Eineåsen Huseierforening

Velkommen til hjemmesiden vår

Glass og metallemballasje

Fra høsten 2023 skal husstandene i Bærum få egne beholdere til innsamling av glass- og metallemballasje.

Her er link til ordningen på Bærum kommune sine sider:

https://www.baerum.kommune.no/tjenester/avfall-og-gjenvinning/bedre-kildesortering/


Ved å følge linken kan dere lese mer om ordningen, og få svar på ofte stilte spørsmål rundt dette.


Kort fortalt vil utleveringene starte opp høsten 2023 og fullføres våren 2024.


Sosiale medier

Vi er også på Facebook. 

Søk opp Eineåsen Huseierforening her og bli med i gruppa

Rotter og mus

  • Enkelte huseiere har vært plaget av rotter og mus.

    Vi ber om at du ser ekstra godt rundt huset etter spor av disse dyrene, uavhengig av hvilket fellesareal du tilhører og gjør ditt for å forebygge at de trives hos oss. 

    Pelias Skadedyrkontroll har satt ut 3 rottefeller med åte i området. Disse fellene vil bli kontrollert og flyttet underveis ved behov.
  • Her er noen tips:
  • Fjern tilgang på mat: ha lokk på avfallsdunker, fjern nedfallsfrukt, bruk lukkede kompostbinger, vær forsiktig med å mate fuglene, ikke sett søppel på trappa, ikke kast avfall på bakken. Kast heller ikke mat i toalettet fordi det kan føre til at rottene søker seg til avløpsrørene.
  • Sikre bygningen ved å tette alle hull og sprekker slik at ikke dyrene kommer inn. Husk spesielt på at kjelleren trenger lufting, så ikke steng utlufting (ventilene), men benytt heller en finmasket netting.
  • Hold det ryddig, klipp gresset(!) og plant ikke busker og trær tett opptil fasaden.
  • Kontroller loft og kjeller jevnlig.
  • Hold vannlåsen i toalettet i orden.
  • Ha gode rutiner for renhold.
  • Husk at det ikke er lov å sette ut gift som et forebyggende tiltak.

Varmepumpe

Varmepumpe i eget hjem er et ENØK tiltak som har vært ønsket av myndighetene for mest mulig utnyttelse av strømforbruk til oppvarming og avkjøling.

I våre rekkehus har en del av enderekkene fått montert varmepumpe, men på innvendig rekke har vi ikke hatt så mange tilfeller ennå.

Varmepumper kan resultere i støyforurensing med de følger det kan ha for dem som blir

forulempet av støyen. I tillegg er det begrenset hvor disse kan monteres da det ikke er en privat endevegg slik som enderekken har. Det er flere hensyn å ta, både med tanke på felles

inngangsparti med nabo hvor dette kan være til sjenanse visuelt, men også montering på

vegger med naboens soveromsvinduer på samme side og montering på bakkestativ contra rett på trevegg.

I rapporter og skriv knyttet til varmepumper og plassering, oppfordres det til god dialog med naboer for å komme frem til løsninger som ikke er til sjenanse for tilstøtende naboer eller til ulempe for den som skal installere varmepumpen. Det er anbefalt 2 befaringer før endelig montering gjøres.

Det er ikke anbefalt å feste utedelen til en luft-luft varmepumpe direkte på trevegg. I utedelen sitter det en kompressor som skaper vibrasjoner. Vibrasjonene kan igjen skape resonans i boligens konstruksjon som kan oppleves sjenerende. Vi anbefaler å plassere utedelen med braketter på grunnmur eller på frittstående bakkestativ spesielt laget for varmepumper. Det bør alltid brukes vibrasjonsdempere. I Eineåsen Huseierforening er optimal plassering av varmepumpe ikke gitt fordi vi har ulike hustyper med soverom både på syd-og nordvegg. Informasjonsskriv fra forhandlere og sertifiserte montører av varmepumper understreker viktigheten av at kjøper av varmepumper får befaring og råd fra kvalifiserte fagfolk og i tillegg er det på nytt nevnt dialog med naboen om plasseringen før det monteres noe permanent som viktig

Ny renovasjonsordning 2018

Plastemballasje skal fremdeles legges i egen gjennomsiktig sekk som hentes hver 14. dag.

Papir samles også inn hver 14. dag i egne papirsekker som man får utlevert fra kommunen. Ved behov for nye sekker, kan de bestilles i kommunen og hentes i Elias Smiths vei 10. Man får tildelt sekker for et halvt år av gangen. Man kan også levere mindre mengder papp til innsamling utenom sekkene. Kommunen tar ikke lenger i mot oransje sekker.

Bærum kommune krever at alle husstander som har fellesløsning for restavfall og matavfall, også har fellesløsning for plast, papp og papir.

I Anna Kreftings vei er det en fellesløsning med søppelboder ut mot Paal Bergs vei. Snømåking foran bodene og renhold inni bodene går på omgang mellom de beboerne som benyttet søppelbodene. Hver husstand har ansvar en måned hver for å sørge for at  det blir måkt og rengjort rundt og inne bodene ved behov. De som har ansvar får nøkkel til boden som leveres videre til nestemann ved månedsskiftet.

All info om den nye renovasjonsordning finner du under menyen Renovasjon eller ved å klikke her

Nyeste kommentarer