29 desember-08
 Her slutter dagboka!  Og her  er linken til blogèn min http://www.blogtown.se/blog.php?id=VerasLab   
Lørdag-søndag, 27- 28 desember-08
Lørdag: Nydelig vær, men veldig glatt og isete.Isak ville ikke ha maten sin i dag tidlig. Prøvde å mate han men han spyttet forkulene ut igjen. Gav han derfor en skive med leverpostei og det ville han ha!!😉  Gikk en runde rundt Motjern med Truls. Ingen trening. Så Isak. Gikk bare bort til fotballbanen, slapp han da vi kom til lysløypa. Ingen trening. Og Isak ville ikke ha foret sitt i kveld heller. Lot han få noen tørre kuler og de spiste han!! Så fikk vi besøk fra Skien. Gikk så en liten tur med pappa om kvelden. Hadde med meg Isak og trente litt fot ellers ingen trening.

Søndag: Isak spiste tørre forkuler i dag.!🙂Og da  er det bare for meg å slutte å bløte foret hans!  Slappet ellers bare  av, spiste en stor frokost og leste om Snåsamannen. Gikk litt senere en liten tur med hundene  bort på fotballbanen. Trente linjetag med Isak men det gikk ikke så bra. Er lenge siden vi har trent nå så det er tydelig vi må gå tilbake i treningen. Kjørte en liten tur opp til Unni Anita  om kvelden og fikk et lite glass med kamillete som jeg skal bruke på såret til Theodor. Såret virker ikke betent men vi drar nok til dyrlegen til uka for sikkerhetsskyld!
Torsdag 25-fredag 26 desember-08
Torsdag 25: Nydelig vær! Traff Gro og Viktor på Siap før jeg måtte dra på jobb. Arne gikk tur med Theodor mens de andre hundene fikk løpe og herje og det var toppers!🙂
Ikke noe særlig trening men litt sitt og bli med forstyrrelser, alle tre ved siden av hverandre, innkalling  en og en hund og innkalling av frittløpende hund som nesten gikk perfekt!😎

Ellers er såret til Theodor ikke bra. Ringte vet.og snakket med Kvale. Gir han noe syntetisk antibiotika så får vi se. Men såret har blitt større og det væsker og klør som bare det, stakkars Theodor!!😥😥  

Fredag 26: Kjørte til Drangedal og var en liten tur innom Skien på veien. Var framme ca 1700 og da spiste vi pinnekjøtt og åpnet julegaver!🙂  Ingen hundetrening.  
Onsdag 24 desember-08
 JULAFTEN!🙂 Men skal på jobb kl.1500. Blir ikke ordentlig julaften men vi får det   nok trivelig på jobben.🙂 Rakk en  liten luftetur med alle hundene i skogen her. Først Theodor. Ruren på såret har fallt av men han klør og klør, huff!!😥😥
Syntes han har hovnet opp og at det har spredd seg også. Er redd det blir dyrlegebesøk i løpet av de nærmeste dagene. Har renset og holdt såret tørt så får vi se hvordan det er i morgen. Ellers gikk turen fint. Han er i form men det er på kvelden det begynner å klø og da blir han stresset. Har gitt han to rimadyl, en i dag tidlig og en da jeg kom hjem fra jobb i kveld.
Så var det Truls sin tur og han  er som vanlig i 100! Hadde pipeballen med meg og da er jeg som alltid veldig populær! Ingen kløing på han heldigvis. Foret fra Eukanuba sensitiv skin fungerer, hurrahh!😀  Tilslutt Isak. Fot , og atter fot. Han løp litt fra meg EN gang men kom raskt tilbake da jeg ropte på han.😀 Skal fortsette med denne treningen. Ro, ro og atter ro.
Tirsdag 23 desember-08
Fikk besøk av Gro og Viktor. Dro ned på fotballbanen slik at hundene fikk leke litt. Først Truls  med broren Viktor. Og det gikk kjempefint. Hadde pølsebiter i lommen og da var jeg jo populær. Slapp så ut Isak.  På bildet sitter Viktor og Isak rolig i et par sekunder! Men så ble det løping og løping. Viktor fikk virkelig løpt i to omganger, først med Truls og så med Isak. Er en stund siden de sist møtes men det er tydelig at de kjenner hverandre igjen.

Tok deretter  en liten luftetur med Isak og Truls nede i skogen. Truls gikk som vanlig ved siden av meg hele tiden, men det spørs vel hva som hadde skjedd hvis vi møter en annen hund!!🤔 Hadde Isak løs og gikk fot nesten hele veien. Han var noe ukonsentrert men han tok ikke av og løp rundt i skogen for seg selv. Det har han gjort tidligere så dette var framgang!🙂 Men han kom litt langt foran meg et par ganger. Da snudde jeg og gikk motsatt vei og det fungerte. Så var det på tide å dra på jobb.
Mandag 22 desember-08
Nydelig vær! Såret til  Theodor er bedre. Ringte for sikkerhetsskyld vet. Bjøn Moen og han syntes jeg bare skal holde såret mykt med salve. Ruren ramler snart av, den ser nesten ut som en hatte brem. Har en aloe vera plante skal prøve å få smurt litt saft fra den på såret. Rakk å rydde litt og vaske klær før jeg måtte dra på jobb. Luftet Truls og Isak såvidt nede i skogen her. Gikk litt fot med Isak og hadde han løs og det gikk uten problemer!🙂

Arne fikk ikke smurt noe salve på Theodor så jeg måtte gjøre det da jeg kom hjem fra jobb. Theodor likte det ikke men  jeg fikk da på noe. Får se hvordan det er i morgen, som faktisk er lille julaften.
Søndag 21 desember-08
En begivenhetsrik dag for Isak. Først kom Line og Bob på besøk. Trente litt ro trening med Isak. Fikk Line og Bob til å gå foran oss  ned i skogen. Hadde Isak i bånd og gikk sakte etter og det gikk greit.  Gjorde dette en gang til med Isak løs etterpå og da gikk det supert!🙂 Men før vi gjorde det fikk Bob og Isak løpe løs på tomta her og gjett om det var stas! Tok deretter Isak med meg til Oslo for å besøke og levere julegaver til Helle. Var spennt på hvordan Isak ville takle det. Men det gikk over enhver forventning!😀 Først trapper opp til 3 etasje og inn i leiligheten. Trappene gikk uten problemer. Inne i leiligheten ble det litt snusing men så  fikk han lov til å ligge på sofaen til Helle og der slappet han virkelig av, snille Helle!😘 Tilslutt la han seg ned på gulvet og sovnet, men han hadde selvfølgelig et halvt øye på meg🙃🙃  Så gikk vi en runde i nærområdet, rundt Vålerenga kirke og tilbake til bilen og det gikk også veldig bra. Er veldig fornøyd med Isak´n min i dag!!😀 Da vi kom hjem litt over 1700 var det foring og lufting og så har jeg nesten ikke sett noe til han. Han har stort sett tilbrakt kvelden på soverommet i dobbeltsenga! Noe som er meget uvanlig til han å være.

Det er fremdeles verk i såret til Theodor. Renser det nå med klorhexidin. Kunne revet av hele ruren i dag men ville ikke gjøre det. Håper den faller av av seg selv.  
Lørdag 20 desember-08
Regn og regn, ingen julestemning!😥 Kjørte en liten tur til Sverige og luftet deretter hundene en og en nede i skogen her. Truls og Theodor viker ikke mange metrene fra meg mens Isak gjerne tar seg en runde rundt i skogen for så å komme tilbake  for å sjekke hvor jeg befinner meg.  Trodde jaktlabradoren trofast fulgte i sine eiers fotspor jeg!!😉 Men det får vi trene mer på...fint å ha noe spesiellt og VELDIG viktig å trene på nå i vinter! Skal ha han i bånd noen uker fremover og så får vi se hvordan det fungerer.
Renser såret til Theodor med grønnsåpe og jeg klemmer stadig ut verk!😥
Hevelsen er helt borte og han er i fin form men jeg fortsetter med dette helt til det ikke er noe verk igjen. 
Fredag 19 desember-08
Tåkete og mildt ute. Dro på Siap med hundene og der lå det  nesten ikke noe snø igjen. Hadde alle løse og trente litt innkalling og fot  med Truls og Theodor samt noen linjetag med ball  og stopp signal med Isak.
Theodor har ikke kastet opp i dag!🙂 Han har ikke fått clamoxyl i dag så det er tydelig at det var det han ikke tålte. Skal avslutte med en halv kortison i kveld. Såret ser fint ut men skal rense  og smøre på salve før vi legger oss. Håper dette er over nå!

Men det var det ikke! Da jeg renset såret tøt det ut verk og da var det bare å bruke grønnsåpe og så rense hardt  med en svamp. Som sagt så gjort og da fikk jeg av noe ruren og det begynnte å blø. Theodor likte ikke dette. Gjorde nok vondt også  og nå har han gått og lagt seg for seg selv på soverommet.  Må  rense  igjen i morgen  tidlig. Huff, syntes synd på han men det MÅ til.
Torsdag 18 desember-08
I dag har det regnet og det begynnte å bli mørkt kl 1400! Ekstremt glatt ute og jeg bestemte  meg for lufte hundene nede i skogen her. Først Truls. Hadde han løs hele tiden og han vil bare gå ved siden av meg for tiden. Tenk hadde han bestandig gjort det i alle situasjoner!!🙃🙃 Men han fikk da tisset litt. Så Theodor. Nå virket han i fin form men da vi la oss i dag tidlig lå han litt og pep. Og da er ikke han i form for det pleier han ikke å gjøre. Skal gi han en clamoxyl i foret nå så får vi se hva som skjer. Ellers var han også storfornøyd med å løpe  løs i skogen. Han tok sporene til meg og Truls så da ble det litt sportrening
også!🙂 Avsluttet med Isak og han ville løpe og løpe og løpe.......Gikk litt fot og så var det fri. Måtte faktisk skynde meg for når klokka nærmet seg 1500 var det nesten blitt mørkt. Gjemte meg et par ganger for han og kallte han inn på fløyta og det gikk fint.   

To timer  etter foring  kastet Theodor opp igjen. Hadde i mellomtiden gitt han en kortison tablett ca 10 minutter før han kastet opp. Da blir det ikke  mer medisinering i dag. Men skal rense såret og smøre på fuciderm før jeg drar på jobb.flere
Onsdag 17 desember-08
Theodor fikk først en halv clamoxyl i dag  i 12 tiden. Så fikk han en halv til ca en halv time etter foring og da kastet han opp, igjen!😥  Skal gi han en halv tablett til + en kortison senere i kveld og så får vi se hvordan det går. Såret ser ut til å ha tørket bra men en vet jo ikke om det er verk under.  Ellers så kom Lene  innom en tur og hundene syntes det var veldig hyggelig med besøk, særlig Isak som høylytt sa fra at dette var toppers!😀  Vi dro en tur for å lufte på Siap men det var speilglatt overalt. Nyttet nesten ikke  å gå noe sted!   Og nå er det blitt mørkt , jeg skal snart dra på jobb og slik gikk denne dagen. Det som var fint i dag var at Norges Bank satte ned renta med 1,75%. Håper Rørosbanken følger etter!
Tirsdag 16 desember-08
Theodor er mye bedre i dag, selv om han hadde kastet opp på matta ved terrassedøra.Hevelsen i hodet har gått ned og da ser det ut som det hjalp å gi han anitibiotika, clamoxyl.🙂Han har bare fått to tabletter, en i går kveld og en i dag tidlig.  Får vel la det gå fem dager og så får vi se. Kjørte bort på Siap og tok ut en og en hund. Må være forsiktig, for tre år siden druknet det en hund der. Og Theodor var i storform!😀 Tok noen innkallinger og gikk litt fot. Så  Truls, og han var også  på hugget! Gikk først litt fot, så innkalling og avstandskommadering! Tilslutt Isak, fot, innkalling,stoppsignal og en kort venstre dirigering mot godbitskål og det gikk supert! Er også veldig fornøyd med innkallingen, det kom ei dame med staver og Isak kom som et skudd da jeg blåste i fløyta. Ser ut som det har fungert å belønne med ball når han kommer i stor fart mot meg. Stoppet utenfor Joker på vei hjem og gikk litt med Isak der. Han var veldig skeptisk med en gang men så gikk det bedre og bedre. Lekte litt med ball også og det fungerte veldig bra! Er veldig fornøyd med den økta!😀 Trente  dirigering mot godbitskål  utenfor huset med alle tre og  alle var riktig  flinke. Så var det tid for foring. Skal på styremøte senere i kveld og klokka 2200 er det Herreavdelingen på radioen!🙂   Theodor fikk en  stk kortison  ca 1 time etter antibiotika tabletten. Men jeg så at han var uvel og ca 20 minutter senere kastet han opp igjen!😥😥
Mandag 15 desember-08
På jobb og var ikke hjemme før nærmere 1600. Ingen trening i dag heller. Såret til Theodor er ikke bra og jeg syntes han har hovnet opp. Ringer vet. som mener jeg bør gi kortison og penicillin. Husker for et par år siden at Theodor reagerte  veldig på noe medisinering. Men husker ikke om det var kortison eller antibiotikaen han reagerte på. Ser i dagboka mi fra 2006 og ser at det var  i november han ble ble sløv og ustø. Vet ikke hva som  var galt , men ser at han reagerte positivt på kortison. Har nå gitt han en clamoxyl og ikke noe kortison. Har også renset, tørket og smurt såret hans med  fuciderm. Får se hvordan han er i morgen.
Torsdag-søndag,11-14 desember-08
Torsdag 11 desember:  først en liten luftetur med hundene på Siap. Såret på hodet til Theodor er heldigvis blitt mye bedre men  jeg  skal smøre fuciderm på det to ganger om dagen tilogmed lørdag. Kjørte så til Skarnes for å miljøtrene Isak litt. Vi gikk først over broen der, og der har jeg faktisk aldri gått før! Vi gikk frem og tilbake og det gikk fint. Isak syntes nok ikke det var  kjempemoro, men han fulgte greit med meg! Gikk så ned mot "Potten" og da ble  det noe mer ubehagelig syntes Isak. Og i tillegg var det kumlokk der, ikke noe bra!😥 Det var ikke så mye trafikk, men noen biler og noen mennesker gikk jo forbi oss og det  ble mer og mer stressende for Isak .Tilslutt begynnte han å pese. Gikk litt unna trafikken og roste han veldig  når han gikk pent ved siden av meg og da løftet  han halen  såvidt! Dette var tydligvis ikke så farlig som han trodde, heldigvis.🙂 Men vi får nok gå noen flere turer i  litt trafikerte områder.  Resten av dagen og kvelden har vi kost oss, lekt og bare hatt det trivelig!

Fredag :  kun en liten luftetur på Siap før jeg måtte kjøre på jobb. Var ikke hjemme før 2300 og da var det bare å legge seg.

Lørdag- søndag:  jobb fra 0800 til 2000. ingen trening. kun litt lufting med Isak. Såret til Theodor er ikke bra. Prøver å få renset det skikkelig og så håper jeg vi slipper å dra til dyrlegen igjen.
Onsdag 10 desember-08
Hadde egentlig avtalt med Nina at vi skulle trene sammen i dag men  så viste gradestokken minus 12! For kaldt for både mennesker og dyr! Men vi prøver  igjen i morgen! Kjørte  derfor en liten tur til Årnes og gikk tre årsmå turer med hundene i sentrum. Først Theodor. Ingen problemer og han gikk kjempefint i jaktkobbelet. Fikk tatt noen bilder også og det  var en del biler og folk så det ble fin miljøtrening  for alle tre.  Så var det Truls sin tur og han var også flink. Han drar, men når en tydelig sier fra at det  IKKE  er lov  går det veldig greit!🙂    Men så var det Isak da! Ser jo at dette MÅ vi trene mye mer på! Han syntes det var kjempeskummelt og i tillegg var det mange kumlokk i gatene og det er noe av det mest skremmende han vet. Jeg aner ikke hvorfor det har blitt slik!🤔 Han nesten åler seg framover. Bruker klikker og godbit men noen ganger  vil  han ikke  ha godbiten. I dag hadde jeg bare tørre forkuler med meg men tror vel ikke det hadde blitt noe bedre med skinkesteik! Så da blir det tur til Kongsvinger i morgen for å gå litt i gatene, særlig med Isak.
Mandag-tirsdag, 8-9 desember-08
Mandag 8 desember: Såret til Theodor er IKKE bra. Har lest litt på internet og lurer på om han har ringorm, men tror ikke det, da hadde vel vi også blitt smittet. Da er det våteksem og furonkolose igjen. Syntes det er rart med våteksem nå så da spørs det vel om det er furonkolose. Får dra  til dyrlegen i morgen da det da trengs antibiotika. Har klippet bort litt hår men syntes såret har blitt større. Har smurt på både lamisil og kortison salve.Ellers kun en kort luftetur på Siap, ingen trening. Var ikke i form selv heller så det ble en litt kjedelig, lang dag for oss alle😥

Tirsdag 9 desember: dro til dyrlegen, og det var våteksem, f....og., da kunne jeg fikset det selv og hatt 800,- mer på kontoen! Theodor syntes IKKE det var noe moro å bli barbert på hodet så vi var tre stykker som holdt han og han sa tydelig fra med hyl , spark og kvin hva han syntes om behandlingen han fikk!🤭 Men det gikk greit etterhvert. Så dro vi på Siap og da var han storfornøyd!  Det ble en liten luftetur  på alle men  ingen trening. Så var det tid for å dra til tannlegen for meg og jeg holder på med rotfylling. Har tydligvis en fjerde nerve som det er betennelse i, men håper det verste er over  nå, men skal dit igjen i januar. Skal snart ta en smertestillende, bare for å være på den sikre siden. Nå er det snart  håndball på tv`n og så har   jeg hentet  bok nr.2 av Stieg Larsson på biblioteket så da bør det bli en bra kveld!🙂
Lørdag-søndag 6-7 desember-08
Lørdag 6 desember: Snø og juleStemning utenfor huset.🙂 Dro som vanlig på Siap for å lufte hundene. Slapp Theodor og Isak sammen. Isak plager Truls så det er greit at Truls er alene med  meg av og til. Ro trening med Isak og innkalling med Truls. Såret i hodet på Theodor er blitt  større, skulle nesten tro det var våteksem. Blir det ikke bedre  må vi dra til veterinær på mandag. Har renset såret og smurt på salve. Ellers får vi besøk av Tone og Jonn Kåre i kveld, og jeg rydder mens Arne lager maten, hjortestek!😀

Søndag 7 desember: kaldt, -11! Har sett  på sport i hele dag men har  rukket og gått to turer med hundene  innimellom. Først Theodor og Truls. Gikk ned stien bak huset og  over jordet og opp den andre stien. Hadde de løse på jordet men det var litt ekkelt å gå der, knudrete. Gikk deretter motsatt vei med Isak.Slapp han løs på jordet og da fulgte han sporene til Truls og Theodor.Brukte fløyta og kallte han inn, og det fungerte veldig bra!🙂 Ellers en veldig  stille og rolig dag.
Fredag 5 desember-08
Trente litt utenfor Rema med Nina og Kaisa. Tok ut en og en hund i to omganger og trente på kontakt, sitt, bli  og fot. Dro deretter på Siap og luftet hundene og gjett om de løp, særlig Isak og Kaisa. Stakkars Kaisa, det ble kanskje litt for mye med to ivrige hann hunder, Isak og Truls! Theodor brydde seg som vanlig mest om de tobeinte. Han har fått et dypt sår i panna, skjønner ikke hvordan det har gått til, men ,men. Får følge med, renser det hver kveld og det ser jo ikke ut til å plage han noe særlig. Avsluttet med litt ro trening med Isak  sammen med Kaisa og Nina. Skulle trent det innimellom all løpingen, får prøve å huske på det til neste gang. Det ble ellers en rolig kveld, hundene var slitne etter all løpingen i snøen!
Tirsdag-onsdag-torsdag, 2-4 desember-08
Tirsdag 2 desember: Det snør! Dro på Siap og luftet en og en hund. Innkalling fra liggende med Truls, og det gikk i 100!! Stopp signal og innkalling med Isak og hopp og lek med Theodor. Så hjem for foring og  litt drakamp med Isak og det syntes han var toppers!🙂 

Onsdag 3 desember: Enda mer snø!  Kjørte bort til Siap men der var det  nesten ikke brøytet. Men slapp hundene løs og de storkoste seg i løssnøen. Ingen trening.

Torsdag 4 desember: tur rundt feltet med en og en hund. Først Theodor,  hopp og lek i skogen, innkalling og litt fot. Så Truls. Og han er veeeldig opptatt av pipeballen. Hopp og lek med han også. Fikk også tatt noen bilder.
Tilslutt Isak. Gikk ned feltet og opp gjennom skogen. Gikk  bort til noen unger som var på SFO og gikk deretter hjem. Hopp og lek, litt
 fot og så hjem for foring. Og  nå er det julemiddag på Sanngrund i regi av Ret.klubben!🙂   
Mandag 1 desember 08
Hundene var trøtte etter helga i Drangedal og sov til nærmere 1200. Dro på Siap. Trente et par innkallinger på fløyta med ballen som belønning med Isak og det gikk fint. Ellers hopp og lek med alle sammen! Så foring og avslapping før vi skal dra til Sand i kveld.

Møtte Kristin og Silje på Sand. Trente kontakt med alle hundene. Felles sitt med Isak og avstandskommando med Truls, sitt fra dekk og det  gikk  greit. Vi trenger forstyrrelser og i dag var det ei tispe med løpetid som såvidt var innom og det gikk fint. Så jo at alle tre var ekstra ivrig på å snuse men så lenge jeg vet årsaken er det helt ok!
Lørdag-søndag, 29-30 november-08
Lørdag 29.11 :  ufyselig vær, snø og slaps. Jeg og mamma skal dra til Skien, jeg skal til lege der. Og det var et forferdelig føre over heia. Fant fram til Vikestad og dro deretter på Hercules. Fikk handlet litt og kjørte så hjem igjen. Tok deretter en og en hund og gikk en liten tur rundt halve lysløypa. Først Theodor. Det ble kun en luftetur med litt lek med ball. Han ville ikke løpe så mye så vi tok det rolig og nå ligger han fornøyd i sofaen her!🙂  Gikk deretter med pappa, Amira og Varga. Tok Isak med meg. Litt fot og innkalling, ellers rett og slett en vanlig luftetur uten noe særlig trening. Men, våte ble vi!  Tilslutt Truls. Og han var i storform, hadde med meg pipeballen. Innkalling, fot og gå pent i bånd og det gikk supert!🙂 Er veldig glad for at jeg endelig har funnet en forsterker som VIRKER!😀 Nå blir det tv titting, ekstra moro med den nye flatskjermen som vi har plassert i hjørnet av stua. Syntes det ble kjempefint og håper at mamma og pappa er enig med meg?🤩

Søndag 30.11:
nydelig vær, men det ble ikke noe særlig hundetrening. Kun en innkalling med ballen som forsterker med Isak og det fungerte supert!Så litt slalom mellom beina mine og det går fin, fint. Ellers løp og løp Isak og Truls rundt  og rundt på tomta mens vi andre ordnet og ryddet litt. Theodor syntes det var helt greit og enten sitte i bilen eller være inne med oss "voksne". Dro ca 1300 og da  det var  såpeglatt på veien, bestemte vi oss for å kjøre E-18. Isete før vi kom ned til E-18 men så var det bar vei nesten helt fram.
 Rakk å pynte litt hjemme siden det er 1 søndag i advent i dag. Ellers er resten av huset totalt utslitt og jeg skal legge meg snart jeg også.  Tusen takk til mamma for kjempegod mat, pølsesuppe og lasagne!🙂 Og  pappa, tross motgang med alvorlig sykdom og plager gir du deg ikke og står på, jeg er kjempestolt av deg!!😘😘
Fredag 28 november-08
Nydelig vær. Skal lufte en og en hund litt ned i skogen her før vi drar til Drangedal. Først Theodor, og hvilken kontakt jeg hadde med han!!😀
Kontakt, fot og innkalling som gikk supert! Så Truls,  og han var  like oppmerksom! Moro!😀 Tilslutt Isak. Han er ikke like oppmerksom men hadde han løs hele tiden. Og  når han løp litt unna meg snudde jeg og gikk motsatt vei. Og det fungerte utmerket. Er veldig fornøyd med at han holdt seg i nærheten av meg helt ned  gjennom skogen og tilbake igjen. Supert!😀

Kjørte så til Drangedal,   men var innom Alnabru for å kjøpe for. Var ikke i Drangedal før 1730. Gikk så en liten tur med Theodor i halve lysløypa. Så Isak og Truls.Hadde Isak løs og det gikk fint.  Ellers ingen trening.
Onsdag-torsdag 26 -27november-08
Onsdag 26 nov: Dro til Jessheim og  hentet Elisabeth ,Plomma og Flor.Kjørte til Sverige så tilbake til Jessheim og så hjem igjen, puh, mye kjøring! Ble kun tid til litt lufting på Siap med alle hundene. Plomma og Isak løp fint sammen  mens Truls og Theodor ikke brydde seg noe om  tispene. Ingen trening.

Torsdag 27 nov
:Først lufting på Siap.Fikk samlet alle tre til et bilde før de fikk løpe fritt!🙂 Kjørte deretter til Kongsvinger der vi traff Nina og damene for en treningsøkt utenfor hallen.Tok først ut Theodor. Hadde han først løs men det var tydligvis mange gode lukter der så jeg tok båndet på og da var det full kontakt. Tok et par innkallinger og så litt fotgående. Måtte bare "minne " han på at han skulle være oppmerksom på meg, ingen rykking i båndet men tok det bare rolig på. Så Truls. Har tenkt å stille han på utstillinga vår i juni så Nina så litt på oss der vi løp  litt fram og tilbake. Første gangen løp Truls i passgang, og det har han gjort  ganske ofte siden han var valp. Prøvde igjen og da gikk det bedre, men dette må nok trenes på ja. Litt fot, innkalling,kontakt og avstandskommando. Trente kun oppsitt fra dekk,første gangen måtte jeg gi dobbelkommando men så virket det som han skjønte hva jeg ville.Hadde pipeballen som belønning  og det fungerer jo alltid! 

Tok så  ut Isak, men hadde langline på han. Har ikke trent med det tidligere. Ville trene innkalling med fløyta, og det gikk såå der. Det ble mye snusing!😠Jeg gikk litt unna og blåste, og han kom tilslutt men er IKKE fornøyd.Gikk litt nærmere for å gjøre det lettere og det fungerte. Nina og Kaisa var forstyrrelser for oss.En gang var han på vei mot dem men jeg fikk stoppet han ved hjelp av lina. Ble ikke sint  og gjorde det samme flere ganger, gikk unna han og kallte han inn og det gikk bedre og bedre. Tenkte jeg ville prøve pipeballen  og da fikk jeg en helt annen kontakt med han! Den er tydligvis en mye bedre forsterker enn godbiter. Må prøve å huske på det heretter! Og jeg vet jo at på  ro øvelser er det greit med godbiter mens med øvelser som krever litt mer intensitet er det greit med ball eller drakamp. Neste gang tar jeg ballen fram med en gang og så får vi se hvordan det går. Så da er jeg fornøyd med denne økta tross alt. Men det jeg MÅ  få mye bedre er TIMING, TIMING og TIMING!
Tirsdag 25 november-08
May kom på besøk  og etter vi hadde spist dro vi på Siap. Gikk en runde rundt anlegget, hadde alle hundene løse  og det gikk fint! Satte så Theodor i bilen og så skulle vi andre gå rundt det andre vannet. Da så jeg en dame med en liten
hund, og plutselig dro Isak av gårde!!😠 Prøvde å stoppe han men var for seint ute, f...  og. Gikk og hentet han, slapp han løs etter noen meter men gjett hvem som da bråsnudde og løp etter hunden igjen!!😠😠 Ropte på han og da kom han gledestrålende løpende mot meg med ei plastflaske i munnen, sleipe dyr.... 
Da vi kom hjem igjen fikk jeg May og Theodor til å gå foran meg og Isak ned i skogen her. May lekte litt med Theodor og så gikk jeg og Isak rolig etter. Det gikk greit,  men hadde han i bånd hele tiden. Trente så på sitt og bli med forstyrrelser, May ropte/lokket på han, og kastet dummier. Isak var riktig flink  og satt  helt  rolig, bandt han så fast til klesstativet og tok ut Truls. Først neseprøve. Brukte kun en pinne. Fikk May til å gjemme den under noe gress og sendte så Truls ut, og det gikk supert, to repetisjoner. Avsluttet med  et par budføringer som også gikk veldig bra.🙂  Så var det kaffe og kaker! Tusen takk til May for god hjelp i dag!😀 
Mandag 24 november-08
Litt sliten etter nattvaktshelg men dro til frisøren kl.1500. Er veldig fornøyd, Anita!!😀   Men luftet  T og T   på jordene på Fenstad først og gjett om det blåste, kunne ikke i snakke i mobilen engang! Dro deretter hjem, foret og så dro vi til Sand for å møte Kristin, Balder og Lizze. Kristin er instruktør  på Lundqvist hundeskole og jeg syntes hun har noen interessante treningsideer og tips!🙂
Tenker på om jeg skal melde meg på et grunnkurs på den hundeskolen, men ikke nå på vinteren, det er altfor kaldt!! I tillegg var Ellen der, med to border c.tisper.
Trente med alle tre og det er ikke tvil om at Theodor var den som syntes dette var helt toppers!! Trente kontakt med godbitskål og det  gikk i 100! Og i tillegg til å ha bra kontakt med meg syntes han det var fantastisk å få hilse på Kristin og Ellen! Det så vi på både kroppsspråk og det han "sa" til oss!😀 
Truls var mer på snuser`n😠😠 Satte han i bilen to ganger men det hjalp ikke så veldig mye syntes jeg! Men siste gang fikk jeg mer kontakt med han, ( ventet  til han frivillig tok kontakt med meg,) ellers er ikke DET  noe  problem, men det var frivilligheten vi trente på i dag!  Isak var først litt usikker, men tødde opp etterhvert. Har jo ikke trent sammen med andre hunder på noen mnd. nå!🤭
Små økter med kontakt, deretter inn i bilen. Er veldig fornøyd med dagens økt og tar meg nok en tur  til Sand igjen neste mandag!
Fredag-søndag, 21-23 november
Fredag:  Tur på Siap, igjen. Trente sitt og bli ved bilen  med Isak og Truls. Slapp deretter alle tre sammen og gjett om de løp. Isak var  veldig tøff i dag og bjeffet på og utfordret Theodor. Da skulle selvfølgelig Truls  passe på Isak, men jeg fikk han til å gå fot med meg slik at Theodor og Isak kunne ordne opp selv. Og det gikk jammen fint!😮🤩 Hadde ikke ventet at Truls var SÅ lydig men det var han, akkurat da  i  hvertfall! Trente ellers  innkallinger og litt fot vekselsvis med alle tre. Satte så Truls og Theodor i bilen  og gikk og satte meg for meg selv og lot som  jeg  ikke så Isak. Først snuste han litt for seg selv , tok noen runder men kom tilslutt og satte seg ved siden av meg. Dette skjedde to ganger og siste gang, gikk jeg og satte han i bilen uten ett ord. Merker at han blir mye mer oppmerksom på meg når jeg overser han  så det virker, ingen tvil om det.

Lørdag:  ingen trening. Hadde nok med å våkne etter nattvakt for så å gjøre meg i stand til å dra på jobb igjen kl 1900. Det eneste ble ørlite fot, og  så 
slalom  med Isak  her på tomta.

