KYLLINGER

Kyllinger

Det som er viktig når det gjelder å få skikkelige kyllinger er først å fremst ...Vekta på ruge eggene du skal ruge. Riktig vekt i forhold til rasen du skal ha frem er svært viktig.
Plukk kun egg fra friske høner ,eller kjøp fra en oppdretter du er trygg på og som er seriøs. Sett på rugemaskinen et par dager før du skal legge inn egg for å få maskinen stabil på tempratur først.
Luftfuktigheten bør ligge på 40-50% og økes siste tre dager før klekking ,tempratur på ruging av høns er 37,8 grader. Hold deg for all del unna og vent tålmodig til alle egg er klekket ferdig før du åpner maskinen for å ta ut kyllingene..
 Lurt å lage en egen kyllingkasse 1 mtr lang og 80 cm bred hvor kyllingene er den første tia , når de har vokst litt og tar mat og slike ting greit kan du flytte dem over på en større plass slik at de har et større  område å bevege seg på
Alle egg vil ikke klekke, så noe mindre antall kyllinger må du regne med enn antall egg du la inn..
 Kyllingene forer jeg med Kalkun 1-2 ( blandes med oppdrett2 etter en ukes tid) i ca tre mnd for så å gå over til Oppdrett 2 etter det .
Underlaget til kyllingene første levetid bør være sand , da kyllingene fort kan få i seg flis isteden for mat ...de plukker og spiser på alt de første dagene og da er det lurt at det de spiser ikke er farlig for dem .

 Du må huske på at kyllingene må ha det trekkfritt og varmt de første ukene av sitt liv.
Kyllingen er ikke istand til å regulere sin egen kroppstempratur og kan derfor lett fryse ihjel hvis de ikke får tilført varme. 

Det skal ikke være for varmt heller så jeg følger en enkel regel her..(varmelampa skal henge så nært at kyllingene ligger i en sirkel i ytterkanten av lampens diameter. ligger de i en klynge midt under lampa er det for kaldt, ligger de langt unna lampa er det for varmt..)
Jeg setter gjerne igang å samle egg i Februar (hvis hønene har begynt å verpe) og samler da gjerne 10-20 egg før jeg legger i maskinen .Har du en stor maskin slik jeg har så legger jeg inn egg engang i uka slik at jeg da har klekking jevnt utover våren.

Når mine fasaner begynner sin lek på våren så er jeg for det meste ferdig med å klekke ut kyllinger slik at maskinen da blir brukt til fasaner utover våren

Jeg klekker gjerne de forskjellige rasene hver for seg  ,så slipper jeg å ha mange forskjellige raser på en gang.