Siste oppdatering

2018


30.november

I går måtte jeg dessverre la Carisma slippe. 

I januar løsnet den første klokapselen hennes og mellom da og april falt alle enten av eller måtte fjernes av veterinær.  Diagnosen var SLO.  Hun svarte godt på medisiner og kosttilskudd, og utover våren og sommeren vokste klørne ut igjen, sakte men sikkert.  Vi fortsatte både medisiering og kosttilskudd.


I oktober løsnet to frynsete og flisete klokapsler, men uten tegn til smerter og betennelser.  Utover i november forverret ting seg imidlertid markant, hun vekslet mellom å være veldig intenst aktiv og lekelysten det ene øyeblikket, og veldig sutrete og irritabel det neste.  Labbene plaget henne gradvis mer.  Medisinene virket ikke lenger.

Tirsdag løsnet den første hele klokapselen igjen, samtidig som andre var løse i kantene. En episode i går kveld gjorde det klart at dette ikke var bra i det hele tatt, og heller ikke kom til å bli bedre.  I samråd med veterinær avsluttet vi det derfor. 

Jeg skriver om det her, men kommer nok ikke til å orke å snakke så mye om det på en stund.

Lille tulla.  Søte, sarte forsiktige Carisma.  Voldsomme, intense og hypre Carisma.  Galningen og koseklumpen som regjerte huset hjemme, men som syntes mye av verden der ute (bortsett i fra løs i skogen - der var hun dronning!) var altfor nifs.

Hun er ikke mer.

Det er fryktelig stille her.12. juni

Baltazar har fått godkjent mellomtittelen RLI i rallylydighet i dag.

Nå gjelder det bare å få litt kontroll på løpeiveren hans så vi kan starte i klasse 26. mai

I går var Ziva, Baltazar og jeg på rallystevne i Horten, og Baltazar fikk endelig siste nappet sitt til klasse 2.  Det ble litt mye stram line på oss i går, og jeg gleder meg til den skal bort.  Vi må bare få litt bedre kontroll på Baltazars ville og glade løperunder.

Så snart konkurransen ligger godkjent på dogweb, så skal vi søke om mellomtittel til stamtavla hans.  Da blir han RL1 Asali Azibas Baltazar 🙂

Ziva gikk til en tredjepremiering, for hun sosa bort en masse poeng helt på egenhånd.  Jeg vet en ikke skal skyldepå hunden når det går galt, men den vimsinga står hun for helt på egenhånd 😉

Det var litt godt å komme seg ut på tur,og komme hjem med noe positivt, for de siste ukene har mye dreid seg om Carisma sine labber.  Hun mister klør.  Mange klør, og vi jobber med å få kontroll på det.  Kloløsning (SLO) er en autoimmun sykdom.  Ikke vanlig hos ridgeback, men ikke uhørt heller.

19. mars

Det har gått en runde kennelhoste i hundeklubben i vinter, og nå var det vår tur.  Det har ødelagt for siste delen av innetreningene i vår, og jeg tror bikkjene har like mye treningsabstinenser som jeg har.  Ikke lett å være i ro i dagesvis.  Vi har gått korte turer, men så kaldt som det er har vi tatt det forsiktig.

Heldigvis er det over og ferdig med når utetreningene starter (bank i bordet). 

Jeg har meldt på to kurs i vår...og begge er det Carisma som skal gå!  Hun skal trene agility, og så skal vi prøve oss på bronsemerkekurs i lydighet!  De andre får klare seg med min egentrening.

Ellers er terminlistene studert og planene lagt for de neste månedene, og så får vi se hvor det bærer.  Vi reiser ikke så langt, så det begrenser seg selv. 

Neste stevne er ikke før 5.mai, og frem til da har Ziva og jeg MYE å jobbe med!  Ellers blir det mye uoffisielle cuper og klubbmesterskap i vår for hele gjengen, og ikke så mange offisielle stevner.  I tillegg tenkte jeg at unghundene skulle prøve seg på noe nytt i vår, og så får vi se hvordan det går...  Ziva skal også begynne å trene litt på utstilling igjen, for i juni har jeg tenkt vi skal prøve oss i utstillingsringen igjen etter 2,5 års pause.  Veteranklasse er mye gøyere enn åpen klasse med en godt voksen dame :) 25. februar

Vel tilbake fra trivelig stevne i Porsgrunn

Det var ikke helt Baltazar sin dag. Han likte ikke hallen og underlaget. Jeg tror det er første gang jeg har sett trekket "2DKx10" på et kritikkskjema, men Baltazar fikk bare ikke lov til å gi opp på skilt 11. Vi kom oss helt i mål med en 0.premiering, og ikke disk

Ziva og jeg slet litt i en bane som spilte på det vi jobber hardest med å få til, men vi endte da opp med en 3.premiering i klasse 3, og skal fortsette jobbinga med flyten vår og kombinasjoner av sidebytter og snurrer etter hverandre.