Søndag: rakk en liten tur ned i skogen her med  hundene før det ble mørkt. Theodor først. Ned i skogen med full kontakt og innkalling.Så hjem igjen til foring mens de andre to så på. Så Truls. Hopp og lek med pipeballen, innkalling og kontakt. Skulle tro jeg ikke hadde trent på dagevis!😀Så foring mens Isak så på. Tilslutt Isak. Litt uryddig fot ned mot skogen, tok han derfor i bånd og da gikk det mye bedre. Så uten bånd og da gikk det fint. Tok så innkalling fra skogen og hjem, trente et stoppsignal,  deretter slalom og  litt fot, og så var det foring🙂 Veldig  fornøyd med alle øvelsene unntatt  fotgåendet!  Vil ha han så tett som mulig ved mitt venstre kne  og det har vi ikke fått til ennå. Unntatt når vi går langs et gjerde, da fungerer det perfekt!
Onsdag-torsdag 19-20 november
Onsdag: Kun en luftetur rundt Siap med hundene. Gikk først rundt med Isak. Skulle gjerne møtt noen slik at vi fikk trent på det men men. Hadde Isak løs hele tiden, men ingen trening. Gikk så med Truls og Theodor og hadde de også løse. Veldig fint at en ennå kan gjøre det men det blir nok mer folksomt der etterhvert!
Torsdag:Nydelig vær, og julestemning med rim på bakken!!🙂 Dro på Siap og  luftet alle hundene samtidig. Hadde alle tre løse så det ble litt hopp og lek!Trente  litt sitt og bli med Truls og Isak da vi var ferdig med lufteturen. 
Kjørte så til baksiden av Kongsvingerhallen, stor fin gressplen. Tok først ut Theodor. Innkalling, et par ganger før det ble perfekt, så  fot gående og litt hopp og lek. Så kom Nina og damene. Tok  ut Truls. Innkalling med stå, stå under marsj, avstandskommando og så kommanderte Nina meg på fri v.f.  Veldig lærerikt! For jeg har en lei tendens til å følge etter hunden når han ikke går riktig!!  Ser ikke det selv og da er det veldig bra å ha noen som ser dette!🙂 Så fellesdekk med Truls og Chanel, ikke noe problem!🙂Startet faktisk med tannvisning  og jeg trodde Truls kunne det men det er veldig lenge siden vi har trent på det og det syntes🤭 Men vi gjorde det en gang til og da gikk det  fint. Kan ikke si eller tenke det for ofte, alt MÅ trenes på!
Så Isak. Sitt og bli, møtetrening med Nina og Kaisa. Så litt hopp og lek og jeg ser jo at innkallingen kan bli mye bedre! Fint å ha mye å trene på!! 
Tirsdag 18 november
Fint vær! Dro bort på Siap med hundene. Tok først Truls i dag. Først gå pent i bånd  noen meter  før jeg slapp han løs. Tenk hadde en bestandig gjort det, da  hadde en sluppet irritasjon over at hunden drar i båndet! Gikk rundt  anlegget og vi hadde en trivelig fin tur. Hadde han løs nesten hele tiden men tok han i bånd da vi møtte en liten hvit hund. Det kom to bjeff fra Truls men ellers oppførte han seg eksemplarisk!🙂  Så var det Isak og Theodor sin tur. Slapp Theodor løs og trente litt fot med Isak. Gikk bort til enden av vannet og samme vei tilbake. Blir like langt som å gå rundt men slipper å gå langs veien. Dette gikk også veldig bra men så oppdaget Isak en ball ut i vannet. Fikk kallt han tilbake men da gikk Theodor dit!!😠 Og da hørte ikke Isak på meg.!😠 Jeg måtte gå ned i vannet og ta han med meg. Dette skjedde to ganger og da ble jeg virkelig sint og det skjønte han. Hadde han i bånd hele veien tilbake og satte han rett i bilen!! Theodor løp løs ved siden av og ville herje med Isak men IKKE denne gangen!! IKKE noen hyggelig avslutning på denne turen!  Kjørte hjem og så var det tid for foring.  Så at Isak hadde blødd litt på høyre framlabb, undersøkte nærmere og det ser ut som han har fått et lite rift i den ene tredeputa. Renset med klorhexidin men han vil jo slikke på såret. Får følge med. Litt fottrening, samt ro trening inne mens de andre hundene fikk bli med Arne på tur. Og nå er det snart på tide å dra på jobb for meg. Det er minus 3 grader ute så nå kan det være glatt!
Mandag 17. november-08
Nydelig kaldt vær.Tok Truls med meg ned i skogen.En innkalling fra liggende så en liten luftetur gjennom skogen. Tok så Isak i bånd og gikk sakte akkurat der  jeg og Truls hadde gått. Men Isak var urolig, snuste og var ukonsentrert. Vanskelig dette her!🤨 Dro så på Siap og gikk   rundt anlegget  med Truls og Theodor. Brukte det nye tekstilbåndet rundt livet  men Truls rykket i det og dermed gikk sømmen opp!Burde visst det og det var kun min feil. Truls er vant til å bli sluppet løs, og han skjønnte ingenting når han nå plutselig skulle gå i bånd. Gikk deretter motsatt vei med Isak. Brukte nå Kenjan tekstillina og den er solid nok.Men skulle nok heller brukt den på Truls, Isak drar ikke så mye som han. Hadde Isak løs nesten hele tiden men trente litt fot innimellom. Da vi kom hjem  gikk jeg og Isak en tur ned i skogen igjen. Hadde lina på, og nå gikk han fint og rolig ved siden av meg. Så var det dags for foring og nå skal vi slappe av alle sammen, skal på nattvakt i natt.
Søndag 16 november-08
Oppe tidlig, hadde avtalt å møte Kristin på plantasjen  kl.1000. Vi dro først til Alnabru, ridehuset for å se på lydighet men der var det bare utstilling med collier. Traff Line såvidt. Bob hadde blitt nr.2 og hun var ikke helt fornøyd med det. Vi dro derfortil Hellerud på Hundemessen. Hadde bare med meg Isak og tok han med inn.  Og det gikk forbausende bra. Så at han var litt usikker men han gikk fint ved siden av meg!😀 Det som var litt synd var det var så mange hunder som gjorde utfall og knurret mot han!😥 Satte han så i bilen og fikk da handlet litt, to retrieverbånd og et  tynnt tekstilbånd som jeg kan ha rundt livet.Møtte Elisabeth  der også. Var hjemme litt over 1400.
Gikk så en liten luftetur med Theodor, fot med   litt godbiter og så fikk han mat, hadde kommandert de andre to til å ligge rolig  og det gjorde de!😀Satte han så i bilen, han elsker å ligge der!😀Og de andre to lå akkurat der de skulle da jeg kom inn igjen,bra!😀  Så var det Truls sin tur. Hadde han løs hele tiden. Han var kun opptatt av meg!! Trente fot, avstandskommando,innkalling med stå, som ikke gikk så altfor bra men gjett om jeg hadde kontakt med han!!🤩Han snuste litt for seg selv men fulgte hele tiden med meg! Og da vi gikk opp mot huset kom det noen med hund  bak oss men han brydde seg ikke, hurra!😮Og vi gikk rett inn og så fikk han foret sitt. Er ekstremt fornøyd med denne økta!😀 Så Isak. Hadde han løs hele tiden. Da vi gikk ned mot skogen, løp han fra meg og undersøkte området.Husker ikke om jeg hadde sagt fot til han!!🤭
Jeg snudde og da kom han løpende tilbake til meg. Dette skjedde vel tre ganger. Og han fikk ikke noe ut av å løpe fra meg, håper jeg da!🤭Kommanderte så fot og da gikk han nydelig ved siden av meg!🙂 Men før det tok jeg han i bånd og gikk inn i skogen, i mørket, og da gikk han kjempefint! MÅ huske på å bestemme meg for hva vi skal trene, fot, passivitet eller gå fint i bånd! Så gikk vi inn og Truls lå og så på at Isak fikk foret sitt. NÅ er det avslapping resten av kvelden! Men,hundene har opplevd en mye strengere Vera de siste dagene. Årsaken er nok at jeg  ikke har vært helt i form!😉 Måtte ta en paracet i sted og det har hjulpet, hodeverken er helt borte nå!🙂   OG jeg må jo fortelle at årsaken til min "hårdere linje" er at jeg har lest en oppdretter  av jaktgolden  sin  bok: På guldkant på tilvåran for deg og din hund, Gunilla Wedeen.   Alt passer ikke men det med å overse din hund har fungert som bare det for meg😀 Fot gående trening som gjøres der, passer ikke meg men det er jo slik det skal være. En får ta inn det  som passer en selv og glemme  resten!!🙂
Lørdag 15 november-08
Tok bare en liten tur ned i skogen her med en og en hund. Theodor: litt fot i bånd, slapp han så løs så han fikk løpe litt. Det var veldig vått der så det ble ikke lange turen. Gjorde det samme med Truls  men kastet litt ball med han  før vi gikk tilbake. Isak:  fot i bånd, litt uryddig til å begynne med før han skjønte poenget. Hadde lina over skuldra slik at jeg hadde begge hendene fri. Slapp han så løs og gikk motsatt vei. Og det fungerte som planlagt. Og det var det den dagen.  
Besøk hos Tone og Jonn om kvelden, jeg kjørte  så det ble en tidlig kveld.🙂 Men fikk vondt i tanna da jeg drakk kaffe, får bare håpe at det går bra men jeg er ikke helt sikker på det!😥
Fredag 14 november
Er fremdeles ikke bra. Prøvde og  ikke  ta en smertestillende tablett men det måtte jeg!😥 Går på penicillin og er slapp og uvel. Men kjørte en tur på Siap med hundene. Tenkte jeg skulle prøve noe helt nytt , uten å anstrenge meg noe. Og det er rett og slett å overse hundene. Slapp Theodor først ut. Jeg stod med ryggen til han og så ikke på han i det hele tatt. Han skjønte ingenting. Løp litt men stoppet opp for å se hvor jeg ble av. Jeg stod helt stille og snudde meg bort når han søkte kontakt med meg. Kunne nesten høre at han tenkte, hva er det med den kjerringa i dag??🙃 Fikk han inn i bilen og så var det Truls sin tur. Han løp fornøyd ut av bilen, snuste litt for seg selv og  så snudde han seg og der var ingen Vera!🤨🤨 Da tok han fart og hoppet opp på meg,  men jeg snudde meg bare og så en annen vei, og gjett om han ble frustrert! Plutselig var det ikke noe moro å snuse, og han kom hele tiden tilbake til meg for å få oppmerksomhet. Tilslutt hoppet han inn i bilen. Tilslutt Isak.Han løp ut av bilen og litt bortover gresset, bråsnudde og kom tilbake til meg da han så at jeg ikke kom gående etter. Jeg snudde meg unna, han løp noen meter fra meg, men snudde raskt og kom tilbake til meg igjen. Satte han i bilen uten et ord og kjørte hjem igjen. Skal overse hundene og ikke gi de noen godbiter i helga, blir vanskelig men skal prøve. Men la ut noen kjøttbiter, som var tint, på plenen og blåste nærsøksignal til Isak og det gikk greit. Nå ligger alle tre og sover fredelig i hvert sitt rom  og jeg skal også legge meg. Har vondt i hodet og er svimmel!😥
Mandag-torsdag,10-13 november-08
Mandag: traff Ine G. for å se på området rundt Karterud. Ingen hundetrening.Dro så på jobb. Hadde tannverk og vondt i hodet.

Tirsdag:
fremdeles vondt i hodet, tar en 14.5 dag. Tannlegebesøk  som varte i over en time og 2500,-takk!😥Vondt var det også enda jeg fikk 4 doser med bedøvelse! Men rakk å ta en og hund for en liten luftetur nede i skogen her. Trente litt slalom mellom beinene mine med alle tre.Tok Isak til slutt, hadde han løs og vi gikk der de andre hundene hadde gått  og han løp fra meg, igjen! Gjorde øvelsen en gang til og da gikk det bra. Men er IKKE fornøyd med det!😠 Blir bare en liten luftetur på alle tre senere i kveld.  DET ble det ikke noe av! Fikk tannverk  og var ikke i stand til å gjøre noe!

Onsdag
: Fremdeles tannverk. Ringer tannlegen og får resept på penicillin og sterke smertestillende tabletter. Ikke moro med hund når en ikke er i form. Absolutt ingen aktiviteter!

Torsdag: Er heldigvis litt bedre men tar smertestillende så det skulle vel bare mangle. Ingen aktivitet med hunder i dag heller, kun en luftetur på Siap med Bente, Kira,Berry,Challie, Nina, Kaisa og Chanel. Det ble litt av en flokk og gutta mine storkoste seg med alle damene!😉

Søndag 9 november-08
Nydelig vær!😀 Starter dagen med rydding og støvsuging. Setter så opp agilitybanen. Tar noen runder med hundene. Truls er kjempeflink men det skulle bare mangle, (har bronsemerket) Theodor løper fint gjennom pølsa og tunnelen men har ikke lyst til å hoppe, enda jeg har satt hinderne veldig lavt. Spørs om han har litt vondt i beina, hvem vet?
Isak ville først ikke bli med meg ut på banen!🤨 Han blir slik noen ganger,vet ikke hva som han syntes er skummelt🤔 Tok derfor på han bånd og da vi skulle starte gikk alt uten problemer, hjul, tunnel, pølse og hopphinder🤩 

Nina, Kaisa og Chanel kom en tur litt senere. Kaisa syntes dette var kjempemoro!
 Chanel, litt mer ukonsentrert men når Nina kastet markeringer til henne var det helt annen hund. Hun syntes at jakttrening er mye mer moro enn agility, ingen tvil om det😉

Fikk Nina og Chanel til å gå foran meg og Isak nede i skogen her, og Isak var kjempeflink, nesten hele tiden🤭 Nina kastet markeringer, lekte og herjet med Chanel. Isak satt helt stille og da vi var ferdig og skulle avslutte, begynnte jeg og Nina å skravle. Jeg var uoppmerksom og da stakk han bort til Chanel, Idiotisk hundefører😠😠Trente derfor litt til, fot bak Nina og Chanel og så avsluttet vi mens det gikk bra!🙂     Så begynnte det å blåse og regne. Hundene fikk på seg regnfrakk da Arne skulle gå tur,  ikke så veldig populært men det får de venne seg til! Jeg satt inne og koste meg med en  god bok. Takk til Arne som er så flink til å gå tur med  hundene!!😘
Lørdag 8 november
Grått og trist. Litt trening på jordet til Christine. Hadde med meg Theodor og Isak. Theodor fikk hilse på Kit og Selma men han syntes det var mer stas  med Christine, han "snakket" som bare det og var veldig fornøyd  med å få være løs på jordet.🙂
Trente fot med Isak, hadde han   først i bånd rundt livet mitt og det gikk veldig bra.
Christine og Kit gikk foran oss og Isak gikk fint ved siden av meg. Tok så av båndet  og fikk Christine til å kaste noen dummier rett i nærheten av han og  jeg så at han hadde lyst til å knalle,  men han var flink  og holdt seg ved min side.  Vi avsluttet med at jeg kastet noen markeringer til Selma. 

Trente litt  da jeg kom hjem. Hadde Isak løs på plenen da Arne og Truls kom kjørende og Isak løp mot bilen  to ganger😠😠 Men  jeg fikk stoppet han begge gangene, er veldig fornøyd med det!!😀 Ser ut til at det å løpe fra meg har blitt en vane men den skal nå brytes og det er vi på vei mot nå. Sa ikke NEI, men knurret og det ser ut til å virke bedre. Får håpe jeg husker på det til neste gang, for det skjer nok flere ganger.... men snart skal det være slutt på det, håper jeg...
Fredag 7 november-08
Besøk av Lene. En liten tur i lysløypa med alle hundene. Gikk fot med Isak men han ble veldig forstyrret når Lene gikk foran med Truls og Theodor. Han løp fra meg to ganger!!😠😠 Så dette MÅ vi trene på. Ellers gikk det
kjempefint!🙂 Kjørte hjem igjen og satte opp hopphinder, hjul, tunnel og pølse på plenen og Truls løp igjennom to ganger!!🙂 Theodor fikk løpe gjennom pølsa og tunnelen og Isak gikk ganske greit igjennom alle hinderene. Men, så begynnte det å snø. Håper været blir bedre i morgen! 
Onsdag-torsdag, 5-6 november-08
Jobber nattvakter begge nettene. Kun lufting  på Siap med alle hundene, hopp og lek. Ett par innkallinger og litt fotgående. Apporteringstrening på jordet. Truls: linjetag , gikkk greit men ikke supert! Isak: linjetag, stor iver ut, og grei avlevering.  Theodor :urolig i magen, kaster opp og spiser gress. Ellers trening med en og en hund på Siap. Slalom mellom mine bein med Isak og Truls,  ellers innkalling og fot.   
Mandag -tirsdag 3-4 november,
Mandag: på jobb hele dagen. Styremøte på kvelden.

Tirsdag: Sluttet på jobb kl.1500. Rakk såvidt å gå litt med alle hunden før det ble altfor mørkt. Først Theodor. Vi gikk gjennom skogen både frem og tilbake, ellers bare luftetur med litt fotgående.  Gjorde det samme med Truls  men trente i tillegg hopp, balanse på stein og benker med han. Og  da det var Isaks tur var det nesten blitt helt mørkt og klokka var ikke 1700 en gang! Ble kun litt fot trening. 
Fredag 31 oktober, lørdag-søndag 1-2 november
Kjørte direkte på jobb fra Drangedal. Jobbing hele helgen og ingen hundetrening!
Torsdag 30 oktober-08
Snø og atter snø. Men vi dro bort på skytterbanen for å trene litt lydighet på kvelden. Pappa er ansvarlig for litt aktivisering av valper hver torsdag fram mot jul. Trente bare med Isak. Men, først litt leking med de andre hundene. Så trening, på rekke, sitt og bli, litt avstand, det samme med dekk. Så fotgående langs rekka, fram og tilbake. Deretter stillte vi oss i en ring og gikk slalom mellom hverandre før vi avsluttet vi med innkalling forbi rekka.
Isak var kjempeflink, er veldig fornøyd med han!😀 Tok   så ut Theodor  men han brydde seg ikke noe særlig om de andre hundene men gikk og snuste for seg selv. Truls var litt mer interessert men løp litt for seg selv han også. Vi ble alle klissvåte og da var det deilig å komme hjem til godt og varmt hus med vedfyring!🙂
Onsdag 29 oktober-08
Theodor veldig urolig i magen. Måtte ut med han tre ganger i natt, kan det være stress tro? Og i dag kom den første snøen! Gikk en runde rundt Motjern med Theodor og Truls, byttet på å ha de løse. Gikk deretter motsatt veg med Isak.
Hadde han løs hele tiden. Og det fortsatte å snø. Gunvor og Marie kom en tur og vi dro alle sammen bort på skytterbanen for å trene litt. Først et felt i Furulunden. Theodor hentet inn to gjenstander greit og med stor iver. Truls var ikke fullt så ivrig og det ble noe markering😠 Men han fant to gjenstander som han avleverte bra. Isak  så at Gunvor la ut fire gjenstander. Og han søkte bra og fant to dummier. Gunvor gikk så ut i feltet og kastet en dummy. Sendte så Isak ut og det gikk fint. Trente så fot. Gunvor og Marie gikk vekselvis foran oss, og så kommanderte Gunvor oss litt og det  gikk  faktisk ikke så verst!🙂 Har ikke trent på det før med Isak. Avsluttet med at jeg hadde Isak løs ved siden av meg og så møtte vi Gunvor og Orry  rundt hjørnet på skytterhuset. Første gang løp Isak noen meter fra meg,ropte han inn og da kom han på plass. Etterhvert gikk han veldig bra ved siden av meg, selv med forstyrrelser! Takk til Marie og Gunvor for god hjelp i dag!🙂
Tirsdag 28 oktober-08
Kjørte til Drangedal. Spiste middag og så var det lufting av hundene. Først Theodor og Truls. Gikk halve lysløypa, opp den bratte bakken. Og nå var det blitt glatt. Gikk så en tur med Isak  i lysløypa sammen med pappa, Amira og Varga. Og der var det folksomt, joggere,turgåere og andre som drev med skiskyting. Fin miljøtrening for Isak. Folk på alle kanter  og det begynnte å bli mørkt.
Mandag 27 oktober-08
Nydelig vær!🙂 Skal bytte om til vinterdekk i dag. Trente først nede på jordet her med en og en hund. Theodor fikk to markeringer, to dirigeringer og avsluttet med  høyre /venstre. Han kan ikke alt dette men moro å prøve og det går i 100!! Truls fikk en markering som gikk veldig bra. Prøvde så en dirigering men ser tydelig at det har vi ikke trent på. Men, han syntes dette var moro og hentet dunmmiene med stor lyst,  avsluttet  derfor  da det var mest morsomt.
Trente bare passivitet med Isak. Fot, sitt og bli.

Kjørte innom skolen etter dekkbyttet. Theodor fikk hopp på steinen og balanse to ganger rundt benkene. Truls fikk  hopp på steinen x 2, balanse over benkene x 2 og hopp over stokken 8 ganger! Tok så ut Isak men da ble jeg jaget derfra av en lærer, kjente jeg ble 😠😠 Men gikk selvfølgelig derfra  men trente litt  sitt og bli med forstyrrelser og det gikk veldig bra.Så læreren kikket etter meg for å se om jeg forsvant🙃🙃
Lørdag-søndag 25-26 oktober-08
Lørdag:  Jaktkonferanse på Quality Gardermoen. Deltar for første gang sammen med Berit for Kongsvinger Ret.klubb. Vi startet med lunsj og så holdt vi på til nærmere 1900. 

Søndag:Vi starter kl. 0900, har fått ekstra time fordi vi skulle stille klokka denne helga. Ble en tidlig kveld i går og det var like greit. Blir gjerne med på neste års konferanse også, lærerikt og så treffer en andre folk fra hele Norge.

Var hjemme 1300 og tok hundene med på Siap. Luftet Theodor og Isak sammen. Det ble litt hopp og lek. Trente så sitt og bli med Isak. Det var veldig fint vær så det kom mange folk gående, noe vi ikke er vant til der. Fin trening  for Isak. Trente innkalling på laaang avstand med Truls og det gikk i 100!, han visste jeg hadde pipeballen!😉😉  Trente så litt fot på travbanen med Isak.
Så foring og litt avslapping. Gikk deretter en tur med Truls rundt feltet her i halvmørket. Litt hopp og resten fot med pipeballen.  Så Theodor, kun  en luftetur  med litt godbiter. Og Isak, fot gående med litt forstyrrelser.  
Torsdag-fredag 23-24 oktober-08
Torsdag: på jobb til 1530. Møtte Gro og Viktor på Siap og da ble det virkelig løping på Truls og Viktor. Isak løp som en gaselle foran og de to andre løp så godt de kunne etter! God trim ble det uansett. Moro med bare hopp og lek for hundene avogtil.  Alt var bare positivt, hundene oppførte seg eksemplarisk og jeg var veldig populær, hadde kyllingpølser i lomma!!🙂  Luftet  deretter Theodor  og han var veldig fornøyd med å få hilse på Gro og løpe litt for seg selv!

Fredag: Seint hjemme fra jobb og bare en liten luftetur med hundene, ingen trening. Theodor ser  heldigvis ut til å være i form igjen, ingen masing eller piping om natta!
Onsdag 22 oktober-08
Nydelig vær. Var ikke hjemme fra jobb før nærmere 1630. Ikke noen egen hundetrening i dag heller. Siste kveld på kurset og vi gjennomgikk  sitt og bli, innkalling, apportering, møtetrening  og dekk.  Så var det hjem  for å slappe av. Theodor var urolig i går natt og vekket meg tre ganger! Slapp han ut men han bare gikk og spiste gress. Håper det blir en rolig natt i natt.
Mandag 20-Tirsdag 21 oktober-08
Mandag: Tannlegebesøk!😥  Håper alt blir bra  nå, men det er jammen ubehagelig og vondt når det står på.  Ble en veldig tidlig kveld  på meg. 

Tirsdag: På jobb. Var hjemme ca 1600. Nesten ingen hundeaktivitet. Kun litt  aktivitetstrening med Isak. Får komme tilbake sterkere i morgen. Siden det er siste kurskveld i morgen  sitter jeg og skriver en evaluering av hver ekvipasje  og fyller ut deltakerbevis.  Men nå er det snart Greys Anatomy...
Søndag 19 oktober-08
Nydelig vær! Vær seint oppe i dag. Luftet og trente med en og en hund. Først Truls, fot, balanse,hopp og lek. Gikk skogen tilbake. Gjorde det samme med Theodor, unntatt hoppingen. Brukte bare  pipeballen på Truls. De andre to har godt av og bare skulle forholde seg til min venstre side. Theodor var den flinkeste i dag, han gikk kjempefint ved siden av meg!😀 Hoppingen til Isak gikk greit og fotgåendet , greit, men han er litt ukonsentrert. fremdeles! Men,alt  i alt en hyggelig og trivelig tur/trening med alle tre. 🙂Og jeg har godt av å gå igjennom "løypa" tre ganger. Skulle gjort det hver dag!  Har ellers vondt i tanna, er redd det kan bli tannlege besøk i morgen,  igjen!!😥😥 
Lørdag 18 oktober-08
Møtte May på Ikea, hadde med alle hundene og luftet de på vei hjem  på Siap.
Trente litt ved skolen, Theodor, sitt og bli, balanse og lek med ball. Truls, full pakke, fot, balanse, hopp  og lek. Isak var litt skeptisk  når han fikk se stokken,   trente   derfor  balanse  først ,  lekte litt og satte han i bilen. Tok han ut  etter noen minutter og fikk han til å hoppe over stokken!😀Avsluttet med hopp og lek! Litt lek med en og en hund inne før vi gikk den siste lufteturen før det ble mørkt. Så vin og god mat for undertegnede.😀
Fredag 17 oktober-08
Nydelig vær!!!🙂 Men det var   møte på jobben fra 11 til 1530. Ble bare en liten lufting på Siap med hundene. Men stoppet her nede slik at vi fikk trent litt hopp og balanse ved skolen før det ble altfor mørkt. Ingen hopp for Theodor men balanse på steinen og benkene. Truls var riktig flink både med hoppene over stokken, steinen og benkene!🙂  Isak syntes plutselig at det å hoppe over stokken var skummelt og ville inn i bilen igjen!🤨🤨 Tok han i bånd og fikk han til å hoppe over og det gikk greit men det var ikke så veldig morsomt! Neste gang skal han bare hoppe over EN gang. Meningen  er jo at dette skal være moro!
Ellers har treningsvestene endelig kommet og de var riktig fine!😀😀
Torsdag 16 oktober-08
Mamma og pappa dro tilbake i 11 tiden. Kjørte en liten tur ned  på jordet  med hundene. Theodor var bare oppptatt av puta si  men fikk han ut av buret og kastet ball ett par ganger. Trente fot og innkalling med Truls og hadde pipeballen som forsterker og da går det i 100!🙂 Hadde ikke tenkt å kaste noen markering til Isak men,,,. trente først stoppsignal og ut, gikk veldig bra  men så prøvde jeg EN gang til med stopp signal. Isak stoppet, og så kastet jeg dummien til han og da la han seg ned i lekestilling og løp rundt og rundt med dummien!😠😠 Fikk tak i han og satte han rett i bilen uten ett ord!  Tok ut de andre hundene og lekte litt. Avsluttet med en markering til Isak som han nå hentet og avleverte perfekt!!🙂 
Ellers vasking av klær og avslapping etter besøk. Hundene var helt utslitte og vi lå alle på rekke og rad i  hjørnesofaen.  Avsluttet dagen med å trene balanse og  hopp  med Isak og Truls. Benkene var litt glatte men det gikk greit. Men, må trene på "fot" med Isak. Han blir veldig fort ukonsentrert og litt ulydig!!
Onsdag 15oktober-08
Fint vær. Jeg, mamma og pappa dro til Sverige. På ettermiddagen var det 7 gang på dressurkurset. Forandret kurssted og vi møtes på Veg stasjonen på Kongsvinger i kveld. Hadde bare med meg Isak. Tok han ut på slutten og gikk litt fot i nærheten av  noen   kumlokk.  Skjønner ikke det men han blir virkelig usikker, halen mellom bena, sniker seg av gårde og vil bare inn i bilen igjen.🤨 
Får trene mer på det.
Og så kom selvfølgelig regnet. Det ble riktig ufyselig etterhvert men vi holdt ut til nærmere 2000. Ser stor fremgang på kursdeltakerne og det er moro!🙂
Tirsdag 14 oktober-08

Tur på Siap. Tok ut en og en hund og trente litt med hver. Hundene blir veldig fornøyd men det tar jo litt ekstra tid. Theodor: sitt og bli, innkalling og  fot. Truls: innkalling, fot og avstandskommando.Isak: en minnesapport, fot  og stoppsignal. Og alt gikk supert!!!😀

Mamma og pappa kommer i kveld, men rakk å aktivisere hundene  litt på ettermiddagen. Gikk ned til skolen og trente balanse og hopp med Isak og Truls og balanse med Theodor. 

Mandag 13 oktober-08
Dro på Siap etter foring av hundene. Trente samme øvelse med Isak i dag som i går men med større avstand. De to første apporteringene gikk fint. Og det gikk greit med den tredje også men  i stedet for å komme inn til meg med den løp han forbi meg og bort til den andre dummien, byttet og kom tilbake til meg!!😠
Gjorde øvelsen en gang til og da gikk det uten problemer.  Stoppet nede ved  pumpehuset og kastet dummier til alle tre. Theodor veldig ivrig, Truls ikke SÅÅ ivrig. Repeterte samme øvelse igjen med Isak og nå gikk det bra. Men han hadde ikke 100%opptak på siste apport, avsluttet derfor med en happy bumper og da ble det fres over opptaket hans!!🤩🤩  Nå ligger han ved siden av meg og sover, blir nok en tidlig kveld på meg også!
Søndag 12 oktober-08
Sov til nærmere 1500 og det har vel nesten aldri skjedd før, men det trengte jeg!  Hadde tenkt å bli med på badedag på Holt ridesenter  men det hadde blitt for slitsomt. Satser på å bli med neste gang den 7 desember. 

Tok en og en hund og introduserte de til leketøyshunden som bjeffer,logrer og går bortover gulvet. Først Theodor, han lurte fælt på hva dette var men var ikke redd. Han kikket spørende på meg men ville ikke apportere den. Truls ble veldig skeptisk, hadde halen ned og syntes den ikke var NOE morsom. Mens Isak  apporterte leken nesten med en gang og  og løp  stolt  rundt med  den  i stua.Interessant å se reaksjonen på hundene, skal vise den til kursdeltakerene mine siste kvelden på kurset.

Gikk så ned i skogen med Isak og kastet fire markeringer. Den første fikk han ikke hente. Gikk litt videre og kastet en annen på andre siden av stien. Gikk så tilbake og så fikk han hente den første og det gikk så det suste!🙂 Har ikke trent  apportering på noen uker. Gikk så tilbake til den andre og sendte han ut på den og det gikk også supert. Gjorde det samme en gang til og jeg er veldig fornøyd med Isak i dag. 😀Har ikke trent på dette tidligere,  men  skal nå øke avstanden litt  og  selvfølgelig forsette å trene fot.
Lørdag 11. oktober-08
Har jobbet nattvakt så jeg dro bare ned på fotballbanen med hundene. Skal på igjen kl.2000 i kveld så da går dagen fort.  Tok først ut Theodor. Trente balanse ved at han måtte gå rolig over benkene som er satt opp i en ring ved siden av skolen, og i tillegg la jeg ut noen stokker så det ble som en stige på bakken. Theodor løste oppgavene utmerket, rolig og behersket. Avsluttet med å leke med en håndball han fant der nede! 😎 Så var de Truls sin tur. Balansen over benkene gikk i 100, måtte roe han ned. I tillegg  fikk jeg  han til å hoppe opp på en stein og sitte der rolig i noen minutter og det gikk supert!🙂 Så var det hopp   fram og tilbake over en stokk høyde ca 50 cm  og avsluttet med  stigen på bakken. Tok tre omganger med dette og da var han sliten men veldig fornøyd!!🤩🤩
Gjorde det samme med Isak og dette er noe han trenger. Balansen over benkene var helt kaotisk første gang men han lærer fort. De to siste gangene gikk han rolig og behersket over!🙂  Hoppene over stokken gikk også bra og det samme med balansen på steinen og stigen på bakken. Men merket  at han stresset seg litt opp, og da måtte vi ta en pause og bare sitte helt rolig i noen minutter. Men alt  i alt en meget vellykket trening så dette skal vi gjøre mye mer av!😀😀 Nå er det snart på tide å dra på jobb igjen, skulle gjerne  heller blitt hjemme i dag, sola skinner og det er ganske varmt ute!
Fredag 10 oktober-08
Jobber nattvakter hele helga. Luftet hundene på Siap, litt innkalling og fot ellers bare hopp og lek. Det er fest  både i dag og i morgen  på Gardermoen, 10 år  siden flyplassen ble åpnet. Drar derfor tidlig  hjemmefra i dag, skal være med på middagen. Blir ikke den helt store feiringen for min del, skal  på jobb kl.2200.
Torsdag 9 oktober-08
Fint vær. Luftet alle hundene på Siap og der gikk det i 100! Hadde hentet pipeballene  som både jeg og Gro hadde bestillt på Kongsvinger Zoo, så hundene fikk hver sin, meget populært! Dro hjem og foret og så dro vi på en liten handletur til Sverige. Var ikke hjemme før litt over 2000. Og det var den dagen.
Onsdag 8 oktober 08
Gardermoen er 10 år i dag! Møtte Nina på travbanen. Trente to økter neseprøve med Truls og det gikk sååå der.. La en pinnehaug ut, og kastet "min" ut  litt til venstre for pinnehaugen.Første gang ville han ta en i haugen mens andre gang løp han ut og hentet riktig pinne. Andre økt, la jeg ut "min" pinne men han tok feil, sa NEI, og kallte han inn til meg.Viste han den riktige pinnen, hadde lagt litt gress over den så han måtte snuse litt og da gikk det bra, avsluttet der!🙂  Theodor fikk løpe fritt med Chanel og Kaisa.🤩🤩 Trente fot gående bak Nina med Isak. Noe urolig og på første økt knallet han da Nina kastet en dummy😠  Fortsatte med fotgående litt til før jeg satte han i bilen.Hadde latt han få  løpe litt fritt før vi startet treningen og gjett om han løp  og løp... Andre økt gikk bedre. Gikk kortere strekke, stoppet opp, snudde meg og fortsatte andre veien. Men det må trenes  mer  på i vinter, er IKKE fornøyd med fotgåendet! Og vi trenger noen til å gå foran oss, han blir ukonsentrert av det. Syntes han bør begynne å bli vant til det nå men slik er det ikke.    Så var det lydighetskurs og vi rakk kun innkalling og demnstrasjon av innlæring av apportering på travbanen. Det ble veldig mørkt! Dro til Rema for der var det lys. Apportering, og alle hundene tilogmed Vilma,spets, apporterte, veldig bra!!🙂 Ellers slalom  gåing. møtetrening og vi avsluttet med dekk. Tok ut Isak og han syntes det er kjempeskummelt med asfalt, må trenes på!
Tirsdag 7 oktober-08
Tannverk, igjen!! Måtte dra til tannlegen kl.1130 i dag selvom jeg da ikke fikk  sovet noe  særlig. OG det gjorde veldig vondt enda jeg fikk bedøvelse. Får håpe det beste og at alt går bra denne gangen! Luftet hundene såvidt på jordet etterpå. Trente litt fot og sitt og bli med Isak. Dro så hjem men det ble dårlig med soving. Det er siste samling med Vegar i Oslo i dag og   jeg vil dra nedover.
Vi skal møtes i et parkeringshus ved Ullevål. Får drikke noen power king men det blir nok en slitsom natt i natt!

Vi var  5 stykker som møtte opp på kurset. Litt teori først. Husk å belønne motivasajon!! Føler at jeg har mye å hente der  med Truls. Vi maser og maser på at alt skal være perfekt men tren heller slik at motivasjonen skal være på topp!
Bruk deg selv, og la hundene jage etter godbitene/ballen. Vær levende og aktiv!  Tok hundene ut av bilen, fikk kontakt og la så hundene ned i dekk når Vegar sa fra. Ingen linje. Jeg gikk langt fra Truls, opp ei trapp og ut ei dør og han lå musestille!!!😀 Han har aldri feilet på fellesdekk. Trente  så neseprøva. Truls skjønner ikke det ennå.  Men det som er bra er at når han løper ut og henter gal pinne og jeg sier nei, så  løper han ut en gang til på kommando. Det gikk ikke tidligere, da meldte han seg ut  og ville ikke løpe ut igjen.Men ser at motivasjonen hans daler når jeg sender han flere ganger ut, apportlysten hans er ikke kjempestor. Bør trene få repetisjoner, korte intense økter.For å unngå ploging ved fri ved fot, klapp deg på venstre lår og gå venstre vendinger!! 
Var ferdig litt over 2100.  Møtte Arne på Jessheim og dro   så rett på nattvakt.
Mandag 6 oktober-08
Kaldt fint vær. Dro til Siap og luftet Theodor og Isak sammen og det gikk greit. Isak tør ikke plage Theodor på samme måte som han gjør med Truls. Så var det Truls sin tur og han  var storfornøyd med å være alene.  Han fikk ha pipeballen  helt for seg selv  og han  vek ikke mange metrene unna meg, måtte vise meg  den fine ballen hele tiden. Men jeg har forferdelig tannverk  og tannlegen er på høstferie.  Men hvis  det ikke gir seg må jeg dra til en annen tannlege og det håper jeg å unngå!! Har tatt smertestillende og så får vi håpe det beste. Kjørte deretter ned på jordet her og kastet tre markeringer til Theodor. Og det gikk som vanlig i 100! Han tjuvstartet på den første men satt og ventet på kommando på de to siste. Truls fikk to markeringer og en dirigering og det gikk supert!!😀 Isak satt i bilen og så på. Tok han ut , gikk fot og kastet en markering han ikke fikk hente. Så var det fot igjen før vi avsluttet. Og det var det. Så var det foring  på alle sammen og nå er det avslapping, skal på nattvakt i natt.
Lørdag-søndag, 4-5 september-08
Var så vidt innom NKK utstilling i Kongsvinger hallen. Kjøpte to halsbånd til hundene. Dro deretter til Siap og luftet hundene. Trente litt fot med Isak ellers ingen trening i løpet av dagen. Skal tidlig opp i morgen og hjelpe til på utstillingen så det blir nok en rolig kveld. 

Det ble for så vidt en rolig kveld men   ut på natta  begynnte det å blåse forferdelig! Da jeg våknet  0500 var strømmen borte så da var det bare å tenne på telys. Da jeg kom til Skarnes så jeg at hele denne siden vi bor var mørklagt men over brua på andre siden av elva der var det lys. Var i Kongsvinger 0700 og siden gikk det nesten i ett til 1230. Satt i inngangskontrollen og det var nok å gjøre. Men, greide å svi av noen kroner, teppe,matte, og  vinkorker  med en gul og en sort labrador.  Var hjemme litt over 1400.  Ellers så var det regn, regn og regn. Resten av dagen kun avslapping, tv èn og noen små lufteturer.
Fredag 3 oktober-08
Først tannlege besøk med rotfylling!!😥Dro så til Finnskogen. Litt villt!  Men avtalt er avtalt.  Både jeg og Theodor,som akkurat har fyllt  9 år, debuterte på  blodsporprøve. Og det gikk fantastisk!! Theodor var sikkerheten selv og løste alle oppgavene utmerket , uten hjelp fra noen!!😀😀 Og vi fikk
1 premie med HP!!🤩🤩

Kom litt ned på jorda igjen da vi skulle gå et treningsspor med Truls. Han var veldig ukonsentrert og det virket ikke som om han "satte" seg på sporet. Ble veldig mye pendling frem og tilbake og nesa opp  i været. Gikk etter han og jeg merker veldig godt når han er på sporet ,da er lina helt stram. Skulle stoppet og avbrutt han  men det er så lett å være etterpåklok. Vi kom oss igjennom og fant skanken tilslutt. Fikk hjelp ved den siste vinkelen for da var vi på vei rett fram og sporet gikk opp til høyre.  Men Truls var storfornøyd og bar  skanken stolt i munnen ned til bilen🙂 Trente fot og bli med  Isak . Lot han  så  løpe litt fritt før jeg kallte han inn igjen.
Torsdag 2 oktober-08
Tannverk!😥 Ringer tannlegen og får time i morgen tidlig. Rekker en tur i lysløypa med alle hundene. Har Isak litt løs og trener fot. Går noen meter av gangen og  stopper og gir han hopp og lek kommandoen. Fungerer ganske greit!

