30. jun, 2015

Sommerferie

Sommeren er nesten kommet nå. Den har iallefall vært innom, selv om det kanskje bare var en liten apetittvekker. Uansett: Jeg har sommerferie, og sol med varme er bestilt, så den kommer!

Den føste uken er allerede gått, og jeg er begynt på nummer to. Den blir litt roligere og mer hjemmekjær enn den første, tror jeg..
Vi har vært et par dager i Holmesund og så tok jeg med meg Snorre til Hornindal hvor jeg skulle gå bruksprøve med Gina. Det gikk sånn tålig bra, hun surret noe inn i hampen mye mer enn hun pleier, men jeg lot henne jobbe på, og hun kom seg gjennom relativt greit, med litt hjelp etter skuddet hvor jeg fremdeles har en del trening igjen.
I morgen blir det fest i Holmesund for storesøster fyller 59 år. (jeg har aldri hatt en så gammel søster før, og det er litt rart, for det betyr vel at jeg også begynner å dra på åra. Hjelper snart ikke å si at jeg fremdeles er 19 år inne i hodet mitt 🤪 )

Trym-André har fått seg lærlingplass på Leikanger hos Fylkesmannen, og skal begynne der i midten av juli. Det er godt når ungene klarer seg. I mellomtiden jobber han litt for faren for å tjene seg litt penger, og etterpå er det planen at han skal jobbe litt for meg med ting ute. Det går litt trått med utearbeidet når det har vært så kjipt sommervær, men det blir gjort ting litt etter litt.
Det store prosjektet er jo å grave opp / endevende hagen bak her, og det er jo ikke gjort verken i en håndvending eller på en helg. Planen er at Geir skal komme med maskiner.. Vi får se når det skjer. Der oppe er det terasse rundt boblebadet som er prosjektet, og der tror jeg vi skal begynne på onsdag - etter bursdagsfesten til Grethe.. 🤨

Forrige uke arrangerte jeg (som kvinnekontakt i FJFF) skytekveld for damer på leirduebanen på Grovastøylen. Vi var 10 damer og det var kjempebra. Satser på å få til flere sånne kvelder, men må nok fordele oss på riflebana også, så det ikke går så lang tid. For dem som satt på hytta og ventet på meg, var det nok en litt kjedelig kveld - eller kanskje ikke. 🙂

På skytebanen (rifle) er resultatene bedre og bedre. Samlingene begynner å bli tettere og jeg ser at det hjelper å trene mye. I dag ladet jeg opp over 30 skudd, som jeg håper jeg skal få fyrt av i løpet av uken. Jeg er ferdig med oppskytingen, men tror jeg skal få tatt noen runder på pappskiver for å være helt sikker på at skuddene går der jeg vil ha dem. Har hørt en del historier om dårlig kalibrerte el-skiver, og ser at jeg er litt opp til venstre på dem. Så da er det greit å få sjekket ut dette med fast anlegg på pappskive. Må bare vente til slåtten er unnagjort, så vi har en plass å trene. 🙂 Men det kan ikke være lenge igjen der, for nå er det masse gress overalt! Og masse hjort også. Det er kommet inn bilder av kalver på viltkameraet, og i går gikk det to bukker på bøen. Jeg gleder meg stort til jakten, men liker ikke tanken på å skyte de søte kalvene.. jeg er nok litt for bløt.

Men det er til høsten - nå er det sommer, og selv om sola alt har snudd uten at nattetemperaturen har vært over 10 grader, er det ferietid. Den skal jeg nyte! God sommer. 🙂