Prøysenmarsjen

Prøysenmarsjens fremtid

 Gode nyheter. Prøysenmarsjen lever videre, og driftes av Prøysenhuset.

Prøysenmarsjen

Brumunddal Turmarsjforening har besluttet å trekke seg som arranger av Prøysenmarsjen.  Etter 16 års drift er vi slitne og ikke motivert til å fortsette driften. Som eier av marsjen har  Ringsaker Blad jobbet for å finne nye drivere. Dette er nå i boks. Nye drivere blir Prøysenhuset, Prøysens Venner og Kulturetaten. Vi ønsker dem lykke til, og håper at folket støtter opp om arrangementet. slik det ser ut nå blir det Prøysenmarsj i 2015 også.

Det er beklagelig dette skjer, men det er etter hvert blitt tungt å drive uten maks motivering. De siste år har vi ligget opp mot 1000 deltakere hvert år, og i 2014 var det hele registrerte deltakere, og et stort antall ikke registrerte deltakere.  

Prøysenmarsjen 2014

For 41. gang arrangeres Prøysenmarsjen. Start og mål er fra Prøysenhuset på Rudshøgda.
10 km har start mellom klokka 9 og 12, mens om du går for den lange runden på 22 km, er starten mellom 9 og 11.
Starten koster 60,- for voksne, 30,- for barn under 16 år, og 20,- for IVV.

Underveis vil du gå deg på et par rasteplasser der det er muligheter for å kjøpe forfriskninger og oppleve folkeliv med levende musikk attåt.

Prøysenmarsjen 2013

PRØYSENMARSJEN 2013
Vi ønsker velkommen til Prøysenmarsjen for 40. gang, søndag 28.sept.
Starten til Prøysenmarsjen går fra Prøysenhuset på Rudshøgda .

For de som skal gå 10 kilometer er starten mellom klokka 0900 og 1200, mens de som skal gå
22 km starter mellom kl 0900 og 1100.
Vær obs på at 22km stenger kl 1145 fra Fugleseng.

Dette er en veldig poplær marsj med stor oppslutning av lokalbefolkning og tilreisende. Vi har hatt besøk fra alle skandinaviske land, og Tyskland.
Det er fremdeles igjen 36 veteraner som har gått samtlige Prøysenmarsjer. Det er sporty det! Under marsjen i 2012 fikk vi 860 fornøyde deltakere i nydelig høstvær.  Prøysenmarsjen er jo et utearrangement så det er naturlig at været svinger litt.

Dette blir 16. gang vi arrangerer Prøysenmarsjen.
 
I 2012 lanserte vi en skolekonkuranse mellom barneskolene i Ringsaker. Premie var kr. 1000,- til Elevrådet til vinneren. Vinner ble Skarpsno skole. Det kan vel ikke sies at dette ble noen stor suksess. Under 100 registrerte barn. Flere skoler hadde ingen deltakere. Årsak: vanskelig å si, men spørsmål er vel om vi fikk markedsført det godt nok, men alle skoler var godt informert.

Turmarsj=vandring=forlkesport er en veldig fin form for trimaktivitet. Ikke alle er istand til å løpe, men å gjøre rutine i å gå seg en tur, er fin trim det også. Vårt formål er nettopp det, å motivere folk til at gåturene skal bli en lystbetont rutine. Som medlem av Norges Turmasjoforbund føler vi at vi gjør god nytte for oss til nettopp det. Det fokuseres i dag mye på folks fysiske form, og det er mange slags kampanjer for å forbedre folks fysiske helse. Ved å gå/trimme regelmessig vil en raskt merke forskjell på puls og pust. Et par raske turer i uka er bra. Bra for selvfølelsen og humøret også. Særlig for diabetes, som er den nye folkesykdom, er det viktig å trimme. Mot hjerte/karsykdommer, felles kalt livsstilsykdommer, styreker regelmessig trim immunforsvaret.

I Turmarsj stiller alle likt, flexi starttid, det er ingen tidtagning, vi konkurrerer kun mot oss selv. Turmarsj er noe alle kan være med på, hele familien, gammel som ung, venner, kollegaer og enslige. Her kan man treffe alle slags mennesker. For barna er det morsomt å komme seg ut sammen med voksne, og motta fortjent medalje etter turen. Noen sier at en ikke vil betale for å gå, men det er ikke det en betaler for! En støtter et arrangement! Merkede løyper, billig servering, husleie, avgift til Norges Turmarsjforbund per deltaker mm. Per i dag koster det kr 60 for voksne og 30 for barn som vil ha premiering, og kun 20 kr for de som kun vil registrere de antall km de går. Du må da kjøpe et registreringshefte. Hver marsj har eget kodenummer/stempel som føres inn i dette heftet. For nybegynnere fås første hefte gratis.

Vi, Brumunddal Turmarsjforening, arrangerer totalt 20 marsjer årlig rundt om i vårt distrikt. For dere som er interessert er det bare å ta kontakt med oss for mer informasjon.

Husk: Det er helse i hvert skritt! Det forbedrer livet ditt!


God tur!

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Jan Arne Dammen | Svar 21.09.2012 10.08

Norgeslekene 2014 til Steinkjer. Les mer her:
http://www.paaneset.no/index.php?side=1&sak=4098

Anne Helene Grøholt | Svar 17.06.2012 14.12

Det er en marsj til før vi tar sommerferie, nemlig 28.juni. Den må alle få med seg, og så ta ferie med god samvittighet!

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

21.09 | 10:08

Norgeslekene 2014 til Steinkjer. Les mer her:
http://www.paaneset.no/index.php?side=1&sak=4098

...
17.06 | 14:12

Det er en marsj til før vi tar sommerferie, nemlig 28.juni. Den må alle få med seg, og så ta ferie med god samvittighet!

...
24.11 | 10:44

Oppdatert

...
22.11 | 19:52

På tide med oppdatering?

...
Du liker denne siden