Mielo og Carisma holdt hverandre med selskap på hunderommet hjemme. Mielo er ikke særlig glad i andre hunder, og fungerer ikke så godt på innendørsstevner.  Carisma er snart klar for debuten sin, men jeg vil vente til utesesongen starter med henne. 


5. februar

Denne helga har vi gått rallystevne på hjemmebane (i hundehallen), og Baltazar har glimta skikkelig til med to førstepremieringer og napp til klasse 2 på to dager!   

Ziva gikk også begge dagene.  Lørdag vet jeg ikke helt hva hun trodde hun gikk, for det ble lite rally og masse surring.  Blid og fornøyd, men hadde jeg ikke visst bedre hadde jeg trodd hun var på en snurr.  Søndagen gikk det mye bedre.  Logrende blid og litt mer oppmerksom.  Vi disket imidlertid da også (og vet hva vi har å trene på fremover).

Dette var første stevnet vårt etter det nye regelverket. Det har ikke skjedd så mye endring i klasse 1, men klasse 3 har blitt både vanskeligere og morsommere.

Med fire ridgebacker på et stevne med noen og førti deltagere hver dag, så med 10% tror jeg faktisk vi var den rasen med flest deltagere :)17. januar

Kvelden 12. januar døde Sali, 11 år og 3 måneder gammel. 

Han etterlater seg et stort, tomt rom hos meg og i flokken. 
 


12.januar

Et fortsett for 2018 er å blåse litt mer liv i hjemmesida, og ikke la alt forsvinne nedover feeden på facebook.

2017 gikk raskt, og veldig mye skjedde på den private fronten, som ga litt mindre energi til reising og stevner.  Heldigvis skjer det mye i nærområdet.

Mielo klarte å få opprykk og mellomtittel i rally. 
Ziva ble nr 1 på NRRK sin LP-liste, 3.mest allsidige RR, nr 4 på rallylista og hun vant AOH sin rekruttcup i agility! 

Baltazar løp mye villmann når anledningen bød seg, og syntes rallykonkurranser var ekle, men er super på trening og kurs, så en eller annen gang lander vel han også. 

Carisma har vokst masse på å trene agility, og har et sakte, men gradvis voksende mot i pressede omgivelser, så jeg er kjempestolt av henne 🙂 

Sali sliter litt med en hase og ryggen sin, så han har fått slippe ting som krever mye sitting, men er glad når han får være med på trening. Det er ikke bare-bare å være 11-åring, men han er ellers frisk, i godt humør og sluker maten sin.  Han har gått jevnlig til kiropraktor som løsner opp stivheter og holder ham bevegelig - og som har gitt ham forbud mot agilitytunneler 🤔

Nytt år betyr nye muligheter og planene begynner å ta form.  Ziva går på konkurransegruppa i LP på innetrening i vår. Carisma, Baltazar og Mielo deler på to plasser på innegruppa i rally i tillegg til at de trener smeller 2.hver fredag frem til påske. 

Ziva og Mielo er meldt på årets første doble rallystevne og planene videre er nesten klare både med hensyn til stevner,cuper og til og med utstillinger.  Ziva blir veteran 15.mai, og etter det prøver vi oss kanskje litt i ringen igjen 😀

2017

13.oktober

Mielo fikk sitt siste napp i rally klasse 1 i slutten av august, og har fått mellomtittelen RLI på stamtavla 

Ziva vant sommerens rekruttcup i agility i AOH

25. januar

Baltazar debuterte i rally nå i helga.  Vi diska begge dagene, men søndagen gikk han veldig bra, mens jeg ødela alt med å glemme å be om en sitt.  Jeg satser på at jeg leser skiltene bedre neste gang (om en måneds tid).  Ziva vimsa seg til to disker (det ble for mange repetisjoner, fordi hun var opptatt av litt andre ting enn å høre etter)

2016

21. desember

Jeg har lagt litt til på aktivitetene til Baltazar og Mielo.


21. november

Alle tre unghundene har fått hver sin side med resultater og aktivisering, som jeg vil prøve å holde oppdatert.1. mai

I går fikk Ziva sitt tredje napp i rallylydighet klasse 2, og kan snart smykke seg med mellomtittelen RL2.  Hun debuterte i klasse 3 i dag med en disk på nest siste skilt, men gikk flott før det, så jeg er veldig fornøyd med debuten 🙂

Baltazar debuterte i rekruttklassen på samme stevnet!

Ellers må jeg gratulere alle valpene hennes med ettårsdagen sin her også! 


16. februar

Den 13. februar debuterte Asali Azibas Mielo (9,5 måneder gammel) i rallylydighetsringen.  Resultatet ble en førstepremie og napp.  Dagen etter fikk han det samme, så nå har han to napp i klasse 1. 

