Velkommen til min hjemmeside 🙂

Jølstrajegerne hører, som navnet sier, til på Jølster. En Jølstring er en person fra Jølster. Jølster er kjent for kunstneren Nikolai Astrup, og Astruptunet. Det vakre, langstrakte Jølstravatnet er kjent for Jølstraauren, en nydelig ørret som det fiskes mye av og brukes til bl.a. tradissjonsretten Rakfisk. Jølster er en rik hjortekommune (det er det eneste klauvv-viltet vi har her), og Jølstrajegerne jakter hjort (og litt rev) i dalen hvor vi bor. Når vi drar på ferie er det oftest i bobil, og bilen heter naturligvis "JølstraCamp", men hvis du søker etter Bayerekspressen på Instagram så finner du den der. 🙂 

Jeg er Ann, og bor på sørsiden av Jølstravatnet sammen med Geir. Han er den kreative "petter smart'en" som har funnet opp Linelåsen (se menypunkt).
Sammen har vi hundene Gina, Ja-tzi og Westa som er Ginas barnebarn. Hundene, Gina av Fjellstølen født 09.01.13 har hatt to kull, i 2016 og 2019, Jølstrajegerens Ja-tzi 13.12.16 har hatt ett kull i 2021 og Vildnadens Westa er født 24. april 2023 og hvis hun blir bra på alle måter så blir det nok et kull på henne om ca 3 år (Vildnadens_Westa har egen TikTok-kanal). Alle er av rasen Bayersk Viltsporhund, en rase som er avlet fram for ettersøk på klauvvilt, og hos oss brukes de bare til det (sånn utenom at de er familiemedlemmer og med oss på turer og slikt altså).

Du finner info om våre hunder i menyen øverst på siden. Se også under "hamburgermenyen" Mer.. til høyre på linjen.

Jeg er nok over middels engasjert i ettersøkssaken. Jeg har alltid vært svært glad i dyr, og da jeg var liten var jeg fast bestemt på å bli veterinær, men det var bare fram til jeg innså hvor mange ekstra år jeg måtte gå på skolen.. Jeg har vokst opp med masse dyr, og var ivrig i fjøs og stall hos alle vi kjente som hadde dette når vi var på ferie fra byen. Marsvin, kaniner, katt hund og hest hadde jeg naturligvis.. Og alle var naturligvis med når vi reiste på hytta hver sommer. Når jeg ble voksen tok jeg jegerprøven, etter at jeg fikk min første hund som jeg fikk godkjent for ettersøk og så at jeg måtte være i stand til å fullføre jobben selv, og ikke "drasse på" en jeger hver gang. Da hadde jeg fra før vært med en del på jakt som jager på drivjakt og fant det veldig spennende. Jeg er ikke oppvokst med jakt, men med en far som er nordlending så ble det mye fisking. Fiske, fangst og jakt er tre sider av samme sak. :-)

Som sagt så ble det ettersøk som ble min "hjertesak". Jeg har ledet Ettersøksutvalet i NJFF Sogn og Fjordane i mange år, vært med å arrangere kurs og seminar, og har tatt utdanning som jakthundinstruktør, instruktør ettersøk og er autorisert Jegerprøveinstruktør. Jeg holder kurs og utdanner nye jegere og kommende ettersøksjegere hvert år og håper jeg aldri blir lei av dette. :)

I en periode på et par år har jeg slitt med et dårlig kne, og fått operert inn en kneprotese våren 2022 som jeg måtte fikse litt på før jul samme år. Kneet er nå bra nok til at jeg kan fortsette å drive med ettersøk i bratte vestlandslier. Heldigvis er Geir nesten like hekta på dette som jeg, så bikkjene har blitt brukt jevnlig siste året når jeg ikke selv har kunnet gå noe særlig med dem.

I arbeidstiden har vi begge hver våre jobber for å tjene til livets opphold og trivelig fritid. Jeg jobber som konsulent for et it-selskap og Geir er har sitt eget firma Dvergsdal Krankontroll AS hvor han blandt annet sertifiserer og kontrollerer alt fra taljer til personlift og gravemaskiner. I tillegg er han altså litt "Reodor Felgen", og har funnet opp dette hjelpemiddel for ettersøksjegere (og andre med hund) som han har brukt en del år på å få perfekt: Linelåsen. Det har vært en del stang-ut med folk som har misforstått tegninger og materialet den skal produseres i for å bli best mulig, men våren 2023 er den endelig satt i produksjon. Du kan følge Instagram-kontoen her: linelaasen

Logoen til Jølstrajegerens kennel og til Linelåsen er laget av min venninne Hilde Espedal, som er en meget dyktig grafisk designer. Les mer om henne og hennes arbeid her: www.hilton.no

Del denne siden

Kontaktinformasjon

Ann Kristin Gaare 

Tlf: +47 41200591

Instagram: @annkristingaare

Geir Dvergsdal

 Tlf: +47 95047640

e-mail: dvergsdal.krankontroll@enivest.net

Kommentarer

Simen

Syncs jølstringane er fabelaktige beverjegere også

Ann-Kristin

😀

30.05.2017 18:38

31.05.2017 19:59

Takk, det er vi ikke uenig i.

Takk for påminnelsen, må skrive en epistel om det også ja. (Y)

Om oss..