Isak løper og koser seg og stopper stadig opp for å se hvor vi andre blir av. Har pipeballen med men både han og Truls blir helt ville når jeg tar den fram.
Får bare ha den framme når jeg går med en hund av gangen.
Onsdag 1 oktober-08
Ble ikke så mye hundetrening i dag. Men la ut et spor på stubb til Truls og et spor i vanlig skogsterreng til Theodor på Hauerster. Sporet til Truls lå vel i ca 35 min og det gikk supert!!😀 To pinner og pipeballen i slutten. Truls jobbet veldig bra og jeg er kjempeforøyd med han!! Sporet til Theodor lå vel like lenge men der var det fullt av rester etter dyr, bein o.l. Theodor mistet litt konsentrasjonen og ved den første vinkelen rotet han litt men vi kom inn på sporet igjen og fant slutten!!🙂  Trente kun ro med Isak. Men han greide å få tatt seg en runde på egen hånd i dag også!!😠😠 Satte han i bilen og tok han ut igjen etter noen minutter og da gikk det mye bedre. Tok en pause ,lot han så løpe litt fritt før jeg kallte han inn og gikk fot noen meter, Prøvde å være tydelig og det gikk greit syntes jeg. Ingen dummier i dag heller. Ser ut til at han har evig nok med å gå rolig fot med meg når han vet det har vært andre hunder som har jobbet i nærheten.

Ventet deretter på rørlegger som ikke kom, og dro så på jobb.
Tirsdag 30/9-08
Møtte Nina oppe i skogen ved Øiset. Truls og Theodor fikk løpe litt med Chanel og Kaisa. Ingen trening bare hopp og lek. Det eneste var  en budføring med Truls. Nina tok først Chanel, og kastet dummier på vann og land mens jeg og Isak så på. Isak ble noe ivrig men det gikk greit, hadde han i bånd. Fikk deretter Nina til å gå foran meg og Isak  ned mot vannet. Og det gikk med vekslende resultat.
Tok langline på og da gikk det fint. Gikk så litt for meg selv og det går jo uten problemer, tok av langlina og gikk fot opp til bilen. Og der stod Nina og Kaisa men Isak holdt seg på min side!🙂 Isak fikk også løpe litt med Kaisa og hun syntes nok han var innpåsliten herremann.
Avsluttet med at Nina skulle gå foran oss ned mot vannet igjen. Hadde Isak løs og da ble han så ivrig at han løp fra meg og ned mot vannet et par ganger. Snudde bare og gikk motsatt vei. Men, skulle kanskje satt han rett i bilen uten et ord og tatt ut en av de andre hundene  når han gjør slike ting! Ser jo også at jeg har problemer med timingen  og kommandoene. Når er han fri og når er han under kommando? Du har nok rett Nina, greier å se meg selv utenifra! Har noen måneder å trene på men tiden går fort. Skal gå litt tilbake og trene bare noen meter fot, belønne , og så starte på nytt igjen. Belønningen skal jo avta også men skal huske på at jeg gjør dette fordi det er moro og ikke tenke  på jaktprøver. Er mange flere vanlige dager i året enn de dagene en stiller på prøve!! 
Mandag 29 september-08
Jobber ettermiddager hele uka. Men har tenkt  å dra til tidligere på jobb og kjøre innom Mogreina å legge ut noen spor til hundene.
Theodor gikk først og han fikk et  45 min gammelt spor på ca 300 meter og det gikk supert!!😀Jeg hadde glemt merkebånd men  hadde laget mine egne merker der jeg gikk og han gikk akkurat der jeg hadde gått. Og det samme gjorde Truls! Tror aldri   noen av hundene har gått et bedre og mer nøyaktig spor!! Sporet til Truls var nok 350 meter og det var vel 60 min gammelt,  med en pinne og sporslutt  og dette gikk på skinner!!🤩🤩

Hadde Isak ute tre ganger og trente fot. Det gikk ganske bra men tre ganger løp han ut og søkte der Truls og Theodor hadde gått!😠
Fikk kallt han inn men det er tydelig at dette må trenes på! Husker han løp ut  en gang tidligere da jeg og Nina trente på Sæther. Nå har han gjort det flere ganger, har det blitt en vane?   I dag var han ulydig,kan ikke skylde på omgivelsene og stress!  Men, utenom de gangene han løp ut var han veldig flink!!🙂
Søndag 28 september-08
Det ble en tidlig  kveld i går så jeg var oppe 0700 og luftet Isak. Nydelig vær!🙂 Jeg og Arne oljet deler av terrassen og fikk ryddet opp litt ute. Dro deretter og luftet hundene rundt Siap. Hadde Isak løs hele tiden og trente  litt fot. Ingen ballkasting i dag.

Gikk tur med en og en hund på ettermiddagen. Først Theodor. Lekte på fotballbanen med ball, innkalling og fot. Nesten det samme med Truls. Men han fikk i tillegg dekk, stå under marsj og innkalling fra dekk med stå. For å få til en bra "stå" må jeg legge noe bak han, i dette tilfelle pipeballen.  Avsluttet med en rett innkalling som gikk i 100!🙂Gikk så hjem og hadde han løs hele tiden. Kanskje litt dristig da det tydligvis er løpetid her i nærheten og  han er tydelig preget av det, hopper stadig på Isak og noen ganger Theodor også!! 

Gikk så en liten tur nede i skogen her med Isak, hadde han løs og trente fot. Magen hans er nå helt ok men jeg vet ike helt om jeg skal fortsette med Working dog foret, kanskje jeg skal prøve agility  neste gang? Vi får se. 
Lørdag 27 september-08
Tidlig opp og dro til Sokna for årets siste jaktprøve. Hadde egentlig ikke tenkt å stille men, men...  Traff mange hyggelige  folk og  det var veldig moro å se hvor flink, Kicki,  den unge tispen til Berit var, synd feltet ikke var 100%   Prøven var helt ok  men med mye fotgående!  To markeringer, en  dirigering, felt og to vannmarkeringer. Isak startet greit, litt uryddig fot men han hentet inn de to markeringene veldig bra, avleveringene 100% Men, så ble han mer og mer opptatt av skytteren, løp ut og søkte for seg selv!!😥 Fikk kallt han inn  tilslutt og sendte  på dirigeringen men da ble det søk i stedet. Fikk stoppet han på stoppsignal men ellers  søkte han for seg selv og fant tilslutt dummien. Valgte selv og avslutte der. Men skulle bedt dommeren, Harald Liland om jeg kunne tatt han i bånd og trent på å følge skytter. Veldig dumt  at jeg ikke kom på det  tidligere!!  Hadde ingen kontakt med Isak  da vi startet. Har ikke trent på at det ikke er noe som skjer i skogen. Det har aldri kommet noe lyd fra han   men det er tydelig at hele opplegget ble for mye i dag.Syntes det er vanskelig å vite helt sikkert om han bare er ulydig eller veldig stresset!!🤔Men så  jo at han var veldig stresset, pesing, og munnvikene dratt bakover. Har nok gjort en feil der og ikke trent  nok passivitet! Så da er det det vi får trene på fremover.
Fredag 26 september-08
Sitter  her med noen tanker etter treningen i går kveld. Tenker på snusingen til Isak. Kanskje jeg skulle   prøve med "det gode"  i stedet for NEI ,RYKK og SLIT neste gang han starter med å snuse?? Er jo verdt et forsøk syntes jeg. Må bare huske på det selv! Det skjer jo når det er mange hunder og førere rundt oss, kanskje han rett og slett er usikker og IKKE ulydig. Det viktigste for meg er jo at vi skal få til  et bra samarbeide og ha det trivelig sammen.   Kanskje vi   neste gang rett og slett  bare leker  og har det moro sammen på trening, uten noe krav eller apportering?  For det er jo gjennom lek vi skaper kontakt. Lek er kjempeviktig !!   Nok om det, nå skal vi  dra  på Siap og kose oss alle fire!!😀  Tilbake fra tur og vi hadde en hyggelig time der borte. Hadde alle tre løse og det gikk uten problemer. Det gjelder bare ¨å være oppmerksom og være i forkant feks når jeg  ser at Theodor vil ned å bade  og jeg ikke vil at han skal det Må være raskt ute med innkallingssignal, sitt e.l. .Det fungerte  i dag  men var for seint når det samme gjaldt Truls!🤭 Det er nok mye enklere når en bare har en og en hund å konsentrere seg om. Ellers var Isak helt i 100 og fant en ball  han ikke  hadde lyst til å slippe fra seg. Men det gjelder å være bestemt,  klar og  tydelig! Noe som går greit når vi er alene men det blir litt verre med flere tilstede.  Nå ligger Isak og Theodor i bur og jeg og Truls skal ha litt kvalitetstid alene!🙃🙃    

 
Torsdag 25 september-08
Har jobbet nattvakt og våknet opp til finvær i dag!🙂 Isak er ikke bra i magen ennå. Avføringen er veldig løs..håper det ordner seg snart. 

Hyggelig avslutning på årets siste jakttrening på Odalsværk!😀
Hadde med meg alle hundene men  trente ikke med Truls og Theodor.
Vi var seks  som møtte opp, Bente, Nina, Anne Eva, Sturla og Allan og Mona. Vi delte oss i to grupper. Jeg ,Sturla og Nina trente på vannmarkeringer. Stod på linje langs vannet mens samboeren til Sturla kastet markeringer til oss fra den andre siden. Isak fikk først en landmarkering på den andre siden av vannet. Han svømte fint ut men begynte å lete etter dummien på vannet, men da han ikke så den svømte han over og søkte greit og fant dummien. Har problemer med avleveringen så jeg gikk langt unna  og da løp han opp til meg, men så ble det snusing etter han hadde levert dummien. Nytter ikke å si NEI, han lukker ørene. Skal prøve å brumme morskt til han, for jeg greier ikke å dra han i øret e.l. MÅ trenes på. Neste markering var i sivet på den andre siden, og da ble det ikke spontant opptak men resten gikk greit, avleveringen også. Avsluttet med tre  landmarkeringer, avleveringene var bra og særlig den siste. Da sprang jeg bak hytta, holdt på å vrikke høyre ankel  i farta! Hva gjør en ikke for å lykkes på hundetrening??🙂  Men det var verdt forsøket, Sturla, , og da kom Isak i full fart inn til meg med dummien.  😀 
Onsdag 24 september-08
Nydelig vær!!😀 Dro opp til Trondsbu med alle hundene. Først Theodor som fikk en vannmarkering og fem landmarkeringer. Og han er i storform og  er veldig ivrig! Truls fikk også en vannmarkering. Han hentet den greit men så skulle han rulle seg og snuse  og rulle seg og snuse igjen. Ikke så altfor opptatt  av dummiene! Isak fikk vel fire vannmarkeringer, brukte pipeballen som belønning og det gikk fint! Ellers hopp og lek. Men ser jo at magen hans ikke er ok ennå og han ser ikke ut til å like foret  så veldig godt heller. Før kastet han seg over maten, men nå spiser han forsiktig og rolig.

Ellers er det femte kurskveld  i kveld. Bir mørkt tidligere og tidligere nå, spørs hvor lenge vi kan være på travbanen. Slitsomme dager, det er løpetid rundt her et sted og hundene,særlig Truls er merket av det. Tar han med meg i kveld, slik at han får slappet av i bilen.  Har vondt i munnen også, så det spørs om det ikke blir rotfylling der tilslutt!😥
 
Tirsdag 23 september-08
Først på jobb. Var hjemme 1630. Litt avslapping. Så luftetur med Truls, hopp og lek med pipeball. Innkalling og lek! Ingen trening med Theodor og Isak. Men Theodor kaster opp igjen, kan det være tyggepinnenene han ikke tåler tro? Magen til Isak er ok igjen, heldigvis! Men, han er ikke SÅÅ ivrig på maten sin nå. Kan det være at Eukanuba Working ikke  er så god, vi får se.........
Mandag 22 september-08
Luftet hundene før jeg startet fra Drangedal og rakk såvidt å kaste to dummier til Isak. Men nå spør han om lov til å ta opp dummien!!😥
Vil jo ha spontant  opptak  så det må vi tydligvis trene  på  fremover. Har ikke trent noe særlig apportering i det siste. Har tenkt  at han kanskje trenger en pause nå. Får se videre. Var hjemme ca 1400. Ny lufting på Siap i finværet. Kastet et par dummier til Theodor og han var på hugget som vanlig. Tok innkalling med stå fra dekk med Truls og la hverken godbit eller ball bak han. Og  Truls  kom i stor fart mot meg og reagerte ikke på STÅ signalet mitt. Prøvde igjen , med samme resultat. Lot som jeg la ballen bak han, og da stoppet han!  Prøvde tilslutt med musematta, brukte den som stå punkt,  og det gikk greit. Gjorde tilslutt en rett innkalling  og det gikk meget bra, full fart!!🙂 Trente avstandskommando, dekk/sitt/stå  og dekk/stå/sitt og avsluttet med litt fot gående og  Truls var også i form i dag, han er veldig glad i de små pipeballene! La ut  noen godbiter i noe høyt gress og blåste nærsøk signal til Isak. Har ikke trent noe på dette. Er MYE å trene på! Deretter Hopp og lek , kastet dummien avgårde og lot han løpe etter men han stoppet opp nå også, før han tok den!!😥 Fa... også. Men vi prøvde igjen, jeg vil jo ikke være for morsom heller men jeg kastet ballen til han når han kom mot meg med dummien, og det fungerte bra. Gjorde dette to ganger og avsluttet med to happy bumpere og så var det rett i bilen!!     Isak har hatt diare i to dager nå, skikkelig løs mage. Håper det går over snart. 
Søndag 21 september-08
Jeg og pappa dro ned til Sannidal  i 11 tiden. . Kragerø hundeklubb hadde lydighetsstevne der. Traff mange kjente og hadde noen hyggelige timer der nede. Hadde Isak såvidt ute, gikk litt fot i bånd med folk og hunder i nærheten.Isak fikk hilse på Berit, hun hadde et lite saueskinn som Isak ble veldig opptatt av! Jeg sa han var forsiktig av seg men plutselig hadde han stjålet det fra henne. Han fikk leke litt med det og hvis jeg ser noe lignende får jeg kjøpe  det til han  selvom jeg tror han kommer til å bite det i stykker! 
Dro hjem og spiste fårikål. Gikk deretter tur med en og en hund rundt bygdetunet. Først Theodor, hadde han løs hele tiden og det gikk fint. Gjorde det samme med Truls men da jeg så han luktet noe tok jeg han i bånd. Og det var en annen labrador  som lekte med ball ca 50 meter unna. Passerte han og det gikk fint, ingen bjeffing eller utfall når han er alene!
Gikk motsatt vei med Isak, trente noen stopp signal ellers litt fot og resten hopp og lek!
Fredag -lørdag,19-20 september-08
Dro til Drangedal  og har med alle tre hundene.Ingen hundetrening kun luftetur rundt bygdetunet.

På lørdag litt trening med Truls på fotballbanen. Budføring, ruta og apportene, både tre og metall og det gikk kjempefint!🙂Prøvde metallapporten på Isak  for første gang og det gikk uten noen problemer.Det samme gjaldt tre apporten, ingen problemer. Gikk en ekstra tur med Isak og Truls sammem med Aud og May. Skal på fest i kveld og da er det greit at hundene er litt slitne!

Og det var de!Mamma og pappa hadde ikke merket noe til noen av dem. Jeg kom hjem ca 0030 etter en hyggelig kveld på Gautefall. Synd at det ikke var flere som møtte opp!.
Torsdag 18 september-08
Lufting på Siap og fellestrening på Odals værk på kvelden.
Trente kun fotgående med Isak. Fikk først hjelp av Odd Ivar  som gikk foran oss. Hadde først på lina men tok den etterhvert av og det gikk greit. Satte så Isak i bilen. Tok han ut igjen etter ca 15 minutter og da gikk  Christine, Odd Ivar og Torunn foran oss med  hundene sine. Det gikk også greit og jeg hadde han litt løs. Men han ble ukonsentrert og ville snuse i bakken da  det ble kastet dummier. Avsluttet derfor med litt fot gående for meg selv.

Hadde tenkt å dra tidlig hjem og lufte de andre to men plutselig hørte vi et smell og så var det en som kjørte av veien rett ved siden av oss. Det viste seg etterhvert at vi måtte tilkalle både ambulanse og politi.Var ikke hjemme før nærmere 2100.
Onsdag 17 september-08
Dro på Siap og luftet hundene. Tok ut en og en og det ble hopp og lek på alle tre!!😀 Ingen trening,  to innkallinger med Truls og to stoppsignal med Isak. Sitter og legger inn resultatene fra jaktprøva i Dog web og i kveld er det fjerde kurskveld på dressurkurset.

Tok med alle hundene på kurset. I dag ble det stort sett  innkallingstrening i langline, både med og uten forstyrrelser. Syntes hundene var riktig flinke. Avsluttet med hilsetrening, sitt,sitt og bli. Det var tydelig hundene var slitne så vi sluttet av litt før 2000. Jeg tok så ut Isak. Kastet en dummy, som han ikke fikk hente, og så en ny dummy som jeg sendte han ut på. Han løp greit ut, men var ikke spontan i opptaket. Gjorde dette en gang til, opptaket ikke bra da heller. Sendte han ut enda en gang, og da ville han ta den første dummien, men fikk stoppet han og da løp han greit ut og hentet den han skulle. Gikk litt fot, og kastet en ny markering, som han ikke skulle hente. Sendte han ut på en ny dirigering og det gikk meget bra. Tok så ut Theodor, hadde langline på han ellers ville han nok bare snuse og snuse. Tre innkallinger og litt fot, og så rett inn i bilen! Samme med Truls, lot de ikke få snuse og det gikk i 100!!🙂 Avsluttet med fotgående med Isak, full konsentrasjon og rett inn i bilen. Nå ligger de alle tre ved siden av meg og snorker!! 
Tirsdag 16 september-08
Møtte Nina ved Sæther gård og hadde planlagt en mini jaktprøve for Chanel og  Isak. To markeringer og en dirigering. Chanel var først ute og det gikk meget bra, tror det ligger en 1 premie i lufta til helga!!😉
Så var det Isak sin tur. Gikk først litt fot bak Nina , så stoppet vi og før jeg visste ordet  av det løp han ut og unsdersøkte området!!😠 Fikk han etterhvert tilbake men han var VELDIG ivrig. Vi gikk derfor kun fot opp og ned stien  bak Nina.Han var veldig ukonsentrert men får se det positive i det, nå VIL han ihverfall jobbe!! Satte han så i bilen. Så trente Nina og Kaisa litt. Tok så Isak ut av bilen igjen. Gikk fot igjen, gikk mye bedre nå.  Avsluttet med ett skudd, uten dummy  og gikk rolig tilbake til bilen igjen. Dro deretter på Siap og luftet alle hundene.

Dro ned til Sørkedalen  for samling med Vegar Nordby på ettermiddagen. Hadde med meg Truls og Theodor. Alltid motiverende med en treningsøkt der Vegar er instruktør!🙂 Fellesdekk  som gikk uten problemer. Det er vel den øvelsen Truls aldri  har feilet på. Trente deretter innkalling fra dekk med stå. Skal slutte med godbitskål bak han. Belønner heller når han kommer inn til meg, enten med strake innkallinger eller etter at stå momentet er utført tilfredsstillende. Ønsker stor fart og  dette så ut til å fungere bra på Truls! 
Mandag 15 september-08
Overtid fra 1200-1900. Deretter møte i jaktkomiteen, var hjemme ca 2200. Ingen hundetrening denne dagen.
Søndag 14 september-08
Var tidlig oppe og gjorde husarbeid, vask og støvsuging og det trengtes!!
Dro deretter opp til Trondsbu og gikk opp til hytta. Hadde Isak løs  hele tiden og han løp og  løp men kom stadig bort til meg for å sjekke hva jeg gjorde. Vi møtte også en jakthund med peiler og det gikk uten problemer enda det var en hann hund!  Gikk deretter ned til der hvor jaktprøva ble arrangert. Arne gikk foran og løsnet tilsammen fire skudd. En markering, en dirigering og to vannmarkeringer. Markeringen og dirigeringen gikk supert!😀 Første vannmarkering stod jeg altfor lang i fra og Isak rakk å riste seg men den andre var perfekt! Kastet ut to dummier og sendte Isak ut på søk. Første  fikk han raskt inn mens den andre søkte han både vidt og bredt men han fant den tilslutt. Fotgåendet var ok men kan absolutt bli mye bedre. Avsluttet med at Truls og Theodor fikk hver sin budføring x3 og det gikk i 100! Kom hjem, fyrte i ovnen og slappet av  sammen med hundene som lå rett ut, i sofaen og på gulvet, deilig!!😀 
Lørdag 13 september-08
Har bare vært hjemme i dag. Mamma og pappa dro i 11 tiden. Tok med meg Isak rundt feltet her. Hadde han løs nesten hele tiden og trente fotgåendet. Var såvidt innom fotballbanen, kastet ball og lekte  med bitepølsa. Endelig har bonden slått nede på jordet her så  vi fikk trent noen dirigeringer  og stoppsignal og det gikk fint. Det eneste er når Isak får altfor stor fart da tuller han med avleveringene, blir en bue rundt meg før  jeg får dummien. 
Så var det Theodor  sin tur.  Gikk ned stien her og en liten runde i skogen. Hjortelusa er kommet  hit nå. Merket den for første gang  i år på Trondsbu forrige uke.Kastet ball  og trente fot  med Theodor  og han   var som vanlig veldig ivrig. Men jeg merker at han fort blir sliten så det er ikke så lenge   vi holder på. Truls har klødd  en del i det siste. Tok derfor og badet han og da   ble det bading på meg også!!🙃🙃 Gikk så ned på fotballbanen , kastet ball og herjet litt. Så kontakttrening  og en liten tur i skogen her før vi gikk hjem igjen. Har fremdeles vondt i den tanna så det spørs hvordan det vil gå.  Tok noen smertestillende tabletter, så på Aidensfield og så var det rett i seng.
Fredag 12 september-08
Dro til Sverige med mamma og pappa. Luftet hundene på Tallmon. Hadde Isak løs og da det  kom en tispe i bånd løp han bort og han kom ikke da jeg kallte han inn!😠 Måtte gå og hente han og sa tydelig fra at dette ikke var bra!!😠 Gikk ellers fot bak mamma og Amira og det gikk greit. 

Var nede på jordet på kvelden og trente et par stoppsignal som gikk meget bra!🙂 Virker som han skjønner det nå men det spørs vel når det virkelig gjelder på en prøve!  Ellers ingen trening med de andre hundene, kun lufting. 
Torsdag 11. september-08
Dro først til Siap og luftet alle hundene, kjørte så videre til Brandval. Der la jeg og Nina opp en mini jaktprøve til Chanel og Isak.  En markering, en kort dirigering og ett felt med 5 dummier.Chanel var først. Tror absolutt det ligger en 1 premie i lufta der nå!🤩Selv om hun knallet da jeg skjøt  på markeringen men ellers utførte hun oppgavene med stil!  Så var det Isak. Jeg kastet noen dummier før prøven startet. Den første gikk fint men han tullet med avleveringene på de to neste. Så begynte prøven og Nina ønsket oss velkommen. Så var det fot gåendet da. Ble mye rot og snusing. Snudde og startet på nytt igjen og da gikk det mye bedre. Markeringen gikk greit. Fotgåendet til dirigeringen  var  ikke helt bra. Men vi  snudde og startet om igjen. Og kom oss   tilslutt på plass. Sendte han ut og det gikk fint,  han løp greit ut og fant dummien, avstanden 20 meter.
Feltet gikk også greit, han tok inn fire av fem dummier og det var ingen tegn til snusing eller byttinger der ute, enda Chanel hadde vært  der tidligere og jobbet. Veldig fornøyd med det!🙂  Trente stoppsignal,  satte han foran meg, blåste og belønte når han satte seg. Kallte han inn,
og sendte han ut og blåste stopp der han tidligere hadde sittet satt og det fungerte!🙂Gjorde dette to ganger   og sendte han ut etter stoppsignalet.Avsluttet med litt fotgående med Nina foran. Det går bra til tider men det MÅ vi trene på og da må jeg ha   en medhjelper. Takk Nina for god hjelp!🙂   Blir ingen fellestrening på oss i dag. Mamma og pappa kommer på besøk. Tror Isak har fått nok trening også.  
Onsdag 10 september-08
Klippet klørne til alle hundene. Det går veldig greit når de sitter i stolen i stua. Dro deretter og luftet  på Siap, tok ut en og en hund. Særlig Truls var i "fres" i dag!Den blå pipeballen er populær! 🙂  Isak fikk løpe fritt og det elsker han. Lekte litt med kongen og gikk litt fri ved fot og brukte den som belønning! Og Theodor ville nesten ikke gi fra seg pipeballen men  jeg  lurte han tilslutt. Men jeg er ikke helt i form, merker godt at jeg var hos tannlegen i går. Har tatt en tablett og skal legge meg litt før dressurkurset i dag.
Tok med meg Theodor og Isak. Og så kom regnet akkurat som det stod på YR. Regn fra 1800. Vi trente på sitt og bli, hilse trening og innkalling. Syntes alle hundene har stor fremgang.  Slapp ut Theodor da de andre hadde dratt og det var nesten HELT umulig å få kontakt med han, snusing som bare det!!  Neste gang  slipper jeg han ikke løs!   Så var det Isak sin tur. Fri ved foten noen meter og avsluttet med innkalling. Og det  gikk meget bra, full kontakt hele tiden!!😀
Tirsdag 9 september-08
Tannlege time 0800 med borring, fikk bedøvelse og la meg da jeg kom hjem og sov til 1130. Dro en tur til Trondsbu og tok ut en og en hund. Theodor var veldig klar for å bade men det ble det ikke noe av. Hopp
og lek med ball og dummy og han er i storform!!😀 Men han kaster ofte opp  for tiden ,vet ikke het hva årsaken kan være...😥  Tok også årets første hjortelus på han, så nå er "de"  her!!😠
Hopp og lek med Truls og Isak også. Fint å kunne ha de løse selvom jeg følte at vi ikke var alene, tror det er mye dyr i skogen der oppe. Kastet ball og dummy ,litt innkalling og fotgående. Vi hadde en riktig trivelig time der i dag og sola tittet også frem etterhvert!🙂 

Dro ned til Losby for å treffe Kristin og miljøtrene Isak  på kvelden.. Og der var det mange hunder. Det ble hilsetrening, gå pent i bånd mellom de andre hundene og hilsetrening igjen. Isak oppførte seg veldig bra og var flink men på slutten begynnte han å snuse. Sa NEI, men det fungerte ikke, prøvde med det gode og det gikk fint!
Mandag 8 september-08
Har ferie denne uka. Dro opp til Merethe på Finnskogen og skulle gå blodspor for første gang med Truls. Har prøvd det noen ganger med Theodor men det er sikkert 5 år siden. Merethe hadde tatt ut en elgefot slik at hundene skulle få lukte på den før sporet.Både  Isak og Truls var litt skeptiske men begge to tok skanken etterhvert og løp rundt med den i munnen så stolte som bare det!🙂 Theodor tok skanken med EN gang og hoppet inn i bilen med den!!
Merethe hadde lagt ut hver sitt sport til Truls og Theodor.  Første mann ut var Truls   og det sporet var på ca 100 meter. Han stusset nok litt på blodlukta men ellers gikk det veldig bra!! Han gikk i rolig fint tempo, sjekket ut litt, men kom seg fint inn på sporet igjen og var kjempestolt da han fant skanken!  Og  han fikk bære den hele veien ned til bilen.  Så var det  Theodor sin tur. Dette sporet var nok litt lenger, ca 150 meter. Og det gikk kjempebra!! Theodor løste oppgaven uten  problemer, og fant skanken greit og også han fikk bære den ned til bilen igjen.  Ville prøve med Isak også. Fikk Merethe til å gå ut et spor med skanken slepende etter seg. Rett fram, opp en liten bakke og så  til høyre. Jeg og Isak satt og så på og Isak fulgte nøye med. Han tjuvstartet , han jeg fikk ropt han inn til meg igjen. Og det gikk veldig bra, litt rotete  men  han fulgte sporet og fant skanken og gjett om han var stolt!!😀Jeg er kjempe fornøyd med alle hundene mine i dag!!🤩🤩  Stor takk til Merethe for all hjelp i dag!!🙂
Lørdag og søndag, 6-7 september-08
Jobb fra 0800-200 begge dagene. Kun litt lufting av hundene etter jeg kom hjem.
Torsdag -fredag,4 -5 september-08
Regn! Nesten ingen hundetrening. Var såvidt innom Trondsbu, slapp Isak og Theodor løs samtidig  og det gikk sååå der. Theodor er så ivrig at han ikke kan sitte rolig  når jeg kaster dummier, kanskje Isak kan bli litt inspirert av det? Ble noen vannmarkeringer og litt fot gående. På vei hjem stoppet jeg på fotballbanen på Slåstad  og tok ut en og en hund, hopp og lek med Truls og Theodor. Litt hopp og lek med Isak også men la ut to dirigeringer og prøvde stopp signal, ikke vellykket!😥 Avsluttet med to knallmarkeringer. Tror vi får dra og være tilskuere på en jaktprøve å trene  fotgående der!  Skal  snart på jobb, skal jobbe  for Trond så da blir det ingen trening før mandag. 
Onsdag 3 september-08
Først øsende regn , så sol og mye vind, været skifter jammen  mye for tiden.  Kjørte litt rundt for å finne et passende sted å lufte og trene litt men endte opp på Tronsbu. Slapp Truls og Theodor, de snuste og koste seg ved hytta. Veldig vått der nå, ingen bading  i dag.Trente litt fot med Isak i kort bånd.  Dro så ned på fotballbanen og lekte med alle hundene, tok ut en og en. Ingen trening, hopp og lek, drakamp  og rett inn i bilen igjen for foring!

Så var det tid for dressurkurs. På bildet ser vi Polina med Dennis,(cocker) Emma med Kompis, (lab.bl.) Unni med Nero , (flat) og Rune med Vilma.(finsk spets)

En trivelig gjeng å holde kurs for og både hunder og førere er riktig flinke.
Jeg viste  kontakt, sitt, sitt og bli samt legge seg med Isak. Brukte både godbit og leke men tror  at jeg jammen skal bruke leke en del i stedet for godbiter fremover.  Vi gjennomgikk øvelsene ovenfor og i tillegg "gå pent i bånd"  Og  det er en øvelse vi alle trenger å trene på,  inkludert meg selv. Blir motivert og inspirert av å holde kurs!🙂 Og skal ut i morgen  å trene på å gå pent i bånd med mine tre gutter! 
Tirsdag 2 september-08
Kjørte en tur til Trondsbu i dag igjen. Tok først ut Theodor og han er er virkelig på hugget for tiden! Absolutt ingen snusing eller markering!😀
Kastet  6 markeringer til han, og han løp rett ut og rett inn i gjen i stor fart, vil gjerne knalle! Hadde ikke tid til å slippe dummien når han virkelig "måtte"  heller. Så var det Truls sin tur. Veldig ivrig han også, lot han ikke  snuse så mye men han har  absolutt ikke den gutsen Theodor har. Gikk litt innover i skgen med han og der var det tydligvis ett eller annet. Truls snudde seg stadig og snuste ut i luften. Tenkte det var best å ha han i nærheten av meg, vet at han plutselig kan forsvinne, vil ikke ha noe av det!

Isak var også veldg ivrig, gikk litt fot med han før han fikk springe litt.
Kastet ett par markeringer til han også og avleveringene gikk uten problemer. Så var det fot gående igjen, noe uryddig  på myra, igjen! Neste gang skal vi ikke gå så mye men   stå rolig, snu, gå et skritt fram og et tilbake.  Ellers kommer han fint inn på fløytesignal, men nå var vi alene, spørs om han er så lydig hvis det er flere tilstede.

I kveld er det styre møte i klubben  og i morgen er det dressurkurs.
Mandag 1 september-08
Kjørte en liten tur til Trondsbu etter jeg våknet fra nattvakt. Tok ut en og en hund. Truls først i dag. Hadde han løs, kastet en vannmarkering og en landmarkering som gikk greit. Truls er ikke så altfor interssert i dummiene men han henter når han får beskjed om det. Theodor er mye mer ivrig. Det ble vel fire land markeringer, en vannmarkering og en dirigering på han. Og disse oppgavene løste han med stor iver!😀 

Isak satt i bilen og hørte jeg trente med de to andre og da kom det noen lyder fra han! Tok han ut og brukte ball som belønning da vi gikk fot  og det fungerte mye bedre enn med godbiter. Det blir litt ekstra løping men hva gjør vel det! Kastet tre vannmarkerringer som gikk supert, ikke problemer med avleveringene i dag!😎 Kastet en markering der den vanskelige dirigeringen var i går og  i dag gikk det uten problemer!
Fot gåendet er ikke perfekt men det var mye bedre i dag, nesten ingen snusing og ballen fungerte veldig bra som belønning!😀 Avsluttet  treningen med to dirigeringer. Avleveringene var 100% mens opptaket på første dirigering ikke satt helt som den skulle mens andre gang var den perfekt, lynrask!!😀   Ellers bare hopp og lek med liten og stor ball.
Søndag 31 august-08
Jaktprøve på Trondsbu. Dro litt tidligere fra jobb. Vi var 8 stk i NKL som jeg skulle starte i. Jeg startet som nr. 6. og  jeg tok nok Isak altfor seint ut av bilen!!  Han var veldig ukonsentrert, snuste og jeg fikk ikke noe kontakt med han. Neste gang  SKAL jeg ta meg mye bedre tid, lufte mer,leke litt,  kanskje kaste noen dummier også!  Vi kom  fram til prøven,  fremdeles ingen kontakt, dårlig start. Først en markering, Isak løp ut men kom tilbake for å lukte der tispen som gikk før oss hadde markert, uflaks  at det skjedde rett før vi skulle starte  men slikt SKAL han jo tåle.  Fikk han ut  og han hentet inn dummien, og da han var nesten  inne hos meg smalt ett skudd, han stoppet opp, husker ikke om han slapp dummien!🤔  Så var en veldig vanskelig dirigering, dummien lå på kanten, opp til høyre ved siden av en nesten tørr bekk. Ingen av hundene greide den, Isak løp ut og hentet en dummy som lå på feltet lenger inn til høyre. Så var det vannmarkering, dårlig avlevering, feltet gikk ganske greit men han løp visst over noen dummier. Han tok inn fem stykker, noe uryddig, avsluttet med en vannmarkering, og avleveringen  her var heller ikke bra. Han ble veldig opptatt av  en av funksjonærene!  Fot gående fungerte ikke, men han hadde stor fart og intensitet.Syv ut av åtte startende fikk 0 og den siste fikk en 3 premie. Ikke flere prøver i år! Isak er nå 16 mnd og jeg har merket at han har forandret seg de siste ukene. Han er ulydig,   snuser   og tisser mye  mer enn før, og  er  ikke så interssert i å arbeide. Håper  denne perioden snart er over!Måtte dra tidlig   fra prøven da jeg skulle på en ny 12 timers vakt, gjør ikke dette en gang til!
Lørdag 30 august-08
Disse helgene med 12timersnattvakter er slitsomme, orker ikke så mye. Ingen hundetrening. Pappa ligger fremdeles på sykehuset med lungebetennelse men er heldigvis bedre, mulig han kommer hjem på mandag.  Blir bare å sove, spise, dusje og så dra på jobb kl.1900.
Fredag 29 august-08
Møtte Gro og Viktor på Siap og da ble det hopp og lek for alle hundene unntatt Theodor. Fikk Gro til å legge ut tre korte dirigeringer  til Isak  og det   gikk fint.  Isak brydde seg ikke om at Gro og Viktor stod i nærheten. Tilslutt løp og løp Isak og Viktor, tror de ble slitne begge to.