Ziva gjorde ikke det så bra første stevnedagen, men andre stevnedagen tok hun sitt andre napp i klasse 2, så nå føler jeg at vi er i gang igjen etter fjorårets pause (hun gikk bare en konkurranse i fjor).

2015


12. oktober

Har lagt til litt opplysninger på Mielos sider. Bilder og mer kommer med det første     4. mai

Ziva og Balders kull ble født kvelden 1. mai og påfølgende natt. Det ble til sammen 14 valper, men en tispe var dessverre dødfødt.  Oppsummert ble det:

Syv hanner og to tisper er så langt "korrekte"
To valper er ridgeløse (en hann og en tispe)

En hann har en haleknekk og en hann har fire kroner i ridgen.

Alle har litt hvitt på seg, men ingen har for mye i henhold til standarden.  Alle er sortnesede.

Vi har fortsatt ledige hanner15. april

Jeg leter etter en god forvert til en tispe fra det planlagte kullet.  For mer informasjon - ta kontakt.27. mars

Ziva er drektig!!!  Ultralyden i dag viste minst fire fosterblærer.  Jeg er så hoppende glad 😀3. mars

Ziva ble parret 1. og 3. mars.  Om alt går bra ventes valper første uka i mai.14. februar

Ziva løper!!!!20. januar

Jeg har fått svaret på Balder sin gentest for EOAD ("ridgebackdøvhet"), og han er ikke bærer.  Det betyr at verken Ziva eller Balder er bærere, og derfor vil heller ikke valpene deres være bærere.  Det betyr at ingen av valpene vil risikere å bli rammet av denne typen døvhet, og heller ikke bære med seg døvhet til en eventuell neste generasjon.

Ziva har ikke fått løpetid enda, men vi er godt innenfor normalen i hvert fall i tre uker til.2. januar

Ziva og Sali sine resultater er oppdatert.

Jeg er kjempestolt av Ziva sin førsteplass og Sali sin tredjeplass på ridgebackklubbens Rally-liste for 2014!  Det var til sammen 6 hunder som deltok, og konkurransen ble etter hvert ganske hard fra to av de andre hundene :)

Ziva vant også LP-lista med Sali på en delt andre plass, og de fikk en delt førsteplass på brukslista.  Skal ikke skryte for mye av det, for resultatene har vært relativt dårlige, og vi er blitt belønnet for å delta.  Ziva fikk imidlertid godkjent spordel på bruksen, og plukket alle fire pinnene!

Det blir spennende å se hva som skjer i 2015-  Ziva blir forhåpentligvis opptatt med helt andre ting første halvår, men det er mange artige stevner på ettersommeren og høsten.  Blant annet er jeg ansvarlig for et rallystevne på Hove i slutten av august.  Gleder meg :)

2014

04.12

I dag kom Sali sitt svar på EOAD, og han er bærer.  Det var ingen stor overraskelse, for han har et halvsøsken i Sverige som er bærer.  Nå spiller det egentlig ikke så mye rolle for hans del.  Han er ikke en avlshund, og bringer ikke genene sine videre.  Siden begge foreldrene hans døde før testen var klar, så er han likevel med på å fylle ut kunnskapen om rasen, og at hans halvsøsken av ham som kanskje skal brukes i avl definitivt bør testes. 12.11

Jeg har fått svar på Zivas DNA-prøve for EOAD (Den type døvhet som er kjent på RR) og den viser at hun er fri.  Det vil si at hun ikke bærer genet som gir døvhet.  Siden døve valper har fått genet fra både mor og far, så kan ikke Ziva få valper med denne typen døvhet, uansett hva far sin status er.  Balder vil likevel bli testet så snart testen er i hus.

Mer informasjon her: http://rhodesianridgeback.no/om_nrrk_1/avlskomit_/resultater_eoad/11.11

Detaljer om planlagt kull er lagt ut!

I tillegg så kan jeg jo nevne at både Ziva og Sali har fått opprykket - og startet - i klasse 2 i rallylydighet sommer/høst.

Jeg har ryddet opp og oppdatert både Sali og Ziva sine resultatsider.


21.06

Med en Ziva som står, ble det bare Sali som ble med til Collieklubbens rallystevne på Tveit i Kristiansand i dag.  Verken han eller jeg hadde verdens beste grunnlag for å gå konkurranse, for vi var begge både oppkava og slitne, men jammen gikk ikke gutten til 177 poeng, førstepremiering og 5. plass.  Han trengte for så vidt ikke det siste nappet i klasse 1, for han hadde allerede opprykket inne, men vi var ikke klare for klasse 2 enda.  Det er vi til neste stevne i september!

