Masithela's Diva Zeta

Masithela's Diva Zeta

(27.07.1999 - 27.11.2009)

 

Tusen takk for alt, gullungen min.

Zeta ble født den 27. juli 1999 hos kennel Masithela i Stavanger.  I 2002 ble hun mor til Masithelas's H-kull.

Sine første 4,5 år bodde hun hos en familie i Stavanger, men den 21. mars 2004 overtok jeg henne. 

Hele den første sommeren hun bodde hos meg i Lillesand ble det mye pendling til Vestfold, hvor hun ble kjent med hele Vestfoldgjengen!  Det var litt av en gjeng!  Der traff hun også igjen broren sin Rafiki og søstra Cina (som bodde i Moss, men som stadig tok turen over fjorden).  Senere på høsten begynte vi og delta på treff her i Agder. 

Februar 2008 flyttet vi til Åseral, hvor vi bodde resten av tida Zeta levde.

Zeta var en rolig og stille dame.  Hun var av den litt forsagte typen - i hvertfall til hun fant ut at hun mått passe på.  Vaktinstinktet til Zeta var velutviklet. 

Zeta var stort sett lydig og grei, og hun kunne hele klasse 1 og mye i de andre klassene, men med sitt bedagelige vesen, så var hun ikke alltid så lett å få overbevist om at dette er gøy eller verd slitet...selv om hun var et totalt matvrak.  Zeta spiste ikke, hun slukte mat.

Vi startet likevel offisiell klasse 1 to ganger (med ganske labre resultater, siden jeg stresset og Zeta dempet), og en gang uoffisielt på Sørlandsapellen med 166 poeng og hele tre 10ere 😀.  Da hadde jeg nervene under kontroll, og hun hadde det gøy.

Som fireåring fikk hun påvist bilyd på hjertet, men hun var over 9 år før hun trengte medisiner for det, og så snart vi fant riktig dose fungerte hun flott på dem i over et år.  Hun døde av hjertesvikt nesten 10,5 år gammel.