Dro så til Kongsvinger for å hente valpepakkene kursdeltakerne skal få neste kurskveld. Kjørte deretter en tur   til Trondsbu og gikk litt fot på myr, gikk så der. Avsluttet med to vannmarkeringer.Avleveringen var ikke bra på den første men veldig bra på den andre. Nok trening for i dag.
Stoppet hos Eva for å hente vilt til prøven på søndag, og leverte det til Berit på Norosol.  Nå er det litt avslapping før  jeg skal på jobb, nattvakter hele helga.
Torsdag 28 august-08
Endelig fint vær!😀Skal dra på Siap å lufte hundene og så er det felles trening  på Trondsbu i kveld. Skal bare trene lydighet med Isak i dag, trur eg. 
Tok ut en og en hund på Siap og hadde trivelig, hopp og lek , innkalling, og stopp signal  med belønning.🙂
Dro så til Trondsbu. Hadde først Theodor løs og han badet i en grøft så det ble en vannmarkering på han, IKKE planlagt.
Sturla arrangerte treninga og vi skulle gå en og en fot ,kaste en dummy, og så sende hundene på en dirigering etter tur. Isak var helt umulig, ingen kontakt ved fotgåendet, jeg sa NEI,og røsket i båndet men ingenting hjalp! Han  brydde seg  heller  ikke  noe  om dummiene ved dirigering. Løp forbi og snuste på andre ting!😠Fikk sendt han ut tilslutt og da stoppet han opp og spurte om lov til å ta opp dummien!🤨 Stod på linje, og da en annen hund knallet, turde han ikke løpe ut, hoppet opp på meg med halen mellom beinene!😥 Sendte han litt mer bestemt ut og da gikk det greit!🙂 Tok en pause, vasket og ryddet litt i hytta sammen med Christine og gikk så alene opp dit vi hadde trent. Fotgåendet var da nesten perfekt, og han hentet dirigeringen i full fart, ingen nøling ved opptaket!🤨🤨   Hva er det med hunden min, kan vi skylde på alderen, eller er han bare så ukonsentrert når det er andre tilstede??  Får se hvordan alt utvikler seg fremover. 
Onsdag 27 august-08
På Siap med hundene. Hadde alle tre løse,og det gikk i 100😀
Truls og Isak herjet så i sanden at begge to måtte ta et bad etterpå.
Kastet en vannmarkering til Isak og løp mottsatt vei, hopp og lek!🙃

Første samling  på travbanen i kveld. Var der en halvtime før og trente litt med Isak. Dirigering, opptaket ikke bra, ser på meg før han tar dummien!😠Ellers fot med stor intensitet.🤩 
Har  trivelige hunder  og førere  på kurset.  En lab.blanding, Kompis, en flat,Nero, en spets, Wilma  og en cocker, Dennis. Leonbergeren  Odin kommer neste gang.  Gikk gjennom litt teori, og  har funnet ut at på neste kurs vil jeg gjøre  akkurat det anderledes. Bedre å ta  noen små teori leksjoner  i pausene. Trente på kontakt og sitt. Skal sette meg ned å planlegge andre kurskveld i løpet av helga.
Tirsdag 26 august-08
Dro til Sørkedalen   for samling med Vegar Nordby. Trente neseprøve med Truls. MÅ få opp intensiteten, og jeg bør nok være mye mer bestemt med han. Ser det selv også!!🤭🤭 Men har ikke trent noe særlig med  han og det vises!! Hadde Isak og Theodor såvidt ute på området ved hytta. Kastet to markeringer til Isak som han hentet greit inn! Dro deretter rett på nattvakt, Arne møtte meg på Jessheim.
Mandag 25 august-08
Var en liten tur på Trondsbu! Alle hundene fikk tre vannmarkeringer hver. Og ser at det fremdeles er problemer med avleveringene til Isak!!😥
 Trente også litt fot med han på myr og det er tydelig vi ikke har gjort det noe særlig!
Søndag 24 august-08
Møte i jaktkomiteen på Trondsbu for å planlegge neste helgs jaktprøve. Dro opp litt tidligere og trente litt med alle hundene. Kastet tilsammen 6 markeringer og en dirigering til Theodor. Holdt meg til lysløypa og området rundt den. Theodor var veldig ivrig og hentet inn alle dummiene uten problemer!😀  Hadde med meg startpistolen da jeg gjorde det samme med Truls og det fungerer virkelig, han blir mye mer ivrig når det skytes i skogen!!😀 Kanskje jeg skal starte på jaktprøve med han snart!!?🙃

Så var det Isak sin tur. Trente fot, dirigeringer og markeringer og det gikk veldig bra!! Tok også noen innkallinger på fløyta og det gikk uten problemer!!😀   Prøvde også stoppsignal, etterfulgt av skudd men det fungerte ikke helt som planlagt!! Burde nok ha en medhjelper når jeg skal trene på det!!    Avsluttet med tre vannmarkeringer. Han slapp dummien og ristet seg på den første men så gikk det mye bedre på de to siste🙂
Onsdag 20 -lørdag 23august-08
Truls klør og klør  og har små blemmer og sår på ryggen!Drar ned til Alnabru og kjøper Sensitiv foret igjen, det er tydelig at han ikke tåler lam og ris!
Ellers noen slitsomme og trasige dager. Sykdom i familien, som nå heldigvis ser ut til å gå bra og i tillegg fungerer ikke hundetreningen med Isak heller!😥 Ser ut som om jeg aldri har trent hverken apportering eller innkalling!!  Håper  det er kombinasjon av min sinnsstemming og alderen til Isak som spiller inn!!🤔 Var en liten tur på Trondsbu og da var han ikke interessert i dummiene, ville bare lukte etter tisper!!😠  Får nok ta noen skritt tilbake og  prøve å  få opp apporteringslysten hans igjen!  Det var nok ingen   hyggelig  opplevelse for hverken meg eller han på Sokna på mandag, men det må vi komme over!! Nå kan det bare gå en vei, og det er oppover!!🙂 
Tirsdag 19 august-08
En liten tur på fotballbanen før jeg drar på jobb. Brukte avtandsbelønning på alle hundene! Theodor fikk  noen markeringer  samt litt lek med ball. Gikk fri ved fot med Truls  og innkalling med stå og dekk. Første gang stoppet ikke Truls på stå men andre gang gikk det mye bedre!!🙂
Isak fikk to enkeltmarkeringer som han leverte fint i hånda og så gikk vi fri ved fot! Han går ikke helt inn til meg men  vi  må bare trene og trene på det!! Da vi kom hjem igjen hadde jeg Isak løs på tomta og plutselig gikk en katt forbi, og gjett hvem som da fikk fart på seg!! Greide ikke å stoppe han men han kom tilbake da katta forsvant nede i skogen!  
Mandag 18 august-08
Tok meg fri fra jobben for å delta på min og Isaks første jaktprøve.
Prøven ble arrangert på Sokna og Morten Kjelland var dommer.Det var seks  ekvipasjer som stillte til start, 4 flatter, en golden og Isak. Ingen fikk 1 premie, en fikk 2 premie og en annen fikk 3 premie, alle de andre, inkludert oss fikk 0!! Da jeg så prøveopplegget skjønnte jeg at dette ikke kom til å gå så veldig bra! Vi var nr.2  ut og prøven startet med at vi skulle gå bak skytteren  og følge med når skuddene ble avfyrt. Først en vannmarkering som gikk ganske greit. Så var det fotgående gjennom en myr og så ble det avfyrt ett skudd opp mot skogen. Der skulle vi sende hunden på en dirigering. Isak løp ut og svingte ut til venstre så det ble et vidt søk istedet for dirigering rett frem! Har jo ikke trent noe særlig på stopp signal men skulle nok prøvd  det for å få stoppet han.  Jeg hadde også problemer med å få kallt han inn! Ingen  kontakt med han i det hele tatt!!😠😥   Og på fot gåendet snuste han  og tok noen smårunder  rundt meg! Feltet gikk heller ikke bra, virket som han ikke ville søke langt nok ut!  Avleveringene fungerte heller ikke , og særlig etter vannmarkeringene spyttet han ut dummien og ristet seg  før han kom  inn til meg !!😠😠
Blir  mye  lydighetstrening fremover!!  Var ikke hjemme før over midnatt,GOD NATT!!
Søndag 17 august-08
Truls og Viktor på Siap i dag, to gode venner og brødre!! Viktor skal delta på NM neste helg i spor og vi ønsker han og Gro lykke til!!😀

La først ut et felt for Isak på Oppaker. Feltet gikk så der. La ut seks tennisballer og Isak løper og løper,   og hentet inn  fem tennisballer men jeg vet sannelig ikke hvor effektivt det er, det var den vinden da !!🤔 

Dro deretter på Siap, hadde tatt med Truls også slik at han fikk hilse på Viktor! Det ble hopp og lek og Truls fikk hente to markeringer , som han tjuvstartet på da Gro brukte startpistolen min, helt greit!!🙂

Ble litt hopp og lek på Isak også sammen med Viktor. Men fikk Gro til å kaste en vannmarkering  med skudd, og da ble det risting før jeg fikk dummien!!😥  Prøvde en gang til og da gikk det bra!!🙂  Avsluttet med det! Prøvde  å ha Viktor ved siden av meg mens Gro kastet en vannmarkering med skudd . Isak  satt litt for seg selv, men løp ut i vannet da jeg sendte Viktor ut,! Men da jeg hadde Isak ved min side mens Gro kastet for Viktor , satt Isak musestille, veldig fornøyd med det!! Nå er han sliten og vi skal  snart legge oss, riktig god natt!!!
Lørdag 16 august-08
Dro til Trondsbu. Hadde med meg startpistolen for første gang og det ble en del rot, er nok best å være to hvis en skal skyte!! Tok først ut Theodor og han var ivrig som vanlig. Kastet  en vannmarkering  med skudd og det gikk   meget bra, avleveringen satt også som ett skudd!🙂 Hadde lagt ut et felt og sendte Theodor ut, han hentet greit inn to gjenstander, avsluttet med en landmarkering! Truls var mest opptatt av å snuse!!😠  Men så oppdaget han at noe skulle skje! Kastet   da en vannmark.med skudd til han også,  han løp fint ut men da han kom inn med dummien har han problemer med å komme seg opp av vannet og vil hele tiden lete etter et lettere sted å komme seg opp på, men jeg fikk da dummien tilslutt! Sendte også Truls på et feltsøk, jeg gikk litt inn i feltet og fyrte av, og da syntes han nok det var mye mer spennende å søke  der ute!!🙂 Avsluttet med tre landmark. som gikk greit,  Så var det Isak  sin tur og han var helt vill!! Hadde han løs,ville trene fot,  sprang  ut , ropte NEI, men han hørte ikke  etter  men han roet seg etterhvert. Måtte kaste tre vannmark. til han, avleveringene fungerte ikke, han tok seg en ekstra sving rundt meg!!😠 Men det fungerte mye bedre da jeg gikk langt fa vannkanten!!😀Feltet gikk greit, han hentet inn fem gjenstander, men jeg syntes han løp mye unødvendig!🤨Kastet så  tre landmark. og tre dirigeringer. Mark.gikk fint men da jeg la ut to dirigeringer, ville han ta den han ikke skulle, ropte han inn og gikk nærmere og da fungerte det!!🙂 Avsluttet med en rett dirigering og litt fot gående og det gikk supert!!
Alt i alt en rotete trening med Isak. Trente kanskje på altfor mye på ei økt!!🤔      Men nå kommer   snart Lene  på besøk, og så skal jeg på overtid kl 2000. Lene skal være "barnevakt" i noen timer,   tusen takk for du stiller opp , Lene!!😀
Fredag 15 august-08
Dro på Siap og luftet en og en hund  etter jeg våknet fra nattvakta!
Truls flasser veldig på ryggen og har fått små blemmer i svangen!!😥
Er redddårsaken er foret, lam og ris fra Eukanuba! Skal fortsette   å gi han det samme foret i noen uker  til og så får vi se! Theodor er heller ikke helt i form, kaster opp!🤨 Får se det an.

Dro en liten tur på travbanen og la ut ett felt til Isak.  Og der var det blitt vått og fuktig! La ut seks tennisballer og en dummy. Tenkte ikke på vinden, og oppdaget på slutten at jeg hadde lagt feltet i medvind!!😠😠
Men Isak løp fint ut og hentet  inn fire tennisballer og dummien. Han lurte litt da han fant en dummy  blant alle tennisballene , han stoppet opp i noen sekunder og så på meg, men jeg stod helt stille og da plukket han opp dummien og kom inn til meg!!🙂   Gikk så ut selv for å hente inn de to siste gjenstandene pluss merkebåndene og oppdaget da at den siste tennisballen ikke lå slik jeg hadde lagt den!!🤨 Tror Isak av en eller annen grunn slapp den og kanskje tok dummien i stedet! Jeg stod litt for langt unna til å se  opptaket på de gjenstandene jeg hadde lagt lengst ut!  Fotgåendet var ikke bra, er tydligvis veldig mye å lukte på der, får dra dit og bare trene fot!!   
Torsdag 14 august-08
Har endelig fått resultatene på albuene til Isak, og det var A!!😀 Og det  tok jammen tid, bildene ble tatt 25 juni!!😠 Men med A på både hofter og albuer kan det hende han blir pappa en gang!!😉

Været ble bra ut på ettermiddagen og jeg og Isak dro til Trondsbu på fellestrening. Vi var seks som møtte denne gangen , Bente, Torunn, Sturla, Anne Eva, Nina og meg. Vi delte oss i to grupper i dag også.  Isak fikk først en vannmarkering. Jeg stod ganske nær  vannkanten  og avleveringen fungerte ikke helt, blir til at jeg får veldig lange armer . Og da begynner han å  snuse  og riste seg.  Prøvde en vann markering til og det gikk vel litt bedre. Men, så foreslo Bente at jeg skulle gå et stykke unna, opp på en liten kolle. Gjorde det og det fungerte supert!!! Han avleverte fint i min høyre hånd!!😀Bente kastet så en markering på land og avleveringen satt som ett skudd!!  Han har tydligvis lært det vi har øvd på siden i går, flinke gutten min!!😘   Men, fot gående er ikke 100%. Trente litt for meg selv og da gikk det ganske greit!  Men så kom regnet og tordenværet ,igjen!!
Skal snart dra på nattvakt, og det regner fremdeles!!
Mandag 11august -onsdag 13august-08
Jeg og mamma dro med fly til  Evenes, leide så bil, en Skoda Octavia 4x4, (deilig bil å kjøre) og kjørte til Bjørnskinn. Jeg, Helle  og Ted gikk opp til Kobbedalen, fikk skrevet i hytteboka til onkel Ragner, ut i fra den hadde jeg ikke vært der siden 86!!!🤭 Tirsdag var begravelsen! Etter den gikk jeg, Helle, Gudrun og Ted opp til hytta igjen! Og i dag kom vi hjem igjen. Skal på nattvakt i natt. Har trent to ørsmå økter med Isak, avleveringer , og det gikk ganske greit!!🙂
Fredag -søndag, 8- 10 august-08
Jobbehelg! Treningstips fra  Kicki og Bolly  i Vâstra Âmtervik på søndag. . Avleveringer.  Gå bakover  og klapp eventuellt i hendene slik at hunden følger etter deg og IKKE  motsatt!!  Få eventuellt hunden til å legge dummien i høyre hånd ved hjelp godbit  og belønning ,(klikker)
Stoppsignal: KORT signal!!  Stoppsignal i vann: kast en stein i vannet,  når hunden er der steinen  falt ned, blås ett kort stoppsignal, og kast en dummy til hunden, gjør dette mange ganger. Blås så stoppsignal når hunden er kommet halvveis ut mot steinen. Når hunden da snur seg mot deg, kast en dummy! Kast etterhvert en dummy langt ut,  send hunden, blås stoppsignal, kast en ny dummy til hunden og avslutt med at han får hente den første dummien som ett linjetag. 
Ved dirigering:   hold hånden langt fram, og  HELT STILLE!! 
Tren på å sende hunden ut til flere steder og varier avstanden og vinklene. Husk at det er vanskelig for en hund å bli dirigert flere ganger til samme sted.   
Torsdag 7 august-08
Høstens første fellestrening på Trondsbu! Vi var seks  stykker med hunder, selvfølgelig, Torunn, Nina, Odd Ivar,  Sturla, Anne Eva og meg! Vi delte oss i to grupper , nybegynnerene for seg!! Isak var først ut. Torunn kastet en vannmarkering med skudd til han.Han satt helt rolig, ventet på kommandoen og kastet seg ut i vannet, opptaket bra men  avleveringen ikke 100% Prøvde en gang til, og det samme skjedde igjen! Fikk det gode rådet og ikke stresse han ved avleveringen hverken før eller etter og ei heller stå og være som en vegg når han  kommer inn med "byttet" Han fikk så to landmarkeringer med skudd og han løper fint ut og henter men så blir det litt krøll ved avleveringene, igjen!!!😠     Prøvde for meg selv senere på kvelden, kastet to landmarkeringer, og da han var på vei inn til meg snudde jeg litt på meg, vendte hodet bort , var "mild" i stemmen og gjett hvem som da avleverte nydelig i hånden!!  

Så var det felt!Isak satt og så at det ble lagt ut 16 dummier! Sendte han ut og den første dummien tok han opp, slapp den og hentet en annen!!🤨
Men resten gikk på skinner, han hentet inn seks dummier på en ,to, tre!😀
Neste gang skal han ikke få se at dummiene blir lagt ut, får se hvordan det vil gå!!
Onsdag 6 august-08
Regn! Men hundene må luftes.Truls får nå Eukanuba med lam og ris, er spennt på hvordan han vil reagere på det foret.  Dro til Siap og tok ut Theodor og Truls og gikk en liten tur. Da det var Isak sin tur begynnte det å regne enda  mer så det ble ikke lange turen på han. Men jeg sendte han to ganger over veien , gjennom et høyt gress , og til et område der regnet hadde slått ned gresset. Første gang søkte han vidt men andre gang gikk det supert!!
Dro hjem og slappet av, følte meg rett og slett trøtt og sliten!!😥

Var såvidt innom travbanen på kvelden der Isak fikk hente tre dirigeringer. Arne skulle legge dummiene på samme sted og så gikk jeg og Isak litt  tilbake for hver gang. Arne misforsto andre gangen  og la dummien ut til siden. Fikk han til å ta  den opp igjen og legge den på samme plass men Isak hadde selvfølgelig sett dette og derfor ble det ikke rett ut men ut og til høyre! Men, han fant jo ikke noe der, og siste gangen gikk det uten problemer!! Avleveringene var også veldig bra, avsluttet der! 😀😀
Tirsdag 5 august-08
Livet må jo gå videre og hundene trenger aktivisering! Dro opp til Trondsbu  og tok først ut Theodor. Han var på hugget som alltid, og hentet både vannmarkeringer og landmarkeringer med stor iver!!🙂  Så var det Truls sin tur. Alle hundene hadde fått Vove i går,  og da ble  det  mye bæsj og jeg oppdaget allergi utbrudd i svangen og i brystet på Truls😥 Truls hentet  to vannmarkeringer og to landmarkeringer! Og alt gikk veldig bra, kastet landm. litt vanskelig, over en bakke slik at han måtte lete litt!!🙂 
Trente fot med Isak, hadde han løs hele tiden, kastet også en del vannmarkeringer, og en falt ned på andre siden, og det fikset han uten problemer!🙂 Trente avleveringer, klikk og godbit. Kastet også en dobbeltmarkering på land som gikk supert!!😀Ville så prøve Ut signal, men la dummien altfor langt fra han så det ble et vidt søk istedet,ekstrem, dum hundefører!🤒🤒 Prøvde en gang til , la dummien mye nærmere og da gikk det bra!🙂Avsluttet med hopp og lek med ball, og et par stopp signal!!🙃🙃          På fotballbanen, Arne la ut ut dirigeringer mens Isak så på, første dirigering gikk supert, mens avleveringen på den andre ikke var 100% .Avsluttet med at Arne lot som han la ut en dummy, sendte Isak ut, blåste stoppsignal og han STOPPET!!😀 kastet da en dummy som belønning  til han!🙂🙂
Mandag 4 august-08

En trist, våt, vindfull dag. Satt stort sett og funderte  over hvor fort livet snur. Ingen hundetrening!

Søndag 3 august-08
Oppe tidlig. Regn og torden.Klippet klørne på alle hundene og var uheldig  med høyre bakfoten til Theodor, det blødde og  nå fikk jeg bruk for klostopp! Dro  ned på fotballbanen, tok først ut Theodor, trente markeringer,innkalling  med avstandsbelønning og det gikk supert!!😀
Så var det Truls, trente fot, avstandskommando, (sitt fra ligg,) og innkalling med stå, brukte avstandsbelønning på han også  og det gikk i 100!!
La ut dirigeringer til høyre,venstre og på skrå til Isak men det ble for vanskelig!!😥 Han tjuvstartet på to dirigeringer  og jeg greide ikke å stoppe han, tok i mot dummiene uten ett ord og prøvde igjen.😥  Og så kom regnet, virkelig!!😥Avleveringene var heller ikke bra!😠 Det er det samme som gjentar seg, når det er stor avstand  får han stor fart og da blir det noen runder rundt meg! Gjorde det litt lettere, kortere avstand og da gikk det mye bedre! Trente så dirigering til venstre med en dummy som lå til høyre som forstyrrelse og det gikk fint!🙂 Men alt i alt en rotete trening  med Isak men veldig bra med de andre to!!🤭 Trente nærsøk signal på tomta senere og Isak toik inn fem tennisballer!!😀Avsluttet med stoppsignal som gikk greit!! 

Fikk så telefon om at Onkel Ragnar var omkommet i en bilulykke  på Andøya! Ord blir så fattige, kjære onkel, tenner lys og tenker  på deg!!
Lørdag 2 august-08
Regn! Stod tidlig opp og dro til Oslo for å besøke Elizabeth,   og var hjemme  i 1500 tiden. Ingen hundetrening kun litt klikkertrening med Isak i stuen, utgangsstilling, apportering og tunnell  og det gikk supert!!😀
Så ellers på Testm.  kampen til Ole Gunnar S. og så ble det en tidlig kveld!!
Fredag 1 august-08
Ny  treningsdag på Trondsbu! La først ut et felt 5 tennisballer og to dummier.. Tok ut Isak og lot han se at jeg la ut  to av ballene. Sendte han ut og han søkte veldig  bra, fikk inn 5 gjenstander ganske raskt!!😀 Satte han i bilen og tok ut Theodor. Torunn var på andre siden av vannet  med  sine hunder og hun kastet en vannmarkering til Theodor som gikk fint!🙂
Sendte Theodor  ut på felt søk og han fant to baller ganske greit, avsluttet med det og bandt han ved hytta! Tok Truls ut, og han fikk også en vannmarkering og nå fant han tydligvis et sted det var lett å komme opp av vannet!🙂Sendte han også ut på feltsøk, men han fant en ball, slapp den og tisset!!😠😠Satte han da i bilen!  Tok ut Isak og vi prøvde en dirigering over der han var i forgårs, han gikk greit over men søket ble altfor stort, løp nesten bort til hundene til Torunn men det ville de ikke ha noe av så han snudde raskt!!🙃Han fant dummien tilslutt og kom fint over til meg. Avsluttet med en markering på land på andre siden og det gikk supert!! Trente litt lydighet med Truls, innkalling og avstandskommandering og det gikk veldig bra!!🙂 Trente litt fot med Isak og sendte han ut på feltet og da hentet han inn en dummy og en ball,!🙂 
Da jeg kom hjem la jeg ut 6 tennisballer   og trente nærsøk signal, han hentet inn 5. Lot deretter som jeg la ut en tennisball, sendte han ut, og blåste stoppsignal, første gang  gikk det greit, andre gang,supert,  avsluttet der og nå er han kjempesliten,ligger rett ut!!
Torsdag 31 juli-08
Dro til Trondbu og slapp alle hundene. De løp rundt og snuste  men badet ikke før jeg gikk ned til vannet! Theodor og Isak kom seg ganske greit opp av vannet men Truls strevde og strevde. Han gir opp, og svømmer videre for å finne et bedre sted å komme seg opp, må trene på dette!!

Trente fot  og avleveringer med Isak og det går bedre og bedre!!🙂

Bruker klikker   både ved avleveringene  og fot gåendet og det fungerer veldig  bra ,må bare være konsekvent!!🤭🤭

Bandt en og en hund fast i hver sitt tre og kastet markeringer på vann med den tredje og det fungerte supert, ingen bjeffing eller piping på noen  av hundene!!😀 

Fikk kastet   dummiene nesten over til den andre siden  og Isak hentet greit! Ser hvilken vei vinden blåser på vannet og prøver å sende han ut slik at han får  dummien i nesen!  Det ble vel en fire ,fem dirigeringer og en land markering på Isak i dag. Er veldig fornøyd med dagen og har nå tre slitne hunder som  ligger rett ut og sover!!🙂
Onsdag 30 juli-08
Dro først til Oslo for å kjøpe for, kjørte deretter opp til Trondsbu. La ut to  korte spor til Truls og Theodor. Begge to fikk en liten dukkert før de gikk sporene etter ca 1 time. Truls er flink i blåbærlyng, og Theodor gikk bra langs en sti!!🙂  Torunn var også der med alle hundene og hun gikk over på andre siden av vannet og kastet dummier til Isak derfra og jeg gjorde det samme fra denne siden. Ser veldig godt hva vi må trene på , avleveringer og fot  i slikt terreng! Har ikke gjort det tidligere og det syntes! Men, er veldig fornøyd med at Isak svømte over og opp på   den andre siden for å søke etter dummiene.😀 Det ble vel fire markeringer og en dirigering . Hadde nok litt flaks på dirigeringen, han kom for langt mot venstre men siden vinden blåste riktig vei fikk han dummien i nesen og fant den greit!😎 Bandt han i ett tre nede ved vannet når jeg kastet dummiene til hundene til Torunn og Isak var kjempeflink, satt stille og rolig  hele tiden🤩🤩, unntatt EN gang!! Alle hundene var riktig flinke og jeg ble spesiellt imponert over Hampus som fikk en lang dirigering, over vannet og helt opp til hytta!!🤩🤩 Takk til Torunn for en kjempefin og lærerik trening!!😀

Dagen ble avsluttet   på  Siap  med tur med Viktor og Gro for Truls og meg!!😀😀 Veldig bra for Truls og få være med på tur alene  uten de andre  to!🙂
Tirsdag 29 juli-08
Våknet opp til overskyet vær, litt regn, fint vær for hundetrening!!😀
Avtalte trening med Nina  og dro opp til Trondsbu, har ikke vært der på over 3 år!!! Var der ca 1230 .Luftet bare Truls og Theodor, litt dårlig samvittighet for det, men de fikk leke og tur ut  på kvelden! Trente dirigering med Isak, økte avstanden etterhvert og det gikk veldig bra!😀 Han løper rett ut, men vi må øve mer på avleveringene!! Blir rotete og noe stressende!!😥  Gikk også fri ved foten og det går til tider veldig bra!!! Men, det er langt igjen, har ikke trent på det i slikt terreng og det jo absoluttt  på tide å gjøre det nå!!!Avsluttet den økta med   å kaste først en vannmarkering og så kastet Nina en markering på land,Sendte Isak ut på landmarkeringen,deretter dirigering på vann og det gikk fint!!🙂
 Det som var veldig moro var å se Chanel, hun har nesten blitt en sel  i vannet !!🤩
Så kom Torunn og hun kastet to markeringer over på den andre siden av vannet  til Isak. Sendte han  ut på begge som dirigeringer, ingen nøling, rett opp på land for å finne  dummien!!😀Har aldri prøvd det før men han fikset dette meget bra, han lurte  først litt på plastdummiene men tok de og kom inn til meg!!

Så trente Torun,  Frippe og Hampus, to  kjempefine gule labbiser!!Begge to ligner på Theodor, særlig Frippe som er litt mørkere enn Hampus. Frippe har 1.premie i NKL og Hampus 1.premie i EKL!!🤩 Moro å se hvor dirigerbare de var, særlig Hampus!!  Vi har mye å trene på .......

Må innrømme at jeg liker gule kraftige labbiser best!! Men, jeg er jo selvfølgelig ekstremt glad i Isak også selvom han er lang og tynn!!😀😘
Mandag 28 juli-08
Våknet tidlig, 0430 etter en bokstavelig hard natt i teltet!!  Og enda varmere enn i går!! Tok med Isak for å ta ned merkebåndene fra feltet i går og samtidig prøve å finne de tre gjenstandene som lå igjen der. Gikk inn i feltet, hadde Isak løs og han satte nesa i bakken og fant alle tre gjenstandene, to løsbitt, (lær/tøy)  og en strikket knute uten problemer!😀 

Dro en tur for å bade hundene i Gudbrands før vi spiste middag, mamma og Amira ble med oss. Amira har ikke svømmt før,( terv), men nå tror jeg det ble noen få svømmetak!! 😎Hun ble veldig ivrig da både Theodor,Truls og   særlig  Isak   kastet seg ut i vannet!! Er veldig fornøyd med at Isak kom raskt opp til meg med vanndummien   og alle tre avleveringene  var fine😀 

Kjørte en liten tur innom Furulunden   før vi kjørte hjem og la ut tre gjenstander, hanske, ball og dummy.Isak hentet greit inn dummien og ballen. Sendte han ut for å hente hansken, visste akkurat hvor den lå, og jeg så at han markerte den men han fortsatte å søke, men tilslutt løp han ut og hentet den!!  Vet ikke hvorfor han ikke tok den første gang, men jeg stod bare rolig, sa ingenting, og så virket som han tenkte, ok, får hente den f....  hansken da!! 

Kjørte tilbake hit i 1800 tiden, og var framme ca 2200. Kom hjem til et meget oppvarmet hus, får håpe  en får sove i natt. Ikke noe problem for hundene ,de ligger rett ut alle tre!!🙂
Søndag 27/7-08
Like varmt  men i dag skulle vi trene felt. 😎Jeg og mamma gikk bort til lysløypa for å finne, merke  og tråkke området ferdig. Gunvor skulle komme kl.1300 så da ville vi starte så fort som mulig! Hun har to tisper, Orry og Jessie, malinois og border c.Fint for mine hunder  å hilse på andre hunder, Theodor   var litt sur, Truls ble knurret litt på   og Isak gikk det greit  med! 
Isak var første mann   på feltet , han satt på linja og så på mens jeg la ut fire tennisballer og to  dummier. Sendte han ut og han løp og løp, og han  fant tilslutt  den ene ballen. Andre gang søker han bra, men bytter   dummien mot en tennisball!!😠  Sendte han ut for tredje gang og da fant han tennisball nr.to greit, avsluttet der! 🙂Er ganske fornøyd selvom jeg syntes han løper mye! Truls og Theodor fikk hente hver sin dummy, og det  gikk greit! Det gikk fint med de andre selvom alle merket varmen! 🙂Hundene til mamma og pappa, Amira og Varga var også flinke, selvom  det var lenge siden de hadde trent felt!😀  Tok Isak en gang til, hadde lagt ut fire gjenstander. Han hentet inn to  ganske raskt og jeg var flink og avsluttet med det!!🤩      Avsluttet med et bad med hundene i Gudbrands, hadde nesten lyst til å bade selv også men lot det være. Nå venter teltet.......
Lørdag 26/7-08
Kom fram til Drangedal  kl.1300 i strålende sol og  varmt!! Veldig fint for hundene her, inngjerdet stor tomt!!😀 Ingen hundetrening men sosialisering! Inger Kari kom på besøk på ettermiddagen og hun hadde med seg Korja, ei trivelig og aktiv puddeltispe på 4 måneder!🙂  Hun og Isak ble perlevenner og løp og løp, endelig fikk Isak ei som ville jage  etter han også!!🙃🙃  Truls og Theodor brydde seg ikke så mye om valpen,   og Theodor var mye mer interessert i Inger Kari. Etter foring av både to og firbeinte , litt avslapping,   avsluttet   vi dagen med å gå tur  til bygdetunet  alle sammen. Hadde Isak løs nesten hele tiden og han fikk lurt seg til et bad i Mokjenn!! Litt vanskelig  å komme opp fra vannet men han fikset det greit! Han storkoste seg, jeg hadde tenkt å trene   vannmarkering men det ble det ikke noe av, like greit! Han trenger litt ferie han også!  

Ble noen vinglass  på kvelden før jeg, Isak og Truls gikk ut og la oss i teltet jeg hadde tatt med meg! Har ikke brukt det 12 år så det var på tide  syntes jeg!! Våknet 0500 men lå til 0630 , da ble det foring av hundene og da la jeg meg inne.Deilig med myk madrass!!🙂 Fikk  vondt i ryggen, underlaget er nok litt for hardt for meg  men vi prøver ei natt til!!
Fredag 25 juli-08
Varmt!! Dro  på en liten handletur til Sverige  på morgenen. Fikk   besøk av Gro, Ellen og Viktor  på ettermiddagen. Viktor er broren til Truls, og han skal delta i NM i bruks i august!!😀 Lot Truls og Viktor hilse først og det gikk veldig bra, og slapp etterhvert Isak   også. Var litt spennt men det gikk uten problemer!!!😀😀  Ble ingen trening men veldig bra sosialisering!!

Trente litt med musematta om kvelden med Isak, og sendte han ut på to dirigeringer deretter! Den første gikk sånn passe mens  den siste gikk supert, rett ut, raskt opptak og bra avlevering!!😎 Avsluttet  med det.

I morgen drar vi tidlig til Drangedal og blir til mandag kveld!!
Torsdag 24 juli-08
Varmt!!   Trente litt på terrassen med Isak, det var den musematta igjen, da! Gikk sånn noenlunde. Jeg er nok ikke flink nok til å belønne kun når han gjør det riktig!! Dro  deretter en liten tur ned til Glomma slik at hundene fikk svømt litt!!
Ellers  nesten ingen trening. Var såvidt en liten tur på fotballbanen,. La ut en dirigering på ca 100 meter til Isak, tok så en kortere på ca 30 meter og det gikk fint!!🙂 Blåste ett par stopp signal  når han var på vei ut, han har ikke noe bråstopp men han stopper etter noen sekunder! Kastet også en markering som gikk greit.  Og der gikk den planen jeg hadde om å bare trene EN øvelse  pr.økt!!🤭🤭 
Onsdag 23 juli-08
Dro på en liten luftetur ved Funnefoss med hundene men der var stien nesten overgrodd!!😥 Dro derfor ned til Glomma ved gartneriet slik at hundene fikk duppet seg litt!!  Men det   var tydligvis  flyttet inn folk med ihvertfall to hunder  nede ved elva! Tok ut en og en hund og hadde de i bånd mens de fikk hente   en leke som jeg kastet ut på elva. Kanskje jeg må trene slik med Isak for å få trent inn riktig avlevering!!