Forrige helg prøvde begge to seg i klubbmesterskapet i bruks.  Spor, klasse D.  Det gikk heller dårlig, men Ziva fikk godkjent sporet og 20 poeng mer på lydigheten enn i fjor.  Sali fant ingen pinner i sporet, og er ikke særlig ster i brukslydigheten (for å si det pent), men det var gøy å prøve i det minste!10.06

Ziva fikk løpetid igjen i dag!  På grunn av forhold på jobb, så kan jeg ikke parre henne på denne løpetiden, men det betyr at jeg vet mer om når den neste kommer.  Jeg venter neste løpetid i februar, og håper på valpefødsel i april med levering i juni 2015!

Jenta har god timing, for i går kveld kom vi hjem fra en fantastisk langtur til Østerbø Fjellstove, i Sogn, hvor vi har deltatt på rasespesialen.  Ziva sto igjen blant 7 tisper av 20 i sin klasse, men ble ikke plassert.  Excellent i bedømming og en kjempeflott kritikk ble det likevel!

Hun fikk også utdelt sløyfer for beste LP-ridgeback i norge, beste bruksridgeback, og mest allsidige ridgeback i landet i 2013, noe jeg er kjempestolt av!!!!25.05

Vi har vært på stevne i Bø i Telemark.  Ziva har gått LP klasse 2, som ikke gikk så bra, men i går gikk begge også rally-lydighet, med 1. premiering og napp til begge to! 

I dag gikk de også rally.  Ziva var ikke i jobbehumør og drev og tullet masse, men disket ikke.

Sali, derimot, jobba kjempebra i dag, og endte opp med 195 poeng utav 200 mulige, og direkte opprykk til klasse 2!!!!!! 

Ikke verst for en godt voksen fyr på 7,5 som begynte med rally i fjor sommer, og som debuterte i konkurranseringen (ikke bare i rally, men i det hele tatt) for bare en måned siden!

Resultatsidene deres er oppdatert :)


10.05

Torsdag kveld gikk en søkkvåt og kald Ziva LP i 5 varmegrader og regnvær. Med null på begge dekkøvelsene og en apportlevering som vi fortsatt ikke er helt i havn med, så ble det ikke så mange poeng av det til slutt, men jeg er kjempestolt av hvor godt hun jobba deler av tida. Hun var med, selv om hun sendte mange lengselsfulle blikk i mot skriverteltet. Dekk under marsj ble den flotteste stå under marsj vi noen gang har fått til, og jeg må si jeg skjønner henne - vått både ovenfra og nedenfra er jo litt mye å forvente.

Ellers ligger vi i trening til rallystevne senere i måneden.  Det er vel mest jeg som trenger å trene på å lese skilt skikkelig, for på rally-treningen i dag slurvet jeg også et par ganger.26.04

Sali, Ziva og jeg har vært i Horten og gått rally-lydighetsstevne i dag.

Med bare 15 feilpoeng på Sali og 24 feilpoeng på Ziva, så hadde det blitt en førstepremie på hver av dem, dersom ikke JEG hadde ødelagt det hele med å lese feil på et skilt - begge gangene. Lesefeilen medførte disk på begge på samme skiltet, noe som er ergerlig Jeg er bare glad for at de ikke vet det

Dagens konklusjon: Det er ikke bikkjene det står på...og jeg trenger å pugge skilt før neste gang!

Jeg er for øvrig vanvittig stolt av Sali, som hadde sin ringdebut i dag (om jeg ser bort i fra et valpeshow for 7 år siden). Han har ikke en gang deltatt på klubbmesterskap før. Han var så rolig, fattet og god at jeg får tårer i øynene.
 
Dette skal gjentas 🙂

Sali har for øvrig fått en ny underside med resultater.


03.03

Vi har gått litt i vinterdvale her i gården.  Litt trening og vanlige turer har det blitt, men ikke så mye å oppdatere her på sidene.

Sist helg startet vi utstillingssesongen på NKK-utstillingen i Bø.  Det ble excellent på Ziva, men ingen CK eller plassering.  Jeg er imidlertid godt fornøyd med en fin kritikk, og dommeren var opptatt av pelsen hennes, som er helt nedrøytet. Nå gleder jeg med til den blanke nye sommerpelsen som kommer).  Neste utstilling er ikke før helt i slutten av mai for vår del...og så RR-dagen i juni :)

Denne helga har Ziva og jeg vært på brukslydighetskurs.  Jeg meldte oss på fordi jeg trengte inspirasjon og et lite puff, og det fikk jeg til gangs.  Utrolig gøy, var det!  Vi er på ingen måte klare for å starte offisiell bruks, men mye bedre forberedt til klasse 2 lydighet. 

