11. mar, 2014

Vår i luften!

For første gang siden jeg flyttet til Storebru (i 1999) blomstrer klosterklokkene i mars! 🤪

Fantastisk med vår. Fuglene synger om morningen, det er om å gjøre å ha vinduet åpent sånn at man hører det når man våkner! Det er fantastisk.

Jeg er begynt å tusle litt rundt hjemme uten krykker, og klarer å gå noen skritt neeeesten uten å halte. Men jeg kjenner at jeg blir litt skjev i kroppen, så jeg skal være litt forsiktig. Men det går relativt bra hvis jeg har en krykke, og får avlastning av den.

Hos fysioterapauten går det bra, jeg får behandling mot feilbelastningen og utvider trenningsrepetoaret for hver uke. Jeg har fremdeles ganske vondt, og blir veldig sliten av å ha smerter og ikke sove særlig godt, men jeg prøver å holde humøret oppe likevel. Det er ikke alltid så enkelt, og noen dager er tyngre enn andre. I dag er det en bra dag, sånn sett..🙂

Ikke så kjekt på andre felt. Meldingen fra pappa i Portugal gikk i går ut på at veterinæren nå hadde funnet ut at Kira mest sansynlig har fått Parvovirus. Det er et skummelt virus, som er veldig motstandsdyktig. Behandlingen går kun ut på å gi væske, og antibiotika mot infeksjoner som kommer av blødninger i tarmen. Prognosene er vanskelig å si noe om, men jo yngre hunden er jo dårligere er den, og særlig er det viktig å komme raskt under behandling. Kira blir 6 mnd den 21. mars.

Vi krysser bare det vi har av fingrer og tær for at Kira blir frisk igjen! ❤ Og at hun da aldri mer får Parvoviruset inn i kroppen. 

På fredag kommer Cleo hjem igjen. Da har hun vært tre uker i Dale, så jeg gleder meg til å få henne tilbake. Vi "lånte" henne jo da vi skulle på utstilling, men det var jo bare en helg. Jeg kjører litt bil innimellom nå, og kan da tar med meg begge to til et øde sted hvor de kan løpe litt uten at jeg trenger å humpe etter. 🙂 Det er jo ikke lenge til det er båndtvang, så det kan være greit å nyte friheten så mye som mulig. Det sikreste vårtegnet er jo båndtvangen, som varer fra 1. april til 20. august, for dem som måtte lure.

Jeg gleder meg veldig til jeg er skikkelig på bena, og til jeg kan begynne å jobbe ute i hagen. Jeg vet at det ikke blir fjellturer før til sommeren, men jeg håper jeg kan jobbe litt ute før den tid. Hagen min ser jo ikke ut etter høsten/vinterens herjinger fra rørlegger og maskinentreprenør. Håper det aldri mer blir brudd i noen rør!!

I kjelleren jobbes det jevnt og trutt. Ett rom er ferdig, vaskerommet. Og på gjesterommet må vinduet skiftes ut. I kjellerstuen blir gulvet støpt en av de nærmeste dagene, og så skal tak og vegger kles, og gulvet legges. Jeg skal ha tapet på en vegg, så jeg må ha meg en tur og finne ut hva det skal bli. 🙂 Jeg gleder meg veldig til det blir ferdig. Kjelleren har jo ikke vært i bruk på mange år, etter at vi røsket ut det som var der for mange år siden, så dette er en gedigen oppussing. 🤪 Trappen ned ble tettet igjen den gangen, og nå skal det inn ny trapp sånn at rommene kan tas i bruk uten å måtte gå ut først.

Til sommeren er det jaffal ferdig!! Og nå er vi begynt på våren, så det er ikke lenge igjen. 😀

Forrige mandag var jeg hos veterinæren og tok røntgenbilder av Ginas hofter og albuer. I går kom svaret på hoften, og det var en stor og flott A, så jeg er veldig fornøyd med det. Dersom hun også får A eller B på albuer, er det ikke noe helsemessig som står i veien for at frøkna kan brukes i avl om jeg vil. Kjempegodt også å vite at dette ikke vil være noe som kommer til å plage henne senere.