Etterpå kun avslapning, avbrutt av lek med Nero da jeg kom hjem etter  tur med Isak og Truls.  Slapp Isak rett før vi kom hjem og så ikke at Nero og Tom kom gående. Isak var IKKE lydig og ikke Truls heller men fikk begge to med meg tilslutt, ikke lett med TO viltre hann hunder!!

Ellers litt trening på musematta med Isak, tror ikke han skjønner poenget ennå men, men.  Skal jo klikke når han har labben på musematta men han legger seg ned og da kommer  labben der, og jeg klikker jo  da. Men, han tror  nok at jeg klikker fordi han legger seg ned!🤨 
Tirsdag 22 juni-08
Først litt klikker trening med Isak. Prøvde å få han til å tråkke på musematta men han    trodde jeg mente  at han skulle legge seg eller sitte. Har trent på det tidligere. Er ikke sikker på om jeg skal holde på med den musematta, vi får se!!🤨 Dro  så en liten tur på Siap og badet med alle hundene. Både Truls og Theodor var i storform!!😀 Trente litt avlevering fra vann med Isak men det fungerte dårlig med   vann dummy med lang hale på! Han kom fint  opp av vannet men så ble det noen seiersrunder  med dummien!!!😠Og da hadde han absolutt ikke lyst til å gi meg den!! Tok  så en vanlig dummy og kastet en kort enkeltmarkering, først på land og så på vann og da gikk avleveringene  fint !  Litt kontakt trening , vel så mye kontakt ble det vel ikke ..........  til bilen.

På ettermiddagen lek på plenen med en og en hund og det var meget populært!!!😀  Trodde Theodor var  blitt helt bra igjen, men han har kastet opp en gang i kveld.   Håper det var siste gang!
Mandag 21.jul-08
FØRST: Truls er 6 år i dag!!!😀😀  Ble ikke noen markering  og ingen kake på han heller men men!!.
Theodor har ikke vært bra i natt, kaster opp og spiser gress!😥Håper det går over,   det virker som han får dette med jevne mellomrom, er ikke så lenge siden sist det skjedde.  Ikke noe særlig  trening i dag, er sliten er helgejobbingen. Var såvidt på Siap  men det ble kun lufting av hunder. Trente litt med musematte med Isak i dag men han skjønnte ikke at han skulle legge labben på den! Istedet for la han seg, har gitt han belønning for det tidligere!! Tok bare en kort økt, får prøve mer senere! Lot som jeg la ut to tennisballer i gresset, lot Isak løpe ut og søke i noen sekunder, blåste stoppsignal, og det fungerte, kastet så den ene ballen til han!!🙂 

Hele familien var tydligvis slitne i dag, vi la osstidlig, men så ble Theodor urolig igjen!😥 Har hatt han ute tre ganger og nå er klokka over 0200!
Siste gangen kastet han opp, håper det har roet seg nå!!
Lørdag 19 og søndag 20 juli-08
Jobber nattvakter fra 2000-0800 så ikke noe  særlig aktivitet med hunder. Lørdag en liten tur på Siap men fikk først hilse på den nye valpen til Line, Bob, en collie. Gikk så en liten tur på Siap. Truls og Isak var løse, trente stoppsignal med Isak og kastet en kjøttbolle til han når han var flink. De andre to skjønte opplegget og satte seg de også og da  måtte  jo de også få kjøttboller!!!🙃🙃

Søndag: våknet til regnvær etter nattvakt!😥  Fikk levert kaninene hos Eva, fint med plass i fryseren igjen. Var såvidt innom Siap og trente litt med Isak. Først kontakt og så prøvde vi targetstick for første gang! Klikket   når han satte snuta bort i den og det tok han ganske raskt!🙂
Fikk han til å følge etter den   og klikket og ga godbit   igjen. La deretter en kort dirigering over veien og ned i gresset og sendte han ut, gikk veldig bra!🙂Prøvde også en vannmarkering, han er noe treg opp fra vannet  så det må vi trene mer på! Avsluttet med stopp  og ut signal, kort avstand her også!!  Så åpnet himmelen seg,  dro  rett hjem for å gjøre meg i stand til den siste nattvakta på en stund!! 


 
Fredag 18 juli-08
En liften luftetur på Siap med hundene, ingen trening! Slappet litt av på ettermiddagen før jeg dro på nattvakt. Trente litt med Isak, linjetag   over til naboen, med perfekt avlevering!!😀  Lot deretter som jeg la ut noen gjenstander i lyngen her på tomta, Isak fikk løpe ut og når han hadde søkt   litt blåste jeg stopp signal   og kastet en dummy til høyre for han og sendte han deretter ut, gjorde dette to ganger  og det fungerte fint, var ikke så stor avstand men den får vi utvide senere!!

Ellers kun litt lek med ball på plenen før jeg dro på jobb! 
Torsdag 17 juli-08
Var bare hjemme og koste meg sammen med hundene!!😀  Men, måtte jo trene litt!! La ut en dummy over til  tomta til naboen, sendte Isak ut, og nå var ikke avleveringen 100%!😠  Satte han i bilen, stille og fredelig og tok ut Truls. Gikk en liten luftetur med han, lekte på plenen, satte han i bilen og tok ut Isak! Gjorde samme øvelse  igjen og NÅ var avleveringen veldig bra!! Tenkte jeg ville teste ut litt og  kastet en ball ned på Stian  sin tomt, gikk deretter og la ut dummien samme sted som sist. Så at Isak var veldig opptatt av ballen!! Gikk tilbake til han og sendte han ut på dummien, og det gikk supert!!  Sendte han deretter ut for å hente ballen, og han HUSKET den!!  Lekte litt  før jeg satte han i bilen, veldig kjekt med bil og bur!!😉Tok ut Theodor og tok en liten luftetur samt litt lek på plenen med han også!!🙂  Så litt rydding og avslapning , før Isak fikk hente en frossen kanin, han var litt usikker, men jeg løp unna og da kom han stolt bærende på den, avsluttet der!!😀
Onsdag 16 juli-08
Jobbet nattvakt så ikke noe særlig aktivitet før 1500. Gikk en liten lufte tur med en og en hund  rundt feltet!  Først Theodor,  mye hogst, men fint med en liten tur før middag!🙂   Hadde Truls løs nesten hele tiden, han har blitt så glad i den lille røde ballen at jeg lar han få løpe ganske fritt, men passer selvfølgelig på!! La ut  en  skjult dummy,   men lot som jeg la ut baller mens Isak så  og så på,  sendte han ut   x 2  !!  Det gikk  veldig bra begge gangene, han løp ut, søkte litt ,blåste stoppsignal, og sendte han ut til høyre!!  Flinke gutten min!!😀😀Ellers bare hopp og lek med   alle hundene, er i fin form etter  natt vakt, har drukket noen power king!!!!

Tok en lang , ca40 meter markering, hadde bestemt meg for at hvis Isak tullet med avleveringene var det rett i bilen, men  han løp rett ut  i full fart, hentet og avleverte til meg , nydelig!!😀 😀Skulle tro at han aldri gjorde  noe annet, men jeg vet... Lurer på om han er tankeleser............
Tirsdag 15 juli-08
Dro en liten tur på Siap med hundene på ettermiddagen. Tok ut alle tre  på en gang og gikk en liten luftetur der! Satte deretter Truls og Theodor i bilen og trente først linjetag med Isak. La ut dummien over veien og ned i en liten bakke, Isak satt litt inne på  gresset  på andre siden av veien. Han løp fint ut men så var det avleveringene da!!😠  Løp i stor fart forbi meg, prøvde igjen og igjen, og tredje gang var avleveringen ok! Skulle ha varmet opp med kontaktøvelser, han blir for gira og ivrig ser jeg  og da løper   og løper han!!😥Neste gang det skjer skal jeg sette han rett i bilen, uten å kjefte eller si noe som helst! Blir spennende å se hvordan han reagerer på det!!🤔    Tok et linjetag andre veien, mot et lite tre, ca 35 meter og da gikk det supert!!🙂  Trente også stoppsignal,  men han kommer INN mot meg og det ønsker en jo ikke!   På nært hold fungerer det jo, men må nok bare trene og trene på dette! Litt fot før jeg satte han i bilen, alt i alt  en rotete trening i dag!😥  Tok ut Theodor og   så Truls   og trente innkalling  og lekte med ballen og begge to var i storform, innkallingene gikk i 100!! 😀Truls var ekstra fornøyd da han fikk den lille røde ballen  med seg inn i buret etterpå!!  Kjørte innom Statoil på vei hjem og trente litt kontakt med Isak, klikk og godbit!🙂 
Mandag 14 juli-08
Gikk en liten tur i  lysløypa   med hundene før jeg startet på tilbaketuren fra Drangedal ca 1000. Ellers en liten luftetur med Isak før jeg må dra på nattvakt. Ingen hundetrening i dag. 
Søndag 13 juli-08
Sol og regn om hverandre. Gikk først en tur sammen med alle hundene, pappa, Amira og Varga. Turen gikk greit bare avbrutt av ETT forferdelig tordenskrall!!

Etter middag trening på fotballbanen. Fikk mamma til å legge ut to dummier  på hvert hjørne av fotballbanen og så  kastet  hun den tredje   som en markering!Sendte Isak ut  på dirigering på de to første som  gikk ganske greit selvom avleveringen på den første ikke var 100% Markeringen gikk greit! Trente så litt fot og fikk deretter pappa til å legge ut to dummier på hver sin langside  av banen.Den første gikk supert men på den andre løp han ut til venstre i stedet for rett frem tre ganger!!😠Men det som var positivt var at jeg greide å få kallt han inn alle gangene!😀
Gikk nærmere  dummien og tilslutt løp han ut, hentet  den  og kom tilbake til meg!🙂 Skulle fått pappa til å løfte opp dummien slik at Isak så den, er ikke sikker på at han gjorde det første gangen, men målet er jo at han skal gå på tegnet mitt uten at han har sett at noe er lagt ned!!

Avsluttet dagen med et langt linjetag på tvers av fotballbanen, Isak var med og så at jeg la  ned dummien, sendte han så   ut på ca 75 meter og det gikk i 100!!!😀😀  OG avleveringen var perfekt!!😎😎

Lørdag 12 juli-08
Tok med alle hundene og kjørte til Drangedal.  Stor kø ved Drammen, igjen!!!😠😠Og  slik har det vært siden 1982!!!😠😠Nok om det.


Ingen hundetrening. kun tur! Vekslende vær, sol og regn om hverandre. Var en liten tur innom sommerdansen på bygdetunet og traff mange gamle kjente, koselig!!😀
Fredag 11. juli-08
Fikk brev i posten i går fra NKK og Isak er fri for HD, han har A hofter!!!!😀😀  Men må vente i noen dager til før jeg får vite hvordan albuene er, idiotisk system syntes jeg!!😠

Ikke noe særlig hundetrening i dag.  Har vært og handlet og spist lunsj sammen med Lene. Tok en liten tur på fotballbanen  først med Truls, og han fikk bære den lille røde ballen hele tiden!!!  Han slapp den ikke før han måtte da vi kom hjem igjen!!   Lekte litt på  banen og gikk stien hjem igjen!! Tok så med meg Isak, hadde han løs hele tiden og k/t helt ned til fotballbanen, over veien også  og Isak var kjempeflink!!😀

Tok to enkle dirigeringer   og det gikk veldig bra, avleveringene også, ikke noe tull!! Blåste stoppsignal og det fungerer veldig bra når han er på vei INN til meg men ikke motsatt  vei!  Prøvde noen ganger, lot som jeg la ut ballen og sendte han ut, blåste stoppsignal, men han fortsatte å søke  til han plutselig stod bomstille!!  Kastet da ballen til han. Prøvde en gang til men da fungerte det ikke!!  Må nok dele opp og gjøre det lettere for han, prøvde på terrassen også og det ikke bra da heller!! Men, fri ved foten fra fotballbanen og hjem igjen gikk supert, k/t igjen!!!😀
Torsdag 10 juli-08
La ut tre baller i det høye gresset foran huset og sendte Isak ut på alle tre. De to første gikk supert, men på den tredje ble søket noe utvidet men han fant da ballen tilslutt.
Dro på Mogreina og la ut to spor til Truls og Theodor. Trente så kontakt med Isak i skogen, hadde han løs og klikket når han tok kontakt med meg!  Gikk ganske greit, selvom det tydligvis var mye å lukte på der!  Bandt  Isak til et tre slik at han så at jeg gikk ut et spor til han  og la leka hans i slutten av sporet. Gikk det med en gang, men han har nok ikke skjønnt dette ennå, virker som han tror det er søk. Han  løper fra den ene siden til den andre men finner leka tilslutt! La ut et nytt spor med en gang og med samme fremgangsmåte  men lot han ikke få så mye line og da gikk det mye bedre!🙂 Så var det Theodor sin tur  og jeg hadde ikke merket begynnelsen, trodde jeg skulle huske hvor jeg startet, at jeg ALDRI lærer!!!😠😠 Men vi fant da sporet tilslutt og Theodor gikk et bra  spor og fant slutten greit!!🙂Sporet til Truls gikk også veldig bra, han var ivrig og fant alle pinnene og slutten, som var den lille røde ballen som han har blitt så glad i!!😀 Avsluttet med kontakt   trening med Isak, to linjetag   og en markering, ca 20 meter,   der avleveringene var veldig bra!!😎  Prøvde også to stoppsignal, og DET må nok trenes på ja.  
Onsdag 9 juli-08
Fint vær! Har planlagt kurs jeg skal ha for Retrieverklubben  i formiddag og lagt under NYHETER, Kurs her på hjemmesiden!  Og tiden har gått altfor fort. Rekker såvidt å trene litt  med Isak før jeg drar på jobb!!

Lot Isak sitte å se på at jeg la ut fire baller i gresset foran huset . Isak hentet  greit  inn tre  og vi avsluttet med det!!🙂

Truls  og Theodor hentet  hver sin ball mens Isak så på. I dag var ikke Theodor så interssert i ballen, men ville heller spise gress mens Truls løp rett ut, søkte og kom rett inn til meg igjen!!🙂  Det er tydelig at hundene har sine dager hvor de er mer opplagt  enn andre dager, ikke så overraskende!!  Slik er det jo for oss også!! Men det er fort gjort å glemme det når en driver og trener!!
Tirsdag 8 juli-08
Var og hentet kaniner til jaktprøva vår i går kveld. Lot Truls og Isak få snuse på en  og det var jammen Truls som var mest interessert!!🤨
Dro deretter på Siap. Tok Truls og Theodor ut samtidig og trente kontakt med ball og godbiter med begge to samtidig som jeg luftet de og det fungerte kjempebra!!😀 Gjorde det samme med Isak. Han var løs og jeg klikket og gav han godbit når han var på min venstre side, og det fungerete også veldig bra, han holdt seg til meg hele tiden!!😎 Tenk om jeg kunne fått DET til overalt!!🤩🤩
Dro hjem og trente nærsøk med Isak  ute i enden av hagen  der det nå er veldig høyt gress!!La ut fem gjenstander og lot han hente inn fire! Det gikk ganske greit, men jeg ser jo at han har det veldig travelt, så   vi må nok trene mye på nærsøksignal!  Veldig fint vær ute og jeg må snart kjøre på jobb!!😥
Mandag 7 juli-08
REGN! Rakk en liten treningsøkt sammen med Christine og Selma før jeg drar på jobb! Trente litt fot  med Isak, og det gikk ganske greit!  Først med line og så uten. Christine og Selma satt ved siden av oss, og det virket ikke som Isak ble noe distrahert av det!  Kanskje Christine har rett i at jeg ikke bør gjøre det for vanskelig for han!!  Så var det dirigeringer, ca 50  meter og der dummiene ble lagt nede i en liten skråning! Selma hentet to og Isak hentet den siste. Isak satt stille og rolig, først med bånd og så uten,  mens Selma jobbet!!🙂  Han løp fint ut og hentet den siste dummien og kom i stor fart inn til meg men tok en liten omvei  og ville markere på ett tre før han kom inn til meg med dummien!!!😠😠 Da ble jeg sint og sa NEI og gikk mot han,   og   der han ble nok noe overrasket! Tok deretter en innkalling og så en ny dirigering og nå   var avleveringen nesten helt perfekt!!😀  Vi avsluttet der, takk til Christine og Selma for en fin treningsøkt!!🙂
Søndag 7juli-08
Dro på  fotballbanen for å trene litt med hundene før vi startet tilbake til Ullern. La først ut tre tennisballer i noe høyt gress og sendte Isak ut for å søke. Det gikk greit!🙂  Satte Isak  ved en lyktestolpe, bundet for sikkerhetsskyld!! Tok ut Theodor og lot han også søke etter tennisballer, og det gikk i 100!!🙂Kastet ball til Truls og i dag var det  virkelig fart på han også!!😀 Og Isak satt rolig og så  på,veldig fornøyd med det!😀😀

La  så ut tre dummier på enden av fotballbanen  og sendte Isak ut, ca 30 meter og det fungerte veldig bra unntatt avleveringene!!😠Isak løp ekstra runder rundt meg før han kom inn med dummiene, skikkelig irriterende, jeg sa NEI   men må kanskje være  enda tydligere!!😠😠 Satte han så løs ved siden av Truls som fikk en markering og Isak satt helt stille og rolig og så på at Truls kom inn og avleverte  nydelig!!!😀  Avsluttet med et linjetag til Isak og da var avleveringen kjempefin, kanskje han lærte av Truls!!🙃🙃
Fredag-lørdag, 4 -5/7-08
Ingen hundetrening. Dro rett til Drangedal fra nattvakt. Veldig varmt!!
Gikk en tur i lysløypa fredag kveld og trente litt fot med Isak. Ellers bare stille og rolig!

Lørdag, like varmt. Badet såvidt med hundene i Gudbrands. Gikk deretter en tur på bygdetunet    med Isak og trente fot. Først med line og så uten line  mellom benkene der nede og det gikk fint!🙂 

Torsdag 3 juli-08
Veldig varmt!!! Dro på Siap med hundene slik at de fikk avkjølt seg litt i ettermiddag!!  Trente  kun litt fot med Isak ,hadde han løs og det fungerer jo bra så lenge det ikke er forstyrrelser i nærheten. 

Tok en liten treningsøkt i kveld her ute på plenen med Isak og Truls. Kommanderte sitt og bli og så fikk Truls hente en dummy to ganger mens Isak satt og så på, og Isak var kjempeflink!!😀
Kastet deretter dummien ut til siden og kallte Isak inn men da var han ikke SÅ flink. Sa NEI og gjorde øvelsen en gang til og da gikk det fint!! Gikk så litt fot med Isak mens Truls satt og kikket på, og det fungerte supert!🤩
Avsluttet med å kalle inn Truls på terrassen mens Isak satt ved siden av han. Gikk rundt på andre siden av huset slik at jeg ble usynlig for begge hundene, gikk tilbake etter ca 1 minutt og begge to satt spikret, flinke gutter!!🤩🤩


Theodor kastet opp i dag, lurer på om det ble litt for mye svømming på han i dag🤨. Husker det har skjedd tidligere når han har vært i litt ekstra aktivitet!  Men han  var veldig fornøyd da bare han fikk være med meg på  møte i jaktkomiteen🙂 Vi gikk en liten luftetur før vi kjørte hjem og Theodor  ligger fremdeles i bilen, men han må ut derfra ganske snart for jeg skal på jobb!!

Onsdag 2 juli-08
På bildet sitter Kristin og Hedda sammen med Truls etter han gikk sporet sitt på Mogreina i dag. Truls virket sliten men med   litt hjelp kom han seg igjennom sporet!🙂 Kristin gikk ut spor både til Truls, Theodor og Isak. 
Theodor fikk nok det vanskeligeste sporet men han løste oppgaven greit selv om han var litt på villspor noen ganger. Men det er bare for meg å stå rolig når jeg ser han er ute av sporet, og så finner han ut selv hvor sporet går men det er lettere sagt enn gjort!!  Isak så at sporet ble lagt ut og han   fikk gå med en gang! Men, han skjønner nok ikke dette helt, ble mye løping  frem og tilbake. Han må lære seg å sette nesa ned i bakken. Men jeg kan ikke vente annet, har  vel gått  tilsammen tre spor med  han  i løpet av dette året!  

Trente etterpå stadga med  Isak. Han satt ved siden av meg på linje med Kristin som kastet leker ut i skogen og som Fant hentet inn.  Isak satt ganske rolig, belønnet han med godbiter!  Avsluttet etter ca fire  omganger og satte han inn i bilen.  Resten av dagen ble det  avslapning,   både på meg og hundene,er veldig varmt i dag. Skal snart kjøre  på jobb!
Tirsdag 1 juli-08
Avspaserte noen timer fra jobben.Hundene satt i bilen og i tillegg er jeg ikke helt i form! Dro på Siap.  Tok først ut Theodor og han fikk svømme og hente ballen et par ganger. Så var det Truls sin tur. Kastet ballen ganske langt ut, og han svømte bra men da han kom opp fra vannet sjanglet han og greide ikke å stå på beina!!😥 Tenkte først det var et epileptisk anfall men det var det ikke .Var redd han skulle falle ut i vannet så jeg fikk på han lina. Fikk satt han ned og så stod vi rolig i ca 10 minutter. Gikk så sakte til bilen, han sjanglet da også men han greide å hoppe opp i bilen og da vi kom hjem var alt ok igjen, heldigvis!🙂  Husker broren hans, Viktor hadde noe lignende da han var liten, er ikke godt å si hva det kan være! Kanskje stress,   for lite væskeinntak, for varmt i bilen, tror vel ikke helt det men en vet jo aldri!!! 
Tok så Isak ut og trente sitt og bli og litt fot. Kastet   ballen over hodet  på han, ut i vannet uten at han fikk hente  med en gang. Får nok  ikke kaste  noe særlig til han i ukene som kommer!!
Mandag 30 juni-08
På jobb 0800. Trente litt med Isak da jeg kom hjem  fra jobb. Stadga, kastet baller og dummier rundt han, han løp etter gjenstandene to ganger men så  skjerpet han seg!!😀😀MÅ nok trene mer på forstyrrelser nå, han er blitt så ivrig!Trente deretter stoppsignal når jeg sendte han ut, det fungerte ikke de første gangene men så gikk det ganske greit, men det må nok absolutt generaliseres!!   Nok trening for i dag, i morgen blir det ingenting, jobb og styre møte!!
Søndag 29 juni-08
Vi ble delt inn i to grupper og prøvde vilt. Isak fikk prøve and og kråke. Han var litt skeptisk til å begynne med men så var det ingen problemer men det må trenes på! Så gikk vi inn i kaninhenget. Fullt av kaniner som løp fram og tilbake! Isak var ganske flink, fikk han til å sette seg og se på meg når det kaninene løp omkring!!  Han ble litt opphisset og  jeg valgte da å gå ut derfra men er fornøyd med han, han tok ikke helt av!!🙂  Så var det to og to som skulle delta på jaktprøve. Vi var hund nr.2. Første  markering gikk ikke så bra, den ble kastet i en liten grop med gress  og det virket ikke som Isak ville søke der men han  fant dummienm tilslutt!Andre markeringen gikk supert, rett ut og rett inn!!😀Så var det søk, hundene hentet annenhver dummy og det gikk bra, vi avsluttet med nærsøk signal og det gikk også ganske greit🙂Så kom regnet, og så var det lunsj og avslutning. Inga Lena oppsummerte det ganske greit,  stadga, bestemt ovenfor hunden, være lugn og konsekvent!! Så var det fotografering,så  en liten lufte/løpe tur med Briar ! Startet  ca 1500 , kjørte litt feil og var hjemme nærmere 2230  og hadde en noe sliten hund med meg!
Lørdag 28 juni-08
Vi ble delt i to grupper og vår gruppe med Suzy som instruktør startet med markeringer på ett jorde! Den første markeringen ble kastet litt ute på en øy og hundene hadde litt problemer med å lokalisere dummien. Vi økte avstanden etterhvert men det gikk stort sett greit! Isak løp fint ut, men gikk over i søk og da han kom inn med dummien hadde han så stor fart at han løp forbi meg! 🤔Ellers gikk det ganske greit selv om han ble noe ivrig, særlig da andre hunder kom inn med dummmiene!!!😠Hadde problemer med stadga stort sett hele tiden. Så ble dummiene kastet mellom to høyballer, Isak var ganske flink, men stoppet og tisset   før han kom inn til meg og da var for seint til å si NEI til han, jeg er altfor treg!, timing!!😠😠   Været var skiftende, fra  øsregn til stekende sol!! Etter lunsj var det linjetag med ut signal og deretter felt! Linjetag og ut signal gikk veldig bra men fotgående kunne nok absoluttvært bedre!!😥  Så var det felt, Isak søker  bra men så vil han bytte dummy, og i tillegg er han ikke lydig etter han  kommer inn med dummien, han vil ut og søk/snuse igjen! 😠Der MÅ jeg være mer bestet og si NEI og HIT, Isak tåler det!! Isak fikk avsluttte dagen med å gå en tur og løpe litt med kullbroren Brine, og det var nok populært!! Isak sov inne den natta!  Jeg hadde glemt å ta med meg grillmat, flaut!🤭🤭Men Ingrid spanderte mat på meg, igjen🤭🤭Uansett, takk for god mat Ingrid og takk for salat til           . Var ikke helt i form og hostet en del og forstyrret nok en del av de andre, sorry til dere!!  Overnattingshuset var ikke ferdig, manglet dører og noen vegger så da ble nok ganske lytt! 😥
Fredag 27 juni-08
Skal egentlig jobbe i helga men har tatt meg fri for å delta på treff for 1 åringer i Sverige, nærmere bestemt Norrgården  noen mil utenfor Norrtälje. Og har funnet ut at det er godt over 50 mil herfra!!! Starter i 12-13 tiden i dag og håper det går greit med nakken, har tatt den siste voltaren tabletten og er heldigvis blitt mye bedre!! Isak er heldigvis i stor form i dag, og sikkert veldig klar for trening i morgen!!😀

Var framme ca 2000  og traff  IngaLena, Suzy, og ikke minst Ann Hilde, Anneli og Ingrid. Vi har alle hunder fra samme kull.  Ingrid og jeg delte rom slik vi gjorde på Østre Malma men Isak var så urolig at han sov i bilen den første natta.!  Det ble en nokså sen kveld, vi ble sittende oppe å drikke litt rød vin og spise riskaker til ca 0100!
Torsdag 26 juni-08
Hadde bestillt time hos Veterinær i dag, Bjørn Moen. Isak skulle røntges, HD/AD og vaksineres,  Truls skulle vaksineres,og  Theodor skulle få sjekket  urinkvaliteten. Strevde fælt med å få tatt noen dråper av han i dag tidlig!!

Var der i nesten tre timer og det ble en dyr fornøyelse, 3300,-!! Men alt så bra ut, både bildene og prøven til Theodor  så da håper vi at alt er i orden!!🙂  Syntes synd på Isak, han sjangler og en ser tydelig at han ikke føler seg helt vel😥  Har lagt han i det store buret under trappa ,der får han slappet skikkelig av!!
Onsdag 25 juni-08
Isak ble 4 beste unghund i årets NLM konkurranse og det med 0 i felt søk!!😀 😀Ble ekstra motivert til å dra ut å trene da jeg fikk vite det!!🙂
Dro først på Siap ,gikk en liten luftetur  og hadde alle tre løse!!
Travbanenen, neste!Men, da jeg kom dit var nesten all vegetasjon og buskas borte!!😥  Men fikk lagt ut et felt oppe på haugen mot riksvei 2, det var ulendt, mye  kratt der men la ut 7 tennisballer. Hentet Isak og han hentet greit den nærmeste til høyre, sendte han ut igjen og så at han løp forbi noen baller men så satte han nesa på og hentet greit inn tre baller  og da gav vi oss!! 🙂 Jeg hentet selv inn de siste tre. Satte Isak i bilen og tok ut Theodor. Gjemte tre baller  godt under gresset, og der var  det  mye gress!!. Theodor søkte rolig og fant alle tre  uten problemer. 🙂Gjorde det samme med Truls og han var også riktig flink, rolig søk uten noe ekstra løping!🙂 Så var det Isak, tenkte dette var en fin øvelse for å få han til å sette på nesa. La ut tre baller, og på den første søkte han rolig, men på den neste tok han en ekstra løpetur   før han begynnte å søke skikkelig, men fant den også greit og den siste gikk også uten problemer! Kanskje jeg bør ha linje på han når vi  trener på dette🤔  Nå skal vi ikke trene felt på noen dager, kan nok bli for mye av det gode!!
Tirsdag 24 juni-08
La ut ett spor til Truls,   og oppdaget  etterhvert at jeg hadde mistet mobilen min i sporet! Jeg lot   sporet ligge i litt over en time og satset på at Truls ville finne den, og det gjorde han, nede i lyngen!!😀😀 Sporet var ikke langt med to vinkler og han fant både tennisballen og den lille røde ballen greit. Han hadde litt problemer på slutten da det blåste  en del men det gikk ok!
Møtte Nina på travbanen  og vi la ut et felt med 12 dummier til Isak og Chanel. Merket hvor  vi la apportene. Da jeg sendte Isak ut første gang  løp han rett ut og luktet der Kaisa hadde tisset tidligere!😠😠Men fikk sendt han ut og han hentet greit to dummier. Tredje gang jeg sendte han ut byttet han dummy, jeg fulgte ikke godt nok med, stod og skravlet!!🤭 Ellers så løp han langt og mye! Så at han løp forbi noen dummier og han løp ikke dypt nok til å hente den ytterste  dummien!! Avsluttet da han hadde hentet inn fire dummier. Vi kommanderte hundene sitt og bli, og gikk selv og hentet de fire siste!! Veldig bra trening å trene med flere hunder på linja, blir ekstra forstyrrelser og det trengs, så dette må vi gjøre igjen, Nina!🙂  Prøvde klokka med Isak i kveld og det fungerte veldig bra!!🙂 Avsluttet med å kaste ut to dummier og så sende han  ut på dirigering  på en og en, og det gikk også fint!!   Hadde ikke så store avstander men det får vi trene på en annen gang! 
Mandag 23 juni-08
Dro ned på travbanen  og la ut ett spor til Truls, 4 pinner og med godbitskål i slutten av sporet! Sporet lå ca 1 time. Kan ikke si at Truls var så veldig ivrig men  det gikk ganske greit, tullet litt på slutten, men det var sikkert min feil, er lenge siden sist, skal prøve å få lagt ut et nytt spor i morgen hvis jeg er i form til det!!   Så var det felt, og Isak sin tur. La ut tre  tennisballer   og to dummier  uten at han så det. Sendte han ut og han løper fint ut men det blir en del løping fram og tilbake før han finner noe!!😥 Han MÅ lære seg å skru på nesa med EN gang, for han løp tilogmed bak meg, skulle ha kallt han inn før han kom så langt, må huske på det neste gang!  Han hentet etterhvert inn tre gjenstander og innleveringene gikk veldig bra!!😀   Hentet Theodor og så fikk han hente de to siste gjenstandene, han var ikke så ivrig i dag som i går men han fikk inn både ballen og dummien!!

Tok ei økt til på kvelden og fikk Arne til å legge ut tre tennisballer og en dummy. Isak satt og så på at gjenstandene ble lagt ut. Har merket der hvor gjenstandene ligger og da ser jeg tydelig at han løper rett forbi!!  Men, syntes det gikk bedre nå, Isak hentet tre gjenstander og så satt han og så på at jeg hentet den siste ballen! Trente også litt fot, må være konsekvent, det blir  fort uryddig og det vil jeg ikke ha noe av!!
Søndag 22 juni-08
Hadde egentlig ikke tenkt å gjøre noe i dag men fikk med meg Lene en tur på travbanen. La ut ett felt, 6 dummier og to tennisballer og brukte klyper til å merke hvor gjenstandene var lagt!!  Sendte først ut Theodor, og han som aldri har gjort dette før løp ut og hentet inn to dummier som om han aldri skulle gjort noe annet!!😀Så var det Truls sin tur, men han gikk bare og snuste,tisset og sparket med bakbeina!!  Men da Lene viste han dummien løp/gikk  han ut og hentet den!!  Avsluttet, og tok  heller en budføring  og det gikk greit! Isak hentet inn tre gjenstander uten problemer men da jeg sendte han ut på den fjerde ble det bare løping  igjen !😥 Men med hjelp av nærsøk signal hentet han inn den siste tennisballen. Han må lære  seg at  nesa skal være på HELE tiden!!   Avsluttet med at Isak skulle sitte rolig  ved min side mens Lene lekte og herjet, først med Truls, og det gikk greit! Det ble verre med Theodor for han er mye  mer ivrig enn Truls og det smittet selvfølgelig over på Isak!  Men Isak var ganske flink,  selvom det ble litt vanskelig når Theodor ble kallt inn rett foran nesa hans, men dette skal vi trene på fremover!🙂 Tusen takk til Lene for kjempegod hjelp!!😀😀
Lørdag 21 juni-08
Stod opp kl0500 og dro til Haslemoen for å delta på årets NLM. Det var seks poster og vi startet veldig bra på post 1. Linjetag  uten påvirkning med skudd for Isak og det gikk fint, de andre tre hundene gjorde det også bra, men så kom post 2, feltsøk. Sendte først ut Isak og han greide omsider å ta inn den første dummien, sendte han ut  enda en gang men da bare løp og løp han!!😥 Etter mye om og men fikk han inn nr.2 og da sendte de andre ut sine hunder.Det vi ikke visste var at hvis ikke alle hundene hadde tatt inn to dummier hver, ble det null poeng på hele laget, og det ble det dessverre!😥  Har lært en viktig lekse, at NÅ er det på tide å trene på felt!! Tredje post gikk ikke noe bedre, Isak løp ut, men tisset eller bæsjet før han hentet inn dummien. De andre hundene ville ikke løpe ut, eller ikke langt nok ut, så her ble det ikke mange poeng heller. Fjerde post var dirigering på ett hogstfelt, jeg gikk ut og la dummien mens Isak så det og det gikk greit!Litt uryddig ved fot og sitt og bli, det er  noe vi må trene på med FORSTYRRELSER!! Femte post var walk up. Isak hentet først og det gikk greit! Sjette post  var to enkelt markeringer , en kort og en litt lengre og det gikk supert, og de andre hundene gjorde også sine saker bra!!😀 Takk til Christine, Odd Ivar, Sturla og Kari for en hyggelig og lærerik dag!!🙂Var hjemme 1830 og det ble en tidlig kveld på både meg og Isak!!                       
Tilslutt , GRATULERER med dagen pappa!!😘
Fredag 20 juni-08
En liten luftetur på Siap før jeg dro til doktoren, har fått skikkelig vondt i nakken og greier nesten ikke snu på hodet!!😥 Kastet litt ball og hadde litt drakamp med Theodor og Truls, ble  ikke den helt store gløden pga av nakken min men bedre enn ingenting! Trente litt sitt og bli med Isak men uten forstyrrelser fungerer det jo supert!!!🙂 Avsluttet med  to enkeltmarkeringer, tanken var at han skulle komme raskt inn til meg for å få godbitene i skåla jeg hadde satt ut, men første gangen greide han å ta godbiten før  jeg rakk å sende han ut og det ble ikke noe  større fart på de to andre markeringene heller!😥 Trente litt sitt og bli utenfor forskjellige butikker med Isak i ettermiddag, det trengs, han får veldig lav hale og vil fortest mulig inn i bilen igjen!!   Nå ligger han og sover, håper han er i form til i morgen!  Da kjører vi kl.0600 til Haslemoen og skal delta på årets NLM!
Torsdag 19 juni-08
Dro fra Drangedal og var innom pappa på sykehuset før jeg dro tilbake til Skarnes. Rakk såvidt den siste jakttreninga før sommeren. Det var meg, Christine, Sturla og Kari. Vi har på Odals værk, litt opp i skogen,   kjempefint treningsområde!!😀 Været var ikke det beste men  det må vi regne med! Trente fot til vi kom til der vi skulle trene, MÅ være konsekvent på dette, Isak vil veldig gjerne  løpe foran meg🤭Christine kastet ut 12 dummier og så sendte vi ut en og en hund. Isak var første mann, og han hentet den nærmeste dummien, ble litt surr med avleveringen og da det var hans tur igjen hentet han enda en dummy som lå nær linja vi stod langs. Så slapp vi alle hundene og det gikk bedre enn sist gang vi gjorde det🙂Isak skjønnte nå at han skulle søke og ikke leke med de andre hundene, nesten da!!🤭 
Den siste dummien var vanskelig å finne, så det ble mye løping for hundene men  tilslutt fant Isak den  med veldig god hjelp fra hunden til Kari, hun markerte på dummien og Isak søkte, og fant den, godt samarbeid!!😀 Tok så et par linjetag, og det gikk veldig bra!🙂 Men må tydligvis trene mer på sitt og bli når det er andre hunder som jobber, og også når jeg går  fra han, da blir rumpen veldig lett og  han vil følge etter meg! Avsluttet med en vannmarkering som også gikk bra!!😀
Onsdag 18 juni-08
Dro en liten tur innom Siap før jeg kjørte til Drangedal. Kastet en enkeltmarkering på vann til Isak og da han akkurat hadde levert dummien kastet jeg  ballen bakover og det fungerte bra!🙂 La så  ut et lite felt med tre dummier, men det ble nok for liten avstand for han byttet dummy to ganger!!😠😠 Han har ikke gjort det tidligere  men det måtte vel komme!
Sendte han ut den tredje gangen og da gikk det greit!