Noen glimt av oss kan ses på Hanne Lotte Kalnæs sin lille video fra kurset: http://www.youtube.com/watch?v=_sW2Jv-1uTE

Vi er blitt en fin liten rally-gjeng her nede på sørlandet, som planlegger både treninger og kurs, og kanskje å dra sammen på ett og annet stevne.  Vi får se hvor det bærer.

Jeg har også gått inn som medlem i NKK region Agders styre, og håper jeg kan få gjort nytte for meg der etter hvert.  For tiden er det arbeid knyttet opp til at vi er teknisk ansvarlige for NKK-Kristiansand, som tar mesteparten av tida vår.


26.01

Har oppdatert Ziva/resultater med årsresultatene for 2013 på NRRK sine vinnerlister.  Vi hadde et temmelig allsidig år, hvor vi prøvde oss på mye rart, med varierende resultater.  Mest stolt er jeg av vårt opprykk til klasse 2 i LP!  Og av at Sali løp en AG-runde løs utendørs uten å finne på annet tull enn å hoppe over tunnelen på tvers før han løp gjennom den :)

2013

31.12

Året 2013 var i grunnen året da nesten ingen ting gikk i henhold til planen. 

Når det er sagt:  Alle er friske og raske, vi har ikke hatt noen uhell og vi har hatt mye moro.

Det blir spennende å se hva 2014 bringer oss 😀

GODT NYTT ÅR ALLE SAMMEN!!!!13.12

Ziva var til ultralyd den 11. desember, og dessverre viste det seg at hun var gått tom.  Det betyr at det ikke blir noen valper fra kennel Asali i denne omgangen.

På grunn av forhold på jobben kan hun ikke parres ved neste løpetid, men vi satser på parring neste vinter, med fødsel tidlig i 2015, om alt går bra.


16.11

Etter en hektisk uke med mye reising traff vi endelig på datoen. Balder og Ziva ble paret i går morges.  Nå er det bare å krysse fingrene og håpe på mange små i midten av januar!

Mer informasjon under "Planlagt kull - 2014" i menyen til venstre.


01.11

Den store nyheten er at Ziva startet løpetiden sin i dag!  Nå håper vi bare at resten forløper seg normalt 😀

Det har vært et par travle uker.  Forrige helg debuterte Ziva, sammen med sin kullbror Caos, på dobbelt rally-stevne i Vennesla.  Vi diska begge gangene, men særlig andre runden var det lite andre feil - bortsett i fra dobbeltkommandoer med hensyn til å sitte og dekke i klissvåt sand.  Man er da ridgeback!  Uansett - dette gjentar vi gjerne :)


19.10

Har oppdatert Zivas resultater, for der hang vi litt etter i sammendraget :)

Har også skrevet noen linjer om mitt kanskje aller stolteste øyeblikk som "hundetrener" på Sali sin side.  Det er ikke alltid det er de store poengsummene som teller mest.  Noen ganger er det faktisk bare det å få delta og klare å gjennomføre.

For øvrig intet nytt å melde om løpetid 🤨


11.10

Vi går fortsatt og venter på løpetiden, og siden den ikke har startet enda, så er Ziva meldt på Dogs4all på Lillestrøm den 17. november.

Oppdatert "Kommende aktiviteter"


08.09

Kullet har fått en egen facebookside, hvor dere kan følge med på både bilder og oppdateringer:

https://www.facebook.com/asali.aziba?bookmark_t=page

Ziva har enda ikke fått løpetid, men noe er i gjære så jeg tipper det kanskje starter i løpet av en ukes tid eller to.
24.08

Har endret litt på fremtidige aktiviteter.


06.08

Jeg har fjernet siden med etterlysning av forvert, siden jeg har funnet en flott en!  Skulle du likevel være interessert, så si gjerne i fra i tilfelle det skulle dukke opp en hannvalp i kullet som jeg bare ikke har lyst til å gi helt slipp på 🙂

Jeg har lagt til en side med utstillingsplanene våre i tilfelle noen har lyst til å treffe oss og hilse på Ziva i Vennesla, på Bjerke eller i Stavanger i løpet av høsten.  Se: Planlagt kull/Kommende aktiviteter i menyen til venstre.

Etter planen vil også Balder, far til kullet kunne treffes på Bjerke.  Ta gjerne kontakt!


19.07

Da er det bestemt:  Balder (Beyo-bel Diamant Balder) blir far til Asali's A-kull. 

Se mer under planlagt kull

11.07

Da har vi vært på årets faste dyrlegebesøk for sjekk og vaksine av alle tre.  Litt mer detaljer på bloggen.

Jeg har også oppdatert Sali sin side litt.


14.06

Svaret på spørsmålene fra 02.06 om hvordan det gikk i runde 2 i rekruttcupen i AG er at vi ikke beholdt tredjeplassen sammenlagt - vi leder :)  Uformell og artig moro (på skikkelig fomlete nybegynnernivå)


03.06

Ziva er blitt øyenlyst i dag:  Intet påvist. 

