Fotoalbum


Kjære Skuibakken venner!


Godt Nytt År!


 


2017 ble avsluttet med besøksrekord og 500 deltagere til nyttårsfeiring i Skuibakken.


 


For 8. gang var det fakkeltog fra sletta på Skuibakken opp til nyttårsfeiring ved hoppet. En stadig mer populær opptakt til nyttårsfeiring for alle generasjoner.


Med de mange deltagere gikk fakkeltoget gikk opp de tre trappene langs unnarenent, som alle var ryddet for sne og is. Ved hoppet ventet varm gløgg og pepperkaker og en kunne få kjøpt den nye innholdsrike boken om Skuibakken til nyttårstilbud. 


Vadebålet lyste opp og varmet i tett snøføyke som tydelig ikke skremte noen - snarere tvert imot. Det skapt bare stemning.


Skui Brass holdt en flott nyttårskonsert med julemelodier, introdusert av konferansier Knut Woxman som bandt det hele sammen med Skuibakkenhistorier.


 


Leder i Skuibakkens Venner redegjorde for "rikets tilstand» og introduserte kveldens nyttårstaler Bjørn Frodahl, leder av Asker og Bærum Historielag, som trakk linjene mellom idrett og kultur. - 


Han berømmet Skuibakkens Venner for ved frivillighet og god dugnadsånd på en fin måte ta vare på anlegget og formidle historien - akkurat som Historielaget arbeider for å gjøre. 


Han påpekte også at den avgjørende dugnadsånden, som lå bak alle prestasjonene og hopprennene, som hadde vært i den stolte og imponerende bakken, ikke må glemmes. 


Og han avsluttet: "Til dere unge; Det som gjøres her av Skuibakkens Venner er ikke fordi det er en del entusiaster og aktive personer som gjør det for sin egen skyld. De gjør det for de yngre og kommende slekter, dette har med vår historie og vår identitet å gjøre. Nå bor 127000 mennesker i Bærum, historier og kulturminner forsvinner og da er det viktig at det samles inn og overføres til dere yngre og neste generasjon på en skikkelig måte."


Et stort og flott fyrverkeri ble i det disige været avfyrt fra sletta. En spesiell opplevelse for de mange ved hoppet som kunne se rett inn i fyrverkeriet. 


 


Vi takker for all støtte hjelp og innsats i det nå vel avsluttede 2017 og ser frem til et NYTT GODT ÅR!


 


Vedlagt foto av Morten Heldal Haugerud