Prøvde et lite felt på tomta i Drangedal på kvelden, uten den helt store suksessen!  Isak byttet ikke  dummy  men tullet med avleveringen, tror han rett og slett var lei,!! Avsluttet med en happy bumper og tok tok så Amira ut, og sendte henne ut på felt mens han stod inne i stua og så på!!  Tror nok det var motiverende!😎
Tirsdag 17 juni-08
Dro først til Siap der  alle hundene fikk hente dummier/ball på vannet!Ville prøve noe ekstra med Isak og kastet en dummy ut på vannet da han var på vei inn med den første dummien, VELDIG  dumt, og særlig siden vi ikke har prøvd dette på land ennå,EKSTREMT dum  hundefører!!😠Prøvde dette en del ganger  og en gang fikk jeg han inn, men da tjuvstartet han på den andre dummien og da hørte han ikke på NEI eller på fløyta!Tok noen dirigeringer på land rett fram og det gikk bra, andre gangen så han ikke at  jeg la  ut dummien! Trente litt fot med klikker  og det fungerte veldig bra!🙂
Dro på travbanen på ettermiddagen, prøvde først å legge ut dummy uten at Isak så det, satte han så  på plass, kastet en ny dummy  ut til venstre og sendte han så ut på et linjetag, meget mislykket!😥Han ville hele tiden hente den sist kastede dummien,   jeg ropte NEI og fikk stoppet han men måtte tilslutt vise han linjetaget og så sende han x 2, og da fungerte det supert!!😀 Berit holdt jaktkurs, skulle egentlig bare sitte og se på de andre jobbet men siden det var stort frafall fikk jeg være med!!😀OG det trengte vi, oppdaget at Isak er noe motvillig til å apportere fremmede dummier!!Fikk låne 5 dummier av  Nina og Berit, takk til dere, så nå får vi trene med de  i noen dager.🙂Ellers gikk fot gående ganske greit, klikk og godbit fungerer!😀Fikk også testet ut om det som jeg prøvde på vann  tidligere i dag,  fungerte bedre på land! Og det gjorde det, selvom om Isak stoppet litt da Berit kastet en ny dummy da  han var på vei inn , men han kom helt inn til meg med dummien, veldig fornøyd med det😀😀 Avsluttet med å gå en tur rundt banen, tok med  Theodor og Truls  og hadde de løse sammen med Berit og de tre labbedamene hennes  og gjett om det var populært!!
Mandag 16 juni-08
Var innom sykehuset og besøkte pappa før jeg kjørte til Skarnes.Rakk akkurat treningen på travbanen!!🙂 Det var vi som skal delta på NLM til helga, Kari, Odd Ivar ,Sturla   samt  Christine som skal være medhjelper! Berit var ansvarlig for treningen og ledet oss med stø hånd gjennom de ulike øvelsene! Isak var ganske flink men da vi skulle sende mer enn en hund ut på feltsøk, skjønnte han ikke så mye. Ville leke med de andre hundene  i stedet for å jobbe!!  Han hadde også   problemer med en dirigering rett fram, ville ikke løpe ut men begynnte å søke nesten med en gang. Prøvde to ganger alene tilslutt og da gikk det selvfølgelig supert! Skal legge ut noen dummier i morgen uten at han ser, og så sende han ut, får se hvordan han løser det!   Er også veldig fornøyd med at jeg greide å få han inn til meg da han drev og søkte på feil sted😀Har hatt problemer med det tidligere.

Tilslutt fikk vi gjennomført kvalifiseringstesten, stor takk til Berit som var dommer!!😀
Søndag 15 juni-08
Besøkte pappa på sykehuset i Skien. Deretter en liten treningsøkt på fotballbanen i Drangedal. Gjorde det samme som i går, la ut en tennisball i to hjørner av fotballbanen og sendte Isak ut og det gikk veldig bra! Trente også litt fot med line og klikker og det fungerte supert!🙂 Må nok trene med mye mer forstyrrelser   så fort som mulig!!
Torsdag 12.06 til lørdag 14.06.08
Er fremdeles i Drangedal. Pappa er blitt litt bedre så jeg har fått litt lyst til å trene hund igjen!! Dro til Sannidal, trente hopp over hinder samt dirigering  med utlagt dummy i en firkant på ca 50 meter. Det var satt opp to ringer der og  jeg ville  at Isak skulle hoppe over båndenene, neste gang SKAL jeg henge en jakke e.l. over slik at jeg er sikker på at han ser hindringene!!! Han ble   usikker og hoppet for tidlig, tydelig at han ikke så båndene😥 Trente ellers på dirigeringer  og fot gående! Var såvidt en tur  i Treungen på idrettsbanen og trente det samme, sendte Isak ut til venstre men han ville gå mot høyre to ganger. La ut dummien på nytt, viste han dummien  og da gikk det greit! MÅ trene mer på dirigeringer samt fot  gående !! OG tenke på hvordan vinden blåser!!🤭 
Har vært på fotball banen  her i Drangedal i dag x2. La ut to baller i hvert hjørne av fotballbanen og sendte Isak  ut, deretter  to laange linjetag, og det gikk supert!! Så var det fot gående med line og klikker , samt stopp  signal og UT kommandoen, og det gikk også veldig bra, har en veldig flink hund!!!🤩🤩  Avsluttet med noen happy bumpere, og nå ligger Isak ved siden av meg og sover, er nok noe sliten!!
Lørdag 7 juni-Onsdag 11 juni-08
Dro til Drangedal. Pappa ble operert lørdag 7 juni!Operasjonen gikk greit men han ble dårligere ut på kvelden. Han ligger fremdeles på sykehuset og situasjonen hans er ikke avklart!!😥Håper det beste og har ingen lyst eller motivasjon for hundetrening nå!!
Fredag 6 juni-08
Altfor  varmt!! Møte på jobben fra 1100-1400. Og så er det nattvakter  hele helga!! Ingen hundetrening!!
Torsdag 5 juni-08
Fremdeles veldig varmt!!Dro på Siap men nå er det fullt av folk og stadig biler som kjører frem og tilbake,   håper og tror   det blir  bedre når varmen slutter.  Tok ut en og en hund og lot de bade ved begynnelsen av den første dammen. Trente ikke noe med Truls og Theodor. La ut to tennisballer og en vanndummy  i høyt gress og sendte Isak ut på søk. De de to første hentet han greit inn, jeg blåste nærsøk signal når han var i  nærheten av gjenstandene og det fungerte fint.😀Men tredje gang  søkte han vidt og kom  inn bak meg. Stoppet han og sendte han ut på nytt og da gikk det uten  problemer!!🙂  Dro på jakttrening i kveld men rakk ikke å bli med på noe trening!!😥 Det var siste kveld på lydighetskurset så  jeg dro dit litt før 1900. Merethe hadde satt ut godbitboks som alle hundene skulle gå forbi  uten å ta noen godbiter, og alle hundene var riktig flinke🙂  Jeg prøvde litt med Isak også og det gikk veldig greit men så var det et kumlokk i nærheten og da ble han ekstremt lav, krøp nesten på bakken og hadde halen mellm beina!!😥 Skjønner ikke hvorfor han er så redd  disse kumlokkene!!🤨🤨  Prøvde igjen senere, men han VIL ikke gå på et slikt lokk, men da jeg la en pølsebit på lokket tok han godbiten!🙂 Kastet ellers ball og lekte med han, litt fot ble det også!! Ellers hadde Merethe bakt en veldig   god sjokolade kake og det var en hyggelig avslutning på et trivelig kurs,   med flinke deltakere og hunder😀😀 
Onsdag 4 juni-08
Varmt!! Lå bare inne i ro sammen med hundene og slappet   av etter nattvakt! Dro til Sverige på ettermiddagen . Trente litt fot og nærsøk  på plenen med Isak når temperaturen ble levelig  ut på kvelden  og det var det den dagen!! 
Tirsdag 3 juni-08
 Hadde med meg Isak på lydighetskurset i går og   han ble med da vi alle gikk en tur   fra Vegstasjonen til sentrum! Isak var ganske flink og vi fikk virkelig øvd på fot gående selv om det kanskje ble i meste laget for han! Det var veldig varmt, trafikk og andre hunder rundt    han så det var nok  "jobbigt".  I tillegg  syntes han  kumlokk ikke er noe særlig og nekter å gå over eller på slike ting! Jeg tvang han ikke men vi får  øve på det senere!

Idag er det like varmt,  dro  til Siap da jeg våknet   for å bade hundene . Tok først ut Theodor og han   storkoste seg , på bildet står han og venter på at jeg skal kaste ballen!!🙂Kastet  ball ut i vannet til Truls også, men han var rød under den venstre poten, får rense og smøre salve på senere.Så kom Viktor og Gro og da ble det herjing!!!Guttene løper og har ballen om hverandre, og ingen knuffing!!😀😀Gro herjet med Truls og ville ta ballen fra han og det syntes han var toppers!!😎😎Tok så ut Isak, som nok har litt respekt for både Viktor og Gro, men han tødde opp etterhvert! Trente litt nærsøk og Ut kommando, ellers bare Bus og lek!

I kveld er det styremøte og   deretter  nattvakt!
Mandag 2 juni-08
Varmt i dag også!! En treningsøkt sammen med Nina og rødpelsene ved Lysen, rett  i nærheten av Brandval.Theodor og Truls hentet hver sin dummy på vannet,Truls  knallet tilogmed, men det var  nok pga varmen!🙃 Kastet deretter en enkeltmarkering til Truls men han var  overhodet ikke interessert!! Trente litt fot med Isak og nå MÅ vi prioritere det framover!!
Skal også trene på nærsøk  signaler. Kastet først to enkelt markeringer til Isak, veldig nærme vannet, og han hadde veldig lyst til å løpe ut i på den første markeringen, men jeg fikk stoppet han!!😀 Deretter kastet Nina en dobbeltltmarkering, Isak var på vei mot den sist kastede e markeringen men da bjeffet Chanel på han, og da snudde han og hentet inn den   markeringen som ble kastet først! Vi gjorde denne øvelsen en gang til etterpå,  vet ikke om han husket hva som   sist  skjedde,men  nå løp han rett ut og hentet  den første dummien. Sendte han ut på den andre og det gikk bra! Nina kastet deretter en lang vannmarkering , Isak løp ut og ble litt usikker og så sa jo jeg noe og forstyrret han, men jeg fikk han til å snu å svømme ut mot dummien ved hjelp av UT kommandoen, har aldri prøvd  det på vann men det fungerte!!😀Avsluttet med tilsammen fire linjetag, hvorav en gang gikk han over i søk, men jeg fikk kallt han inn til meg og sendt han ut på nytt!! Er veldig fornøyd med det,har hatt problemer med å få kallt han inn fra søk!! Tusen takk Nina for god hjelp i dag!!😀
Søndag 1 juni-08
Nydelig vær!!   Syklet til Skarnes for å se på utstillingen. Traff mange hyggelig folk, tilogmed fra Sverige og så på  mange fine hunder!!🙂
Kanskje jeg stiller Truls neste år!!  Dro deretter på Siap, alle hundene fikk bade. Trente så ett par enkeltmarkeringer med Isak  som gikk veldig bra, fine avleveringer!!😀Tok deretter en høyre  ut og en innkalling med stopp signal og ut tegn, alt dette fungerte 100% 😀  Får vel trene med større avstander etterhvert!! Avsluttet med et par innkallinger  og det var tydligvis nok for Isak , han har sovet nesten i hele kveld!!
Lørdag 31 mai-08
Varmt!! Dro til Nannestad kirke og så at Kai og Lise Lotte ble gift!!🤩
Deretter var det en liten tur med hundene før det var total avslapping på terrassen, igjen!! 😎😎
¨Fredag 30 mai-08
Møte på jobben kl.1200 men rakk såvidt å lufte   og bade hundene først!! Dro på Siap og tok ut en og en hund! Kastet ball og tok et par innkallinger med hver hund og det gikk supert!!!😀  Ellers ingen trening,kun   avslapping på terrassen!!    😎
Torsdag 29 mai-08
Rakk såvidt en liten tur på Siap før jeg dro på jobb. Tok ut en og en hund. Theodor fikk hente og bære ballen uten noen innblanding av noen og det var tydligvis helt toppers!!😀  Og det samme syntes nok Truls også!!😎
Han hadde den lille røde ballen i munnen hele tiden og hadde absolutt ikke lyst til å slippe den. Tok en lang innkalling   og kastet ballen bakover da han kom i full fart!! Isak fikk ballen da han satte seg frivillig, trente en del ganger på det! Har hatt problemer med at han ikke setter seg med en gang når jeg gir kommandoen! Trente også på sitt og bli, han har begynnt å reise seg når jeg går en viss avstand fra han, vi fikk rettet på det i dag, trur eg!!  Ellers tok jeg et par innkallinger, trente først fart og så at han kom rett inn foran meg, varierte belønningen, med ball og godbit!  Og det var det vi rakk i dag,  hadde en riktig trivelig økt!!!😀
Tirsdag 27 og onsdag 28 mai-08
Varmt fint vær. Theodor er heldigvis bedre men skal dra til dyrlegen og få en skikkelig undersøkelse av han. Ingen hundetrening. Har gått et par lufteturer  og hundene har såvidt fått badet på Siap før jeg har dratt på jobb!!
Mandag 26 mai-08
Theodor er ikke bra. Har kastet opp i noen dager og er grinete på de andre to hundene.Har gitt han ris  og blir han ikke bedre må vi ta en tur til dyrlegen. Nesten ingen hundetrening, tok et par innkallinger utenfor fraktavdelingen med Isak, i tillegg en høyre dirigering, gikk veldig bra! Så var det på jobb og var ikke hjemme før 0100
Søndag 25 mai-08
Dro ned på fotballbanen! Et linjetag med Isak, gikk supert!!😀Arne kaster enkeltmarkeringer x 2,   og stod   ca 5 meter fra dummien  sammen med Theodor som forstyrrelse  for Isak, men han brydde seg ikke!!!😀 
Tok deretter  innkallinnger med   forstyrrelser, dummier, gikk uten problemer!!  Tok så en  venstre ut, veldig bra!!   Men Isak tjuvstartet et par ganger, må tydligvis trene på sitt og bli   framover, kan det være  alderen, han har vært 100% sikker på stadga men.....??  😠

Ellers bare avslapping på terrassen i finværet!! 😎
Lørdag 24/5-08
EKSAMEN!!!  Oppe tidlig, og her øste regnet ned!!!😥 Var i Drøbak kl. 0845. Var nr. 3 inn og   alt gikk veldig bra, eksamen bestått!!!😀😀 

Var hjemme ca 1130. Tok noen enkeltmarkeringer  med Isak, tok deretter
en dirigering til høyre og så ett par innkallinger,og det gikk uten problemer!!🤩Fredag 23 mai-08
Har tatt to innkallinger med Isak,samt litt lineføring! Så at Nero kom gående opp   bakken her  i bånd og da benyttet jeg sjansen til å ta ut Isak, hadde han løs og i dag var han kjempeflink, hørte på meg og var  bare såvidt bort i Nero  og hilste på han!🙂  Ellers var vi på Siap og gikk tur, Throdor først, kastet ball og tok noen innkallinger! Gikk litt lengre med Isak og Truls, Isak ble litt forstyrret av de som kjørte på vannski men det gikk greit, var redd han skulle hoppe i vannet! Tok  noen innkallinger med Truls som gikk i 100!😀 Så avstandskommando, han har litt framdrift men men.  Truls er kjempefin i pelsen nå, har sluttet å røyte og klør ikke noe på labbene!!😀😀  Og nå har han gått på DD for laks og ris til Hills. Bytter nå til Eukanuba, sensitive skin  og fungerer ikke det like greit kommer jeg til å bare bruke DD foret framover, selvom   det er svindyrt!!
Torsdag 22 mai-08
Våknet i 1230  tiden  etter nattvakta og dro på posten og hentet Hurtta selene og de var kjempefine, brun og blå!😀MEN, jeg har nok kjøpt en størrelse for liten, skulle tatt 90 cm! Enda jeg målte både Truls og Isak så passer selen AKKURAT!! Har  tenkt å bruke sele på de når jeg går litt lengre turer! Dro fra posten til Siap og slapp alle hundene løse  og gjett om de koste seg!!!😎😎 Isak var veldig oppmerksom, får håpe han husker at jeg var noe sint i går kveld,men det fungerer vel ikke akkurat slik🤔 Rakk å lufte før det  virkelig   begynnte å blåse og regne!! Rekker ikke jakttreningen i kveld , får prioritere lydighetskurset!!    Hadde med meg Isak og Theodor og det regnet!😥 Tok såvidt ut Theodor på slutten av kurset og Isak fikk komme å hilse på noen av de andre hundene. Han stod helt stille   da en hann hund snuste på han, hadde bust  og var usikker. Tilslutt fikk han hilse på Bea, ei søt lita labbe frøken og det var trivelig!🙂
Rakk såvidt hjem før jeg måtte kjøre på nattvakt!!
Onsdag 21 mai-08
Dro på travbanen og kastet tre enkeltmarkeringer til Isak! Kastet på samme sted  alle gangene  men økte avtanden jeg sendte han og det gikk kjempebra!! Bra opptak og fine avleveringer!😀  Trente så på stoppsignal og ut kommando  x2 , tok lenger avstand  enn  tidligere og det gikk uten problemer,  nesten. Den andre gangen tok Isak seg en ekstra runde før han kom inn til meg med dummien!😠  Kastet en happy bumper til han  og det samme skjedde igjen!!😠😠 Tok så ett linjetag og da gikk avleveringen uten problemer!!🙂  Spørs om det er noe ubevisst  jeg gjør  når han tar en ekstra runde,sving før han kommer inn til meg, eller ER han   avogtil rett og slett full av f??  Hvem vet!!  Dro så hjem og gikk en liten tur i skogen bak huset med Truls og Theodor. Synd det er hogd så mye bak der, det har blitt vått og gjørmete så hundene ble helt utgrist etter den lille turen.Måtte derfor tilbringe noen timer ute før de fikk komme inn igjen, ikke så populært!   Tok en liten økt på ettermiddagen også  med Isak, to enkeltmarkeringer,  og det gikk veldig bra, ingen problemer med avleveringene!🙂 La så ut  ut to tenninsballer i ett lite skogholt og sendte han så ut på søk, blåste nærsøk signal når han var i nærheten av    ballene og det fungerte også  bra! 😀    MEN, om kvelden da jeg  skulle lufte han,hadde han løs løp han ned til Nero,  som kom gående i bånd! Isak  hørte ikke på meg, har IKKE innkalling på han!!😮  Gikk og hentet han,kallte han inn på kort avstand, roste han men    var uoppmerksom   et lite øyeblikk og da løp han jammen enda en gang ned til Nero, avstand på 50 meter, da ble jeg virkelig sint!!😠 😠Ble overrasket for han har vært lydig men ikke nå, tydligvis. Dette må trenes på, får følge med når Nero kommer igjen og er ikke Isak lydig  da .............Kom nesten for seint på nattvakt pga dette tullet også!!!
Tirsdag 20 mai-08
Her er alle gutta på den nye terrassen Arne akkurat har satt opp!🙂
Ikke noe særlig hundetrening i dag. Avspaserte i noen timer fra jobben for å lese til eksamen men det har ikke blitt så mye lesing....Hundene har fått ormekur i dag. Truls og Isak panacur mens Theodor har fått drontal. Han fikk drontal for han har kastet opp når han tidligere har fått panacur, men han har kastet opp i dag også!🤨  Har trent innkalling med Isak og kastet tre enkeltmarkeringer samt   trent ett stoppsignal og UT kommando  og det gikk veldig bra!!😀  Gikk en liten kveldstur med Isak  sammen med Lene rundt feltet her og hadde han løs! Plutselig for en katt over veien og Isak løp etter, men fikk kallt han inn igjen, er veldig fornøyd med det!!!😀
Mandag 19. mai-08
Lydighetskurs i Kongsvinger. Hadde med meg Theodor og Isak. 
Theodor fikk hilse på noen av deltakerene og fikk godbiter og da var han kjempefornøyd!!! 😀 Han hadde tilogmed noen "klaskedekk"
Ble   deretter med sammen med Isak på slalomgående, det var kun fire andre hunder, men det gikk ikke så   veldig bra! Isak var ukonsentrert ! Og  da jeg trente fot på gressplenen, ville han bare snuse og snuse!!😠😠Helt ulikt han!!  Dro i båndet med det hjalp lite!🤭 Tok en innkalling og jammen sakket han farten og ville snuse, igjen men da ble jeg😠😠  Andre gangen gikk det mye bedre men jeg er ikke helt fornøyd med han i kveld.🤨
Men nå MÅ jeg lese til eksamen!! Skal presentere innkalling av frittløpende hund med foil  på lørdag og har ALDRI gjort det før, gruer meg litt!! 
Fredag-søndag, 16-18 mai-08
Jobbehelg. Ingen hundetrening, nesten. Tok ett par innkallinger med Isak på lørdagskvelden  og kastet to enkeltmarkeringer  hvor vi trente på at han kom inn rett foran meg og satte seg  og det gikk veldig bra!!😀Ellers regn, snø og kaldt!!😥 
 
Torsdag 15 mai-08
Kun innkallingstrening  på Siap, gikk veldig bra!😀Jaktttening på Odalverk, fikk ikke blitt med de andre men kastet to enkeltmarkeringer til Isak + en en  UT kommando, og det gikk supert!!🤩  Dro så på lydighetskurset i Kongsvinger i øsende regnvær!😥 Først teori, vaksinering, flått  og ormekur  deretter praksis.  Deltagerne var veldig flinke, god kontakt og flinke hunder men vi avsluttet en halvtime før tiden, noe som jeg troer alle satte pris på!!😀 
Onsdag 14 mai-08
Dro først på lyntur til Sverige og så var det lufting av alle hundene på Siap.
Trente  deretter  innkalling med en og nede på fotballbanen og det gikk i 100!! 😀Tok så ett linjetag og to enkeltmarkeringer til Isak. Og det gikk greit,   men må trene på avleveringer rett foran meg! Så var det en liten luftetur med Theodor  og så var det Truls og Isak som fikk en  litt lengre tur. Hadde Isak i belte og sele og tror jeg skal forsette med det!  Må vel kjøpe ny sele til han. Truls har en egen sele som   han bruker når han går spor men tror jammen jeg skal   begynne å bruke sele på han også  når vi går litt lengre turer!! 
Tirsdag 13 mai-08
Dro rett ned på jordet her og kastet noen dummier til hver hund. Og i dag var Truls virkelig på hugget!!🙂Theodor hentet også noen men ser at   han fort blir sliten!😥  Kastet to enkeltmarkeringer  til Isak og  det gikk veldig bra, avleveringene fungerte også!!😀Så litt fot og avsluttet med å trene ut signalet som også gikk uten problemer!!😎 
Mandag 12 mai-08
Dro en tur på Siap i fin været. Nesten ingen hundetrening. Kun innkalling med Isak, prøver å få han til å komme inn rett foran meg i stedet   for inn
 på min venstre side!At jeg ikke gjorde det fra starten!!😠
Lørdag 10 og Søndag 11 mai-08
forts. Stadga: Alf Rønn. Gruppen vår ble halvert etter lunsj, en hund var sliten, og de to andre hadde for liten trening. Vi tre andre stillte opp på linje og så ble det kastet dummier over en grøft og inn i ett skogholt. Jeg var spennt på hvordan Isak ville takle dette men denne øvelsen gikk uten problemer. Hunderførerene måtte gå selv å hente dummiene.Så ble det noe vanskeligere, vi gikk inn i skogen og det ble kastet dummier rett foran oss,og hundene ble sendt ut en og en for å hente, ingen problemer her heller!🙂 Hazel,  ei lita lab.tispe ble berørt av alt dette og Gunilla valgte å avslutte😥Håper det går bra med den videre treningen!!   Så var på linje igjen og nå kastet instruktøren dummier både foran og bak oss. Jeg var ikke forberedt så vi misset en dummy, en må være lynrask selv også, snu  seg, og så sende ut hunden, men neste gang var jeg forberedt  så da gikk det bra!!😉 Så ble det skutt ut en løpende hare, Isak var kjempeflink og knallet IKKE!!😀 Avsluttet med  en  kanin  dummy som ble slept foran oss, jeg valgte å stå litt unna, Isak var ivrig men oppførte seg bra!!Gikk deretter nærmere og Isak stod stille selvom han nok gjerne skulle tatt den kaninen 😎  Siste station:Anders Eriksson, linjetag/nærsøk. På linje igjen, dummien ble kastet i samme område hver gang mens vi gikk på linje og sendte hundene med lengre og lengre avstand. Og det gikk kanon bra!! 
Instruktøren var imponert over hvor rett, raskt  og langt Isak og den andre hannen løp uten noen form for tvil!!! 🤩🤩Avsluttet med det, altså ingen nærsøk øvelse men det var HELT greit! Er veldig fornøyd med dagen og Isak var jâtteflink!!! Det var ekstremt varmt og ingen skygge hele dagen men fikk såvidt  dyppet Isak nede i en liten bekk!! Både jeg Isak var slitne etter denne dagen og det smakte godt med en kald øl da jeg kom tilbake til campinghytta!!   Dro fra Falun i 10  tiden på søndag og var hjemme ca 1500. Ingen hundetrening, bare rydding ut av bilen og klesvask!!
Lørdag 10 mai 08
På plass på Svedensgård kl 0900  i strålende solskinn! 🙂Vi ble delt inn i grupper på 6 ekvipasjer fordelt på 5 stationer. Jeg og Isak kom i  gruppe 5 med unghunder. Første station: Tegn og dirigering, instruktør:Inga  Lena Djurberg. Vi startet med fotgående,  oppstilling på rekke, innkalling en og en foran linjen, samt dirigering  på ca 10 meter til  dummier som ble kastet inn i ett lite skogholt! Isak løste disse oppgavene bra, men vi må trene mer på fot!Innkalling og henting av dummier gikk fint, men jeg må bruke fløyta i stedet for å rope på han og huske på og ikke si BRA når han egentlig ikke har vært flink!🤭 Walk up, Leif Norin. Isak var riktig flink, hadde han løs  og det ble skutt og kastet dummier, Isak knallet EN gang men jeg fikk stoppet han!😉  Markering,Leif Hernefalk. Alle på linje og vi gikk fot, og så ble det  skutt  og  kastet en markering  på ca 70 meter. Isak løste også dette veldig bra!!😀 En gang kom han litt ut av området men jobbet seg bra inn igjen!😀Det ble også kastet en markering rett til høyre for linjen og så en ny markering, vi skulle da vise hunden og si  NEI til den første markeringen og så sende på den siste markering  og det gikk uten problemer, flinke gutten min!!!  Avsluttet med en markering som ble kastet over en bakketopp. Isak strevde litt og ville ta dummien som hjelperen hadde, hun sa NEI til han og da våget han ikke søke mer!😥 Men vi avsluttet med en form for happy bumper og det fungerte bra!🙂Isak fikk også snuse på , samt å gripe en plast dummy!! Så var det lunsj!! PUUH
Fredag 9 mai-08
Dro til Falun via Charlottenberg og handlet. Og det ble en rundtur, vi kjørte etter gps   og den skulle vise oss raskeste vei, men jeg er jammen ikke sikker jeg! Vi ankom Lugnet camping i Falun i halv 7 tiden  i strålende solskinn!
Torsdag 8 mai-08
Trente   stoppsignal med Isak. La ut dummy, satte Isak ca 10 meter fra og kallte han inn  og blåste så stopp  signal og ga så UT tegnet, fungerte veldig bra!🙂 La deretter ut noen baller nede i skogen og blåste nærsøk signalet, det gikk greit men tror vel ikke han helt har skjønnt det signalet ennå. Avsluttet med innkalling når han var opptatt med å søke etter en tennisball, og det gikk også bra!🙂  Var såvidt innom jakttreningen før jeg måtte dra på lydighetskurset i Kongsvinger. Hadde bare med meg Theodor men han fikk trent litt  han også. Kontakt og møtetrening med   ei løpsk tispe   i nærheten, syntes Theodor var riktig flink!😀  Det var nok heller Truls som skulle deltatt på dette!!!  Imorgen drar vi alle sammen til Falun, treningsdag   på lørdag!
Onsdag 7 mai-08
Endelig hjemme igjen!!Dro på Siap og badet alle hundene. Trente litt med Isak, lot som jeg la ut tennisballer og lot han så søke fritt før jeg blåste han inn til meg. Dette gikk bra, hadde ikke så stor avstand  men får øke etterhvert. Tok også og la ut en dummy, satte Isak ca 10 meter fra den og kallte han inn. Isak ville snu og løpe mot dummien men jeg fikk stoppet han, kallte han så inn til meg, blåste stoppsignal og sendte han ut for å hente apporten, og det gikk greit!🙂  Slappet så av resten av dagen i nydelig vær!!😎
Tirsdag 6 mai-08
Deltok  med Isak på linja sammen med gruppen til Jamie. Det ble skutt både foran og bak linja. Det ble kanskje for mye for Isak for han  var HELT umulig!😠😠Hoppet og bet i båndet og ble ekstra vill da hundene kom inn  til linja med apportene!! Skulle tro  jeg ALDRI hadde trent
stadga!😥  Bengt kom bort og satte seg virkelig i respekt overfor Isak!! OG Isak oppførte  seg  faktisk  resten av økta. Men, jeg så at han ble noe trykket så jeg gikk og satte han i bilen etter ca 20 minutter! 

Deltok  på linja   ca 30 minutter etter lunsj. Og Isak oppførte seg ganske bra, var nok sliten etter å ha vært på kurs i 6 dager!! Fikk med meg at ved dobbeltmarkeringer skal en peke mot og si nei til den markeringen hunden ikke skal ta før en sender på den riktige markeringen!  Og, igjen, stopp signal    på lange avstander er viktig. Det ble kastet dummier på ca 50 meters avstand  men hundene skulle forbi disse og over pløyd mark og opp på to øyer   hvor det var kastet 10 tennisballer. Alle hundene var kjempeflinke, en måtte få  de forbi med å rope UT  og så blåse nærsøk når de nærmet seg øyene. Vi har virkelig noe å trene på framover!!!!
Mandag 5 mai 08
Delte rom med Ingrid og Briar   og det gikk veldig bra , kullsøster til Isak!! Nydelig vær!!😀 Østre Malma er  ett fantastisk sted, har lagt ut flere bilder i fotoalbumet!!Skulle egentlig ikke trene  noe med Isak men Inga Lena tok en liten økt med oss nybegynnere noen timer før lunsj. MÅ trene på fot,   og fungerer ikke det, bruk line,  viktig med sakte marsj når en går på linje!! Bruk ikke så mye ROS , være tydelig, uten så mange ord, altså   stadga, NEI, FOT,. SITT!!

Deltok med Mark Bettison på ettermiddagen, tips:  ved vann markering,  ta i mot dummy med en hånd, si shake, sitt  og fot. Hunden trenger ikke sitte ved avlevering eller markering og blås rolige nærsøk signal!!  Veldig viktig at hunden kan STOPP  og    UT signal!!!  Bruk fløyta   på stopp signal, og UT kommando, mye skriking!!  Men hjelp  hunden når den skal feks over en bakke eller lignende  med ut kommandoet!! VÆR KLAR OG VIT HVA DU SKAL GJØRE!
Søndag 4mai-08
Vilthåndtering med Isak og han tok både due og and uten problemer!!!

Så var det  linjetag med skudd i strålende solskinn. Isak var noe ukonsentrert og da jeg sendte han på  linjetag rotet han en del selv om han fant dummien tilslutt!   Fot gående var også rotete  og jeg bestemte meg for å dra etter lunsj! Skulle jo tiil Østre Malma, ca 5 timer med noe feil kjøring!!
Lørdag 3 mai-08

Innkalling med forstyrrelser! Anita lot som hun la ut baller i ett område, jeg slapp Isak og lot han søke en stund, kallte han så inn med fløyta!Da det ikke fungerte skulle jeg springe ut og fortelle han hva jeg syntes om dette!
Øke asvtanden etterhvert!Og når han adlyder er det julekvelden, enten med godbit. leke eller dummy!  Linjetag med hvit dummy!Gikk bra men må trene sitt og bli etter avlevering, han blir for ivrig til tider!!

Stoppsignal, ta med hunden ut og legg dummien ned., gå tilbake ca 25 meter , sett hunden og gå selv noen meter. Kall inn hunden, blås stopp signal og si UT, med høyre hånd opp mot himmelen.skal hunden ut mot venstre bruk venstre hånd!

Nærsøk: legg mange tennisballer i ett område, dra gjerne ballen etter bakken for å skape vittring , hunden ser ikke dette, ha hunden så i line og blås nærsøk signal.  ROLIGE blås!!