Jeg hadde vært overrasket om de fant noe, men jeg liker å være på den sikre siden når det gjelder ledd, øyne og stoffskifte, som alle er enkle ting å sjekke, og ille om det viste seg å være noe der.


02.06

Vi har vært i Drammen i dag (NKK):
Vakkert hode, fine proporsjoner. Velansatte ører, sakner 2xp3. Elegant, velbuet hals, stram rygg, tilrekl. vinklet rundom - over hele. Høye kompakte poter. Lang, vakker ridge. Bra pels, jevn mellomtonet hvete. Sunne rørelser.

Excellent og 4akk på oss i dag.

Med excellent på 8 av 9 utstillinger i åpen klasse, og CK på flertallet av utstillingene etter at hun ble voksen, så kan jeg nok trygt si at selv om hun ikke er en utstillingsstjerne (eller champion), så er hun en jevnt GOD hund eksteriørt.  Interiørt er hun bare fantastisk 😀

Nå skal vi ha utstillingspause til uti august en gang, tror jeg, og heller konsentrere oss om andre ting.

Neste utfordring er onsdagens rekruttcup i agility og hopp i AOH.  Disker vi?  Klarer vi å gjennomføre?  Beholder vi den foreløpige tredjeplassen sammenlagt?  Tiden vil vise og vi lover å gjøre vårt beste 😎


21.05

Vi har vært på rasespesial!  Ziva ble nr. 4, med CK, i en stor og flott åpen klasse på 20 fremmøtte tisper, men ikke plassert i beste tispe klasse.  Med 59 påmeldte tisper og lite frafall er jeg likevel kjempestolt :)


12.05

To nye sider:  En om mine tanker og erfaringer med trening av ridgeback generelt "Om å trene med RR"  og en om hva vi driver med og litt mer detaljer rundt det "Vår trening".  Jeg håper det kan være til inspirasjon for noen :)

Samtidig har jeg flyttet de uoffisielle resultatene våre ned til "Vår trening" siden de stort sett kommer fra treningsstevner.  Kun bronsemerke- og offisielle resultater ligger nå igjen under Ziva/resultater


03.05

Jeg har lagt inn resultatet fra gårsdagens LP-konkurranse under Ziva/resultater.

...og så har jeg oppdatert bloggen med mer om hvordan det gikk i går :)


18.04

Jeg har oppdatert bloggen


23.02

Vi har vært på NKK Bø.  Se under Ziva/resultater

Etter litt sammenligninger ringside ble det ganske klart at Ziva umulig kan være 64 cm lenger, så det første jeg gjorde da jeg kom hjem var å måle.  Med en plastikktommestokk bøyd 80-40-80, en 40 cm linjal tapet fast på 66 cm, og Ziva under gikk det akkurat en finger inn mellom.  Mer korrekt enn det tror jeg ikke en får det uten lasersikte ;)  Jenta har vokst en cm siden i fjor på denne tida og er 65 cm!!!

Ellers er vi meldt på et par-tre utstillinger til før sommerferien, og en del planer er lagt for resten av året.  Mer kommer etter hvert.17.02

Da er resultatene i NRRK sin allsidighetscup klare, og Ziva ble nummer 4 av 11 hunder :)

http://www.rhodesianridgeback.no/allsidighetscup_2012.html10.02

Ikke så mye spennende som skjer her for øyeblikket.  Jeg har begynt å jobbe med å finne rette hannhunden til Ziva igjen etter en aldri så liten pause.  Ziva og jeg har gått lydighetskurs i januar, men mesteparten av treninga vår er stort sett finpuss av øvelser på tur og på stuegulvet mens vi lengter til våren.

Oppdatert Om rasen/Helse - DM

Vi vil ønske alle et

GODT NYTT ÅR!!!!

Ingen skal påstå at jeg ikke prøvde få alle "barna" til å smile pent til kamera :)

2012

30.12

Oppdatert Om rasen/Helse - DM


30.11
Av flere forskjellige grunner er planlagt kull på Ziva skjøvet ut en løpetid i tid, til vinteren/våren 2014.

Delvis er det av private grunner og delvis fordi jeg synes at mengden planlagte RR-kull det neste halvåret er uforsvarlig høy.

Jeg er ikke interessert i å avle bare fordi jeg kan - jeg vil være trygg på at det finnes nok gode valpekjøpere til alle valpene før jeg setter i gang.27.11
Vi var på norsk vinnerutstilling - Dogs4All på Lillestrøm på søndag. Ziva ble nr. 2 i en stor åpen klasse på 16 påmeldte, og fikk CK og en fin kritikk. Hun ble ikke plassert i Beste tispeklassen, men jeg er kjempefornøyd likevel.

