Asali Aziba-kullet

Asali Aziba-kullet

Ziva ble parret 1. og 3. mars, og valpene ble født 1. mai 2015. 

Det ble født til sammen 14 valper, men en tispe var dessverre dødfødt og en annen tispe ble syk og ble avlivet hos dyrlege 17 dager gammel. 

Det ble derfor registrert 10 hannhunder og to tisper i kullet. 

Balder

Balder (Beyo-bel Diamant Balder) blir far til Asali's A-kull. 

Jeg falt for ham allerede som veldig ung, og har hatt ham i øyekroken hele tiden mens jeg har lett etter hannhund til Ziva.  Han har til min store glede utviklet helt i den retningen som jeg har håpet på, og er nå gammel nok til at en vet hva slags hund han er som voksen (født 20.04.2011)

Balder er først og fremst en flott familiehund, som er stilt noen få ganger med gode resultater.  Han er mentalt stødig, trivelig, sosial og ukomplisert.   

Balder blir ikke brukt innen noen hundesporter, men arbeidsvilje er det masse av. 

Eksteriørt har han fronten og kraften jeg har sett etter og han er samtidig ikke så stor.  Balder har 2 cert, men mangler storcertet (akkurat som Ziva).

Han er DM-fri, han er testet fri for EOAD ("ridgebackdøvhet"), har fulltannet, korrekt bitt og er sunn og frisk.  Han har kjent mental status (MH) og er skuddfast. 

Kullet har en innavlsgrad på 0% på 6 generasjoner.

   

Følg kullet på facebook:

Mine tanker om kullet

Det er mye som skal klaffe når man planlegger et kull, og det å finne den perfekte hannhunden som både kan støtte opp under alle Ziva sine mange styrker, og ikke doble hennes få feil er en jobb jeg tar alvorlig. 

Målet er mentalt stødige og sunne og friske valper som kan brukes, om man har lyst til det.  Ziva er en hund med moderat motor og masse arbeidslyst.  Hun er en rolig og behagelig hund i det daglige, som fint tåler en fridag uten noe å gjøre, men som absolutt er med når vi skal jobbe.  Dette er egenskaper jeg ønsker å ivareta.  Eksteriørt håper jeg å få tilført noe mer kraft, men samtidig unngå at det blir for stort.  Jeg vil ha sterke, elegante hunder med gode bevegelser.

Da det ligger ridgeløst og noe ridgefeil på Ziva sine gener, så er det mulig det vil dukke opp ridgeløst i kullet.  Jeg avliver IKKE valper på grunn av eksteriørfeil.  Dersom du ønsker deg ridgeback, men ikke har planer om utstilling, så oppfordrer jeg deg til å i hvertfall vurdere ridgeback uten ridge.  Valper med utstillingsfeil har  selvfølgelig alle ridgebackens øvrige flotte kvaliteter. 

Lyst til å bruke valpen?

Selv om jeg både trener og konkurrerer med mine RRer, og Ziva er en kjempemoro hund å jobbe med, så har jeg ingen planer om å promotere verken kullet eller oppdrettet som et bruksoppdrett. 

Balder har ikke bruksresultater å vise til.  Selv om jeg har både sett og prøvd å trene rally med hans søster Era for moro skyld, og opplevd potensialet og arbeidsgiveren hennes...så synes jeg det å promotere som bruksoppdrett vil være å ta munnen altfor for full.

Likevel tror jeg at dette ikke er et dumt kull å ta utgangspunkt i om en som valpekjøper har lyst til å trene på noe spesielt med hunden sin...og jeg ville synes det var kjempegøy om flere ville det!

Jeg har etter hvert fått litt erfaring med å jobbe med RRer innenfor de fleste hundesporter, og kan gjerne være behjelpelig med både hjelp og råd om dere har lyst til å gjøre flere forskjellig ting med hundene deres.  Ikke være redd for å spørre!