31. jul, 2013

Hytteliv

Da har vi landet på hytten til storesøster, og det er HERLIG å være her! 🤩 Bikkjene går ut og inn som det passer seg, det er godt å se at de holder seg rundt hytteveggen og ikke går på noen oppdagelseferd. Gutta sitter med hver sin pc, og kommer ned og prater og spiser litt innimellom. Selv har jeg kost meg med et glass vin, en god bok og nydelig utsikt. Jeg har også gått litt rundt på mine gamle barndoms stier, og ble rett nostalgisk på hele greiene.
Jeg husker da jeg var liten, og stien mellom vår og mormor sin hytte var lang. Den er kanskje på 100 meter? 🙂 Den gang løp jeg mellom hyttene, og visste hvor hver eneste lille rot og sten lå, og jeg trakket aldri feil. Jeg kan nesten se det for meg, meg selv med flagrende hår og hjemmesydde bukser med sleng, eller den hvite shortsen og t-skjorten med fluesopp. Husker den gangen jeg fikk en tordivel rett i panna når jeg kom løpende. Stakkaren klarte jo ikke unnamanøveren når jeg kom susende. Husker også de fine "orkideéne" som av og til kom opp på myren ved siden av stien. Jeg aner ikke hva de heter, men de er fine, og de er der fremdeles. (ja, ikke den samme naturligvis..)
Jeg husker mormor som hentet vann i brønnen på den gamle stien som er gjengrodd nå. Jeg husker forkleet hennes, og de brune strømpene som hun rullet ned rundt anklene når hun satt ute i solen. 🙂 Jeg husker at jeg lekte i dammen som kom ute i sprekken i fjellet. Bygde flåte av små pinner og lagde bondegård og dyr av kongler med pinnebein, og jeg husker at plattingen var kjempestor. Den er ikke det nå lenger. Rare greier.. 🤔
Jeg husker mamma la varme steiner i sengene våre når vi kom på hytten i påsken og det var grisekaldt, sånn at det skulle bli litt mer behagelig å legge seg. Og jeg husker den gangen jeg en sommerkveld skulle legge meg og det stod en DIGER edderkopp midt på lakenet mitt da jeg dro dynen til side. Jeg tror jeg husker det fordi jeg skrek, og det var litt flaut. Jeg er nemlig ikke særlig redd for edderkopper, og det var jeg ikke den gangen heller. 🙂 Jeg husker vi spilte så mye kinasjakk at jeg drømte om det om natten, hvordan mormor, Tove-Lise og jeg hoppet over hverandre på brettet. 😀 Det ble en morsom frokost etter den drømmen. Tror pappa glemte å lure oss med "Jakob (fluen) som kommer oppi skogen" den morningen.
Mange minner kommer frem når jeg er her  i fred og ro. Det GIR fred og ro i sjelen min å være her. Det er ingen steder jeg er mer glad i enn Holmesund. ❤Alle mine barndomsminner er herfra. Det er lite fra tiden i Bergen egentlig, men det er vel sånn at ferier er hyggelig, og det er de hyggelige tingene man husker. Iallefall vi som ikke har noen vonde opplevelser i livet.

Takk til min kjære storesøster som lar oss få låne hytten når de ikke er her! Glad i deg! 💋