29. sep, 2017

Hundefor...

Det er mye forskjellig hundefor på markedet, og det kan være vanskelig å velge.
Her "på berget" bruker vi Sportsman's Pride av tørrfor, og så bruker vi Vom & Hundemat sitt råfor som tillegg innimellom.

Råforing er supert, hundene går sjelden matlei, og det er lett å se av det lille som kommer ut bak hunden at mesteparten av det som går inn blir tatt opp av tarmen. Slik er det ikke alltid med tørrfor, men det varierer der også hvor mye "shit out" det blir av det.
Vom er som nevnt flott å fore med, men det er upraktisk på tur, og man må huske å ta opp passe mengder fra frysen. Det kan ikke ligge så mange dagene i kjøleskap. Så det er praktisk med tørrfor, og det er jo også det de fleste "sverger" til.
Her har vi forsøkt mye forskjellig tørrfor på hundene opp igjennom årene. Jeg endte opp med Sportsman's Pride på Cleo for mange år siden, og har holdt meg til det. Det er et for med forskjellige varianter tilpasset alder og aktivitetsnivå på hunden. Hundene liker det (viktig), og min erfaring er at det gir mindre "avfall" enn mange andre tørrfor. Gina er bokstavlig talt et skinnende eksempel på at foret gir en blank pels og en frisk og sunn hund. Det er lite promp/avgasser når hun kun går på Sportsman's Pride, og normal røyting.
Jeg vil altså anbefale å prøve dette foret, som i tillegg til å være bra, er veldig billig. Iallefall for deg som er medlem i Norges Jeger- og fiskerforbund. Og er du ikke medlem, og har den medlemsfordelen, så meld deg inn. Da sparer du faktisk inn medlemskapet før du har kjøpt to sekker (sammenlignet med konkurerende merker). Og det er også andre medlemsfordeler i NJFF, bla. hundeforsikring gjennom Gjensisige som er veldig bra!
Jølster Jeger- og fiskerforening selger nå dette foret, og vi fikk ganske nylig en palle levert. Ta kontakt med meg på tlf 41200591 om du vil prøve det til din hund.