Fredag 2 mai-08
Vi trente stadga og det gikk fint!Deretter  enkeltmarkeringer  som også gikk  bra men da Anita la ut veldig små dummier, ble Isak usikker men med hjelp apporterte han den også!Må tydligvis trene på ulike dummier, størrelser,. lukt og lignende!  Prøvde å gå fot mot der jeg skulle sende han men det gikk dårlig, må trene også i skog!!🤭 Må også roe han ned når han kommer inn med dummien, ta i mot den, si  SITT  og  FOT !  Utsatte han for skudd for første gang og det gikk uten problemer!!🤩  Tok også ett feltsøk for første gang og Isak tok inn 5 dummier uten problemer!!
Torsdag 1 mai-08
Startet grytidlig  og var på plass  ved Ransjøen i Sverige i god tid før kl 09oo! Alle ble delt inn i ulike grupper og jeg fikk Anita Norrblom som instruktør og skulle tilbringe de neste dagene sammern med Leif, Maria, Tina, Eva og Johanna, riktig trivelige mennesker og hunder 🙂  Vi startet først med teori  hvor alle presenterte seg selv og hundene. Anita snakket om hårdhet, kontakt, temperament , lydnad, passivitet og stadga!!  Og jeg som trodde at jeg hadde stadga på min Isak  men han hadde blitt tenåring  denne uka, løftet på benet for første gang når han skulle tisse!Fot   gående gikk ganske greit, fikk det rådet og si foT og rykke til i båndet!  Innkallingen gikk bra!  Men Isak ble EKSTREMENT interssert i en kanin dummy,  som ble dratt sakte forbi han når han satt på linjen! Måtte ta han ut fra linjen og trene kontakt.  Delte rom med ei flat tispe, men Isak roet seg ikke i  tøyburet   inne så han lå tre netter i bilen!
Onsdag 30 april-08
Gikk årets to første spor med Truls og Theodor på travbanen. Sporene var litt over 1 time gamle. Theodor var første mann og han gikk bra  og fant sporslutten greit, godbit boks, ingen pinner!!🙂 Truls rotet litt mer, det var vind og han ville gjerne gå på overvær,  syntes å være noen spennende lukter men så satte han snuta ned i bakken og fant sporslutten med litt hjelp!🤭   tror jeg får avslutte med godbitboks i sporslutten  for å få opp motivasjonen! Isak fikk også ett spor rett ned i skogen her. Han så jeg gikk og la ut leka hans. Virket ikke som han skjønnte hva han skulle gjøre i begynnelsen, han stod bare og kikket men så var han i gang og gjett om det gikk unna!! Måtte holde igjen, og han  virret fælt men han fant leka og da var han kjempestolt!!😀😀 Og kastet to markeringer til han i dag, 6 dager siden sist, og det gikk supert!! Dro senere på Siap, traff Gro og Viktor der og gjett om hundene koste seg!!🤩🤩 Tok først  ut  Truls  og han syntes nok  Gro er veldig spennende Vi trente innkalling, og hundene fikk ekstra utfordringer da hundene måtte løpe skrått i stedet for rett frem og Truls tjuvstartet da Gro ropte "fot" til Viktor. Hadde nok greid og stoppet han men jeg var for treg!🤭 Truls greide også å snike til seg to svømmeturer, han har blitt frekk på sine "gamle" dager!🙃 Så tok jeg ut Isak og han  og Viktor løp og løp... Trente ett par innkallinger med Isak også og det gikk greit,  men bør vel trene mer på innsitten! Isak ligger nå utslitt på gulvet, han trenger hvile for i morgen drar han og jeg på Labrador Camp i Sverige!🤩🤩  
Tirsdag 29 april-08
Ingen hundetrening i dag, nesten! Har vært i Sverige  sammen med Lene  og betalt kr.350.- for treningsdagen i Falun på pinseaften. Traff Gro  og Viktor såvidt på Siap før jeg dro på styremøte i Kongsvinger. Truls og Viktor løp litt rundt og var veldig fornøyde, ikke noe kjekling eller knurring på hverandre og nå er det ganske lenge siden sist  de så hverandre!😀
Slapp deretter Isak ut og det gikk også veldig bra!! Vi tok en  skjev innkalling  ca 25-30 meter  der  jeg stod rett foran Viktor  og Gro stod foran  Isak. Gro  kallte først inn Viktor, og da kom Isak også, det ble nok litt for vanskelig for han. Jeg skulle nok kallt inn Isak først , men men. Vi prøvde en gang til og da stillte jeg meg foran Isak, og han lettet litt på rumpa men satte seg igjen da Gro kallte inn Viktor. Så var det Isaks sin tur, og det gikk fint, avsluttet der!!🙂 
Mandag 28 april-08
Dro på Siap med hundene da jeg våknet etter nattvakta. Tok  ut en og en hund!Trente kontakt og innkalling med både Truls og Theodor og tenk
om farten, interessen og intensiteten hadde vært slik alle andre steder også!!🤩🤩 Men da må det jo trenes andre steder også 🤭🤭............
Kastet litt ball og trente innkalling med Isak  og det gikk også uten problemer selvom det var en gjeng med unger som drev og  lekte rett i nærheten!!😀
Men den dyre grønne ballen fra Canis forsvant i det ene vannet, får se om den dukker opp når de tapper ut vannet til høsten. 🤔 Så var det hjem til foring og litt hvile før det var lydighetskurs på Kongsvinger. Tok med alle tre og de satt i bilen under hele kurset. Tok Truls ut på slutten men det kunne jeg egentlig spart meg, det jeg ikke visste var at den ene tispa hadde løpetid så Truls snuste og snuste, umulig å få kontakt med han!😠
Dette bør absolutt trenes på men da er det fint å vite det før en tar ut hunden!!Theodor snuste han også men ikke så ille  og Isak brydde seg nesten ikke!🙂
Søndag 27 april-08
Siste samling i Drøbak, hadde med  meg Theodor i dag også og han fikk hilse på noen hyggelige tisper, ei labradoddle som hadde løpetid og ei lita golden frøken. Er vel unødvendig å si at han var VEELDIG fornøyd!!🤭

Ellers ingen hundetrening! Prøvde såvidt litt ro trening med Isak, har han ved siden av meg og stryker han mellom frambeinene, og han vred seg som en ål! Så dette må tydligvis også trenes på, men det får vi ta
senere!
Rakk såvidt å komme hjem før jeg måtte dra på nattvakt!!
Lørdag 26 april-08
Instruktør  kurs  samling  i Drøbak. Hadde bare med meg Theodor som syntes det var   helt greit å få være med alene!!🙂 Han fikk også møte forskjellige hunder da vi skulle observere hunder som møtes  og det var jammen ingen lett oppgave!!!  Vi har så altfor lett å tolke hundene og tillegge de følelser vi ikke vet noe om! Veldig lærerrikt!🙂

Da jeg kom hjem ble det bare litt dekk  og utgangsstilling trening på Isak.
Fredag 25 april-08
Dro på Siap med alle hundene. Tok ut Isak og Theodor sammen, og det gikk veldig bra, de herjet litt på slutten av turen men Theodor sier klart fra når det er nok!! Isak så to ender nede på vannet og hoppet i vannet og svømmte  mot de, fikk heldigvis stoppet han men MÅ være obs ved en senere anledning!! Må trene mer innkalling med forstyrrelser! Tok så ut Truls  som var veldig fornøyd med å slippe Isak!!Vi gikk litt fot, tok noen innkallinger , men plutselig stod Truls og nistirret på de samme  endene og plutselig var han også i vannet og svømmte mot de!!🤨🤨Hadde aldri trodd det!!!😮😮Og  han svømte ganske langt ut før han snudde og kom mot meg igjen! Må  tydligvis være obs på han også, han ALDRI vist noen interesse for fugler tidligere!!

På ettermiddagen tok jeg ut en og en hund og lekte på "plenen"utenfor huset, ingen dummy kasting i dag !🙃🙃
Torsdag 24 april
Dro til Trandum for å møte GroN, hun har ei irsk setter tispe på 7mnd, trivelig  hund!🙂Trente ikke noe særlig med mine hunder men jeg MÅTTE selvfølgelig  kaste noen dummier til Isak,og ting gikk som forventet, dårlig fart og opptak😥
Prøvde at Gro holdt dummien ned mot bakken, og meningen var da at Isak skulle hente den i stor fart, men det gjorde han IKKE, tror ikke han skjønnte hva han skulle gjøre,dum hundefører som utsetter han for slike utfordringer🤭🤭   
Var såvidt innom jakttreningen på Odal verk,   før jeg måtte dra på lydighetskurset i Kongsvinger.  Fikk trent litt ro ved sekken og jeg kunne selvfølgelig ikke dy meg men kastet tilsammen tre markeringer til Isak🤭. Prøvde å kaste de slik at han måtte lete litt  og den første gikk ganske greit. Da han skulle hente den andre slapp han for FØRSTE gang  dummien for å snuse på ett eller annet!!😠Den siste markeringen gikk vel også greit, men savner intensitet og iver!!Skal  IKKE   trene  noen apporteringsøvelser  på i hvert fall EN uke!!   Da var det mye triveligere på lydighetskurset, syntes kursdeltagerne har hatt stor   fremgang!!😀  Og Isak fikk vise  noen øvelser, kontakt, fot med høyrevending samt stå under marsj og det gikk kjempebra!!😀
OG  i  morgen blir det bare tur   samt  hopp og lek på hundene!! 😎😎
Onsdag 23 april-08
Dro på Siap med hundene i dag i strålende sol!!😀Tok først ut Theodor og trente kontakt og det gikk supert, han gikk ved min side hele turen!!🤩
Kastet deretter tre markeringer  som han hentet uten problemer!!😀
Tok så ut Truls og han var like flink som Theodor, holdt kontakten med meg til jeg ga han "fri"kommandoen.😀 Tok så  en innkalling på ca 75 meter og Truls kom i 100  og satte seg så på plass!!
Isak fikk to enkelt markeringer men han har problemer med opptaket, ønsker større fart og bedre grep! Tok derfor og trente at han skulle sitte stille med dummien i munnen, klikket og ga godbit, gikk deretter noen skritt og gjorde det samme når han holdt dummien i munnen uten å skifte grep eller tygge  og det fungerte bra!!  La deretter  dummien mellom han og meg, gikk ca 5 meter i fra han  og kallte  inn men  opptaket ble ikke noe bedre😥 Dette må vi trene på!! Avsluttet med at Isak fikk hente favorittleken sin!😉 
Tok en liten økt senere med Isak. Kastet  noen enkeltmarkeringer og da han  grep dummien løp jeg motsatt vei, noe som fungerte greit! Gikk   deretter litt fot, Isak med dummien i munnen, og roste han masse!!🙂
Tirsdag 22 april-08
Nydelig vær i dag også og dro  da jeg våknet på Siap med alle hundene. Tok ut alle på en gang, skulle bare lufte litt før jeg dro til Liermoen for å møte Nina og toller damene. Måtte "ta"  Isak for han overfaller Truls til tider!😠 På Liermoen var det kjempefint, tok først Isak og trente ro ved sekken, så gikk vi litt fot  samt sitt og bli. Nina hadde med seg Kaisa så vi gikk på linje. Begge hundene var kjempeflinke!😀 Så  la jeg ut en fremmed dummy mellom meg og Isak og kallte inn, var vel ca  50 m.avstand, og det gikk IKKE bra, han løp bort  til dummien men ville ikke ta den opp,snuste og lurte fælt på hva dette var!🤔Trodde ikke dette skulle være noe problem men det var det!! Prøvde en gang til og da gikk det litt bedre, men dårlig opptak og avlevering😥 Tilslutt prøvde jeg og bare trene avleveringer men da ville han  ikke ta dummien, jeg gav meg ikke og tilslutt tok han den, jeg gikk i fra, kallte inn og da   han kom fint inn til meg og avleverte greit, var det julekvelden, puhh 😀 Skal 
dele opp øvelsene og rose  veldig mye framover, glemmer at selv om han er en jaktlabbe så trenger han mye ros og belønning!  Så var det Truls   sin tur, trenger tydeligvis mer kontakttrening ute i skogen!! Prøvde en innkalling og ett par markeringer men innkallingen gikk seint og han brydde seg ikke  noe  om dummiene!!😥 Men, da Nina lekte litt med både han og dummiene ble det fart i gutten!!😀😀 MÅ gire Truls opp før jeg starter med trening!! Isak fikk tilslutt hente en lekeand på vannet, brydde meg ikke så mye om avleveringen her men tenkte på svømmeferdighetene  hans som blir bedre og bedre! Theodor  fikk også komme ut og JEG skal trene kontakt, IGJEN,  med han også!! Takk til Nina og jentene  for en kjempehyggelig trening!!🙂 Og nå er det på tide  å kjøre på nattevakt!
Mandag 21 april-08
Nydelig vær , dro på Siap  og tok ut en og en hund. Alle hundene  hentet sin første dummy  på vann i år. Theodor var første mann ut i, han  hentet dummien og var stolt som en hane da han leverte den til meg, måtte bytte med en godbit, men,men. Gikk deretter en liten tur med han. Truls hentet også bare en dummy,og han syntes nok også det var deilig med årets første bad🙂 Avsluttet med litt "fot"  og avstandskommando! Så var det Isak  sin tur, gikk  noen meter "fot" mot vannet før han fikk fri kommandoen. Kastet ikke dummien så altfor langt ut men  Isak kastet seg ut i vannet og han fikk nok mye vann i øret og svømmte veldig klønete. Han fikk derfor tre vannapporteringer til og det gikk bedre og bedre😀 
Tok så en innkalling, stor fart og avsluttet med to avleveringer som også gikk veldig bra!!🙂 Det er når Isak ikke får ordentlig grep på dummien at han begynner å tulle, løper  rundt meg og vifter med dummien!
Var første gang på lydighetskurset i regi av NRK Kongsvinger , Mertethe er hovedinstruktør og jeg er hjelpeinstruktør. Var ikke så mange , en lab tispe, en flat tispe og en golden hanne, i tillegg var Per  og Bente der med hundene sine. Jammen  lærte jeg noe også, ting som en selv tar som en selvfølge er absolutt ikke selvøløgelig for andre, feks, at en alltid  bruker venstre hånd til  godbitene/lekene,  (unngå at hunden strekker/reiser  seg etter  belønningene.) 🤭Syntes også det var bra at Merthe la slik vekt på kontakttrening,   uten kontakt intet samarbeid med hunden!!  Hadde kun Theodor med meg og han fikk komme ut litt på slutten og snuse og hilse litt og han var veldig fornøyd med det!!🙂 
 
Søndag 20 april
Nydelig vær, har bare vært hjemme men har trent endel! Truls og Theodor  har fått noen småturer med innlagt fot   og balanse trening  som gikk kjempebra!!😀 Isak fikk først litt fot trening og så ett linjetag på ca 100 meter som gikk kanonbra!!🤩🤩Men jeg måtte selvfølgelig prøve en gang til fra motsatt side og da løp han bra ut, hentet  dummien men løp så noen seiersrunder rundt meg før jeg fikk dummien😠😠tok så noe kortere avstand og da gikk det greit! Trente deretter balanse samt hopp over hinder nede på skolen og det gikk supert!!🤩Tok så en pause men la så ut ett spor til Isak på ca 50 meter, og ca 10 minuetter gammelt. Først skjønnte han ingenting men så gikk det bedre og  det var reine  julekvelden da han fant favorittleken sin i slutten av sporet😎😎  Tok så en ny pause på to timer og trente så kun avleveringer, Isak har dummien i munnen og jeg går fra han, mellom 50  og 100 meter, kaller inn, og da går det kjempebra!!Har funnet ut at det beste for oss er at han kommer inn på plass! Roser   da og gir han godbit!Trente også ut og stopp signal og det gikk også veldig bra!!😀  Avsluttet med nærsøk, jeg blåser korte støt i fløyta der  han skal søke, vet vel ikke helt om han har skjønnt dette helt men vi får trene mer på det! Nå ligger han rett ut, utslitt!!
17-19 april
Drar til Drangedal, og har bare med meg Truls, skal i begravelse på fredag.!  Truls har fått sår på venstre framlabb, tror det  er pga stress. I Drangedal er det ikke noe stress og mas fra de andre hundene så Truls storkoser seg, vi går turer i lysløypa  og han får løpe litt fritt!😀 Kjører tilbake på lørdag   19 april i strålende solskinn, ingen hundetrening, bare veldig glade hunder da  vi kommer hjem ,  endelig er  hele flokken er sammen  igjen!!🤩🤩
Onsdag 16.april
Hadde bilen inne for kontroll hos Mekonomen. Gikk en tur med  med Isak
 i mens   og trente "fot". Hadde han i bånd  i beltet på buksa  og det gikk fint selv om det må trenes mer  på!! Klikket og ga godbit når han var i riktig posisjon. Truls er ennå sykemeldt, har smurt han med salve og tatt på potesokk!
Tirsdag 15 april
Møtte Hege og Birk, som har blitt kjempefin😀 på fotballbanen på Nordkisa før jeg dro på jobb!🙂 Truls satt i bilen med sokk på den høyre framlabben. Han har fått sår på den   pga enten allergi eller stress, halter og vil slikke  på den  hele tiden  og da blir det ikke akkurat noe bedre😥  Har kjøpt DD for fra Hills, laks og ris kr.730,-!! Det har fungert bra før så nå prøver vi en sekk igjen! Truls har tidligere  fått  sensitive foret fra Eukanuba  og ble fin i pelsen men det ble mye  avføring ut av det foret! Vi får se hvordan dette går! Har renset den med klorhexedin og smurt på Mesitran salve!!  Slapp først ut Theodor  og det gikk kjempefint! Theodor sa fra når han syntes Birk ble for slitsom, men ellers så løp de fint   og herjet litt sammen så Theodor  fikk i allefall nok mosjon den dagen.! Så var det Isak sin tur og han løp og løp! Birk ble litt ergerlig når han ikke greide å ta igjen Isak  men ellers så så det ut som de koste  seg sammen!!  Fint å ha hyggelige lekekamerater!!😀 Ingen trening den dagen.
Mandag 14 april-08
Dro  ned på fotballbanen   og tok ut en og en hund. Trente raske innkallinger med alle tre og det gikk så det suste!!!😀😀  
Skal  trene litt med  Isak, dekk øvelsen,   før jeg drar på jobb, har  ettermiddager denne uka!

Og gjett om det gikk bra!!😀  Trente inne i stua og nå  "smalt" Isak nesten i bakken  da jeg kommanderte "dekk" Gjorde vel en fire fem repetisjoner og det gikk kjempebra!!🤩🤩
Søndag 13 april-08
Her ser dere de  jeg går på kurs sammen med, en riktig trivelig
gjeng!!🙂 Vi hadde en hyggelig og lærerik dag, og det regnet  nesten ikke!! Vi  ble delt i to grupper og så skulle vi   finne to praktiske oppgaver og instruere hverandre etterpå. Min gruppe tok  momentet stå  og jeg viste med Isak! Så var det vår tur til å være elever og vi fikk target, en skulle få hunden til å snuse på en plate  som lå på bakken. Har ikke  trent dette med Isak men han skjønnte det ganske raskt! Startet med å legge en godbit på plata  og så  tok jeg bort godbiten etterhvert, klikket  og ga  han godbit  når han tråkket på plata.  Fikk også noen gode tips fra Hilde angående treg dekk. Jeg kutter ut  "legge seg" kommandoen og begynner å bruke "dekk" , satte meg ved siden av han og gjorde raske bevegelser  og det ser ut til å fungere bedre!!🙂 Vi tok deretter en og en hund og så fikk vi noen gode råd fra Geir. Jeg tok en innkalling og den var treg!!Må motivere han feks med leke/ball , eller ta valpeinnkalling  for han kan jo virkelig løpe raskt!!   Tror jeg har trent for mye sitt og bli, Isak ble utsatt for fristelser, trillende ball, jeg hoppet og spratt men  han satt like stille!  Geir kastet også en ball til Isak men istedenfor å løpe etter ballen gikk han over i søk. Fikk også det rådet at jeg bør oppsøke nye treningsområder og det skal jeg absolutt gjøre! Takk  til alle for innholdsrik og trivelig helg!!😀
Lørdag 12 april 08
På instruktørkurs i Drøbak.Hadde en innholdsrik og   interessant dag. Vi har en kjempeflink  instruktør, Geir Ottoson!!😀  Han er engasjerende og han får med  seg  alle. I dag måtte vi holde ett foredrag   hver  på 5 min, tema: hundens atferd!.  Jeg  har aldri gjort  noe slikt før , har ikke våget det, men han gjør i alle all sitt til at en skal få gjennomført   oppgaven så godt en kan.!  Vi, eller rettere sagt hundene fikk også en praktisk oppgave,   hva gjør en med ett  "levende" plast piggsvin! Det var fire hunder og alle reagerte forskjellig! Isak lurte litt til å begynne med men så apporterte  han piggsvinet forsiktig  og løp stolt som en hane rundt og viste det til alle sammen!😀😀
Da vi kom hjem kastet jeg tre  enkeltmarkeringer til han. Økte avstanden fra 20  til 70 meter  og tok i mot hunden da han kom tilbake til meg, brydde meg ikke så mye om dummien. Så avsluttet vi med hopp over hinder både med og uten dummy  og det gikk kjempebra!! Flinke gutten min😘Nå ligger han utslitt ved siden av meg, blir nok en tidlig kveld på meg også, skal tidlig opp i morgen og gleder meg til en   ny lærerik dag i Drøbak!
Fredag 11. april-08
Isak er 1 år i dag!!🙂  Men vi feiret ikke dagen.🙃 Gikk kun en luftetur med hundene på Siap, ingen trening  og ingen krav!
Torsdag 10 april-08
Dro bort på Siap etter jeg våknet fra nattvakt. Tok ut  en og en hund. Først Theodor, søk etter ballen + litt fotgående. Trente kontakt   og fot  gående med både Truls og Isak. Isak fikk også hilse på en dame som kom gående, først var han veldig usikker men så slappet han av.
Kjørte så til Odalsverk for jakttrening.   Hadde med meg Isak og Theodor. Theodor satt mest i bilen men fikk komme ut på slutten og hilse på to pene tollertisper!🙂  Isak er ganske rolig  når vi alle står og snakker, men har fått den uvanen at han vil spise gress!!😠  Og han  har også begynnt å bite litt i båndet   og hoppe etter dummiene!! Dette skjer når han blir ekstra ivrig eller kjeder seg!🤔 Trente enkeltmarkeringer og det gikk såå  der...   Han løp ut, men så var han usikker på opptaket og tok en ekstra sving før han kom inn til meg!  De to neste gikk bedre men det er tydelig at han trenger å trene sammen med andre hunder  og mennesker! Fikk tips av Berit at jeg skal vise retningen med hånda før jeg sender han ut, og det skal jeg absolutt  gjøre.🙂 En bør jo gjøre alt for å hjelpe hunden sin!  Prøvde en tapt apport men det fungerte ikke i dag, han løp  ut,men så ble han veldig usikker  men løp tilslutt og hentet dummien.  Feilen var min, altfor  slurvete med signalene!!  Hadde han stort sett løs, og det var bare en gang han løp etter en annen hunds dummy men jeg fikk stoppet han, veldig fornøyd med det!!😀😀
Tirsdag 8 april -08
Hele familien dro på Siap etter jobb i dag. Sola   kom såvidt fram og det var deilig at det ikke regnet!!🙂Isak fikk to lange markering, 75  og 100meter! Da han kom inn med den første hadde han så stor fart at han løp rett forbi meg! Mens den andre gikk kjempebra!!😀Trente deretter ut signal, avstanden til meg var ca 10 meter og avstanden til dummien  75 meter. Så trente vi stopp signal,  med dirigering ut til venstre side. Isak var på vei mot dummien på venstre side, jeg fikk stoppet   han og sendte han ut mot den som lå rett fram! Han stoppet fint på signal, tror han vet hva som skal skje, og sendte ut til venstre og det fungerte kjempebra!😀Avsluttet med litt fotgående. Truls og Theodor fikk to enkeltmarkeringer!Tok drakamp  med skinnpølsa  med Truls   etterpå og han ble så ivrig at han veltet meg!Helt ok  for  han som har vært litt forsiktig før😀 Theodor var også veldig ivrig  og hentet begge dummiene i stor fart!! Nå ligger alle tre og slapper  av, helt til vi skal spise🙃🙃
Mandag 7 april
Dro på skolen på Sand og hadde miljøtrening med hundene. Har ikke vært der tidligere. Møtte Kristin der med Balder og Lizzie , som hadde løpetid  og i tillegg var det tre andre tisper der!! Isak fikk hilse på to av tispene men de var sure på han!! Trente utgangsstilling og kastet to enkeltmarkeringer  til Isak  men det gikk ikke så bra.😥 Han hadde dårlig fart ut, og brukte noen sekunder på opptaket og stoppet på vei inn til meg, noe han ALDRI har gjort før! Den andre markeringen gikk mye bedre men den var ikke 100% . Tok så Truls ut og to av tispene var riktig sure på han også!!Trente bare litt   fot og kontakt, noe som var litt utfordrene pga løpetiden. Theodor ville bare hilse på de andre menneskene men fikk trent litt fot før jeg satte han i bilen igjen!
Søndag 6 april
Ikke så mye hundetrening siden jeg har jobbehelg men har trent utgangsstilling med Isak samt hopp over hinder!!  Og endelig hoppet   Isak  over det vanlige hinderet vi har!!😀😀
Fredag 4 april-08
Dro bort til Siap  med hunden. Truls og Theodor  fikk en luftetur mens jeg trente litt utgangsstilling med Isak. Det sitter ikke helt ennå, må nok trene og trene på det i ulike miljøer! Ellers er det jobbehelg  så da blir det ikke  noe særlig hundetrening!
Torsdag 3 april 08
Bestemte meg for at i dag skal jeg trene utgangsstilling med Isak. Var bare utenfor huset, jeg stiller meg opp og så skal han komme på plass. OG det fungerer nesten. Han prøver å legge seg, det har jo fungert før, dette må øves på!! Klikker og gir godbit når han kommer inn på plass, bryter av etter noen repetisjoner og kaster ballen til han! Truls og Theodor får søksøvelser, med godbit  skåla som belønning. Dette fungerer veldig bra , særlig på Theodor som ellers ikke vil gi fra seg "byttet" Prøver også hinderet  med Isak, men han VIL ikke hoppe over, det er   nok for høyt!! Men  han  hopper glatt over det lave hinderet jeg har laget. Fikk også dekkenet Obtrack i posten og det passet perfekt til Isak!!🙂  Og i kveld er det Anders Hallgren foredrag, gleder meg!!😀
Onsdag 2 april 08

Dro først på Siap med hundene.Kastet tre enkeltmarkeringer til Theodor og avsluttet med  søk x 2 med ball, og det gikk unna!!Theodor er virkelig i form for tiden!!😀 Trente neseprøve med Truls, dørslag og en pinne, gjorde tre repetisjoner, gikk veldig bra, får begynne med to pinner neste gang.Avstandskonmando, godbit skål bak og det fungerer kjempebra🙂Tok så innkalling fra stå med dekk og det gikk supert, han smalt i bakken😀avsluttet med fotgåing men det fungerte ikke bra med godbit skåla, han gikk bare og ventet på å få springe til den. Brukte derfor klikkeren og klikket når han var i rett posisjon! Isak fikk tre enkeltmarkeringer, og ett søk, som gikk uten problemer. Men av og til løper han rundt med dummien før han kommer inn til meg, ikke bra😠Trente stoppsignal, og han stoppet rett foran dummien, kastet så en ny som han fikk hente med en gang🙂 Da jeg kom hjem la jeg ut ett felt for første gang til Isak, fire dummier og han hentet alle inn i full fart!!!🤩🤩Kastet  så  to enkeltmarkeringer😀 🤩 Og avsluttet dagen med å ta ei kråke fra fryseren. Gjemte den i gresset , så fikk en og en hund hente den og det gikk fint🙂 Alle tre nølte litt men jeg fikk kråka i hånda,  men må nok øve på dette, grepet og opptaket kunne nok vært bedre hos alle tre!!

Tirsdag 1 april 08
Dro på trening i Nannestad  i går ettermiddag , har ikke vært der på nesten 1 år!! Var på biltilsynet på Jessheim. Hadde alle hundene med og tok først ut Theodor. Han fikk to småturer og litt fot gåing. Truls var veldig på snuser´`n  men prøvde ruta med han. Først var det ekstrem dårlig fart men så   holdt jeg han i halsbåndet og  da ble farten mye bedre!🙂 Trente litt  fot  og det gikk ganske greit. Isak fikk først en 50 meters dirigering  som gikk veldig bra! Tok noen innkallinger, han var litt opptatt av de andre men ingen problemer! Avsluttet med litt fotgående!!  
Har i dag vært hos Ingrid på Dal. Trente litt utenfor huset hennes. Theodor fikk søke etter noen dummier, noe han fikset veldig bra! Trente neseprøve med Truls, hadde tre dørslag og brukte bare en pinne. Tok to repetisjoner og Truls fant pinnen hver gang!!  Tok så avstandskommando, dekk, sitt,stå x2 og det gikk kjempebra, først ca 5 meter og så ca 10 meter😀Avsluttet med innkalling med dekk  to ganger og det gikk greit! Isak  fikk først en dobbeltmarkering  som gikk fint, så en  dirigering   x2 gjennom hekken, venstre, første gangen løp han rundt men andre gangen rett igjennom og samme vei tilbake!!Han tjuvstartet en gang også! Avslutten med å trene stoppsignal, takk til Ingrid for god hjelp!!😀😀
Mandag 31. mars 08
Dro på Siap  og trente en og en hund. Først Theodor. Han fikk prøve seg på problemløsning, godbit under  bøtte  og den oppgaven løste han greit.  Tok deretter ett par innkallinger, kastet litt ball  og gikk en liten tur med han.  Hadde bestemt meg for å trene to øvelser med Truls, neseprøve og innkalling stå og dekk, ville bare trene dekk i dag. Først neseprøve. Fikk ett råd om å bruke dørslag. Det som har vært problemet til Truls er at han ikke har skjønnt øvelsen, han henter pinner som bare det men må lære seg at han bare skal ta den  pinnen jeg har tatt i. Trente bare med en pinne i dag. Hadde tre dørslag og Truls var riktig flink, han snuste seg fram til der pinnen lå hver gang, tok fire repetisjoner. Så var det innkalling med dekk. Prøvde med ballen bak han, fra sitt, tok tre repetisjoner men fikk en veldig lav fart. Tok derfor og lekte med han og sa så dekk, og  det  gikk mye bedre. Tok innkalling fra stå, og kommanderte dekk, og da smalt han i bakken😀😀 avsluttet der.Tilslutt prøvde vi en gang med neseprøva og det gikk også kjempefint!!   Hadde også planlagt hva jeg skulle gjøre med Isak, markeringer! Kastet dummien på samme sted men økte avstanden gradvis. Startet vel på 50 meter  og avsluttet på 150meter  og det gikk supert!!😀😀 Avsluttet med en kort markering som også gikk veldig bra!
Søndag 30 mars 08
Dag 2 på instruktørsamlingen. Hadde med meg Isak, tok han med inn i klasserommet og det gikk ganske greit. Han var litt urolig til å begynne med men ting roet seg etterhvert!  Fikk også brukt han litt ifb med diverse praktiske øvelser, lek, innkalling  og problemløsning,( godbit under bøtte) Det var veldig interessant å se hvordan de ulike hundene løste denne oppgaven!🙂( cocker, borderc, golden, labrdoddle, sheltie og  lab)
Vi var hjemme   1830, og så fikk vi   endelig tatt stinget på såret til Isak!! En slitsom men lærerik helg!!🙂
Lørdag 29 mars 08
Instruktørkurs trinn 1 i regi av Drøbak hundeklubb! Vi startet kl.0900 og var ferdig ca 1700. Gjett om jeg var sliten og trøtt om kvelden!! Men, vi har en flink og engasjerende instruktør, Geir Ottoson,  og i tillegg er det en veldig trivelig gjeng så dette tror jeg kommer til å gå bra!!🙂 
Tirsdag 25-fredag 28 mars
Ligger hjemme med kvalme og diare!!😥😥Håper jeg ALDRI får dette igjen! 
2 påskedag 24 mars 08
Måtte dra fra jobben, diare,kvalme og oppkast!😥Ingen  aktivitet med hunder!!
1 påskedag 23 mars 08
Fint men surt   ute. Gikk bare en liten tur på Siap med hundene. Hadde løse så de løp   rundt og riktig koste seg!😀
Påskeaften 22 mars 08
Fullt  av svaner på jordene nedenfor oss!! Dro til Siap og luftet hundene.
Trente deretter litt med en og en hund. Trente søk med Theodor. La ut ballen bak noen høyballer og sendte han ut på ca 50 meter. Denne oppgaven løste han lett!🙂 Gjorde det litt vanskeligere, lengre avstand og gjemte ballen bak noe buskas, men Theodor var veldig flink!😀
Kastet ikke noe ball med Truls  men lekte med "pølsa", skikkelig drakamp  og det fungerte veldig bra, Truls ble rene pitbullen, avsluttet da han var mest på hugget!  Isak fikk tre markeringer  og det gikk kjempebra!!🤩🤩 Rett ut og rett hjem igjen, ble vel ikke mer en ca 75 meter avstand men det er helt greit!
Langfredag 21 mars
Ekstremt surt og kaldt!!! Tok en og en hund på  en liten tur bak huset. Det er blitt hogd så mye at det ikke er noe ok å gå der  lenger . Men kastet litt ball og dummy med alle sammen.   Ser at Isak har problemer med markeringer, han løper ikke langt nok ut men begynner å søke etter ett visst antall meter!  Trener stort sett alene og da blir det samme antall   meter på hvert kast!  Men samtidig skal jeg jo ikke kaste for vanskelige markeringer for han heller.🤨
Kjørte så   bort mot  jordene rett nedenfor huset.  Tok først ut Theodor men han var BARE opptatt av å snuse. Satte han derfor raskt inn i bilen igjen. Truls var  opptatt av lukter han også men  fikk da litt kontakt med han, kastet ballen to ganger før han ble satt inn i bilen  igjen.
Kastet  først en markering til Isak, ca 100 meter   ut på ett jorde.Sendte han fra ett lite skogskratt og ut på ett jorde. Og han gjorde det samme som tidligere, løp ut noen meter for så å starte å søke.Prøvde en gang til men gikk da litt nærmere   men kastet like langt og da løp han rett ut og hentet dummien🤩🤩 Da jeg kom hjem oppdaget jeg at Isak hadde en ganske dyp flenge på venstre bakbein. Dro til dyrlegen og der ble det sydd og nå går han på penicillin, Tribbisen. Har fått med krage men det blir vel å sove sammen med han på datarommet i noen dager fremover!! 
Skjærtorsdag 20 mars 2008
Dro på en lyn visitt til Sverige! På vei  hjem stoppet vi på Siap. Theodor var  meget ivrig og ville sjele dummien fra meg .Han fikk to enkelt markeringer  og det gikk unna!!🤩🤩   Truls var ikke så ivrig men han hentet da to dummier han også! Men han syntes nok ikke at det å hente dummier er det   beste som fins! Så var det Isaks tur og jeg fikk Arne til å kaste for meg. Først  en markering på 150 meter og det gikk greit! Men så skulle jeg prøve enda  større avstand og da ble det bare tull!!😥😥Jeg lærer aldri!😠😠 Verken han eller jeg så dummien  og det ble søk nesten helt fram til der jeg stod!  Men han fant dummien tilslutt  uten hjelp! 🙂 Kastet deretter to korte markeringer som gikk kjempebra!!😀
 
Onsdag 18 mars
Surt og kaldt men jeg og mamma dro ned på fotballbanen  for å trene litt. Tok først ut Theodor men han ville bare tilbake til bilen igjen  da han hadde fått ballen  etter to innkallinger. Så var det Truls og han var i fin form!  Gikk litt fot, innkalling med stå, prøvde også med dekk og det gikk greit!Kastet deretter   ballen ett par ganger, må ikke kaste for mange ganger for da blir han lei!  Men denne  gangen sluttet jeg  i tide🙂
Trente først kontakt medIsak! Fikk deretter mamma til å kaste enkeltmarkering til han. Økte avstanden, først ca 50 meter og avsluttet med 100 meter og det gikk kjempefint! Så satte vi Isak og Amira  på linje og tok innkalling en og en  og det gikk greit. Prøvde deretter å gå fra Isak mens mamma kallte inn Amira men da kom Isak også!   Satte han på plass igjen og prøvde en gang til og da gikk det bra!!🙂  Avlsuttet med en enkeltmarkering x 2 opp fra fotballbanen mot skolen,  (grusbane, en liten bakke opp mot asfaltbane) og det gikk supert!😀 
Mandag 17 og Tirsdag 18 mars-08
Ingen hundetrening verken mandag eller tirsdag. Fikk besøk av mamma og pappa på mandag og så dro vi  på handle tur til Sverige på tirsdag.
Søndag 6 mars
Dro på Holt hestesenter for hundesvømming sammen med Ret.klubben Kongsvinger. Hadde med meg Theodor og Isak. Theodor har vært der før, for ca 3-4 år siden så han kjennte seg tydligvis igjen. Han svømte tre runder og det var nok nok for han., så at  han ble sliten. Glemte selvfølgelig kamera men heldigvis  var det andre som ikke var så sløve som meg, takk til Nina for bildene  av Theodor..Så var det Isak sin tur. Litt skeptisk for å gå ned  bassenget, høye vegger! Men da han kom ut i var det ingen problemer. Han svømmte lett tre runder, ca 200 meter. Skal jammen kjøpe meg ett klippekort der. Hadde en riktig hyggelig ettermiddag sammen med de andre!😀 
Fredag 14 mars
Skal jobbe nattvakter hele helga men dro en liten tur til Siap. Hadde hundene løse  hele  tiden og det jeg nå ser er at jeg MÅ trene innkalling på både Isak og Truls!!  De hører ikke på meg når de to er sammen ett stykke fra meg!!😠  Mens Theodor gikk fint ved min side hele tiden, han gidder nok ikke løpe rundt med de andre to, kan jo være at jeg har noe i lommene også!😉
Torsdag 13mars
Dro på Stensbøl om kvelden. På bildet holder  Per min Isak   og Bente og Bjørn er klare for trening  med sine hunder! Jeg tok ut Theodor først og han var virkelig i form!! Han gikk fot som bare det, kom på innkalling i stor fart og spiste hestebæsj så fort han fikk anledning til det. OG han var henrykt over å få hilse på de andre folkene, hundene brydde han seg ikke noe særlig om!  Truls var også i storform!  Gikk fot, stå,  dekk under marsj samt avstandkommando,  og Truls gjorde øvelsene med en intensitet som jeg skulle ønske var vanlig for han!😀 Får  se hvordan det går på neste konkurranse...  Så var det Isak sin tur. Prøvde å få han til å hoppe over ett lavt hinder men det var jammen ikke lett! Prøvde noen ganger og gav meg da han hadde gjort det riktig ved hjelp av en forsterker, ball! Så trente vi felles sitt, gikk  10 meter i fra og ventet  ca 1 minutt, gikk tilbake til hundene. Tok deretter innkallinger fra samme linje, en og en hund og det gikk uten problemer!  Så ville Izak , sort curly, hilse på Isak og det ble litt voldsomt!!  Vi tok derfor en innkalling gjennom gruppa med Isak og det gikk heldigvis bra. Ser ut til at andre hann hunder har lyst til  å hilse ekstra mye på han. Så stillte vi oss på linje og  gikk vi  forbi hverandre  en og en  i sikk sakk,  hadde Isak løs hele tiden!  Og  avsluttet med at Isak   fikk hilse på ei snill lab tispe!🙂 
Onsdag 12. mars
Ingen  hundetrening i dag heller. Kun en liten luftetur på SIAP. Hundene løp løse og koste seg  og jeg dro på styremøte om kvelden!
Tirsdag 11. mars
Dro en liten tur til SIAP med alle hundene etter nattvakta i dag. Hadde alle løse samtidig. Truls løp  for seg selv mens Isak og  Theodor løp sammen.  Ingen trening, kun ett par innkallinger på hver hund! 
Mandag 1o mars
Dro til  SIAP   i 1200 tiden,  og tok ut en og en hund. Theodor gikk i hælene på meg nesten hele tiden ,tror jammen ikke han tisset en gang. Truls løp litt mer rundt og han ble veldig fornøyd da han fikk  ha den røde ballen helt for seg selv!🙂  Gjorde ikke noe spesiellt med Isak heller, han reagerte litt på en anleggsmaskin som stod og bråkte men han skjønnte fort at den ikke var noe å være redd for.🙂 Tok ett par innkallinger  og litt "fot" trening. Gikk en tur rundt anlegget om ettermiddagen med alle hundene. Hadde Isak løs halve veien,  selv om han  da gjerne vil  erte Truls som går i bånd! Må være tydelig og si NEI, og det skjønner han men så prøver han seg igjen....
Søndag 9 mars
Dro til Billa ,hjem til Lise Lotte for å trene jakt med Isak i dag. Isak fikk hilse på en  sort labb hanne som bare var snill med han!!😀
Trente litt lydighet først, lineføring, kontakttrening  og innkalling! Må nok trene mer "fot". ellers gikk det greit!  Isak fikk to laaange markeringer. Han løp halveis ut begge gangene og begynnte å søke, veldig dumt av meg å ikke begynne med kortere avstand!!😠😠   Men, han ga seg ikke og fant begge dummiene og kom rett tilbake til meg!!😀
Så la Lise Lotte ut fire dummier  i ett buskas. Isak var andre mann ut og løste det kjempebra!!😀
Avsluttet med stadga på linjen mens to av de andre trente ett feltsøk til!