Dagen i dag er det 3 år siden Zeta døde. Tiden går fort, og mye har forandret seg siden da. Sali og jeg har flyttet ned fra Åseral til Strengereid, Ziva og Amanda er blitt født, Qi er borte... Samtidig føles det veldig kort tid siden.11.11
Vi har vært på utstilling på Kongsberg, hvor Ziva ble BIM og fikk sitt andre cert.

Ellers er høstsesongen i full gang med aktiviteter og trening. Vi jobber fortsatt med lydigheten, hvor Ziva har begynt å trene på de høyere klassene, og jeg trener på å bli mindre nervøs, så jeg kanskje en dag slutter å ødelegge alt for henne.

I tillegg har begge to gjenopptatt brukstrening i det små. Sali mest for aktivisering, mens Ziva har jeg satt litt høyere mål for. Hun elsker det og livner skikkelig til når vi driver med ting hvor hun skikkelig kan få brukt seg.07.11
Planlegging av valpekullet er i gang og planlagt parring er april 2013. Det betyr sannsynlig fødsel i juni og levering i august.18.10

OBS! Ny epost-adresse!06.10
Har lagt til et par lenker under helse.


25.09
Da var sommeren over og planleggingen av høstens og vinterens aktiviteter er i gang.

Vi har hatt en liten treningspause i sommer, og en løpetid som kom litt før forventet endret på en del planer i forhold til kurs og aktiviteter, men i høst skal vi gå sporkurs, og så er vi meldt på innetrening i hundehallen hver mandag i hele vinter.

Kullplanleggingen går sin gang, og om alt blir som jeg håper så har vi valper i hus til sommeren. Forventet løpetid i april.26.08
Denne helga har Ziva både gått lydighet og vært på utstilling.
Oppdatert resultatsiden30.07
Har fått resultat på Zivas tyroksinprøve: Den er som forventet normal, men grei å ha tatt.

Samtidig sendte vi inn en blodprøve for fargen hennes på A-locus som også kom tilbake med forventet resultat.


09.06
Jeg har foretatt en del endringer på sidene for å gjøre menyen ryddigere og for å få plass til flere sider på engelsk.
Hovedoppryddingen har vært å samle alt som har med generelt gemytt, helse, bruksegenskaper og eksteriør inn under fanen "Om rasen", og så har jeg slått sammen en del sider med lite tekst til samlesider.05.06
Har lagt til resultatene fra NKK-Drammen under Ziva/resultater28.05

Vi har vært på ridgebackdagene igjen, og er veldig fornøyde med CK og 5. plass av 60 tisper 😀

Har også lagt til et avsnitt om resultater på NRRK's vinnerlister, hvor jeg håper vi blir med i mange år :) Foreløpig har vi 10 poeng til lydighetslista og 15 poeng til allsidighetslista.

Se under Ziva/resultater03.05

Vi har gått vårt første offisielle LP-stevne!
Hvordan det gikk finner du under Ziva/resultater10.03
Vi har gått treningsstevne igjen.
Hvordan det gikk finner du under Ziva/resultater26.02
Sørlandsapellen i Tvedestrand i dag. Kjempehyggelig i strålende sol...men en smule kaldt. Verken Ziva eller jeg var på vårt beste, og det synes jo på poengsummen ;)

For resultat se under Ziva/resultater18.02
Vi har vært på NKK-utstilling i Bø. Egentlig var vi meldt på i både LP og utstilling, men da jeg kom opp dit var jeg så nervøs og stressa at det siste jeg ville gjøre var å gi Ziva avsmak for LP for alltid, så vi tok det enkleste: Utstillingen, og var innom LP-ringen på forhånd bare for å melde frafall.

Hvordan det gikk ligger under Ziva/resultater31.01
Flyttet ernæring ut fra helse, delt det opp i et par undersider og skrevet en del nytt.25.01
Påbegynt et nytt avsnitt om magedreining
Se under Helse/ernæring19.01
Jeg har ryddet litt her og der og lagt til litt lenker under "Helse" (flere av fanene) og en lenke under "Gemytt og egenskaper".

Bloggen ble oppdatert for et par dager siden.


Vi vil ønske alle et

GODT NYTT ÅR!!!!

Det skal bli spennende å se hva 2012 fører med seg !

Sali nyttårsaften for 5 år siden :) (Foto: Gunn Tove Jensen)

2011

31.12

Da var enda et år gått. 

Året 2011 har vært et bra år for oss, til tross for en dramatisk påske da jeg var fryktelig nær å miste Sali (dyrlegen forventet helt tydelig å ikke se oss neste morgen), og det er rart å tenke på at den viltre valpen som opplevde sin første nyttårsaften for et år siden, nå har blitt en "ung dame". 

Det har også vært et år hvor jeg har møtt mange både nye og "gamle" hyggelige hundemennesker på trening, utstilinger, i valpekassa, på telttur på Vestlandet og ikke minst mange flotte skogsturer. 

