Når du ønsker deg en valp.....

Den første kontakten mellom valpekjøper og oppdretter, foregår oftest på mail. Det er også den mest praktiske måten for begge parter. Du får da anledning til å presentere deg i ro og mak. Jeg som oppdretter ønsker å vite endel om dine erfaringer og evner ift hund/puddel, og hvilke framtidige planer og ønsker du måtte ha. En utfyllende mail gir meg som oppdretter mye verdifull info, slik at jeg raskere kan vurdere deg som potensiell valpekjøper. Pass på å noter personalia som bosted og tlf også. Det sikrer lett og trygg dialog. Jeg svarer alle forespørsler på mail.
Ang. forespørsler om andre oppdrettere, så henviser jeg kun til NPK sin oversikt.

Som oppdretter ønsker jeg de aller beste valpekjøperne til mine små håpefulle! Det betyr at jeg siler ut etter kriterier. Storpuddelen er en rase som er tidkrevende, som et barn. Den må stelles ofte og stellet er omfattende. Pudler er avhengig av familien/eieren sin, og hater å være alene, og er desuten en aktiv og energirik rase å ha. De bør på ingen måte nedprioriteres i hverdagen. Derfor prioriteres; 
- folk som har god tid, og liker og er interessert i å bruke tid og ressurser på pelstell,
-folk som liker og ønsker å bruke tid på hundetrening.
Referanser om du har.

Folk som har en travel hverdag med små-unger og/eller en tidkrevende jobb utenfor hjemmet, slik at hunden/valpen må være alene hjemme i timesvis må nok se seg om andre steder. 

Mine kull er alltid fra helsesjekket og friske foreldre. Som regel også utstillingsmerittert. Se på de respektive sidene for utfyllende info. 
Valpene leveres tidligst 8 uker gamle, og er da noe sosialisert og miljøtrent, og selvsagt nystelt. De har fått obligatorisk ormekur og er helsesjekket hos veterinær, chippet og registrert i NKK. 
Valpekjøper får med seg helsebok/pass, registreringsbevis(Stamtavle) og en valpepakke. 
Siden jeg er for en naturig tilnærming til hunders helse, er jeg forsiktig ift vaksinering, og anbefaler 1. vaksine(trippel) ved 10-12 ukers alder, og neste fullvaksine når hunden er 1 år. Deretter hvert 3.år. 
Hos oss har vi stor tiltro til at hundenes immunforsvar ivaretas best ved å råfôre, så både mor og valper får kun biologisk tilpasset, altså rå, animalsk fôr. Vi ønsker selvsagt at valpekjøpere vil videreføre slike gode matvaner også. Tips og råd gis. 🙂 

Når det kommer til oppfølging ifm stell, så stiller jeg alltid opp for valpekjøperne. Jeg tilbyr praktisk opplæring her for dem som har anledning, og ellers prøver jeg å hjelpe så godt jeg kan med nyttige tips.

Jeg setter stor pris på alle gode valpekjøpere og liker å få tilbakemeldinger og spørsmål om råd og hjelp. På facebook har jeg en egen gruppe for kennel Abroz, og der er alle som er interessert, hjertelig velkommen!

 

 

 

Fôrvert

 
I forbindelse med mitt oppdrett av storpudler, søker jeg innimellom fôrvert.
Det kan være både tispe-valp og hann-valp som settes på fôr, og leveres ved ca 10 ukers alder.
Dette er en unik ordning som gavner begge parter. Oppdretter får mulighet til å holde flere mulige avlsdyr med tanke på fremtidig avlsplaner, og fôrvert får en gratis hund med optimal oppfølging og opplæring. 
Lydighetstrening vil bli gitt ved behov. Jeg er autorisert instruktør gjennom NKK.
 
Hvordan fungerer det?
 
Som ved salg av valp, vil også en evt fôrvert intervjues og bli sjekket opp ift hunde-erfaring, holdninger og motiv. Siden samarbeid er en forutsetning, vil også kjemi oss parter imellom være viktig.
Vi ut-arbeider en skriftlig og detaljert avtale, som vi enes om og som underskrives av begge parter. Det legges til rette for fleksibilitet for begge parter.
I hovedtrekk går avtalen ut på at oppdretter er registrert som eier, og skal ha max 2 kull på en tispe. Hannhund kan bedekke flere ganger. Oppdretter står for helsesjekker og utstilling, samt jevnlig stell.  I tillegg overtar oppdretter tispa før fødsel, og beholder tispe og valper fram til levering ved 8 uker. Hannhunder må være tilgjengelig for avl, og evt utstillinger.
For fôrverten betyr avtalen at de har hunden som sin egen, men må være tilgjengelig for oppdretter. Fôrvert står for fôring samt årlige vaksiner og evt ormekurer.  I all hovedsak er rådføring med eier/oppdretter en selvfølge ifm stell og hold av hunden. 
Etter endt avl, eller om det viser seg at hunden ikke kan brukes i avl, vil hunden overføres til fôrvert.
Om dette høres interessant ut, og du vil være fôrvert for en Abroz-valp, så ta kontakt med meg på anettem@live.com el. tlf 99 73 69 09.

Puddel er ikke billig....

I tillegg til innkjøp av valpen må man også skaffe seg endel utstyr. Her er en HUSKELISTE FOR NYE PUDDEL-EIERE 🤩

*Matskål og (veltesikker) vannskål
*Halsbånd og sele
*Kobbel og langline
*Seng (evt også bur)
*Leker
*Stellebord (Sklisikkert bord med god arbeidshøyde)
*Karde (uten knotter)
*Kam (stor grovtannet, evt også liten fintannet)
*Saks (f.eks "Gullsaksa")
*Klippemaskin (f.eks Oster el. Andis)
*Skjær (f.eks nr 7,10,30, gjerne 2 av hver)
*Klotang
*Ørepulver
*Hundeshampo (evt også balsam)
*Tannbørste (evt også tannskrape)
*Føner (evt. også sterk blåse)
*Regndekken