Hilde og jeg bestemte oss en efta for å gå litt av den gamle kongevegen i Vang,som går til gamle Kvam gård.Kjempefin tur i flotte Vang :-)Kongeveien Neset-Kvam-Søndrol (Turhandboka for Vang i Valdres s.97 D1). En dramatisk del av den gamle kongeveien er uten tvil veien over Kvamskleiva, eller Galden som den også blir kalt. Den ble bygd føst på 1800-talet og var i bruk til i 1860-åra, da veien ble lagt langs fjorden. Kongeveien er et godt utgangspunkt for å besøke gamle Kvam, enten du går fra Søndrol eller fra Neset.
Veien over Galden fra Neset er en interessant tur. Å kjøre Galden på hålkeføre har vi hørt kunne være tvilsom moro hvor mang ei kone var livredd for seg og sine når mennene med sluffa full kom fra julemesse i Vang kirke i feststemning og kappkjørte for å kåre sprekeste hesten.Gamle Kvam er i dag et levende museum med flere husdyr i sitt rette element. Her er det i alt 9 hus fra rundt 1780 til 1860 åra: Våningshus, kårhus, buahus, stabbur, fjøls, låve, grisehus og stall med småfehus og skåle. Alt er omsorgsfullt tatt vare på og satt i stand av Kirsten og Jørgen Kvam.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.01 | 18:43

Hei... her var det veldig mye vakkert å se... mange takk!! Mvh Anne Kristine Engen

...
07.06 | 22:23

så bra da! Ja du kan bare bruke av bildene mine når du måtte ønske.Bare hyggelig det!

...
07.06 | 22:20

Åh, er det deg! Så hyggelig! Bagn Bygdesamling skal ha sommerutstilling med tema HFFMF. Tenkte å ha med et foto av fossen, men hadde ingen selv.

...
07.06 | 22:14

Hei! Så koselig at du vil bruke bildene mine! Bare bruk alt du vil.Om du må ha med hele navnet,så er det Monica Muldbakken.Men du trenger ikke ha med det altså

...
Du liker denne siden