Årets siste dag starter i hvertfall med strålende vær, Sali og Karo har hatt en guttetur på skauen (og begge var like frustrert over ikke å få lov til å leke med hverandre), og høyløpske Ziva har hatt en løperunde i skogen på et sted fritt for innpåslitne hannhunder. 

Kvelden blir vi hjemme sammen med god mat og godbitsøk i stua ved midnatt - med mindre bikkjene har sovnet før den tid.

...og så må jeg bare takke Qi for disse vidunderlige skapningene. RIP passer ikke helt til deg - klatre og løp så mye du klarer, det var det du var skapt til 🙂


11.12

Jeg har laget en egen side med søknad om forvert til tispevalp på sikt.
Se under Planlagte kull/forvert

10.12

Ziva og jeg har debutert i klasse 1.  Det var bare treningsstevne i samarbeid mellom Sørlandets hundehall og Arendal og omegn hundeklubb, men med skikkelig, om enn kanskje en smule snill, dommer😀  

Se under Ziva/resultater


26.11

Har lagt til to videosnutter til fra MHen.
Se under Ziva24.11

Har lagt til siste DM-tall
Se under Helse / DM22.11

I helga var vi en tur til Sverige for å ta en MH på Ziva. Har laget egen side om den, i tillegg til en filmsnutt.

Se under Ziva/MH


14.11

Vi var på utstilling på Kongsberg i går...en heller snodig affære 😲 Verst gikk det ut over Ziva, tror jeg, men en utstilling med 15 hunder, deriblant noen av Norges mest premierte - med uhorvelig mye blått og ikke en eneste CK, så tar vi det ikke så tungt 🙂

Se under Ziva/resultater


10.11

Vi har gått rekruttklasse i forbindelse med offisielt stevne i dag

Se under Ziva/resultater
01.11

Opprettet ny side "Planlagt kull"

Foreløpig er det veldig tidlig i prosessen, men jeg vil gjerne gjøre det skikkelig om jeg skal ta det store skrittet å ha et valpekull.


23.10

Vi har gått rekruttklasse - Sørlandsapellen i dag

Se under ziva/resultater

20.10

I dag har Ziva og jeg vært på treff!
Se bloggen

Blogga forresten litt i går også...

17.10

Har blogga litt om uka som gikk - i tre deler!
Se lenke ovenfor

Har lagt til siste DM-tall og skrevet litt om arvegang og risikoberegning.

Se under Helse/genetikk og Helse / DM

04.10

Har blogga litt om i går.
Se lenke ovenfor

03.10

Sali er 5 år i dag!!!! Gratulerer med dagen til godgutten 😀

Ziva har deltatt i rekruttklassen på klubbmesterskapet i hundeklubben
Se under Ziva/Resultater


02.10

Det er mulig dette sorterer under selvpining, men vi er påmeldt både her og der...
Se under Ziva/Resultater


25.09

Oppdatert
bloggen med to innlegg. Det første om hva som har skjedd siden sist og det andre om denne helga.


24.09

Da har vi fått unna lydighetsdebuten. Jeg fant ut på torsdag at vi ikke var klare for klasse 1 i helga, så jeg fikk tigget meg til å bytte til uoffisiell rekrutt i stedet. Resultatet ble så som så, men jeg lærte utrolig mye av det. Det blir ikke så lenge til neste gang
Se under Ziva/Resultater


16.09

Oppdatert den norske DM-statistikken med en fri til
Se under Helse / DM


14.09

Lagt til en lenke til en liten, gammel filmsnutt av RRer.
Se under Eksteriør/farger


09.09

Fått svar på gentest for D-dilute: Ziva er DD 😀27.08

Startet en side om brukshunden RR. Mer kommer etter hvert.
Se under Gemytt og egenskaper/bruksområder

20.08

Vi har vært på NKK-utstilling på Bjerke travbane.
Se under Ziva/resultater

08.08

Lagt til et par lenker under Eksteriør/farger

31.07

Lagt til helgas resultater. Ziva har fått sitt første cert 😀
Se under Ziva/resultater

25.07

Oppdatert den norske DM-statistikken
Se under Helse / DM

17.07

Lagt ut resultatet av Sali's funksjonsanalyse i egen fane under navnet hans. Ziva er påmeldt MH til høsten, og jeg håper de har plass til oss.

08.07

Lagt til noen faner om rasens historie, gemytt og eksteriør, og skrevet litt om farger - inkludert Zivas farger.
06.07:

Stadig mer innhold blir flyttet fra den gamle sida til den nye. Etter hvert kommer det også en del nytt, så følg med :)
04.07:

Ziva sine albueresultater er lagt inn sammen med hofteresultatene: Begge A!
03.07:

Sidene påbegynt