Presentasjon

Velkommen til Abroz`hjemmeside! 
Jeg driver en storpuddelkennel i liten skala, med hovedfokus på fargen grå. De grå pudlene varierer i fargene fra lyseste sølvgrå, til mørk skifer, avhengig av ett eller to genpar for bleking. Optimalt skal puddelens farge være jevn over hele hunden, men i de blekende gener som påvirker svartfargen, ligger det kodet et system som gir nyanser som følger anatomien. Dette gir sjarmerende sjatteringer i pelsen, spesielt på unge hunder. 

😘
Det første Abroz-kullet  kom til verden i 2008. Det ligger mye planlegging, ressurser og følelser i hvert eneste kull, og derfor kommer det heller ikke så ofte kull herfra. Det er mye som skal stemme. Logistikken skal klaffe og man skal finne nye gode valpekjøpere også. 
Storpuddelen er den perfekte rase! Den er vakker og elegant, leken og sjarmerende, sosial og lettlært og kan brukes til det aller meste av hundesporter, men også diverse oppgaver og arbeid innen hjelpehund-feltet. På toppen av dette så er den røytefri.
😋
Mitt mål med avlen er å bidra til bevaring av rasen, fremme sunnhet gjennom avlen ved å kunne lage flotte funksjonelle storpudler som kan glede sine mennesker på alle måter med sitt herlige vesen og sine fantastiske egenskaper. 
Genetisk mangfold har i alle år vært min kjepphest, noe som kan by på store utfordringer innen en liten populasjon av grå pudler. Et godt verktøy er et internasjonalt nettverk samt mot til å krysse individer over fargegrensene. Kunnskap om genetikken er her viktig. Dette fører  til at det innimellom kan planlegges kull med andre farger enn grå. En flott puddel er flott, uansett farge!❤
Det må ellers være helt klart at jeg tar sterkt avstand fra blandingsavl, det være seg doodle-avl eller enhver variasjon av designerdog-avl, og selger ikke valper til slikt formål.
😎
mvh
Anette

Historie

Det begynte egentlig med en drøm om å eie en kongepuddel da jeg var lita jente. Drømmen levde i meg i mange år. Oppvokst med fuglehund, hestejente og glad i naturen og veldig lite jålete, så var vel kongepuddel kanskje et merkelig valg. Men; Jeg kunne forestille meg den nydelige hunden under all den oppdolla pelsen. Jeg forstod at det fantes et potensiale utenom utstilling for en elegant "retriever". Jeg ønsket meg en hund som holdt seg tett til meg, istedet for å løpe km på km på jakt etter fugl. Kongepuddel var perfekt! 
Det tok likevel mange år før drømmen ble virkelighet. En tragisk hendelse, min brors død, førte til at jeg fikk kjøpt min aller første konge(2001). Det ble en champagnefarget hannhund, og han fikk navnet Zorba!(Sicilkas Laurence Oliver).  Med han begynte en ny æra, og et liv der pudler spilte hovedrollen. I begynnelsen lå hovedfokus på turer i skog og fjell, samt lydighetstrening og konkuranser. Gjorde det sånn tålelig bra. Interessen for frisyrer, klipp og stell utviklet seg gradvis. Jeg er selvlært gjennom å ha studert bilder og filmer og selvsagt andre utstillere, og rett og slett bare bruke prøve og feile-metoden. Idag elsker jeg å klippe pudler, hjelper og lærer opp valpekjøpere, og tar også imot enkelte kunder. 

Zorba fikk etterhvert selskap av sølvtispen Leila(Leila Lizette Avrina) i 2006, og da var veien til oppdrett og kennel ikke så lang. Siden har det blitt flere pudler, både fra eget oppdrett, og innkjøpt fra andre kenneler både her til lands og fra utlandet.
På denne siden kan du lese om alle sammen.
😘
 Når man er hekta på disse herlige hundene, så hverken kan eller vil man slutte, så dette kommer jeg til å holde på med så lenge jeg kan! 
🤩😋 

 

Puppies will be raised in a loving house-environment and experience different people, dogs and other animals aswell. They will be educated in table-manners(grooming) and walks on the leash.  When it is time for leaving home, they will be well socialized and with a clean bill of health from the vet.

I will be careful to whom I sell my babies, and require information about puppy-buyers.

Please contact me for further info on any actual litter.

Be also aware that I do not approve of the brainless practice of mix-breeding, like "doodles" or any "designer-dogs"-breeding.

Please feel free to browse around and enjoy the website.

(You can click to enlarge photos. Also find me on facebook for updates and pictures)

 

Regards

Anette