24. jan, 2014

Sykehusblogg

Da var jeg her.. På min "ppste-restante adresse". Haraldsplass Diakonale sykehus.. Fiks ferdig operert. Vel ikke helt fiks, men iallefall operert i kneet. Ny brusk skal lages, og til min store overraskelse er det et større inngrep med lengre rekonvalesens enn jeg trodde. Så nå skal jeg ikke belaste foten på 6 uker. Etter det, kan jeg begynne forsiktig.. Jippi...
Da kjære "doktor dyregod" tok en titt i kneet mitt, var det (etter hans ord) bare et eneste stort krater bak kneskålen min. Han fikk ikke sylet som de bruker å gjøre, ei heller gjøre det som han hadde tenkt, å gå bakom å borre den veien. Så han måtte "improvisere" som han sa, og har borret tvers gjennom kneskålen gjennom huden. Det var nesten som jeg sa "to mutch information" til ham, men på den annen side er det greit å vite at nettopp derfor har jeg hatt mye vondere enn jeg hadde trodd, og siden de her har minimalt med erfaring med den måten å syle på, så ble det en ny erfaring for dem her også. Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte, men skal innrømme at når det stod på som verst med smerter så kom det noen tårer. Kunne ikke for det. Jeg har vært sliten og trøtt, mye naturligvis pga smertestillende piller, men også pga lite søvn. Nå tror jeg at jeg er over kneiken, og jeg skal forhåpentligvis hjem i morgen. Hvordan det blir orker jeg ikke tenke på enda.
Mens jeg ligger her og synes synd i meg selv, sliter andre med mye verre ting. Jeg vet det. Og de har naturligvis mye større grunn til å klage, og de gjør det pinadø ikke! Folk som kjemper mot kreft og andre farlige ting. Folk som har mistet sine kjære, eller står i fare for å gjøre det. Men som jeg har nevnt tidligere: Man er seg selv nærmest, og det betyr ikke at man ikke føler med dem som har det verst.

Når jeg kommer hjem står jeg foran to måneder uten mulighet til å kjøre bil. Jeg aner virkelig ikke hvordan jeg skal gjøre det, men håper venner og bekjente kan stille opp og spørre om det er noe jeg trenger når de skal forbi. Det blir jo spennende.

Nettflix er heldigvis innstallert på pc'en, så da er det bare en skikkelig tv som mangler. Men den kommer ikke i hus før kjellerstuen er ferdig. DA skal den komme, det har jeg lovet gutta. 🙂