O - Kull - 2013

Tigla og Kersins- Kongur ble parret d. 28/7 - 13

Innavlsgraden på 6 generasjoner - 0,58. Kongurs stamtavle vises under O - Kull - pluss

 

19.09.13

Nu er Tigla blitt godt rund og juret er stort. Så nu begynder det og bli spennende. Termin er 28-29 sept. og etter røngten er der 3-4 valpe.

Turene er blitt kortere, så istedet for 1 lang tur, blir det nu 2-3 korte.

 

27.09.13

Tigla begyndte og få pressveer hen på ettermiddagen og fødte en dødfødt. Vi ringte veterinæren og det ble besluttet at ta keisersnitt. Der ble 2 fine valpe - en tispe og en hann.

5.10.13

Tigla og valpene trives. Tispevalpen - Skogarkots Orka - ska bli her, mens hannvalpen ska til Løkken, han har ikke fått navn enda. Begge vokser fint og det vare ikke mange dage før de får øyne.

15.10.13

Det ble ikke Løkken ligevel for hannvalpen, istedet kommer han til en fam. nede ved Seljord. Han har fått navn etter islandsksagaen om Orvar-Odd, så navnet er nu Skogarkots Orvar. Begge valpe har fått øyne og er begyndt og kravle mere rundt - prøver og gå. Når de er 7 uker kommer Else opp fra DK og tar valpetest på dem.

 

26.10.13

Nu skjer der ting. Godt 4 uker og der er full fart når valpene er våkne. Orvar har passert 2 kg og Orka kommer rett etter. Heldigvis er her ennu ikke vinter, så valpene er ute flere gange om dagen og der er saker det.

 14.11.13

Så er Orka og Orvar 7 uker og på lørdag kommer Else hitt og tar valpetest. Spennende.

Nu går vi daglig turer og begge valpene har vært ute og kjøre bil flere gange. Naboer og venner har fått besøk og valpene klare alt det nye med bravour.

 

21.11.13

Hvor er det gått hurtig, valpene er nu 8 uker - er vacc. og fått chipp. Om en go uke reiser Orvar sørover med sin nye familie mens Orka blir her. Og da går der vel et par år før der blir nye valpe her. Dette var Tiglas siste kull.

 

2.12.13

I går reiste Orvar med sin nye famlie - Annelise og Anders - til en nedlagt gård i Flattdalen. Her får han det helt sikkert praktfullt. Fikk melding om at han 1 time etter ankomst sat på høyeste sted på tunet og bjeffet etter en bil langt borte - en rigtig islandshund.