1794g og Krafla 1554g. Hannerne tar føringen nu.

11/8 - 11: Endelig tørvær så valpene kan komme litt ut. Smali synes det er stort med små halvsøsken og nu får han lov av Tigla til at hilse på dem. Ser ut som gleden er gjensidig

1/8 - 11: Nu har alle åbnet øyenene. Og de prøver at reise sig men velter som oftest.

30/7 - 11: Nu begynder valpene og få øyne. Koltur og krafla har åbnet dem, Kongur og Kjamma er begyndt. Et par av dem prøver også iherdigt at stå opp på alle fire, i det hele tatt så skjer der mye nu.

23/7 -11: Jeg har lagt nye bilder inn på galleriet og valpene har fått navn. Jeg har gitt dem navn nu, så de kan bli registreret, men nye eiere kan selvfølgelig gi dem et annet kallenavn. De vokser støtt og tar fint på i vekt.

21/7 -11: Nu er valpene knap 3 døgn gamle og tar fint på i vekt
På bildet er de 2 øverst, tisper og de 2 andre må jo da være hanner. Tigla tar sig nu tid til en snap tissetur og så inn igjen.

19/7 - 11: Så skete det. Tigla fødte 4 flotte valpe i går mellem 23 og 01. Heldigvis klarte hun denne gang og føde selv og alt gikk så flott. Det ble 2 tisper og 2 hanner. Ja, faktisk så kom første valp uten vi oppdaget det. Hun var gått ut i gangen og da jeg , få min senere gikk ut, hadde hun en valp. Resten ble født i kassen på kjøkkenet.😀😀😀
Der blir lagt bilder inn på galleriet.

18/7 - 11: Nu tror jeg Tigla er gått inn i blokkingsstadiet. Hun er veldig urolig, spiser ikke og piber iblant. Smali er sendt på ferie på kennel så Tigla kan få fred herhjemme.

1/7 -11: Nu begynder juret til Tigla og vokse kraftig.
Hun virker i god form men det tar tid og gå småture med henne, det foregår i et veldig rolig tempo. Matlysten er der intet at sige til, alt går ned.

16/6 - 11:
På denne side vil jeg fortelle litt om Tigla og Aslak, samt om forløbet til Tiglas graviditet.
Punapihlajan Aslak Fenju Son ( i daglig tale Aslak ) bor nu i Jylland - Dk, men ble hentet i Finland som valp. Han er nu en statelig herremann på 7 år. Tigla mødte ham for et år siden og der var gode vibrasjoner mellem dem med det samme.
Hans far : Tunturiketun Ralli
       mor : Tuulenpuuskan Fenja
Hele stamtavlen har jeg, hvis nogen ønsker flere opplysninger.
Aslak har et pragtfult gemyt og har gode geiteegenskaper, jeg tror aslak og Tigla suplere hinanden veldig godt.
Parringen skete 17 mai og det må da betyde noget!
Tigla er jo nu i siste halvdel av graviditeten og tar ikke de lange ture lengere. Hun er blitt en anelse tykkere og har hatt et par dage hvor hun ikke spiste men det er ovre nu. Ultralyden viste jo minst 3 valpe, det samme som hos forige kull og da fikk hun 4. Men vi får se.