30. mar, 2020

2020 - Korona-året..

Dette året vil stå i historiebøkene som korona-året. Året da den nye "spanskesjuka" spredte seg over hele verden og tok livet av masse mennesker.

For alle, også oss her på Jølster, betyr dette at vi må holde oss for oss selv for å unngå å bli smittet og/eller smitte andre. Heldigvis har jeg enda ikke noen venner eller familie som er blitt syke, men vi er jo i starten av utbruddet her i Norge, og jeg må si at det er skremmende å se hvordan dette har utviklet seg i andre europeiske land.
Vi hadde jo en del planer i helgene som naturligvis er kansellert, og alle mine jobbreiser er utsatt på ubestemt tid. Hvordan det blir fremover er mildt sagt usikkert. Vi hadde en plan om å dra til Sverige i mai, som vi har gjort de to-tre siste årene. Denne gangen var det litt spesielt, for vi skal bli "oldeforeldre" til en liten gjeng med firbente. Det vil altså si at Gina skal bli farmor og Jatzi blir tante. 🙂
Tony og Anette Sparf venter valper på sin Harbackens Betty, og det er Jølstrajegerens Jacko som er pappa til disse. Vi er naturligvis veldig stolte over at de har valgt en hannhund fra vårt oppdrett, men med tanke på at Gina er et resultat av deres oppdrett (Harbackens Nita er Ginas mor og Jackos mormor), så er det jo forståelig. Ikke mindre er vi veldig spente på dette, og hadde gledet oss veldig til å treffe valpene. Nå kan vi nok glemme å få møte dem, iallefall samlet før de drar hjemmefra. Men kanskje blir det et valpetreff en gang der vi kan hive oss i "Jølstra-camp'en" og suse over grensen å bli med.

Her hjemme går ting sin vante gang. Vinteren holder fremdeles et grep om oss, og snøen ligger i bakkene her. Skal vi trene spor så blir det å kjøre et stykke, så det gidder jeg rett og slett ikke. Gina trenger ikke trenes så ofte, hun er sikker som banken og går når hun skal. Jatzi er for tiden sykemeldt med en knekt klo/klobein, så hun går kun rolige turer (i den grad man kan kalle Jatzi "rolig"), og skal ikke ut å kravle i terrenget. Så da blir det stort sett rolige turer i bånd her, med begge to. Vi er akkurat ferdig med en vaktuke, og har hatt en utrykning i løpet av uken, og da var det Gina som fikk jobbe.

Kloen til Jatzi leges, og det er på vei ut ny klokapsel. Regner med at i løpet av en uke eller to så er hun helt fin igjen til å gå i skogen, så da passer det jo fint at det er to uker til ny vaktuke. 👍

Vi bruker "karantenetiden" til å utføre forefallende arbeid på hus og gård, tar vare på hverandre og prøver å få kvalitetstid med den nærmeste familien (altså dem man får lov til å være med..) Håper på at alle skal gå klar smitten, og om ikke, iallefall ikke bli alvorlig syk eller smitte noen som blir det. 
Hold ut sammen, og hold avstand! ❤