Har   ellers lagt inn noen nye bilder i fotoalbumet!


Lørdag 8 mars
Dro ned til klubben, Kragerø hundeklubb. Tok først ut Theodor.  Innkallinger, fot og tilslutt hopp over hinder. Noe han syntes var veldig moro, har ikke trent noe særlig på det pga kneene og albuen hans.
Så var det Truls sin tur. Gikk litt fot, avstandkommando  og hopp over hinder  både med apport og metallapport  og det gikk kjempe bra!!🙂
Men da han satt løs og skulle til å hoppe over hinderet en siste gang så  jeg at han snuste opp i lufta  og så snudde han og løp mot en stor hann schafer, jeg ropte NEI, han stoppet, Svein gikk mot han og da snudde han og kom tilbake til meg!! Avsluttet med mannekengen som gikk VELDIG bra!

Isak fikk hilse på ei flat tispe, han løp rett bort til den og den var veldig snill og slikket han i munnvikene og lot han snuse på seg,😀 Kastet ett par markeringer over til den andre banen, og det gikk helt greit! Avsluttet med  sitt og bli ved min side!!
Fredag 7 mars
Kjørte til Drangedal. Har bare gått en tur med Isak i dag. Hadde han løs hele tiden, lekte med ballen, trente fot  og innkalling  og det gikk kjempefint!🙂 Vi  gikk rundt til bygdetunet og han løp foran meg med halen rett til værs!!😀
Torsdag 6 mars
Nydelig vær!! Har avbookat unghund dagen hos Maria Sundberg pga det som skjedde i går, synd men, men!  Dro på SIAP med alle hundene før jeg dro på jobb. Trente litt fot, avstandskommando og innkalling  med Truls og Theodor. Kastet ett par markeringer til Isak og gikk litt "fot". Tok det ellers veldig rolig, kastet ball og koste oss i sola,   avsluttet med sitt og bli!

Tok  Isak    litt ut på parkeringsplassen på Gardermoen. Lekte med ball og gikk "fot"  Men han ville ganske raskt inn i bilen igjen.
Onsdag 5 mars.
Tok meg fri fra jobben for å trene i ettermiddag!  Vi var   på jordene hos Camilla.Det blåste og snødde, riktig ufyselig! Alle gikk og trente litt for seg seg først. Hadde bare med meg Isak.Jeg tok ett par dirigeringer  rett fram og så økte   jeg avstanden  jeg  sendte han fra etter hver gang. Og det gikk veldig   bra!!🙂Tok deretter  noen markeringer gjennom ett buskas over til ett annet jorde. Første gangen løp Isak en omvei men så løp han rett igjennom og tilbake til meg!!🙂🙂

Så skulle vi stå på linje alle sammen og sende en og en hund over buskaset til det andre jordet, mottsatt vei fra det jeg gjorde tidligere. Vi alle hadde kastet to dummier over til det andre jordet.Isak hentet tre ganger, og den siste gangen knallet en annen hann hund og løp bort til Isak og knurret og knøvlet  han  akkurat da Isak  skulle til å hente den siste dummien!!😥
Isak ble kjemperedd og kom bort til meg med halen mellom beinene. Vi prøvde å sende han en gang til over med  påvirkning men det nyttet ikke!!
Jeg gikk da unna de andre og kastet ett par markeringer og han løp da ut og hentet, prøvde også  noen lange dirigeringer og det gikk også bra men han hadde lav hale hele tiden. Prøvde å gå litt mot de andre men det ville han absolutt ikke!!!  Dro derfor hjem! Får trene for meg selv noen uker framover og bare ha det trivelig.🙂
Tirsdag 4 mars
Surt og kaldt men tok en liten tur til SIAP før jeg dro på jobb i dag. Ble ingen tur på hundene, da jeg datt på isen i går ettermiddag og forstuvet den høyre ankelen. Kastet dummier til de alle tre. Theodor er mest ivrig, han har ikke mye lyst til å gi fra seg "byttet"sitt   men det går fint når en vet hvordan en skal "lure" han.  Truls var ikke såå ivrig i dag men han er flink til å holde fast og følger mine kommandoer. Kastet doble markeringer til Isak og det gikk greit. Ville utfordre skjebnen litt og kastet tre   markeringer  men det ble for mye  for han. Han løp rett bort og ville ta en dummy som jeg hadde lagt bak meg.  Trente så  en rett dirigering med en dummy liggende i løpsfeltet hans, ganske nære meg, og det gikk uten problemer. Avsluttet med en happy bumper og litt fot  samt lek med ballen! 
Mandag 3 mars
Hadde ikke tenkt å trene noe i dag   men kunne ikke dy meg da jeg dro en tur til SIAP for å lufte hundene. Kastet en dobbeltmarkering til Isak og han løp ivrig ut til den første men da han skulle hente den andre løp han dit han hentet den første, må trenes mer på dette! Tok så en dirigering med en dummy liggende   noen meter ut på venstre siden, og  det gikk veldig
 bra!🙂  
Søndag 2 mars
Dro ned på fotballbanen  og tok ut en og en hund. Prøvde doble markeringer på alle tre og det gikk veldig bra med alle sammen, særlig Truls var på hugget i dag!! 🙂Kanskje jeg skal melde han på jaktprøve i løpet av året???  Prøvde korridor  på Isak men jeg måtte si NEI til han da han ville løpe bort til dummien på høyre side i stedet for rett frem!  Og det resulterte i at han ikke våget å løpe ut da jeg sendte han ut neste gang! Satte han i bilen og trente litt med de andre to, avstandkommando med Truls, sitt, stå ,sitt, stå og det gikk uten problemer, selv om han beveget seg litt framover i stå momentet! Isak fikk så en dobbeltmarkering til og det gikk greit, han måtte lete litt etter den andre dummien. Men så kom Nero forbi på veien og Isak løp  bort til han, jeg ropte og da kom Isak  tilbake til meg. Men ville gjerne hatt en raskere reaksjon! Prøvde deretter en korridor igjen, men da lå dummiene ikke langt fra der jeg sendte han og da gikk det greit, avsluttet der!!

Trente litt ute på plenen i ettermiddag. Truls var SÅÅÅ fornøyd med å få lov å bære ballen uten noen innblanding fra Isak. La en dummy til venstre for Isak før jeg sendte han ut på den jeg hadde lagt rett ut, han så selvfølgelig at jeg la den ut, og det gikk helt perfekt. 😀Tok deretter to markeringer, og nå ser det ut til at han husker at det er kastet ut to dummier. Avsluttet  med  en en happy bumper  og litt lek med ballen!
Lørdag 1 mars
Har vært i Sverigepå jakttrening. Trente bare med Isak. Hadde han løs nesten hele tiden. Isak fikk to markeringer som   gikk veldig bra, stor fart både ut og inn til meg!!🙂 Tok så ett linjetag, ca 60 meter som også gikk  bra!  Trente stadga innimellom og han knallet bare en gang  og det var da jeg sto og skravlet med sidemannen og ikke var oppmerksom på  min egen hund!😥 Prøvde deretter for første gang to markeringer, den første gikk veldig bra men Isak hadde nok glemt den andre  så da gikk han rett over i søk men han fant den siste dummien tilslutt! Ville prøve dette enda en gang og   da gikk det mye bedre selv om jeg måtte kalle han inn, han ville tydligvis ta begge dummiene med en gang! Men det ble nok for lenge for han å stå på linje, han begynnte å bite i båndet, spise pinner  og grave. Neste gang skal jeg sette han i bilen mye tidligere!
Fredag 29 februar
Våknet ca 13oo. ( jobbet nattvakt.) Dro deretter til dyrlegen i Kongsvinger. Det har gått 10  dager siden Theodor  fikk penicillin sprøyte,  betennelse i høyre analkjertel  og det var på tide med ny kontroll. Theodor var mye roligerere, men vi var to som holdt han! Fikk ny penicillin sprøyte og nå skal alt være i orden. Fikk også sjekket den høyre kloa til  Truls. Den har sprukket og jeg fikk beskjed om å klippe den  helt ned  og  følge med slik at det ikke blir betennelse!  Har nesten ikke trent noe i dag, kun ett par innkallinger og en kort dirigering med stoppsignal som gikk veldig bra! Har ellers bare lekt med hundene! Har også lagt inn mamman til Theodor i fotoalbumet!  Så nå har jeg bilder av alle foreldrene til mine tre hunder!🙂 
Torsdag 28 februar
Var i ridehallen på Stensbøl i kveld. Hadde bare med meg Isak. Det var litt flere der i dag, Bente og Chelly , (lab) og ei   tøff elghundtispe  i tillegg til Merete og Per. Jeg hadde Isak løs hele tiden og det gikk kjempebra!!
Trente først stoppsignal,   og det gikk fint,  ser ut til at han begynner å forstå hva han skal gjøre. Men må ikke gjøre det mer enn en gang for da skjønner han  at han skal stoppe!   Trente deretter stå, innkalling  samt hilsetrening, og alt gikk helt 😀😀😀
Tok så en fellessitt med Chelly  og elghund tispa. Elghund tispa reiste seg og løp bort til Bente, Isak ble veldig lett i rumpa men satt  stille😀😀

Så løp elghundtispa bort til Isak og jeg lot de herje litt men det spørs nok  om hun ikke var noe tøff for Isak. Bestemte meg for å ta en innkalling rett forbi den, (som da satt i bånd)  og det gikk uten problemer!!😀
Onsdag 27 februar
I dag har jeg klippet klørne til  Isak og nå gikk det veldig bra,heldigvis!! 

Etterpå dro vi på  jakt  trening på jordet til Camilla. Veldig bra for både meg og Isak og få trent med andre erfarne, hunder og førere!!🙂
Hadde Isak løs når  tispene jobbet men tok han i bånd når hann hundene var i aksjon. Isak var ganske flink, han satt rolig ved min side og så på de andre som jobbet.  Han knallet ikke en eneste  gang, men jeg må absolutt følge med han!  De andre har kommet mye lenger enn oss men det var moro å se hvordan en kan variere  treningene. Isak hentet to dummier som han så ble lagt ut, og det gikk bra, han løp ut,   ikke helt rett, (jeg må nok trene mye mer på håndtegn )  hentet og kom tilbake til meg!!🙂  Så fikk han en større utfordring, han skulle   hente en dummy som var kastet over til ett annet jorde og da måtte han løpe gjennom ett lite kratt,( terrengskifte,) han  gikk da   ganske raskt  over i søk og da har jeg problemer med å få stoppet han!  Men andre gangen løp han greit igjennom krattet og hentet dummien!!😀  Fikk ellers gode tips som jeg skal prøve å huske....godbiter,   være bestemt, kommandoer. Takk til dere alle for god hjelp, og særlig til Åse! 🙂
Mandag -tirsdag 25-26/ februar
Vått og glatt ute!😥  Har ikke trent noe særlig. Kun litt stå under marsj på terrassen  samt "legge seg "trening inne   med Isak.. Stå  momentet går ganske greit  men "legge seg"  er  tydligvis mye vanskeligere  for han!!
Han legger seg men det går veeeeldig tregt, må trenes på!!
Fredag -Søndag, 22-24 februar
Jobbehelg, ingen hundetrening!!😥
Torsdag 21 februar
Har vært  hos dyrlegen med Theodor. Var egentlig bare vaksinering   men så undersøkte Kvale analkjertlene og det viste seg at Theodor hadde betennelse i den høyre kjertelen! Kvale sprøytet inn noe som tydligvis gjorde veldig vondt!Vi var tre stykker som måtte holde Theodor, og det verste er at vi   må dit igjen for å sjekke om ti dager!!😥

Dro deretter på vannskianlegget og lot en og en hund løpe løs. Det så  til at Theodor hadde glemt besøket hos dyrlegen, han var i storform!!
Slapp deretter Truls løs, og han MÅ jeg trene inn bedre innkalling på!! Det kom en dame gående langt unna og han løp mot henne, jeg ropte men han bare fortsatte!!!😠😠 Han  løp heldigvis bare forbi henne men han hørte ikke på meg!! De gangene jeg har alliert  meg med en hjelper er han så lydig som bare det, han skjønner tydligvis at nå er det best å høre ellers skjer det noe lite hyggelig! Isak var veldig flink, kom på innkalling og hadde god kontakt med meg!

Kjørte en tur til ridehallen på kvelden  og hadde alle med meg. Tok Theodor først ut og    han var vill og gærn og ville hilse på de andre som var der, skulle ikke tro han snart er 9 år!🙂 Tok ett par innkallinger  og han kom i full fart mot  meg, litt fotgående og så spiste han litt hestebæsj!!
Truls var også i form, han fikk løpe litt ei labrador tispe, stor stas!!
Tok deretter en rett  innkalling, veldig bra, og så en innkalling med stå, gikk greit! Har ikke gjort det på en stund, hadde  derfor ballen bak han. 
Så tok Mertet Izak inn og  nå gikk det greit. Ingen av hundene var løse men det virket ikke som de to brydde seg noe om hverandre denne gangen, heldigvis!Gikk litt fot, dekk under marsj og kontakt!!Meget bra!🙂  Så var det Isak sin tur. Hadde han løs hele tiden og det   gikk uten problemer, det var kun EN gang han ville løpe bort til de andre hundene, men jeg fikk stoppet han!😀😀 Trente fot, innkalling, kontakt, hilsetrening , sitt og bli  og enkeltdekk  der jeg gikk forbi og rundt han! Er  veldig forøyd med dagen trening!!😀Mandag -Onsdag,18-20 februar
   Har hatt noen rolige dager. Gått turer  med en og en hund. Tatt noen innkallinger,  men mest  lekt og hatt det moro  uten noen   særlige kommandoer!
 
Søndag 17 februar

I  Drangedal.Har gått tur i lysløypa med alle hundene.Kjempefine treningsforhold, rene stuegulvet!!Møtte May, Julia og Leonard. Truls er ikke skeptisk mot barn mer, heldigvis!!😀Men Isak er noe usikker, må nok møte  barn oftere!!
Trente linjetag, to repetisjoner, med Isak  langs gjerdet på fotballbanen og det  gikk  meget bra, full fart ut og full fart tilbake!!😀 Har såvidt prøvd  å trene inn stoppsignal, la ut ballen og gikk ca 10 meter unna, sendte så Isak ut  og blåste  stoppsignal ganske raskt og han stoppet!!😀han fikk så hente  ballen. Gjorde dette en gang til men   da stoppet   han bare og så på meg..., klok hund!! Skal ikke trene for mye på dette!

Lørdag 16 februar
Trente først utenfor Spar på Skarnes med Isak.. Sitt og bli fungerte bra men da jeg ville gå mot skyvedørene ville han bare tilbake til bilen.😥 Må finne en løsning på dette.(er nok opplevelsene fra Gardermoen  i forrige uke han husker)
Dro senere en tur til ridehuset på Skinnarbøl. Hadde bare Isak med. Han var litt usikker da jeg tok han ut fra bilen men tødde opp da vi kom  inn i ridehuset. Hadde han løs hele tiden. Trente sitt og bli, fot, hilsetrening og innkalling.Alt dette  forbi Merete og Izak, (curly). Isak var kjempeflink, selv om  han sprang bort til Izak en gang, men jeg fikk kallt han inn til meg igjen ganske raskt!!
Satte så Isak i bilen igjen før han fikk møte  Bruno, nok en curly. Og nå var Isak virkelig flink!! Trente sitt og bli, innkalling, fot, stå under marsj og det gikk veldig bra, hadde han som sagt løs hele tiden og han holdt seg til meg hele tiden!!😀😀men oppdaget at han begynner å legge seg fra  sitt uten at jeg har gitt den kommandoen. MÅ derfor begynne å kun belønne når jeg har gitt kommandoen!! Takk til Merete og Per for en kjempe bra trening!!😀
Fredag 15 februar
Armen er heldigvis mye bedre!!🙂 Gikk en tur i skogen bak huset med en og en hund. Først  Theodor, : og HAN  var i full fres, merket godt at vi ikke har gjort noe på noen dager!!Han løp og løp og innkallingene satt som ett skudd!!😀 Gjorde det samme med Truls og han var like motivert!!Trente i tillegg tapt apport og det fungerte helt supert!!
Isak var som alltid meget klar for å arbeide,  og  motivasjonen blir nok ikke mindre av å vente på tur!Innkallingene gikk i stor fart, tapt apport  fungerte også 100% og fot gående i skogen gikk også veldig bra!!😀
Det  jeg tydligvis må trene mer på er innkalling  med forstyrrelser. Han ville gjerne ta sporet etter de andre to, vanskelig å avbryte søkslysten hans! 
Tirsdag 12 februar
Senebetennelse i armen, ingen hundetrening!!!😥😥
Mandag 11. februar
Var såvidt ute i dag, har fått senebetennelse i armen og det er skikkelig vondt!!😥Men møtte Kristin utenfor Rema og trente litt med Truls og Isak. Begge hundene fikk møte Lizzy og Balder og det gikk uten problemer!! Trente først litt med Truls, kontakt, avstandskommandoer og litt fot  gåing, gikk ganske bra! Deretter var det Isak sin tur, begynnte med kontakttrening, full kontakt!😀 Tok deretter  ett par innkallinger med han forbi de andre hundene  og  da   senket han  farten mye, dette må tydligvis trenes på!!  Ellers trente vi felles sitt med forstyrrelser og det gikk kjempefint!!😀 Avsluttet med fotgående, løs hund og det gikk også veldig bra!
Søndag 10 februar
I dag   har jeg og Truls har vært på tur sammen med Lene og Beethoven til Vardlia, ca 1 mil!!   Takk til Lene som fikk meg med!🙂 Hundene oppførte seg eksemplarisk !! Det var litt tungt å gå oppover, noe løs snø. Derfor  gikk  vi  veien ned igjen og der var det kjempglatt,! Men vi hadde heldigvis brodder!!   

Hadde deretter Isak løs og gikk ned til Lene og Beethoven. Isak var veldig flink  og holdt kontakt med meg   men da vi skulle gå tilbake igjen snudde han og var på vei ned til Lene ,igjen,  jeg ropte NEI og  da stoppet han  og kom tilbake til meg!!! 😀 😀
Lørdag 9 februar
Ikke noe  særlig trening i dag. Gikk først en tur med Theodor i skogen bak huset her, hadde han løs hele tiden , ingen problemer. Gjorde det samme med Truls også  og det gikk også greit, men må vel si at vi så ingen, verken mennesker eller dyr! Tenkte jeg ville gjøre det vanskeligere med Isak. Gikk stien bak huset og så ut på veien, alt gikk veldig bra til vi kom til Lene og Stian. De stod utenfor huset med Beethoven og Isak sprang rett bort dit, hørte ikke på meg i det hele tatt!!😠😠  Måtte gå og hente  han, fortalte at jeg absolutt ikke ville ha noe av dette  og håper han skjønnte det, 🙃  Men dette MÅ trenes på, skal avtale  med Lene og arrangere  flere slike situasjoner.

Dro deretter til vannskianlegget og lot alle hundene  løpe fritt, er kjempefint der  nå , litt snø og ikke glatt!!
Fredag 8 februar
Enstille og rolig dag. Trente litt kontakt og innkalling på parkeringsplassen
på Gardermoen med Isak. Og det gikk veldig bra, hadde han løs hele tiden!
Torsdag 7 februar
Isak er på forsiden til oppdretteren vår, Kennel  Djurbergas, 
 er  litt stolt !!😀  Trente  sitt og bli i skogen bak huset vårt  med Isak i dag. Men han ble tydelig distrahert av  lyder fra  gården som    ligger  i nærheten.  Gikk fra  han,  snudde meg  for   å kalle inn og  så tjuvstartet  han , faktisk FIRE ganger!!😠 Men jeg ga meg ikke og den femte gangen gikk det  bra!!🙂  Lekte litt med ballen og tok noen innkallinger ,som gikk veldig bra, før jeg prøvde med sitt og bli igjen!  Var litt lenger unna gården  og  nå gikk det uten noen tjuvstarter! Avsluttet med fotgående   der det ikke var så altfor mye snø og det gikk  kjempebra!!😀 Brukte nesten ikke godbiter i dag,  Isak er like glad i ballen.

Dro etterhvert til Skarnes, tok Isak ut av bilen og så stillte vi oss utenfor Spar. Hadde Isak løs, han satt fint ved min venstre side. Tenkte jeg ville prøve å gå over den risten som lå rett utenfor butikken men da sprang Isak rett inn i bilen igjen og ville ikke komme ut igjen!!😥  Ville ikke tvinge han og kjørte derfor noen meter unna. Fikk han såvidt ut av buret. Og da lekte vi bare litt med ballen og han fikk noen veldig gode godbiter av meg før vi kjørte hjem igjen.  Lurer på om det er slike rister  han er så redd for eller om det er alderen. Får ta en tur dit igjen neste uke så får vi se hva som skjer.
Onsdag 6 februar
Her løper Truls og Isak   i full fart!Vanskelig å få bra bilder av sorte hunder. Gikk  en tur i skogen bak huset med alle tre. Hadde Truls først i bånd men så slapp jeg han også. Gikk veldig bra selv om Isak gjerne   vil plage Truls! Theodor får gå i fred , han bare vender det andre kinnet til når Isak kommer og vil leke. Men av og til slår Theodor også til   og da er det full  fart!!! 😀😀 Tenkte jeg ville trene med kanin dummien  i dag. Theodor var først ute. Jeg kastet den og han løp rett ut  og hentet, OG han kom tilbake til meg , (hadde lungemos i ei lita skål) Ellers  vil Theodor ikke alltid levere gjenstanden men  ha den  for seg selv,  alene, noe som er utrolig irriterende!!! Gjorde dette ett par ganger og så var det Truls sin tur. Isak satt på terrassen og var veldig utålmodig, men han satt  stille!🙂
Truls var litt skeptisk med tok tilslutt dummien og kom fint inn på plass. Kastet en gang til og da var det større fart!!🙂 Avsluttet  med en "happy bumper"
Isak var veldig ivrig men han var rolig  og løp ikke ut før han fikk kommando signalet. Løp rett ut og inn igjen til meg  og holdt fast, veldig bra😀 og så fikk han løpe til skåla med lungemos! Gjorde dette  en gang til  og det gikk like bra! Avsluttet også her med en "happy bumper" En hyggelig trening hvor jeg var fornøyd både med meg selv og hundene!!🙂
Tirsdag 5 februar
Har hatt en meget rolig dag. Har klippet klørne til Isak med god hjelp av Lene. Det har gått fint tidligere men nå  var han ikke samarbeidsvillig!
Men ved hjelp av godbiter gikk det ganske greit!  Ser ikke ut til
at han tok skade av all miljøtreningen  i går, heldigvis !🙂  Men vi får ta en ny tur til Gardermoen om ikke så altfor lenge!  Og da skal vi bare gå en liten runde inne på flyplassen før vi går ut igjen.
 Har ellers vært på styremøte i hundeklubben og det er mye som skjer i månedene som kommer..
Mandag 4 februar.
Tenkte jeg skulle miljøtrene  Isak siden jeg allerede var på Gardermoen. Vi gikk først inn i ankomsthallen. Isak gikk pent ved min side men det var tydligvis mye lukter  og i tillegg  mye folk. Vi gikk frem og tilbake og det gikk veldig greit, så greit at jeg bestemte meg for å la han sitte og bli  mens jeg gikk noen meter fra han. Gjorde selvfølgelig ikke  dette midt blant alle menneskene men fant ett sted som ikke var så folksomt. Gikk kjempebra !!😀og det var da jeg skulle gitt meg!😠 Men  jeg måtte selvfølgelig  trene  litt mer og så tok vi rulletrapp for første gang. Det gikk jo greit men  han likte det ikke😥og da jeg i tillegg tok han med ut gjennom svingdørene og over risten på vei ut  fra  avganghallen, ville han absolutt ikke mer!!😥 Ville ikke gå inn igjen og jeg måtte tilslutt bære han inn, tilogmed inn i heisen ned til ankomsthallen. OG da vi skulle gå ut  gjennom svingdørene der ble han helt stiv og ville dra seg unna meg. Jeg fikk han slutt ut og gjett om det var en glad hund som endelig var ute av den litt skumle flyplassen.!!😀😀Men jeg skulle jo absolutt gitt meg etter den første økta!! 😠😠
Søndag 3. februar
Kaldt  og ufyselig!! Er nok ikke så altfor opplagt etter ei nattvakt! Har derfor ikke trent noe særlig  i dag. Kun ett par raske innkallinger på hver hund, og hundene var helt med, løp som bare det alle tre!!🙂

Rakk å trene litt  med  Isak på parkeringsplassen på Gardermoen
før jeg  dro på jobb. Gikk fri vet foten og brukte klikker  når han
holdt kontakt  og det fungerte veldig  bra! Tok så ett par innkallinger.
 Isak tjuvstartet  på den første og da fikk jeg han på plass igjen før jeg   gikk fra han og kallte  inn på nytt! Det gikk  greit , tok derfor en repetisjon til med like bra resultat!! Kastet så en dummy, Isak satt stille og rolig 
og ventet på kommando!🙂  Innlevering var ogå bra! Tenkte jeg fikk gjøre det litt vanskeligere og kastet dummien langs bakken og der tjuvstartet han igjen!  Men etter ett par korrigerer skjønnte han at han SKAL sitter rolig og vente på kommando!
Lørdag 2 februar
Nydelig vær! Dro på vannskianlegget og hadde alle 
tre hundene løse  og gjett om de koste seg!🙂 Det var nok tungt å løpe for det hadde kommet en del snø  men det hadde  både jeg og hundene godt av! Alle tre var virkelig på hugget! Theodor gikk fot som bare det  og Truls også. Må innrømme jeg hadde pølsebiter i lomma!  
Avsluttet med at Isak satt stille mens jeg kastet ballen til Truls som så fikk lov til å hente den! Og det gikk veldig bra, Isak var kjempeflink han!!😀
Gjorde  dette tre ganger, satte Truls i bilen mens Isak satt rolig. Lot deretter Isak få en happy bumper og avsluttet med fot gående ett par ganger rundt bilen.  

  
Fredag 1 februar
Siden jeg skal på nattvakter hele helga ble det en rolig
dag. Gikk tre småturer  rundt feltet med en og en hund.
Hadde Isak løs  og det gikk  fint. Trente litt fri ved foten
og der  har vi mye å trene på. Isak er så ivrig at han fort
kommer foran meg. Det hjelper å bruke godtbit men 
den skal jo ganske fort bort! Kanskje jeg bør bruke line,
får se    hvordan det   går fremover. Fikk deretter Isak til
å sitte  og så kastet jeg ballen inn i skogen. Han hadde
VEELDIG lyst til å løpe etter ballen og han tjuvstartet
nok såvidt det var ett par ganger! Jeg må skjerpe  meg og
ikke  tillate det!🤭 Det er kjempeviktig at han sitter rolig
til han får kommando av meg!!!. Ellers trente vi innkallinger
og  det veldig bra!!😀  Er på tide å la han få større utfordringer,
nytt sted, og med  andre hunder!
Torsdag 31.01.08
I dag har jeg vært og trent på vannski anlegget sammen med Gro og Viktor  i regn og full storm!! Theodor  var først ut. Og gjett om han var klar!! Når jeg  svingte inn mot anlegget begynnte han å pipe, noe han aldri ellers gjør.  Kastet  ball og han  var flink og kom rett inn til meg for å få godbit! Må  gjøre det med han ellers så vil han bare ha gjenstanden  for seg selv! Vi gikk rundt  det lille vannet og han storkoste seg! Hentet ballen og kom inn for å få belønning, avsluttet med to innkallinger  og det gikk  supert!🙂
Så var det Truls og Viktor sin tur. Har hørt at en ikke kan slippe kullsøsken   sammen for da blir det bare bråk ,men ingen regel uten unntak!! De løp og koste seg og ville begge to ha ballen som jeg hadde i lommen. Særlig Truls var ivrig og siden han ikke har vært så interessert i gjenstander lot jeg han få hoppe og prøve å ta ballen! Kastet den etterhvert og både Truls og Viktor byttet på å ha  den i munnen, uten noen som helst knurring eller rivalisering!Vi har jammen noen   eksemplariske  individer av rasen, ikke sant Gro??  😀😀 Trente også noen avtandskommandoer, felles dekk, sitt og dekk! Og det gikk 
kjempebra!!😀
Så var det Isak sin tur. Han fikk løpe litt fritt med Viktor og det gikk veldig bra. Fikk så Gro til å trene med Viktor rett foran nesen på meg og Isak, som satt ved min venstre side. Gro kastet ball   ved siden av, rett foran  og bak oss og Isak var veldig flink!!😀😀Men når  jeg var litt uoppmerksom var Isak på vei mot Gro og Viktor. Moralen er : ha fullt fokus på egen hund!!!Avsluttet med en happy bumper  til Isak! Trening skal jo ikke være bare kjedelig heller!
Onsdag 30 januar-08
Har jobbet tre nattvakter så det har ikke blitt så mye hundetrening.
Men har såvidt vært ute med alle tre   i fin været i ettermiddag! 
Tar en og en hund av gangen. Kastet ball med Theodor.
Tok deretter et par innkallinger.Går veldig bra når han vet
 han får noe av meg, 🤭Kastet ball med Truls også men
han er mest fornøyd med å få være alene med meg!! 
Løper med ryggen krummet og halen vifter
fra side til side!😀
Trente sitt og bli med Isak. Kastet ball over hodet på han 
OG han satt stille selv om han hadde veldig lyst til å springe
etter ballen.!🙂 Gjorde dette et par ganger
og avsluttet med en "happy bumper"                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        
Mandag 28. januar . Her ligger Isak i den senga som ble altfor liten veldig raskt!
Mandag 28 januar: Vært på vannskianlegget og trent med hundene. Lene ble også med og hjalp til, takk for det Lene😀

Trente  "stadga" med Isak og det gikk veldig bra. Isak satt rolig  ved min side  når Lene kastet dummier  rundt han. Og tilogmed når Truls fikk hente en dummy satt Isak rolig!!😀😀😀

Theodor fikk løpe fritt omkring.Kastet ball og ett par dummier til han.  Han hadde ikke lyst til på   komme tilbake med apportene men ved hjelp av godbiter gikk det greit!!

Truls  fikk tjuvstarte på ett par dummier. Han trenger det, har ikke den helt store jaktlysten. Trente ellers avstandkommandoer, ca 9 meter, dekk, sitt,dekk  og dekk stå,dekk,stå, dekk!  Er fornøyd, det gikk veldig bra!!😀😀Søndag 27 januar
Har opprettet egen hjemmeside.Endelig😉 Her holder Truls en kanin  i munnen!!  

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

31.01 | 06:33

Hei jag på leting etter en labb valp før å bruke som ettersøkshund å apportør

...
28.04 | 23:14

Send meg en Mail på Vera.verlo@gmail.com

...
28.04 | 17:47

Hei. Ser du skriver at det ikke blir valper før i 2022/23. Går det an at jeg setter meg på listen allerede nå på en tispevalp? Har alt en labradorgutt på 6 mnd.

...
04.03 | 01:40

Er interesserte i en tispe valp hvis dere får i år ,kjenner rasen godt har hatt to

...
Du liker denne siden