Mine giclèetrykk

Hva er giclèe

Giclee Fine Art Print er benevningen på denne trykkemetoden som mange kunstner, museer og gallerier verden rundt har tatt i bruk. Navnet giclée, uttalt "zhee-clay", er oversatt fra fransk og betyr "det som er sprayet". Giclée er verdens mest avanserte digitale kunsttrykkprosess. Et giclée er en individuelt produsert, høyoppløst reproduksjon av originale verk gjort på en spesiell type storformat skrivere. Hvert bilde regnes som et originalt, signert kunstarbeid på lik linje med andre grafiske arbeider. Det er likevel viktig å se gicléeteknikken som en selvstendig kunstform, som ikke kan puttes inn i grafikk-kategorien som oftest deles inn i høy- og dyptrykk.
På mange måter er giclée bedre enn andre typer grafikk. Fargene er klarere, sterkere og holder lenger. Fargespekteret for giclée er langt større fordi det blir produsert som sammenhengende farge, og ikke som rasterpunkter på hverandre. Giclée produseres med minimum 8 farger som blir overført papiret samtidig som det blir blandet. Oftest brukes mettet, vannbasert blekk for å produsere mer enn 3 millioner mulige farger Det blir benyttet flere valører av fargene. Dette gjør at skygger og nyanser kommer klarere frem, selv i de minste detaljer. Gicléetrykk har også en oppløsning på 1800 d.p.i. I tillegg garanterer Gicleene at fargedybde og lysekteheten vil være nøyaktige og stabile mellom 70 og 100 år; deretter kan det bli noe bleknet. Som ved grafikk, er holdbarheten avhengig av hvor og hvordan verket blir hengt opp: Hvor fuktig miljø bilder henger i er, og i hvilken grad bilde er utsatt for direkte sollys.

  Denne nummererte serien er laget av et orginalt maler jeg har laget. Det er trykt på syrefritt papir med lysekte pigment basert farge som har garantert holdbarhet i 75 år innendørs. Alle trykk er signert og nummerert

Bildet "Gammelt hus"

detalj av bildet "Gammelt hus"

Åpent landskap

Gyllent landskap

Din overskrift

Bildet "Reise"

Stjerneskudd

Huset

Petter Dass sin reise til København

Petter Dass sin reise til København

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

May Tove | Svar 07.09.2011 13.06

Tusen takk for opplysningene.
Vennlig hilsen May Tove

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.06 | 22:50

He Greta. Kjekt å se denne hjemmesiden.

...
25.06 | 17:56

Jeg likte veldig godt med dine timer i keramikk :) Kreativitet har blitt livet mitt etter jeg ble syk <3 Klem

...
28.10 | 10:50

Så fin side du har, Greta! koste meg!! Jeg har lånt noen bilder og lagt dem på bloggen min, i forbindelse med oppgaven min, jeg fortalte deg om. takk for lånet.

...
07.09 | 13:06

Tusen takk for opplysningene.
Vennlig hilsen May Tove

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE